Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 1548 prispevkov
• Stran 3 od 104
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 104
Naslednja
-
Tamala` - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Ohoho uršy pa še kako te lahko vržeju kjub temu da znaš kej.. če se odločijo da te vržejo te brez problema vržejo pa če znaš za 6 ali pa za 10.. ti že postavijo tako vprašanje k vejo da ne znaš, da te na podlagi tega vržejo.. in ja kot je bejbika rekla..
sej je vsak faks težek.. sam piflanje se pa res ne more primerjat z razumevanjem in dojemanjem kaj in kako..
Pravna je npr res teoretično zelo obsežna smer, ampak vsak naravoslovec bo reku, da so družboslovni faksi lažji.. in kot naravoslovka isto trdim..
men ne bi bil problem se napiflat zakone/pravilnike/... mi je pa težko se naučit oz zmozgat kako iz marelične peške naredit spid ali pa iz petih kislin naredit aspirin pa kljub temu, da imam recept laho pride do tega, da te majhen kiks (mg ali ml) pripelje do nezaželenih str. učinkov.. in prav tako za gradbeništvo.. majhen kiks..babaj stavba, ali elektrotehniko.. narobe povezano vezje pa ti nič ne dela.. in lahko bi še naštevali
moj point je.. naj vsak družboslovec ki tako joka da ima preveč izpitov in da so še ti težki.. oglasite se na enem izmed naravoslovnih faksov pa probajte narediti en sam izpit ki vključuje uspešno opravljene vaje, kolokvij iz vaj, pisni izpit in ustni izpit pa good luck
sej je vsak faks težek.. sam piflanje se pa res ne more primerjat z razumevanjem in dojemanjem kaj in kako..
Pravna je npr res teoretično zelo obsežna smer, ampak vsak naravoslovec bo reku, da so družboslovni faksi lažji.. in kot naravoslovka isto trdim..
men ne bi bil problem se napiflat zakone/pravilnike/... mi je pa težko se naučit oz zmozgat kako iz marelične peške naredit spid ali pa iz petih kislin naredit aspirin pa kljub temu, da imam recept laho pride do tega, da te majhen kiks (mg ali ml) pripelje do nezaželenih str. učinkov.. in prav tako za gradbeništvo.. majhen kiks..babaj stavba, ali elektrotehniko.. narobe povezano vezje pa ti nič ne dela.. in lahko bi še naštevali
moj point je.. naj vsak družboslovec ki tako joka da ima preveč izpitov in da so še ti težki.. oglasite se na enem izmed naravoslovnih faksov pa probajte narediti en sam izpit ki vključuje uspešno opravljene vaje, kolokvij iz vaj, pisni izpit in ustni izpit pa good luck
-
uršy - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 7. 2004
- Kraj: najlepše mesto
Jst sploh ne jamram o težkosti faksa , to delajo drugi.
Se pa strinjam, da se lahko vsak napifla cele knjige (glih zarad tega se jim zdi faks težk), zato pa pravjo, da grejo na PF tisti, k ne znajo matematke in da bi piflarji na teh naravoslovnih faksih pogorel, ker ne bi nč razumel.
Za konec pa še ENA ODA SEMA SEBI : No jst sm se tut zakone itd. učila tko, da sm kej tut razumela in se pol ni treba piflat. Pa še to: matematiko in podobne predmete obvladam in sm zato hotla tut it matematko študirat, sam sm se pol premisnla, ker sm hotla pač vse življenje že bit odvetnica.
Razumevanje tut na PF pomaga. Sorry.
Se pa strinjam, da se lahko vsak napifla cele knjige (glih zarad tega se jim zdi faks težk), zato pa pravjo, da grejo na PF tisti, k ne znajo matematke in da bi piflarji na teh naravoslovnih faksih pogorel, ker ne bi nč razumel.
Za konec pa še ENA ODA SEMA SEBI : No jst sm se tut zakone itd. učila tko, da sm kej tut razumela in se pol ni treba piflat. Pa še to: matematiko in podobne predmete obvladam in sm zato hotla tut it matematko študirat, sam sm se pol premisnla, ker sm hotla pač vse življenje že bit odvetnica.
Razumevanje tut na PF pomaga. Sorry.
- Tyra
- Debatorica
- Na forumu od: 30. 1. 2005
Za konec pa še ENA ODA SEMA SEBI
moj point je.. naj vsak družboslovec ki tako joka da ima preveč izpitov in da so še ti težki.. oglasite se na enem izmed naravoslovnih faksov pa probajte narediti en sam izpit ki vključuje uspešno opravljene vaje, kolokvij iz vaj, pisni izpit in ustni izpit
Evo, jaz mislim, da bi ga, oziroma vem, da bi ga, ce bi sla to stvar doloceno naravoslovno stvar studirat.
Zdaj se pa tukaj naravoslovci delajo, kot da so boga za jajca prjel, ker obiskujejo gradbeno, strojno al whatever. To si si skuhala, to jej. In ne spekuliraj, da smo vsi pravniki slabi v naravoslovju, ker smo se odlocili za ta faks. Kaksne bedarije Ce smo ze pri tem, tudi vsak naravoslovec ( mi samo povejo), se ni pripravljen poglabljat v zakone in obsezne knjige. Ampak to zmora vsak a ne? Narobe.
Nikol nism rekla, da so naravoslovni faksi lahki ( jaz sem pac prepricana, da bi ga naredila, ker mi te stvari dosti pomenijo, ce ne v 4ih pa v 6letih). Ampak sele ko bos prisla na pravno fakulteto, prebrala nekaj knjig iz tam, blebetaj, kako je to samo piflarija. Kdor se PIFLA zakone in ostalo snov na pf, se mi res smili ( in potem so ziher cele dneve za knjigam), stvar moras pac razumet. In ze pri povprecnem slovenceljnu vidim, ko delam, da so niso kaj prevec spretni ( prej nasprotno), kar se tice RAZUMEVANJA zakonov. Ziher je pa potrebujes manj razumevanja, kot pri naravoslovcih.
Zato men, tako druzboslovci, kot naravoslovci niso carji
No sej, zivite v prepricanju, da ste na tezjem faksu, ce vam to pomaga.
-
Nikii - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 8. 2005
- Kraj: nova gorica
Vidim, da je debata se vedno vroca in tudi opevanja kar ne nehajo, hehe.
Moje najboljše frendice so na filotu, gradbeni, fdvju in ekonomiji, tko da lahko s prve roke povem, da je na prvem mestu fdv k pupa nima kej delat cele dneve, ker me vedno klicari za na kafe, na filotu more pac neke knjige v ang brat kar ji vzame povprecno se najvec casa, na gradbeni je spet tretji rezim, ogromno mat. in fiz. in podobnih jajc, in kot vidim je kar hard (in je celo neka teorija matematike, kjer jih mors na pamet zrecitirat). Nas fax pa, mislim da ne pretiravam, se lahko le z medicino primerja; en kup gradiva, podatkov, preciznosti,...z dalec pogledano piflarija. Ko pa zacnes brat vidis, da ti ni nič jasno, zato je treba vklopit mozgane in delat zgolj z njimi, ce hoces kaj od branega razumet.
In ze stotic ponavljam, da je to tisto, ki ti vzame toliko casa, ne pa piflarija, saj po moje z njo po parih straneh omagas.
Res bi rada ugotovila sistem, s katerim v 1.naredit izpit in hkrati lahko vsak vecer gres ven, popoldne po predavanjih pa v fitnes.
Moje najboljše frendice so na filotu, gradbeni, fdvju in ekonomiji, tko da lahko s prve roke povem, da je na prvem mestu fdv k pupa nima kej delat cele dneve, ker me vedno klicari za na kafe, na filotu more pac neke knjige v ang brat kar ji vzame povprecno se najvec casa, na gradbeni je spet tretji rezim, ogromno mat. in fiz. in podobnih jajc, in kot vidim je kar hard (in je celo neka teorija matematike, kjer jih mors na pamet zrecitirat). Nas fax pa, mislim da ne pretiravam, se lahko le z medicino primerja; en kup gradiva, podatkov, preciznosti,...z dalec pogledano piflarija. Ko pa zacnes brat vidis, da ti ni nič jasno, zato je treba vklopit mozgane in delat zgolj z njimi, ce hoces kaj od branega razumet.
In ze stotic ponavljam, da je to tisto, ki ti vzame toliko casa, ne pa piflarija, saj po moje z njo po parih straneh omagas.
Res bi rada ugotovila sistem, s katerim v 1.naredit izpit in hkrati lahko vsak vecer gres ven, popoldne po predavanjih pa v fitnes.
-
zdravstvenik - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 9. 2004
Ohoho uršy pa še kako te lahko vržeju kjub temu da znaš kej.. če se odločijo da te vržejo te brez problema vržejo pa če znaš za 6 ali pa za 10.. ti že postavijo tako vprašanje k vejo da ne znaš, da te na podlagi tega vržejo...
to je res na PF (sem 100%,moji se je to zgodilo že večkrat)
-
Tamala` - Kofetarica
Uf.. ok gremo po vrsti:
---
Sej ne rečem tudi sama sem seznanjena z zakoni zgolj zaradi osebnega znanja in zavednosti in je res da če hočeš zakone pravilno uporabljat jih moraš razumet.. ampak kako hudiča na faksu preverjate uporabnost zakonov na primerih mi ni jasno.. mi lahko katera razloži potek (sem pač firbec)
in za konec še ena aplavz sofiji, ko je napisala
Beri:uršy napisal/-a:Razumevanje tut na PF pomaga. Sorry.
Nikjer nisem rekla splošno razumevanje ampak sem primerjala piflanje in razumevanjetamala82 napisal/-a:sam piflanje se pa res ne more primerjat z razumevanjem in dojemanjem kaj in kako..
Beri:Tyra napisal/-a:No sej, zivite v prepricanju, da ste na tezjem faksu, ce vam to pomaga.
in za to izjavo stojim.. vsak faks je težek.. enim bolj leži nekaj drugim pa drugo.. enim bolj leži piflarija/teorija drugim pa ne..tamala82 napisal/-a:sej je vsak faks težek..
---
Sej ne rečem tudi sama sem seznanjena z zakoni zgolj zaradi osebnega znanja in zavednosti in je res da če hočeš zakone pravilno uporabljat jih moraš razumet.. ampak kako hudiča na faksu preverjate uporabnost zakonov na primerih mi ni jasno.. mi lahko katera razloži potek (sem pač firbec)
in za konec še ena aplavz sofiji, ko je napisala
sofia83 napisal/-a:In ja, način učenja se razlikuje od faksa do faksa, vrst inteligence je pa nešteto.
- Tyra
- Debatorica
strela napisal/-a:Res pa je tudi da tisti ki se imajo za nekaj več so bolj slabi študenti(pri 25 letih so še vedno v drugem ali tretjem letniku)
Ta pojav sem pa tudi jaz opazila
Pa tudi recimo v 1.letniku so se vsi te posedli v prve vrste, v drugem jih pa nikjer ni bilo videti
Ce smo ze v tem forumu ( o studiju prava in ne kreganju o tem, kako so naravoslovni faksi tezji, ker se sploh ne da primerjat), lahko povem, da je vecvrednega kompleksa med studenti na PF veliko. Potem se sicer zboljsa stanje, ampak vseeno. Pa v bistvu ne razumem iz kerega razloga, vcasih jim ze dejstvo, da so tukaj, da nek pretiran ponos, al pa da prihajajo iz bogatih familij in take zadeve.
Evo to je moja izkusnja. So tudi v redu ljudje, itak, tistih se je treba drzat, ce/ko jih najdes. Ni ne vem kaksne velike medsebojne pomoci drugace.
-
Tamala` - Kofetarica
se pravi ne stojiš za svojimi trditvami oz. ti je zmanjkalo argumentov..Tyra napisal/-a:Ma sem mela napisan, pa se mi ne da brat glupih odgovorov
Se umikam, naj folk zivi v ilizijah
sej tukaj bo vsak branil svoj faks oz. smer tako da ta tema se sprevrgla v vsesplošen boj in blatenje drugih faksov..
vedno bo tako, da za naravoslovce velja, da se jim zdi družboslovn faks v easy in obratno..
in ja res je da nekateri pri teh letih kot je strela napisala še vedno gnijejo v 2., 3. letniku pa ni nujno da po lastni krivdi.. ker kot sem že omenila.. zelo zelo zelo odvisno je od prfoksa kakšen dan bo imel na dan izpita.. se mi je že prevečkrat zgodilo da sem naletela ravno v tistem trenutku na ustni izpit ko ga je kakšen študent pred mano razpizdil s svojim "neznanjem" in potem najebemo vsi za njim.. jebat ga.. tko je.. pa če znaš al pa ne..
Za vsak faks/smer se moraš pa potrudit in dati vsaj nekaj od sebe.. sam verjemite da je na narav. smereh potrebno veliko več dat kot pa na družb. in me noben ne bo prepričal v nasprotno..
Jst bi bla zelo vesela da bi lahko naredila eno seminarsko in jo zagovarjala pa s tem naredila izpit kot pa da grem skozi cel postopek (vaje -> kolokvij - pisni izpit <=> ustni izpit).. tako da.. ja izbrala sem ta faks ker hočem delat v smeri ki me veseli in to da kot si ti Tyra napisala "To si si skuhala, to jej." sem vesela da sem to skuhala ker bom vsaj uživala v tem kar sem naredila (hvala bogu)
- strela
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 9. 2004
Zase vem da bi težje naredila družboslovni faks kot naravoslovni, ker mi enostavno ne leži piflarija oziroma težko sedim dalj časa za knjigo.
Večina tistih ki še gnijejo v drugem ali tretjem letniku je tam po svoji krivdi. Sej enkrat ima lahko profesor slab dan ampak stalno ga tudi ne bo. Sploh pa pri pisnem izpitu, ki na družboslovnih fakultetah prevladujejo,te težko vrže ker ne ve točno katera je tvoja indeksna številka. Jaz sem že padla nekatere izpite ampak vedno po lastni krivdi ker se nisem dovolj naučila. Se je tudi že zgodilo da je kdo pred mano profesorja razpizdil in je potem še mene 'jebal' na izpitu ampak mi je kljub temu ratalo narediti izpit. Zato se vedno zagrebem da grem prva na ustni izpit. Naj raje ostali najebejo če ga jaz razpizdim .
Večina tistih ki še gnijejo v drugem ali tretjem letniku je tam po svoji krivdi. Sej enkrat ima lahko profesor slab dan ampak stalno ga tudi ne bo. Sploh pa pri pisnem izpitu, ki na družboslovnih fakultetah prevladujejo,te težko vrže ker ne ve točno katera je tvoja indeksna številka. Jaz sem že padla nekatere izpite ampak vedno po lastni krivdi ker se nisem dovolj naučila. Se je tudi že zgodilo da je kdo pred mano profesorja razpizdil in je potem še mene 'jebal' na izpitu ampak mi je kljub temu ratalo narediti izpit. Zato se vedno zagrebem da grem prva na ustni izpit. Naj raje ostali najebejo če ga jaz razpizdim .
- Tyra
- Debatorica
Ni mi zmanjkalo argumentov, ampak ce bi jih napisala, bi to trajalo v nedogled, pa nimam toliko casa. Sam si mogla to napisat a ne?
Sama bi tudi prisla z mojimi tockami na maturi na vsak faks. Pa sem si izbrala pravo, ker sem si to zelela in se je izkazalo, da je bila odlocitev prava. Glede na to, da mi bejbika zavija z ocmi in govori optimistka, pa me niti ne pozna, niti ne ve, koliko sem akademsko sposobna, se mi argumentov ne da dajat, ker se ne ukvarjam z neznanci, ki spekulirajo.
Ja, slisala sem, da je zenskam na dolocenih naravoslovnih faksih tezko. Tudi pri nas imajo nekateri profesorji ugled "sovinistov". Ko sem jaz prisla pred njega in me je spraseval, nisem imela tega obcutka, mogoce tudi, ker sem znala. Toliko o tem.
Mi bi bilo pa v tem trenutku najbrz tezko narediti naravoslovni faks, ker sem se naucila uciti na tem ( sistem ucenja je drugacen), ampak imam toliko zaupanja vase glede tega, da imam sama sebe za realistko.Pa naj neka bejbika ( ki ji grem tako ali tako na zivce) trdi karkoli. Ampak nikoli ne bomo vedeli a ne?
Spostujem vse naravoslovce, ki zdelujejo, usmiljenja vredni so me pa tisti, ki se imajo zaradi izbire faksa, za kaj vec. Ubadat s tistimi, ki imajo pa nasega za lazjega, pa niso prestopili praga in prebrali knjige, se mi zdi, pa totalna skoda casa, zato na to temo ( pac primerjanje faksov, kar je ze samo po sebi absurd, sam se je kaj prevec v afektu napisalo), ne bom vec odgovarjala.
ps. Ce vam je do urejenosti foruma, zbrisite en post moj zgoraj, ker sem ponesreci dvakrat kliknila.
Sama bi tudi prisla z mojimi tockami na maturi na vsak faks. Pa sem si izbrala pravo, ker sem si to zelela in se je izkazalo, da je bila odlocitev prava. Glede na to, da mi bejbika zavija z ocmi in govori optimistka, pa me niti ne pozna, niti ne ve, koliko sem akademsko sposobna, se mi argumentov ne da dajat, ker se ne ukvarjam z neznanci, ki spekulirajo.
Ja, slisala sem, da je zenskam na dolocenih naravoslovnih faksih tezko. Tudi pri nas imajo nekateri profesorji ugled "sovinistov". Ko sem jaz prisla pred njega in me je spraseval, nisem imela tega obcutka, mogoce tudi, ker sem znala. Toliko o tem.
Mi bi bilo pa v tem trenutku najbrz tezko narediti naravoslovni faks, ker sem se naucila uciti na tem ( sistem ucenja je drugacen), ampak imam toliko zaupanja vase glede tega, da imam sama sebe za realistko.Pa naj neka bejbika ( ki ji grem tako ali tako na zivce) trdi karkoli. Ampak nikoli ne bomo vedeli a ne?
Spostujem vse naravoslovce, ki zdelujejo, usmiljenja vredni so me pa tisti, ki se imajo zaradi izbire faksa, za kaj vec. Ubadat s tistimi, ki imajo pa nasega za lazjega, pa niso prestopili praga in prebrali knjige, se mi zdi, pa totalna skoda casa, zato na to temo ( pac primerjanje faksov, kar je ze samo po sebi absurd, sam se je kaj prevec v afektu napisalo), ne bom vec odgovarjala.
ps. Ce vam je do urejenosti foruma, zbrisite en post moj zgoraj, ker sem ponesreci dvakrat kliknila.
-
Tamala` - Kofetarica
Ok dovolj tekme med DF in NF.. tema ni bila zato odprta..
Naj še enkrat postnem začetno vprašanje
Naj še enkrat postnem začetno vprašanje
timian napisal/-a:A bi mi kdo prosim odgovoru kako je s študijem prava v Ljubljani, če je kaj zahteven.In ali je res statisika in politična ekonomija tako težka?
Lep pozdravček
- strela
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 9. 2004
Jaz kot ženska nisem imela nikoli problemov na faksu, v bistvu so še veseli ko vidijo kakšno študentko. Nisem pa zato lažje opravljala izpitov, enako so me obravnavali kot moje moške kolege.
Sam faks pa se mi ni nikoli zdel težak, večino izpitov sem naredila ne da bi se dosti učila. Razen ekonomike
Sam faks pa se mi ni nikoli zdel težak, večino izpitov sem naredila ne da bi se dosti učila. Razen ekonomike
Prvi neprebran prispevek • 1548 prispevkov
• Stran 3 od 104
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 104
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov