Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
rEbEcCa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 8. 2005
Kraj: okolica Celja

Neprebrana objavaNapisal/-a rEbEcCa » 09. Jun. 2006 19:51

Ka pa fakulteta v Mariboru...baje da je bolj na easy :wink:
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 09. Jun. 2006 21:32

rEbEcCa napisal/-a:Ka pa fakulteta v Mariboru...baje da je bolj na easy :wink:

Ne ustvarjaj prepirov!
Uporabniški avatar
rEbEcCa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a rEbEcCa » 09. Jun. 2006 22:01

Lastovica napisal/-a:
rEbEcCa napisal/-a:Ka pa fakulteta v Mariboru...baje da je bolj na easy :wink:

Ne ustvarjaj prepirov!

Oprosti kr povem svoje mnenje! :?
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 09. Jun. 2006 22:14

Problem je sam u tem, k je res bl na easy in to ni fer do tistih k studirajo u lj, pol na konc majo pa kr usi isto izobrazbo.
Freaked
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Freaked » 10. Jun. 2006 10:17

Ja kako bolj na easy? Po čem to sklepate? Česa ni treba toliko znat kot tukaj?Aja, kakšn se vm pa Kranjc zdi? K on je tud na mb uni!
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 10. Jun. 2006 10:39

Freaked napisal/-a:Ja kako bolj na easy? Po čem to sklepate? Česa ni treba toliko znat kot tukaj?Aja, kakšn se vm pa Kranjc zdi? K on je tud na mb uni!

nočem se zdj kregat glede tega, ampak to je ja splošno znano. predmeti niso čist isto razporejeni po letnikih, nimajo dvojčkov in trojčkov, da ne rečem iz česa smo se mogl mi učit kazensko procesno pravo iz česa pa v mariboru... pa to se mi ne zdi fer ne do nas v ljubljani, ne do študentov v mariboru, ker jih ima potem veliko delodajalcev za "drugorazredne" pravnike.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
rEbEcCa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a rEbEcCa » 10. Jun. 2006 11:40

rinca napisal/-a:
Freaked napisal/-a:Ja kako bolj na easy? Po čem to sklepate? Česa ni treba toliko znat kot tukaj?Aja, kakšn se vm pa Kranjc zdi? K on je tud na mb uni!

nočem se zdj kregat glede tega, ampak to je ja splošno znano. predmeti niso čist isto razporejeni po letnikih, nimajo dvojčkov in trojčkov, da ne rečem iz česa smo se mogl mi učit kazensko procesno pravo iz česa pa v mariboru... pa to se mi ne zdi fer ne do nas v ljubljani, ne do študentov v mariboru, ker jih ima potem veliko delodajalcev za "drugorazredne" pravnike.

Se popolnoma strinjam...mam kolegico k je nardila z 8,9 in 10 vse izpite pa res je ful pridna ampak službo pa je dobila neka druga punca k je nardila šolo v LJ, tko da Rinca čist ti dam prav, ni fer do nikogar sam kaj čmo tko pač je :?
pikica19
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pikica19 » 10. Jun. 2006 20:11

Tudi jaz hodim na PF v Ljubljani in so nam že na začetku povedali, da nas povsem drugače obravnavajo kot študente iz Maribora. Osebno se mi zdi to 'kr neki', ker res ne vem, zakaj potem ustanovijo dve pravni fakulteti, če nista enakovredni. Če je res, da naj bi bili v Mariboru lažji izpiti, naj pa malo poostrijo kriterij ali pa ga v Ljubljani znižajo :D . Se mi pa zdi bedarija, da nas študente različno vrednotijo, ker bomo v življenju itak delali vsi ista dela, za katera bomo (v večini) vsi potrebovali pravosodni izpit.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 10. Jun. 2006 20:53

baje pravosodnega naredi 2/3 ljubljanskih študentov, mariborskih študentov pa 2/3 pade. no, kljub težjim izpitom sem zadovoljna da hodim v ljubljano. :wink:
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 11. Jun. 2006 11:54

Na zadnjem roku pravosodnega izpita jih je nardilo 6 od 67 prijavljenih. Ne vem pa koliko od teh sestih jih je bilo iz mb :D
Uporabniški avatar
uršy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: najlepše mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a uršy » 11. Jun. 2006 12:11

Lastovica napisal/-a:Na zadnjem roku pravosodnega izpita jih je nardilo 6 od 67 prijavljenih.

:eek: A se hecaš?
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 11. Jun. 2006 12:14

Na zalost ne, Ursy. Na vsakem roku je slabse. Pri kazenskem delu so imeli za obravnavat en spis, ki je imel 1000 strani in nekateri v 8 urah se skoz niso prebrali. Meni se zdi vse skupaj ze malo bolano.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 11. Jun. 2006 20:16

A je to tako, kot imamo recimo profesorji (in uslužbenci v JU) po koncu študija, po pripravništvu za naredit še strokovni izpit?
Uporabniški avatar
uršy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: najlepše mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a uršy » 11. Jun. 2006 22:09

Bageera napisal/-a:Kako pa izgleda pravosodni izpit? Kakšen spis je to za prebrat?
A se samo meni zdi velik v 8 urah 1000strani za prebrat? :eek: Kaj, če ne narediš pravosodnega izpita?

Ta del (ja, to je samo en del :!: izpita) zgleda tko, da dobiš fotokopijo kazenskega spisa z vsemi zadevami (zapisniki obravnav, aslišanj, razne listine in drui dokazi...pač vse) in morš v 8 urah ga preštudirat in na roke napisat celo sodbo. :?
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 12. Jun. 2006 11:11

Mimi_M napisal/-a:A je to tako, kot imamo recimo profesorji (in uslužbenci v JU) po koncu študija, po pripravništvu za naredit še strokovni izpit?

uf kje pa... k bi blo vsaj tok lahko... sm tud jst mogla delat ta stokovni izpit pa mi je blo čist simpl... pravosodni je velik bl zaj... in stokrat bl obsežen :? ... zato še zmer nism prepričana, a ga bom sploh šla delat al ne ker se mi ne da več jebat in se pol leta učit, zato da te ruknejo...
The secret of success is consistency of purpose.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov