Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Problem je sam u tem, k je res bl na easy in to ni fer do tistih k studirajo u lj, pol na konc majo pa kr usi isto izobrazbo.
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
Freaked napisal/-a:Ja kako bolj na easy? Po čem to sklepate? Česa ni treba toliko znat kot tukaj?Aja, kakšn se vm pa Kranjc zdi? K on je tud na mb uni!
nočem se zdj kregat glede tega, ampak to je ja splošno znano. predmeti niso čist isto razporejeni po letnikih, nimajo dvojčkov in trojčkov, da ne rečem iz česa smo se mogl mi učit kazensko procesno pravo iz česa pa v mariboru... pa to se mi ne zdi fer ne do nas v ljubljani, ne do študentov v mariboru, ker jih ima potem veliko delodajalcev za "drugorazredne" pravnike.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
-
rEbEcCa - Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 8. 2005
- Kraj: okolica Celja
rinca napisal/-a:Freaked napisal/-a:Ja kako bolj na easy? Po čem to sklepate? Česa ni treba toliko znat kot tukaj?Aja, kakšn se vm pa Kranjc zdi? K on je tud na mb uni!
nočem se zdj kregat glede tega, ampak to je ja splošno znano. predmeti niso čist isto razporejeni po letnikih, nimajo dvojčkov in trojčkov, da ne rečem iz česa smo se mogl mi učit kazensko procesno pravo iz česa pa v mariboru... pa to se mi ne zdi fer ne do nas v ljubljani, ne do študentov v mariboru, ker jih ima potem veliko delodajalcev za "drugorazredne" pravnike.
Se popolnoma strinjam...mam kolegico k je nardila z 8,9 in 10 vse izpite pa res je ful pridna ampak službo pa je dobila neka druga punca k je nardila šolo v LJ, tko da Rinca čist ti dam prav, ni fer do nikogar sam kaj čmo tko pač je
- pikica19
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 11. 2005
Tudi jaz hodim na PF v Ljubljani in so nam že na začetku povedali, da nas povsem drugače obravnavajo kot študente iz Maribora. Osebno se mi zdi to 'kr neki', ker res ne vem, zakaj potem ustanovijo dve pravni fakulteti, če nista enakovredni. Če je res, da naj bi bili v Mariboru lažji izpiti, naj pa malo poostrijo kriterij ali pa ga v Ljubljani znižajo . Se mi pa zdi bedarija, da nas študente različno vrednotijo, ker bomo v življenju itak delali vsi ista dela, za katera bomo (v večini) vsi potrebovali pravosodni izpit.
-
uršy - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 7. 2004
- Kraj: najlepše mesto
Bageera napisal/-a:Kako pa izgleda pravosodni izpit? Kakšen spis je to za prebrat?
A se samo meni zdi velik v 8 urah 1000strani za prebrat? Kaj, če ne narediš pravosodnega izpita?
Ta del (ja, to je samo en del izpita) zgleda tko, da dobiš fotokopijo kazenskega spisa z vsemi zadevami (zapisniki obravnav, aslišanj, razne listine in drui dokazi...pač vse) in morš v 8 urah ga preštudirat in na roke napisat celo sodbo.
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
Mimi_M napisal/-a:A je to tako, kot imamo recimo profesorji (in uslužbenci v JU) po koncu študija, po pripravništvu za naredit še strokovni izpit?
uf kje pa... k bi blo vsaj tok lahko... sm tud jst mogla delat ta stokovni izpit pa mi je blo čist simpl... pravosodni je velik bl zaj... in stokrat bl obsežen ... zato še zmer nism prepričana, a ga bom sploh šla delat al ne ker se mi ne da več jebat in se pol leta učit, zato da te ruknejo...
The secret of success is consistency of purpose.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov