Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Jp... lani je bla tm okol 65
- Miss*Cyara*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 3. 2006
Hja zanimanje pada... mi tut lani nismo imeli omejitve v MB, čeprav bi bilo boljše če bi bla, ker so eni primerki res mimo.. no bo pač osip pol tolko večji..
- Miss*Cyara*
- Sramežljivka
Ja pravnikov je preveč, ekonomistov tudi, to je res.. samo je problem ker so večinoma vsi povprečni, faks zgurajo tam v enih 7 letih in mislijo da je to to..
Če si DOBER pravnik in te to res zanima, pol ni problema s tem, da jih je preveč ...
Drugač pa ja v MB lani ni blo omejitve... vpisanih je bilo scier nekje 20 ljudi preveč, ampak jih pol itak nekaj mature ne nardi in pol ni blo omejitve..
Če si DOBER pravnik in te to res zanima, pol ni problema s tem, da jih je preveč ...
Drugač pa ja v MB lani ni blo omejitve... vpisanih je bilo scier nekje 20 ljudi preveč, ampak jih pol itak nekaj mature ne nardi in pol ni blo omejitve..
-
Lastovica - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 12. 2004
Jaz pa mislim, da ni fora v tem, da zanimanje pada, ampak v tem, da je folk konco videl, da ne more kr vsak tega faksa nardit. Ker veliko je bilo takih, ki so se vpisali in po 3 leta cepeli v prvem letniku, potem pa so koncno spoznali, da itak ne bodo nikol naredli in so se rajsi izpisali. Zdaj pa po mojem ze na zacetku boljse ocenijo svoje sposobnosti in tudi studentje prava dijake malo prestrasimo
Drgac pa je na lj pf vedno bla omejitev in bo po mojem tudi letos. Pa vse vec je studentov, ki faks koncajo redno ( 5 let) in je tistih, ki se po faksu vlacijo 8 let vedno manj. Vsaj glede na razmere, ki jih jaz poznam in na folk s katerim imam jaz opravka. Vecina jih al 1x pavzira, al pa 1x ponavlja. To pa pomeni, da diplomiras v 6 letih, kar niti ni tako slabo, glede na to, da imas v 4. letniu 14 izpitov.
Drgac pa je na lj pf vedno bla omejitev in bo po mojem tudi letos. Pa vse vec je studentov, ki faks koncajo redno ( 5 let) in je tistih, ki se po faksu vlacijo 8 let vedno manj. Vsaj glede na razmere, ki jih jaz poznam in na folk s katerim imam jaz opravka. Vecina jih al 1x pavzira, al pa 1x ponavlja. To pa pomeni, da diplomiras v 6 letih, kar niti ni tako slabo, glede na to, da imas v 4. letniu 14 izpitov.
-
Lastovica - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 12. 2004
Miss*Cyara* napisal/-a:Ja pravnikov je preveč, ekonomistov tudi, to je res.. samo je problem ker so večinoma vsi povprečni, faks zgurajo tam v enih 7 letih in mislijo da je to to..
Ce imas same 10ke in ce diplomiras v 5 letih, se ne pomeni da si dober pravnik, ampak prej dober piflar in potrpezljiv student. Ker dobri teoretiki se niso tudi dobri praktiki. So pa seveda tudi izjeme.
- Miss*Cyara*
- Sramežljivka
Lastovica: nikjer nisem omenjala, da smatram dobrega teoretika za dobrega pravnika- od kot ti to?!
Jaz mislim, da je dober pravnik oseba, ki je kombinacija obojega, torej hkrati dober teoretik in tudi obvlada v praksi... Skratka ga delo zanima, se dodatno izobražuje, je iznajdljiv itd...
Ne pa kot večina, da izpite opravlja povprečno, z nezanimanjem ravno toliko, da jih in se potem prebije do tiste diplome in misli, da zdaj pa je oh in sploh pravnik... Šele izkušnje prinesejo svoje, ampak, če imaš dobro podlago je lažje..
Seveda so tudi izjeme, ki teorijo obvladajo in nimajo povpračja 9+ ampak lahko tudi dosti manj, prav tako pa so izjeme, ki imajo povprečje 9+ in kot pravniki ne bodo nikoli dobre...
Jaz mislim, da je dober pravnik oseba, ki je kombinacija obojega, torej hkrati dober teoretik in tudi obvlada v praksi... Skratka ga delo zanima, se dodatno izobražuje, je iznajdljiv itd...
Ne pa kot večina, da izpite opravlja povprečno, z nezanimanjem ravno toliko, da jih in se potem prebije do tiste diplome in misli, da zdaj pa je oh in sploh pravnik... Šele izkušnje prinesejo svoje, ampak, če imaš dobro podlago je lažje..
Seveda so tudi izjeme, ki teorijo obvladajo in nimajo povpračja 9+ ampak lahko tudi dosti manj, prav tako pa so izjeme, ki imajo povprečje 9+ in kot pravniki ne bodo nikoli dobre...
- Freaked
- Debatorica
- Na forumu od: 8. 11. 2005
Sam, kdo lahko dobi 10ko na pravu? Vsaj na začetku, zdi se mi da večino folka k je naredl 1. in 2. letnik je dobivalo 6ke in 7ke. In to je superrrr za pravo! Pa sej ti ne pomaga če znaš ne vem kok če te na ustnih zajebavajo! Pa sej Kranjc sploh ni tak problem, ne vem zakaj je postal tak mit! Sam neki mi je pa mem nha pravu, in to predmeti ki sploh nimajo veze s pravom, pa še najbolj zajebavni so. Teh se bojte !
- Miss*Cyara*
- Sramežljivka
Meni pa je statistika ful fajn... tiste naloge reševat pa to.. če so res ful lahke.. je pa ful odvisno s kakšne šole prideš... Npr izpit ki je bil meni ful na izi (pa nisem neka jako poosebljena inteligenca), je nekomu iz "slabše" srednje šole predstavljal velik problem..
Drugač pa sem vse pravilno rešla in dobla 9-zarad estetskega videza(prečrtan 1 račun) Hja tut to se dogaja
Drugač pa sem vse pravilno rešla in dobla 9-zarad estetskega videza(prečrtan 1 račun) Hja tut to se dogaja
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
Freaked napisal/-a:Sam, kdo lahko dobi 10ko na pravu? Vsaj na začetku, zdi se mi da večino folka k je naredl 1. in 2. letnik je dobivalo 6ke in 7ke. In to je superrrr za pravo! Pa sej ti ne pomaga če znaš ne vem kok če te na ustnih zajebavajo! Pa sej Kranjc sploh ni tak problem, ne vem zakaj je postal tak mit! !
Eh no... Meni se 6ke in 7ke ne zdijo ravno superrr niti za pravo, ker po mojem ni tako nemogoče doseči visokih ocen tudi v začetnih letnikih... Problem je verjetno bolj v tem, da se študentje takrat še ne znajo lotiti študija s pravim pristopom in malo težje presedlajo z gimnazijskega tipa učenja ... Je pa res, da je na pravu veliko dela s skoraj vsakim izpitom in se je treba še pravočasno 'ujeti v prave tirnice' ...
Na ustnih izpitih je pa meni tako ali tako še najbolj všeč in nisem doživela še nobenih problemov oz. namernega oviranja, sem pa res slišala od kolegov razne pripetljaje ...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]