Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Sugar5
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 8. 2010
Hm.. sm dobila ful odgovorov na uprasanja glede prava, me pa se nekaj zanima. Sem v 3. leniku gimnazije in sem do sedaj zgodovino komaj nardila. Pa to zato ker me niti malo ne zanima. Tko da.. se splaca samo zaradi zgodovine vpisati na kak drug fax?
Ze vnaprej hvala za odgovor
Ze vnaprej hvala za odgovor

Live your life crazy, and enjoy every second of it!
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
A misliš, da na pravu te bo pa kar vse zanimalo?
Cel kup predmetov je, preden sploh prideš do res pravnih predmetov. Pravoznanstvo, sociologija prava, konec koncev tudi pravna zgodovina. S to razliko, da se trenutno ubadaš s par 10 stranmi zvezka, na faksu se boš pa z učbeniki, ki imajo po par sto strani. A se boš uspela prisilit in to naučit, čeprav te ne bo zanimalo?
Cel kup predmetov je, preden sploh prideš do res pravnih predmetov. Pravoznanstvo, sociologija prava, konec koncev tudi pravna zgodovina. S to razliko, da se trenutno ubadaš s par 10 stranmi zvezka, na faksu se boš pa z učbeniki, ki imajo po par sto strani. A se boš uspela prisilit in to naučit, čeprav te ne bo zanimalo?
-
Phalaenopsis - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 12. 2009
Ja za pravo moraš biti res trdno odločen da si želiš prav to študirat. Je kar zagulen 

-
_Klepetulja_ - Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 12. 2009
Ja, glede predavanj ni nobenih problemov al hodiš popoldne ali dopoldne....glede vaj pa skupine praviloma ne moreš menjati tako da če maš predavanja dopoldne maš vaje popoldne in obratno 

Parva scintilla saepe magnam flamam excitat...
-
sokolja - Debatorica
- Na forumu od: 10. 11. 2007
- Kraj: notranjska
Edina objektivna razlika med mariborsko in ljubljansko fakulteto je ta, da je v mb poudarek na gospodarskih predmetih, v lj pa na kazenskopravnih.
to je en velik larifari, ne nasedat temu.
Tko da.. se splaca samo zaradi zgodovine vpisati na kak drug fax?
ne, tvoje znanje zgodovine nima veze s pravom. v 1. letniku maš sicer 1 zgodovinski predmet, zajeban, ampak se ga da naučit.
kot že nekje rečeno, preden se vpišeš na pravo dobro premisli, če je to res zate...
- Ašša
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 2. 2010
_Klepetulja_ napisal/-a:Ja, glede predavanj ni nobenih problemov al hodiš popoldne ali dopoldne....glede vaj pa skupine praviloma ne moreš menjati tako da če maš predavanja dopoldne maš vaje popoldne in obratno
Aha, super! Ker jaz sem slišala, da težijo (vsaj na začetku), da moraš hodit na svoja predavanja in ne k drugi skupini.
-
Leonessa - Debatorica
- Na forumu od: 6. 4. 2011
Sugar5 napisal/-a:Tko da.. se splaca samo zaradi zgodovine vpisati na kak drug fax?
Potem sem pa jaz pred dvema letoma mislila, da ne vem kaj želim študirati zaradi mojih kapric, pa vidim, da nisem bila tako grozno izgubljen primer.
Če te zgodovina ne veseli - so what? Saj študij prava ni študij zgodovine. V 1. letniku sicer imaš zgodovino, a če si se jo lahko nekako naučila vsa ta leta šolanja, ko je šlo za postranski predmet, se jo boš tudi na pravu lahko, če si res tako prepričana, da te pravo zanima, kar iz tvojega posta ni najbolj razvidno. En predmet te pa res ne more odvrnit od željenega faksa, razen, če se na pravo vpisuješ samo zaradi tega, ker se lepo sliši. Če je temu tako, raje ne hodi tja izgubljat let. Pa brez skrbi, da se bo sigurno našel še kakšen predmet tekom študija prava, ki te ne bo najbolj zanimal, a se boš pač morala vsest in ga naučit, če boš želela delati v tem fohu celo življenje.
Itak pa ne boš na nobenem faksu našla idealnega predmetnika, kjer bi te zanimalo vse od a do ž.

"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
Mark Twain
-
_Klepetulja_ - Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 12. 2009
Jah na začetku itak težijo da morš hodit na predavanja k svoji skupini pa da bodo preverjal prisotnost ampak to sam mal strašijo...pr nas so prisotnost preverjal samo 1x na sociologiji prava pa še to tko da je šu list okol in so ljudje podpisoval še 10 svojih kolegov zravn
ti sam pazi da se ti ne bo z vajami prekrivalo, sej pol že ugotoviš kam hodit in kam ne...
Če ne maraš zgodovine sigurno ni razlog da ne greš na ta faks, ker je ta zgodovina mal drugačna kukr v srednji šoli..ne rečem, da ti predhodno znanje ne koristi ampak se jo da nardit tud če pojma nimaš
po mojem mnenju je kr težek izpit, ampak samo zato ker ni velik teorije v izpitu ampak predvsem vprašanja iz vaj, na katera ti pa tud ni problem odgovort če redno hodiš na vaje in jih rešuješ...ah kukr komu 

Če ne maraš zgodovine sigurno ni razlog da ne greš na ta faks, ker je ta zgodovina mal drugačna kukr v srednji šoli..ne rečem, da ti predhodno znanje ne koristi ampak se jo da nardit tud če pojma nimaš

Parva scintilla saepe magnam flamam excitat...
- Ašša
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 2. 2010
Aha, kul! Sem uspela preletet tole temo in so mnenja ter izkušnje o PF v Ljubljani tako različna, da še zmerej ne vem točno kaj me čaka
Poleg tega imam na mojo nesrečo okoli sebe same take pametnjakoviče, ki mi napovedujejo slabo prihodnost, ker naj kot ženska v tem poklicu ne bi imela prihodnosti bla bla. Pa da je faks tako težek, da naj o pravosodnem niti ne razmišljam. Ali pa ta verzija, da ima PF strašno slab sistem. Nimam pojma zakaj. Itd., itd.
Po spletu sem poiskala še druga mnenja in vidim, da nimate vsi/vse tako slabih izkušenj.

Poleg tega imam na mojo nesrečo okoli sebe same take pametnjakoviče, ki mi napovedujejo slabo prihodnost, ker naj kot ženska v tem poklicu ne bi imela prihodnosti bla bla. Pa da je faks tako težek, da naj o pravosodnem niti ne razmišljam. Ali pa ta verzija, da ima PF strašno slab sistem. Nimam pojma zakaj. Itd., itd.

Po spletu sem poiskala še druga mnenja in vidim, da nimate vsi/vse tako slabih izkušenj.

-
sokolja - Debatorica
- Na forumu od: 10. 11. 2007
- Kraj: notranjska
naj kot ženska v tem poklicu ne bi imela prihodnosti bla bla
bullshit, v tem poklicu imaš toliko šanse kot drugod, oziroma js bi rekla, da še več...
faks tako težek, da naj o pravosodnem niti ne razmišljam
ja faks je zelo težak, ampak kjer je volja je tudi pot. če te pravo zanima, ni problema.
Ali pa ta verzija, da ima PF strašno slab sistem. Nimam pojma zakaj. Itd., itd.
hja niso ravno najboljši, sploh delo referatov, objavljanje rezultatov na oglasni deski...ampak se da potrpet

kljub vsemu, če bi se še enkrat lahko odločala bi se še enkrat odločila za PF v LJ. Bistvo vsega je, da te pravo res veseli. Če te ne, samo izgubljaš dragocen čas.
-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
sokolja napisal/-a:Ali pa ta verzija, da ima PF strašno slab sistem. Nimam pojma zakaj. Itd., itd.
hja niso ravno najboljši, sploh delo referatov, objavljanje rezultatov na oglasni deski...ampak se da potrpet
.
če ga primerjaš s sistemom na FF je ta sistem naravnost briljanten!
Zivljenje je piskotek!
-
¤Crysstal¤ - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 9. 2011
Ljubljanska pravna JE zahtevna, zadnja leta je bila selekcija v prvem letniku enormna, rabiš voljo, moč, odločnost poleg neizbežnega delovnega mooda, ki je stalnica.
Je garanje, če želiš kmalu lepe rezultate. Krivic je povsod, načeloma pa s trdim študijem lahko premostiš vse morebitne ovire.
Dobro je obiskovati vaje, tudi tiste, kjer se ne gleda prisotnosti, saj določene stvari sam bistveno težje (včasih pa jih dejansko ne moreš) naštudiraš, v izpitu pa utegnejo odločati, če bo ta opravljen.
Sama stavba v sebi skriva novo opremo, modern dizajn, lepe predavalnice, hodnike.. Prav lep faks no.
Folk je raznovrsten, ampak zdi se mi, da je velikokrat občutna tekmovalnost med študenti, ki ni nujno vedno slaba plat, pač pa je lahko super motivator.
Delat je treba res veliko, nastopati samozavestno in ob kakšnem spodrsljaju nikakor ne obupati, včasih je vztrajnost nujna za uspeh.
In konec koncev ti včasih snov predava profesor, ki je bil včeraj na TV poročilih.
Baje priznana izobrazba in kvalitetna podlaga za poklicno kariero, vsled lastnemu vložku. Mislim, da se splača, če si tega res želiš.
Je garanje, če želiš kmalu lepe rezultate. Krivic je povsod, načeloma pa s trdim študijem lahko premostiš vse morebitne ovire.
Dobro je obiskovati vaje, tudi tiste, kjer se ne gleda prisotnosti, saj določene stvari sam bistveno težje (včasih pa jih dejansko ne moreš) naštudiraš, v izpitu pa utegnejo odločati, če bo ta opravljen.
Sama stavba v sebi skriva novo opremo, modern dizajn, lepe predavalnice, hodnike.. Prav lep faks no.
Folk je raznovrsten, ampak zdi se mi, da je velikokrat občutna tekmovalnost med študenti, ki ni nujno vedno slaba plat, pač pa je lahko super motivator.
Delat je treba res veliko, nastopati samozavestno in ob kakšnem spodrsljaju nikakor ne obupati, včasih je vztrajnost nujna za uspeh.
In konec koncev ti včasih snov predava profesor, ki je bil včeraj na TV poročilih.

Baje priznana izobrazba in kvalitetna podlaga za poklicno kariero, vsled lastnemu vložku. Mislim, da se splača, če si tega res želiš.
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
^^Pomoje bi bli na PFLJ prou ponosni na tale "homage"
...ampak odkrito povedano, za ta faks sploh ni treba bit posebi brihtn, če maš voljo sedet za knjigo pa trpat podatke u glavo. To da je faks lep in da ti predava nekdo k si ga vidu na tv pa tut nima lih neke dodane vrednosti
Js sm čist lepo pršla skoz, brez pretiranga visenja na predavanjih in vajah in z verjetno rekordno kampanjskim načinom učenja

...ampak odkrito povedano, za ta faks sploh ni treba bit posebi brihtn, če maš voljo sedet za knjigo pa trpat podatke u glavo. To da je faks lep in da ti predava nekdo k si ga vidu na tv pa tut nima lih neke dodane vrednosti

Js sm čist lepo pršla skoz, brez pretiranga visenja na predavanjih in vajah in z verjetno rekordno kampanjskim načinom učenja

Live. Love. Surf.
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
¤Crysstal¤ napisal/-a:Ljubljanska pravna JE zahtevna, zadnja leta je bila selekcija v prvem letniku enormna, rabiš voljo, moč, odločnost poleg neizbežnega delovnega mooda, ki je stalnica.
In konec koncev ti včasih snov predava profesor, ki je bil včeraj na TV poročilih.![]()
Jezus Kristus, s čim vas fopajo. Dobro so ti oprali možgane. Eliten faks..nekaj..profesor na TV..jojmene..
Pravnikov je ko toče. Diploma sama po sebi je vredna relativno malo, vse je stvar osebne iznajdljivosti in angažiranosti.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov