Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- ParfumeGirl
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 8. 2010
Hey!
Jst sem se tudi vpisala v 1. letnik prava v LJ In bom tvoja sošolka.
In tudi jaz sem zainteresirana za kakšne informacije v zvezi s študijem.
Sem pa od ene, ki študira pravo v LJ slišala, da smo študenti razdeljeni v dve skupini glede na priimke in ima 1. skupina celo leto predavanja dopoldne, 2. skupina pa popoldne. Je to res? Ker imam sama priimek za drugo skupino in nisem navdušena nad faksom celo leto popoldne
Jst sem se tudi vpisala v 1. letnik prava v LJ In bom tvoja sošolka.
In tudi jaz sem zainteresirana za kakšne informacije v zvezi s študijem.
Sem pa od ene, ki študira pravo v LJ slišala, da smo študenti razdeljeni v dve skupini glede na priimke in ima 1. skupina celo leto predavanja dopoldne, 2. skupina pa popoldne. Je to res? Ker imam sama priimek za drugo skupino in nisem navdušena nad faksom celo leto popoldne
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
^^Lahko hodiš k drugi skupini, če ti bolj odgovarja. Vsaj v mojih časih je bilo tako.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
jullia_ napisal/-a:V mojih tudi, zdaj pa baje ni več, ker so zaradi bolonje skupine manjše, obveznost pa prisotna. In tako je PF izgubila velik del svojega čara
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
_Klepetulja_ - Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 12. 2009
Evo jst sm uspešno preživela prvi bolonjski letnik: smo razdeljeni v dve skupini ampak večina jih hodi na dopoldanska predavanja (tud tisti ki so popoldanski) ker tega nihče ne preverja....prisotnost velja sicer kot obvezna ampak v celem letu (pa sm kar redno hodila na predavanja) se je prisotnost preverjala 2x in še to na ta način da je šel po celi predavalnici list in so ljudje podpisovali prijatelje poleg sebe tko da zarad tega kera skupina si in prisotnosti in podobno se ni nč treba sekirat....mal bl se preverja samo na vajah pa še to samo pri pravoznanstvu, drugje pa sami asistenti rečejo da se jim ne da preverjat
vse ki ste se letos vpisale kr pogumno pristopte k študiju in ne poslušte preveč raznih ustrahovanj kako se skoraj da ne da in kuko je težko - ni lahko kot večina stvari v življenju ni lahkih, ampak se da vmes fajn uživat in počet tud kej druzga...srečno vsem
vse ki ste se letos vpisale kr pogumno pristopte k študiju in ne poslušte preveč raznih ustrahovanj kako se skoraj da ne da in kuko je težko - ni lahko kot večina stvari v življenju ni lahkih, ampak se da vmes fajn uživat in počet tud kej druzga...srečno vsem
Parva scintilla saepe magnam flamam excitat...
- lutkica*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 9. 2005
hehe, me veseli, da vam ne težijo s prisotnostjo... očitno PF LJ ostaja tradicionalna
jaz bom zapustila PF v kratkem in mi je kar malo žal, ker je šlo vse tako hitro. ne se bat, vse izpite se da naredit in folk, ki ga spoznaš, je super.
Jaz sem slišala od enega družinskega prijatla, ki je izpraševalec na pdi, da majo mariborski študentje malo večje težave pri pdi-ju kot ljubljanski. da se pozna, da majo te iz ljubljane več znanja.
za evropsko pf v novi gorici pa: jaz jih poznam nekaj, ki so se vpisali tja, ko nikakor niso mogli zdelat v lj. potem pa so tam imeli super povprečja, 9 in več tako da se mi ne zdi preveč zahtevna. edina dobra stvar je, da če si res bister, pa ti samo kakšen izpit dela težave, lahko tam lažje prideš do diplome. mogoče boš pa v praksi raztural.
jaz bom zapustila PF v kratkem in mi je kar malo žal, ker je šlo vse tako hitro. ne se bat, vse izpite se da naredit in folk, ki ga spoznaš, je super.
Jaz sem slišala od enega družinskega prijatla, ki je izpraševalec na pdi, da majo mariborski študentje malo večje težave pri pdi-ju kot ljubljanski. da se pozna, da majo te iz ljubljane več znanja.
za evropsko pf v novi gorici pa: jaz jih poznam nekaj, ki so se vpisali tja, ko nikakor niso mogli zdelat v lj. potem pa so tam imeli super povprečja, 9 in več tako da se mi ne zdi preveč zahtevna. edina dobra stvar je, da če si res bister, pa ti samo kakšen izpit dela težave, lahko tam lažje prideš do diplome. mogoče boš pa v praksi raztural.
when you wake up it's a new morning,
the sun is shining it's a new morning
i'm coming.. i'm coming home
the sun is shining it's a new morning
i'm coming.. i'm coming home
- spice girl
- Cosmofrik
- Na forumu od: 31. 3. 2008
Ful lepo povedano. Upam, da bom tudi jaz kmalu na tvojem položaju in se bom poslavljala od PFLJ
- flaša86
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 5. 2010
ja, mariborski majo večje probleme, ker je tu večji poudarek na gospodarskih predmetih, v lj pa že iz faksa pridejo z več znanja iz področja,ki ga za pdi rabimo...tak, da to spet ni merilo,kateri faks je boljši/slabši...kak komu, na obeh se je treba pomatrat, pa ko ven pridemo moramo vsi znat tisto,kar bomo delali:):)
Me pa zanima, če katera ve-kdaj se v lj osvežuje lista za pripravništvo v septembru? V mb je potrebno do 31.8 diplomirat da si gor:S Za lj pa ne vem kako je, lahko katera pomaga?:)
Hvala
Me pa zanima, če katera ve-kdaj se v lj osvežuje lista za pripravništvo v septembru? V mb je potrebno do 31.8 diplomirat da si gor:S Za lj pa ne vem kako je, lahko katera pomaga?:)
Hvala
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
^^ 15.9.
aja pardon, narobe prebrala, v mb bo 15. objavljena, za lj pa ne vem točno..je pa na vsake 4 mesece, tako da 4 mesece od prejšnje
aja pardon, narobe prebrala, v mb bo 15. objavljena, za lj pa ne vem točno..je pa na vsake 4 mesece, tako da 4 mesece od prejšnje
Houd de wereld tegen
-
dolce_chicco - Debatorica
- Na forumu od: 11. 11. 2009
Jaz se nameravam vpisati na pravo v Mb.
Zadnjič spremenil dolce_chicco, dne 03. Mar. 2012 10:17, skupaj popravljeno 2 krat.
Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.
- Procky
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 9. 2010
Prijava za pripravništvo v LJ:
- delovno razmerje do 31.9.
- voluntersko do 31.10
Vsem, ki začenjate pa študi prava s 1.10, pa samo en nasvet: nč skrbet, je bolj enostavno kot strašijo - sicer pa tuki vsaj veš za kaj se trudiš (učiš), medtem ko na gimnaziji ni vedno tko
če koga kej zanima, pa rade vole povem
- delovno razmerje do 31.9.
- voluntersko do 31.10
Vsem, ki začenjate pa študi prava s 1.10, pa samo en nasvet: nč skrbet, je bolj enostavno kot strašijo - sicer pa tuki vsaj veš za kaj se trudiš (učiš), medtem ko na gimnaziji ni vedno tko
če koga kej zanima, pa rade vole povem
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov