Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
^^ ...al pa delovno pravo
Live. Love. Surf.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Miss.A napisal/-a:js tut hočm na pravo..me že od skus ful veseli. sicr sm šla u srednjo ekonomsko in mi zdej usi še bl govorijo da no way.. kok bom pršla na pravo pa to pa sploh z ekonomske.. do zdj (3.letnik) sm bla skus odlična pa so profesorji rekli da se da use zment tok da mam motivacijo..če te res veseli pomoje sploh ni tok tšku kr se tu z veseljem učiš. tiste ku ne zanime jim je slabo že ko slišjo kej o pravu..
js preslišm to ustrahovanje..
Men se pa zdi čist ok, da greš iz ekonomske naprej na pravo, ker maš že malo podlage pri določenih predmetih.
-
Laurica* - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 7. 2007
- Kraj: Čez mavrico;)
Mene zelo zanima ta poklic že zelo dolgo časa. V gimnaziji sem bila sicer dobra, me je pa zelo zanimala sociologija in zgodovina, kar se mi zdi, da ima kar nekaj veze s pravom. Zato sem se tudi vpisala na pravno fakulteto. Zgodilo pa se je tole : nisem se mogla vpisat nikamor, ker nisem naredila izbirnega predmeta na maturi (ZGODOVINE) - ta predmet sem imela cel čas 4/5, na maturi pa se mi je zalomilo. Bila sem tako razočarana, kot še nikoli v življenju, in še zdej bi najraj samo sebe sežgala na grmadi, res. Od takrat sm si rekla, da če ene boge zgodovine nism nardila (ok, čeprou je zmankal pol točke, BA !), tud prava ne bom. Od takrat nism več pomisnla, da bi šla študirat to.
Danes, ko sm pa delala v računovodstvu, me je šefica pobodrila in me spet dvignla v zrak. In zdaj sm spet tuki, kjer sm bla pred maturo, eno leto nazaj.
Nism še slišala, da bi mi kdo drug reku, da lahko naredim, kar si zaželim - z močno voljo in pridnostjo. Vsi moji prijatelji mi skoz govorijo, kok je težko. Prou pa nej bo, sej se bom js tolk učila, ne ti. Kaj pa moja prjatlca, ki študira ekonomijo, pa se uči za 4 študente pravne fakultete, skoz je za knjigami...
No, hotela sm to sam iz sebe spravit.
Kadar berem to temo na forumu, mi zrastejo krila in sm takoj bolš...
MOGOČE se bom pa le opogumla, pa bom zgubila eno leto - ali pa ga sploh ne bom.
Danes, ko sm pa delala v računovodstvu, me je šefica pobodrila in me spet dvignla v zrak. In zdaj sm spet tuki, kjer sm bla pred maturo, eno leto nazaj.
Nism še slišala, da bi mi kdo drug reku, da lahko naredim, kar si zaželim - z močno voljo in pridnostjo. Vsi moji prijatelji mi skoz govorijo, kok je težko. Prou pa nej bo, sej se bom js tolk učila, ne ti. Kaj pa moja prjatlca, ki študira ekonomijo, pa se uči za 4 študente pravne fakultete, skoz je za knjigami...
No, hotela sm to sam iz sebe spravit.
Kadar berem to temo na forumu, mi zrastejo krila in sm takoj bolš...
MOGOČE se bom pa le opogumla, pa bom zgubila eno leto - ali pa ga sploh ne bom.
-
Miss.A - Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 10. 2009
haley napisal/-a:Miss.A napisal/-a:js tut hočm na pravo..me že od skus ful veseli. sicr sm šla u srednjo ekonomsko in mi zdej usi še bl govorijo da no way.. kok bom pršla na pravo pa to pa sploh z ekonomske.. do zdj (3.letnik) sm bla skus odlična pa so profesorji rekli da se da use zment tok da mam motivacijo..če te res veseli pomoje sploh ni tok tšku kr se tu z veseljem učiš. tiste ku ne zanime jim je slabo že ko slišjo kej o pravu..
js preslišm to ustrahovanje..
Men se pa zdi čist ok, da greš iz ekonomske naprej na pravo, ker maš že malo podlage pri določenih predmetih.
sej bom šla:D sm morm narest še maturitetni tečaj, kar mi bo uzelu 1 dodatno leto sm bom šla, kr je tu edina stvar ku me res veseli.. [quote]
To nije zemljotres,to nije zemljotres, moje srce pokušava da kuca! (*Partibrejkers)
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
OMG, ne vse naenkrat! Vsaj jz ne morem.
Do zdaj sem še vedno šla na nož, tiste izpite, ki so samo v zimskem semestru, sn jih do junija naredla, poskusla sn dobit kak bonus s kolokviji/seminarskimi, letne izpite pa sem si razporedila, ponavadi 3 junij/julij in 2 avgusta. Če mi je slučajno kaj spodletelo, sem zrihtala v septembru.
Itak si lahko en izpit pustiš, kar ti pride krvavo prav. V 1. letniku rim, v 2. pa obligacije.
Do zdaj se mi je tak način obnesel in glede na to, da sn uspešno v 3.letniku, bom tudi nadaljevala tako.
Do zdaj sem še vedno šla na nož, tiste izpite, ki so samo v zimskem semestru, sn jih do junija naredla, poskusla sn dobit kak bonus s kolokviji/seminarskimi, letne izpite pa sem si razporedila, ponavadi 3 junij/julij in 2 avgusta. Če mi je slučajno kaj spodletelo, sem zrihtala v septembru.
Itak si lahko en izpit pustiš, kar ti pride krvavo prav. V 1. letniku rim, v 2. pa obligacije.
Do zdaj se mi je tak način obnesel in glede na to, da sn uspešno v 3.letniku, bom tudi nadaljevala tako.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
-
classy - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2005
Aha. No, jaz sicer nisem na pravu, sem na ff. Sem jih mela zdaj 5, mam še en kolokvij, pol jih mam pa junija 10. Sej teh 5 je pač normalno šlo, sam unih 10 pa ne vem. Bivša sošolka je bla lani tko že 2. teden junija frej, mela je pa 23 izpitov (ene 15 verjetno v letnem semestru). Za september si pa ne bi puščala, če se slučajno kaj zalomi. (plus mi mormo vse opravt kot pogoj)
Ma ne vem, če si dam vsak izpit na en dan v dveh tednih, zna bit preveč, če pa 2 na teden je pa lih dost časa vmes za bluzenje Bom premislla.
Ma ne vem, če si dam vsak izpit na en dan v dveh tednih, zna bit preveč, če pa 2 na teden je pa lih dost časa vmes za bluzenje Bom premislla.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Poznam samo enega manijaka, ki je vse naredil v prvih rokih. Zavoljo duševnega zdravja tega ne priporočam
Moja taktika je bila taka, da sem šla večino delat na prvi rok, nekaj pa na drugi. To pomeni, da sem imela izpite od 15. maja do konca junija. Učila sem se pa itak že od sredine marca/začetka aprila naprej, tako da samo trajanje izpitnega obdobja niti ni bilo pomembno.
Ne predstavljam si, da bi šla vse na prvi rok, ker je vsako leto kakšen zajeban izpit, za katerega rabiš več časa za pripravo, poleg tega je pa fino za vsak izpit imet vsaj ene 3 dni časa tik prej, da ponoviš. Če bi šla na vse naenkrat, bi imela pa praktično vsak dan izpit.
Moja taktika je bila taka, da sem šla večino delat na prvi rok, nekaj pa na drugi. To pomeni, da sem imela izpite od 15. maja do konca junija. Učila sem se pa itak že od sredine marca/začetka aprila naprej, tako da samo trajanje izpitnega obdobja niti ni bilo pomembno.
Ne predstavljam si, da bi šla vse na prvi rok, ker je vsako leto kakšen zajeban izpit, za katerega rabiš več časa za pripravo, poleg tega je pa fino za vsak izpit imet vsaj ene 3 dni časa tik prej, da ponoviš. Če bi šla na vse naenkrat, bi imela pa praktično vsak dan izpit.
-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
kako se vam zdi bolonjc, k so predmeti mal drugac razporejeni? kako je s prisotnostjo, si se lahko tak zabušant kar se obiskovanja faxa tiče al je bl strogo? pa obveznosti...a se je kj povečal obseg obveznih nalog in raznoraznih zadolžitev al je še vedno nakoncu samo izpit in to je to?
zanima me, ker sm se misnla vpisat vzporedno ko končujem ff, da bi lepo počas začela izpit za izpitom (izredno bi se vpisala)...
zanima me, ker sm se misnla vpisat vzporedno ko končujem ff, da bi lepo počas začela izpit za izpitom (izredno bi se vpisala)...
Zivljenje je piskotek!
-
_TheCosmoGirl_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 10. 2006
Punce, obracam se na vas ker mam nekaj vprasanj
Predvsem me zanima za MB, ampak lahko tudi Lj ce se bo kateri dalo odpisat
In sicer za 2 predmeta me zanima, Pravna informatika ter Splošni del civilnega prava.
Iz kje ste se ucile (tudi za kaksne zapiske ali vprasnja se priporocam ), kaksna sta izpita po tezavnosti, in se kaj ce se spomnete kar bi mi prou prislo
Hvala ze vnaprej :bussi:
Predvsem me zanima za MB, ampak lahko tudi Lj ce se bo kateri dalo odpisat
In sicer za 2 predmeta me zanima, Pravna informatika ter Splošni del civilnega prava.
Iz kje ste se ucile (tudi za kaksne zapiske ali vprasnja se priporocam ), kaksna sta izpita po tezavnosti, in se kaj ce se spomnete kar bi mi prou prislo
Hvala ze vnaprej :bussi:
- legally blonde
- Kofetarica
Izkusnje mam sam iz Lj pravna informatika nimam pojma kaj sploh je, ker tega nimamo.. splosni del civilnega prava pa zapiski+OZ, kej bi se dal najdt tut u SPZ, sam sm se pr tem drzala zapiskov. Knjige so ful stare, se iz casov ZOR
Live. Love. Surf.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Pravna informatika je res eden lažjih izpitov, tk na nivoju statistike
Jz se sploh nism učila, spomnim se, da sn mela eno seminarsko, ki mi je prinesla nek bonus, pa slajde od Lesjaka sm si prebrala, pa je blo več kot dovolj Aja točno, pa preko moodla smo meli neke kvize in sn to ful reševala, kar mi je tudi prineslo bonus!! Slajde je takrat mel Lesjak vse na Moodlu, si si lahko lepo dol potegno pa prebral. Pač mal več pozornosti mogoče nameniš varstvu podatkov, pa tistim certifikatom in te zadeve...kolk se zdaj iz glave spomnim...veš kje je že to
SDCP pa sm se učila po skripti iz pravna.net, pa je bil bolj kilav rezultat...naredla sicer sem, mislim, da pisnega dokaj solidno, sm pa na ustnem pogorela in dobla tisto 6ko...vem da sn mela tisti cajt še rim iz 1.letnika in sem se totalno v rim spustila, civila pa nism kaj dosti vohala...
Je pa res, da jaz dokaj pridno hodim na vaje, na predavanja malo manj, ampak vseeno veliko več kot kdo drug, pa mi je zato tolko lažje, ker si dejansko ne predstavljam, da bi se mogla en mesec skup učit po 8ur na dan. To sem samo za rim izvajala, pa se mi je skoraj scufalo, tk da...never again
Jz se sploh nism učila, spomnim se, da sn mela eno seminarsko, ki mi je prinesla nek bonus, pa slajde od Lesjaka sm si prebrala, pa je blo več kot dovolj Aja točno, pa preko moodla smo meli neke kvize in sn to ful reševala, kar mi je tudi prineslo bonus!! Slajde je takrat mel Lesjak vse na Moodlu, si si lahko lepo dol potegno pa prebral. Pač mal več pozornosti mogoče nameniš varstvu podatkov, pa tistim certifikatom in te zadeve...kolk se zdaj iz glave spomnim...veš kje je že to
SDCP pa sm se učila po skripti iz pravna.net, pa je bil bolj kilav rezultat...naredla sicer sem, mislim, da pisnega dokaj solidno, sm pa na ustnem pogorela in dobla tisto 6ko...vem da sn mela tisti cajt še rim iz 1.letnika in sem se totalno v rim spustila, civila pa nism kaj dosti vohala...
Je pa res, da jaz dokaj pridno hodim na vaje, na predavanja malo manj, ampak vseeno veliko več kot kdo drug, pa mi je zato tolko lažje, ker si dejansko ne predstavljam, da bi se mogla en mesec skup učit po 8ur na dan. To sem samo za rim izvajala, pa se mi je skoraj scufalo, tk da...never again
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
- grr
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 8. 2008
Živijo. Sem že skoraj diplomirana ekonomistka ekon. fakult. v Lj. Zanimam se za magistrski študij prava. Vem, da moram opravljati pripravljalni letnik, zanima pa me če imam v pripravljalnem letniku status študenta in če sem "sprejeta" v ta pripravljalni letnik in ga naredim, potem avtomatsko napredujem v letnik magistrskega študija (je itak samo eno leto) ali morem potem naredit ponoven vpis v magisterski študij in se mi lahko zgodi, da ne bom sprejeta (zaradi naprimer preslabega povprečja iz ekon. fakultete)?
Res hvala za pomoč!
P.S:zanimam se za pravno fakulteto v LJ.
Res hvala za pomoč!
P.S:zanimam se za pravno fakulteto v LJ.
- legally blonde
- Kofetarica
Najbols, da posles mejl u referat za podiplomski studij, mejl naslov je na strani od PF. Bos za zihr vedla
Live. Love. Surf.
-
Irma-Samantha Martinšek - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2010
- Kraj: Črnomelj
Nikii napisal/-a:hja, ce bi blo to res bi bile statistike drugacne. Na leto jih diplomira ok.50, v prvi letnik se pa letno vpiše ok.1200
Tnx Meni je ena povedla kak jih pravo vsako leto zaključi 500 in da sem neumna, če mislim, da bom dobila job ko končam
woohoo zdj mam fsaj nekaj upanja Tnx, tnx, tnx :$$
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov