Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
sarchika09 - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 4. 2009
Na PF MB (redni) predavanja niso obvezna, pa tudi na vajah ne preverjajo prisotnosti (oz. do zdaj še nihče ni, kaj bo pa v prihodnje pa ne vem )
-
_TheCosmoGirl_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 10. 2006
Mene pa zanima kolk se vam zdi tezek izpit za druzinsko pravo, iz kje se ucite in kolk casa (pac priblizno no)
-
Georgia - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 8. 2007
- Kraj: Ljubljana
_TheCosmoGirl_ napisal/-a:Mene pa zanima kolk se vam zdi tezek izpit za druzinsko pravo, iz kje se ucite in kolk casa (pac priblizno no)
Ful zanimiva snov, ni težka, sam ocenjevanje je ful bedno!!
Učila sem se pa iz svojih zapiskov in zakona, pa je blo čist dovolj.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Čas učenja za izpit je ful relativna zadeva. Nekdo lahko čez vikend predela isto, za kar jaz rabim en teden ali več.
Se mi je pa to zdel eden od bolj enostavnih izpitov, ker mi je bila snov blizu (za razliko od gospodarca recimo), tako da se mi res ni bil noben problem naučit.
Zapiskov sem imela, mislim da, okrog 150 strani, to je recimo en teden učenja s ponavljanjem vred. 10 dni, maksimalno. Govorim za moj tempo študija, ki ni niti slučajno optimalen. Če bi se znala usest za knjigo za več kot 3-4 ure dnevno, bi verjetno lahko v treh dneh to obvladala.
Dobila sem pa 8, ker mi je na ustnem znižala. Jebiga, zadnjih snovi nisem prav dobro znala, ker mi je motivacija že malo padla.
Se mi je pa to zdel eden od bolj enostavnih izpitov, ker mi je bila snov blizu (za razliko od gospodarca recimo), tako da se mi res ni bil noben problem naučit.
Zapiskov sem imela, mislim da, okrog 150 strani, to je recimo en teden učenja s ponavljanjem vred. 10 dni, maksimalno. Govorim za moj tempo študija, ki ni niti slučajno optimalen. Če bi se znala usest za knjigo za več kot 3-4 ure dnevno, bi verjetno lahko v treh dneh to obvladala.
Dobila sem pa 8, ker mi je na ustnem znižala. Jebiga, zadnjih snovi nisem prav dobro znala, ker mi je motivacija že malo padla.
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Men je bla druzina tut ful lahka. Edini predmet, k sm ceu let hodila na predavanja pa ze od tm (zacuda, ker sicer ne) ful odnesla. Tko da je blo moje ucenje bl ponaulanje. Sm pa prebrala uno tastaro knjigo, seveda tiste dele k pridejo u postev, ker je itak vec k pou spremenjen, pa tista pojasnila k zakonu (knjiga k je lani izsla, mislm, da je 300 strani za prebrat za izpit, ostalih 500 so pa razni zakoni), sicer sm se pa ucila po zapiskih. Izpit mi je biu res lahk, pisala sm 9 po lastni neumnosti, ker ne berm dobr navodil pol me je pa na ustnm prasala neki u zvezi z eno od konvencij in mi z nasmeskom zvisala na 10. Men osebno zlo prjazna teta tale Barbi vrjamm sicer, da ma velik ljudi drgacne izkusnje,ampak ce znas tisto, kar je povedala na predavanjih, pol ne bi smel bit problema
Live. Love. Surf.
- virtuose
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 11. 2009
Pozdravljeni!
Sm četrtošolka in tudi sama se vse bolj približujem vpisu na fakulteto. Če bo šlo vse po sreči bom naslednje leto tudi sama postala študentka prava na fakulteti v ljubljani. Zdaj pa me zanima kakšne so kaj vaše izkušnje s profesorji (so dostopni)? Nekaj pa sm tudi še slišala na račun enega od profesorjev ustavnega prava, in sicer da ni ravno naklonjen ženski populaciji. Ali ste tudi ve imele takšne izkušnje?
Sm četrtošolka in tudi sama se vse bolj približujem vpisu na fakulteto. Če bo šlo vse po sreči bom naslednje leto tudi sama postala študentka prava na fakulteti v ljubljani. Zdaj pa me zanima kakšne so kaj vaše izkušnje s profesorji (so dostopni)? Nekaj pa sm tudi še slišala na račun enega od profesorjev ustavnega prava, in sicer da ni ravno naklonjen ženski populaciji. Ali ste tudi ve imele takšne izkušnje?
-
haylee - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 9. 2009
virtuose napisal/-a:Nekaj pa sm tudi še slišala na račun enega od profesorjev ustavnega prava, in sicer da ni ravno naklonjen ženski populaciji. Ali ste tudi ve imele takšne izkušnje?
Ta profesor, ki ga omenjaš (Kaučič) se res rad dela norca iz žensk ampak to bolj z namenom zabavanja publike na predavanjih, kot pa, da bi mel neke resne zamere proti ženskam. Ocena je odvisna od znanja in ne od spola. Ravno pri tem predmetu smo si tri sošolke preračunale kolk bi mogle pisat, če bi korektno ocenu in točno tok smo dobile. V 4ih letih faksa ne morm rečt, da se mi je kje zgodila krivica. Če sm vse znala sm dobila 10, če nism mela pojma sm pa pač ruknla
-
FannyRae - Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 11. 2009
haylee napisal/-a: V 4ih letih faksa ne morm rečt, da se mi je kje zgodila krivica. Če sm vse znala sm dobila 10, če nism mela pojma sm pa pač ruknla
Popolna resnica!
-
Miss.A - Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 10. 2009
js tut hočm na pravo..me že od skus ful veseli. sicr sm šla u srednjo ekonomsko in mi zdej usi še bl govorijo da no way.. kok bom pršla na pravo pa to pa sploh z ekonomske.. do zdj (3.letnik) sm bla skus odlična pa so profesorji rekli da se da use zment tok da mam motivacijo..če te res veseli pomoje sploh ni tok tšku kr se tu z veseljem učiš. tiste ku ne zanime jim je slabo že ko slišjo kej o pravu..
js preslišm to ustrahovanje..
js preslišm to ustrahovanje..
To nije zemljotres,to nije zemljotres, moje srce pokušava da kuca! (*Partibrejkers)
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Ah...so tudi ljudje, ki so iz cvet,ičarske šole šli na pravo, in jim uspeva. Ampak res vloži ves prosti čas v študij.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
-
_TheCosmoGirl_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 10. 2006
Hmm a js kej ne vem; na pravo se da tud s poklicne sole??? Od kdaj?
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Z maturitetnim tečajem, ja.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Miss.A napisal/-a:...če te res veseli pomoje sploh ni tok tšku kr se tu z veseljem učiš...
Roko na srce, vsak prej ali slej (večina že zelo kmalu ) naleti na predmet, ki jih ne zanima. Tako da v resnici ni čisto tako, da bi človek cele dneve z nasmehom na obrazu sedel za knjigo in prekipeval od sreče, ker lahko vase vsrkava tako zabavne podatke.
Ampak, če imaš motivacijo, pač stisneš zobe in se naučiš tudi posebni del obligacij
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov