Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 07. Sep. 2009 18:15

Sarchika,
nikar si ne kupuj originalnih knjig.
Moja edina je nova knjiga za Rim, ker je takrat bla neka akcija pa sm jo pri GV založbi dobila za neki manj kot 60€, dosti manj pa tudi za kopijo verjetno ne bi dala, glede na maso te knjige :eek:
Pa da sm lahk mal ponosna nase, ko jo zdaj gledam tam v vitrini :D

Mam originalno Ustavo, pa kazenski zakonik. Pa obligacijski zakonik. Ampak to so zadeve, ki jih bom uporabljala tudi po končanem faxu.

Za prvi letnik...zdaj gledam mal na strani, pa vidim, da se je bolonjcem kr spremenil predmetnik....
Za PZ je dovolj skripta. Pri pravoznanstvu...nekatere zajebava, jaz se sploh ne spomnim, kdaj sm ga nardila, mi je bla skripta dovolj. Rim...če boš naletela na kako akcijo pri GV založbi, si le kupi knjigo, meni so jo starši kupli kot neko darilo za uspešno opravljen 1. letnik (razen rima, seveda :) )
Ustava...knjigo si si zrihtaj kopijo, pa ne je Kaučiču pod nos molit. Ustavico si pa le kupi, sj ni tk draga. Da začneš počasi ustvarjat zbirko :D
KMP si prekopiraj Repetitorij, pa na netu maš fajne zapiske. Pa kazenski zakonik boš mogla met, ti svetujem, da maš dva. Enega si sprintaj iz Uradnega lista, ker ga morš met na predavanjih vedno zraven, pa si lahko po njem čečkaš, enega si pa kupi original, pa ne piši po njem, da ga boš lahko mela poleg na izpitu.
Knjige ne rabiš, če hodiš na vaje. K Beletu ne rabiš hodit, ker tip zna samo bluzit.
KPP...ga grem delat čez 11 dni, pa se učim iz neke skripte. Knjiga sploh ne vem, kak izgleda.
Pravni sistem in institucije EU...to sploh ne vem, kaj je, sliši se mi podobno kot naš PUGSS, pri katerem rabiš sam prosojnice pa ZVPot.
SDCP...Ne vem več.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Lil`Bee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 11. 2007
Kraj: otok Ajaja

Neprebrana objavaNapisal/-a Lil`Bee » 07. Sep. 2009 18:17

hei
študiram na pf mb, pa se ti ne splača nič kupit literature. za začetek knjigo za rimsko pravo je res fajn met da lahko slediš predavanjem. ni pa potrebno da kupuješ originale, pri univerzitetni knjižnici je kopirnica jazbec in so tam popolnoma založeni z vsemi mogočimi gradivi ki jih lahko potrebuješ. ne obremenjuj se s tem :) počasi.. :cool:
Uporabniški avatar
sarchika09
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 4. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sarchika09 » 07. Sep. 2009 18:25

O, hvala vsem za odgovore :oops: Ste me malo pomirile, ker tisti seznam je res ful obširen in kr malo grozljiv :D Torej bom počakala, da vidim kaj bojo rekl na predavanjih :D
Uporabniški avatar
lovefrance
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lovefrance » 11. Sep. 2009 12:46

tud, če bi hotla vse knjige za pravo met original, bi tvoja denarnica še dolgo po tem suho kašljala :D
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2008
Kraj: Daleč...

Neprebrana objavaNapisal/-a my_self » 11. Sep. 2009 13:36

aha, samo knjiga za ekonomijo stane skorej 100 €, če se ne motim
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 11. Sep. 2009 16:47

pa tanova za rim je tudi tam nekje :eek:
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 11. Sep. 2009 17:41

my_self napisal/-a:aha, samo knjiga za ekonomijo stane skorej 100 €, če se ne motim

k sm js se na pf hodila nas je asistent (takrt smo ga johnny bravo klical nevem ce je to se aktualno) nategnu da se ful splaca vaje za politično ek kupit original da je to oh in sploh in smo res usi letel to kupit, na konc pa ugotovil da smo za brezveze kes stran vrgl...tko da dobr premisl ktere knjige si bos original kupvala :wink:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 12. Sep. 2009 8:32

Original knjig se ne splača kupovat, mogoč kak zakon v višjih letnikih, sam kako pek, rim itd. pa je res bv.
Freedom is just another word for nothing left to lose..
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2008
Kraj: Daleč...

Neprebrana objavaNapisal/-a my_self » 12. Sep. 2009 11:19

nasplošno je brezveze kupovat drage knjige za kolko že.. 10 mesceu? kupiš samo tisto kar boš res rabil daljši čas (al ti bo pršlo celo prau v praksi).
Natekica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Natekica » 03. Okt. 2009 19:37

Pozdravljene,
torej zadeva je sledeča, uspelo mi je nemogoče, že 2.leto sem pavzerka. Baje bom morala drugo leto za nadaljevanje študija dati prošnjo, ampak OK, upam da mi jo bodo odobrili, ker sem 3.letnik in bi rada vsekakor končala ta študij.
Zanima me, če mogoče kdo ve, po katerem programu bo možno nadaljevanje študija? Ne bi rada nadaljevala po bolonjskem sistemu, ampak po starem, po katerem sem študij začela. Mogoče kdo ve, v kateri sistem bom padla?
hvala za pomoč!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 03. Okt. 2009 19:49

Drugo leto gre zadnja generacija nebolonjcev v 3. letnik. Ti si pa že 3., če te prav razumem, in greš 2010 v četrtega? Torej greš lahko po starem programu naprej s temi, ki so zdaj v tretjem.
Natekica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Natekica » 03. Okt. 2009 20:17

ja jaz sem že 3.letnik, 2010 bi šla v 4.letnik
nikakor ne morem narediti delovnega prava, res mi dela težave
torej grem lahko normalno po starem sistemu drugo leto naprej?
hvala ti :)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 03. Okt. 2009 21:08

Ni problema.

Pri delovnem so pa dobri zapiski zlata vredni ;)
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 10. Okt. 2009 10:36

sem objavila že v malih oglasih pa bom še tukaj:

kupim učbenike za 1. letnik pravne fakultete.
miu.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a miu. » 10. Okt. 2009 19:43

^^ js tudi :D

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov