Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 17. Jul. 2009 12:57

sarchika09 napisal/-a:Ta tvoj poklic je "čist" kot najčistejša solza po drugi strani pa ne smeš govorit o njem? Tole je pa paradoks no :lol:

In ja, tud js še vedno stojim za svojimi besedami, da pretiravaš in ni vse tak črno kot ti vidiš.

Morda se zdi kot paradoks, ampak ni. Če bi vedela za kaj gre bi vedela, da to ni paradoks.
To bo poklic, ki ga večina populacije ne razume oz. jim je nepredstavljiv in nedosegljiv.

No morda ni vse tako črno, ampak jaz (zgolj moje skromno mnenje) pa ti še vedno svetujem, da se ne podaš v odvetniške vode. Čista duša je na koncu več vredna kot denar.
Uporabniški avatar
sarchika09
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 4. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sarchika09 » 17. Jul. 2009 13:01

Mislim, da če je človek osebnostno dovolj zrel in močen, je zmožen tud obdržat čisto dušo in vseeno opravljati svoj poklic (v tem primeru odvetniški). Kot sm pa že tud 1x omenla, pa še nevem če me bo pot nesla direktno v odvetniške vode in s tem na sodišče-za to odločitev mam še kakšno leto ali dve časa :)
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 17. Jul. 2009 13:14

kikiriki napisal/-a:
positive vibration napisal/-a:
kikiriki napisal/-a:Šele ko boš zadeve ustrezno argumentirala (ne z nekimi klobasami in sadjem) boš lahko kredibilna.

Če pa ne razumeš, ko se ti pravilno pove. Potem ti je pač treba s klobasami in sadjem ponazorit. Če maš pa še v tem primeru težave z razumevanjem, ti pa žal ni pomoči več. Nekaterim pač ni dano razumeti.

Vedi pa, da žaljivke vedno in najbolj škodujejo prav tistemu, ki jih izreče.

Niti ena beseda v tem mojem postu ni žaljivka, medtem, ko si jih ti izrekel mnogo.
Sploh pa nimaš pojma. Kaj zlega naredi odvetnik, ki pomaga poškodovanemu do odškodnine? Ki ti napiše oporoko, ker je sam ne znaš? Če se že hočeš resno pogovarjat, potem se opredeli do tistih, ki s pomočjo laži zagovarjajo hude kriminalce. Ker niso vsak dan v Sloveniji (hvala bogu) na listi primeri serijskih morilcev, posiljevalcev in pedofilov.
Pa tudi se vsi odvetniki ne poslužujejo laži. Nekateri tudi se, seveda. Ker so ljudje. Tudi niso vsi duhovniki slabi, se pa najde kakšen zloben med njimi.
Pa tudi niso vsa kazniva dejanja, ki na prvi pogled izgledajo pokvarjena, to tudi dejansko. Marsikdo greši, ker je splet okoliščin privedel do tega, da je v tistem trenutku nepojasnjeno tako (napačno) reagiral. Tudi znotraj kazni mora bit enakopravnost. Ne more dobit tisti, ki je nekoga umoril zahrbtno in načrtno, enake kazni kot tisti, ki je koga umoril v navalu maščevanja in močnih čustev. In tu se pokaže vloga odvetnika, katerega dolžnost je, da to razliko jasno predstavi in skuša pridobiti v teh okvirih pravično kazen za svojo stranko.
Ne vem, kako izkušnjo si ti mel, lahko jo deliš z nami, da nam razsvetliš naš zaslepljen um.

Sarchika, verjetno bo kak župnik, da bomo lahko vsi prišli k njemu očistit svoje grde, grešne in pokvarjene pravniške dušice.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 17. Jul. 2009 13:51

positive vibration napisal/-a:Sarchika, verjetno bo kak župnik, da bomo lahko vsi prišli k njemu očistit svoje grde, grešne in pokvarjene pravniške dušice.

Iz tega pa še iz kakšnega drugega tvojega stavka se točno vidi, da te razžira misel na to, da si boš v tvojem tako željenem odvetniškem poklicu zelo umazala dušo. Če pa računaš, da ti jo bo župnik očistil se zelo motiš.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 17. Jul. 2009 14:10

Slabo bereš.
positive vibration napisal/-a:Pa sj vem, kaj te muči. Zakaj ne zavrnejo odvetniki primerov, za katere je že na prvi pogled 100%, da je osumljenec tudi storil KD, po možnosti kak spolni zločin al pa umor. Glej...ne vem. In k sreči se ne bom rabla s tem ubadat, kr se ne vidim na sodišču.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 17. Jul. 2009 16:14

positive vibration napisal/-a:Slabo bereš.
positive vibration napisal/-a:Pa sj vem, kaj te muči. Zakaj ne zavrnejo odvetniki primerov, za katere je že na prvi pogled 100%, da je osumljenec tudi storil KD, po možnosti kak spolni zločin al pa umor. Glej...ne vem. In k sreči se ne bom rabla s tem ubadat, kr se ne vidim na sodišču.

Ti pa zelo dobro manipuliraš. Imam pa jaz boljši spomin kot si misliš. Zakaj pa poprava spodnjega stavka ? Zamenjala si ključno besedo. Ti že veš katero. Zanimivo pri tem je, da mi sploh ni vidno, da je prišlo do popravka. Popravila si zato, da si potem lahko napisala, da slabo berem. Zelo podlo.
positive vibration napisal/-a:Sarchika, verjetno bo kak župnik, da bomo lahko vsi prišli k njemu očistit svoje grde, grešne in pokvarjene pravniške dušice.
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 17. Jul. 2009 17:28

kikiriki napisal/-a:Popravila si zato, da si potem lahko napisala, da slabo berem. Zelo podlo.

Ja, logično. Če je pa pravnica.

Positive vibration, sprijazni se s svojo usrano dušico. :P
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 17. Jul. 2009 20:02

^^ :lach: Komaj čakam na očiščenje...

Dragi soforumaš kikiriki. Če bi jaz karkoli spreminjala v svojih postih, bi to bilo zabeleženo. Namreč, poleg popravljenega posta bi pisalo: Nazadnje urejal/a positive vibration 17.07.09 @ ura; skupaj popravljeno 1 krat.

A ti kje to vidiš mogoče? Vsekakor pa, tudi če bi popravila svoj post, v tvojem nikakor ne bi mogla spremeniti. Kako potem, da so moje besede popolnoma enake v mojih postih in v citatih?

Ne vem, kaj hočeš s tem lažnivim podtikanjem doseči, ampak s tem si osramotil sam sebe.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 17. Jul. 2009 20:32

Saj sem rekel, da se mi zdi čudno, da ni nikjer zabeleženo. Morda imaš dostop tja kamor drugi nimamo.
Dopuščam pa tudi možnost, da sem se zmotil, ampak malce dvomim, ker me občutek ponavadi ne vara.
Če pa sem se res zmotil pa se ti iskreno opravičujem. Popolno resnico veš le ti in ti veš ali je opravičilo zasluženo ali ne.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Liena » 18. Jul. 2009 8:06

kikiriki, res imaš malo napačno predstavo o svetu. Sicer pa, tudi najbolj "umazane" poklice mora nekdo opravljati in ne vem zakaj smetiš tukaj s tvojimi neumestnimi izpadi. Poklic čist kot solza, ja daj, ne se hecat. In zanima me, kako boš s takšnim razmišljanjem sploh kdaj prišel do doktorata? Aja! Plačal si ga boš! Evo ti zdaj čist kot solza. To bi bilo pa tudi vse. Odprla sem temo z namenom, da malo prečekiram kaj novega dogaja, pa zagledam tole. Bullshit no.
Uporabniški avatar
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 10. 2004
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ushergirl » 18. Jul. 2009 8:38

Noben poklic ni čist kot solza. VSAK poklic ima + in -. Naštej mi enga, ki je 100% nedolžen.
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 18. Jul. 2009 9:59

Liena napisal/-a: In zanima me, kako boš s takšnim razmišljanjem sploh kdaj prišel do doktorata? Aja! Plačal si ga boš! Evo ti zdaj čist kot solza.

Rekel sem, da bo poklic čist kot solza.
Pa tudi če pač doktorat plačaš ne vem kaj je tukaj slabega. Pa kaj ima pošteno razmišljanje veze pri opravljanju doktorata tudi ne vem.
Jaz se zavedam, da je ogromno ljudi nepoštenih/pokvarjenih, kar nekateri dokazujete tudi v tej temi, ampak malo strpnosti do tistih, ki želimo poštenost pa ne bi škodilo.
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 18. Jul. 2009 10:12

ushergirl napisal/-a:Noben poklic ni čist kot solza. VSAK poklic ima + in -. Naštej mi enga, ki je 100% nedolžen.

Recimo poklic čistilke/čistilca je eden takih. Seveda ga vsi ponižujejo in v sodobnem svetu je čistilec/čistilka za to "visoko" družbo nekaj ničvrednega, ampak ta poklic je eden tistih, ki je res pozitiven in jaz ga za razliko od večine zelo spoštujem. Čistilski poklic veliko bolj cenim kot odvetniški. Prepričan sem, da ga je tudi veliko težje opravljati, ker najbrž niti slučajno ni enostavno vsak dan prenašati ponižujoče poglede in od "visoke" družbe posranih WC-jev.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 18. Jul. 2009 11:09

čistilce ponizujejo bedaki...seveda ga je tezko opravljat, samo ne mors pa primerjat odvetniski in ta poklic. prvo kot prvo je eden fizicno delo, drugi pac ne, drugo kot drugo pa se ze enega izobrazujes mnogo let, za drugega pac ne...vsak se pa sam odloc al se mu da studirat tolk pa tolk let pa potem mal vec zasluzt al ne..

poznan nekoga ki se je izsolal za pravniski poklic ampak je cel fax govoril nekaj v smislu 'Js sm na tem faxu zato, da ne bom pol nek radnik, pa cele dneve gurou za nc kesa...poglej te radnike kle uzun..itd itd itd..' - no tak primer je pa primitivn, ampak takih je bl mal (upam) :wink:
Zivljenje je piskotek!
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 18. Jul. 2009 12:08

inaa napisal/-a:čistilce ponizujejo bedaki...seveda ga je tezko opravljat, samo ne mors pa primerjat odvetniski in ta poklic. prvo kot prvo je eden fizicno delo, drugi pac ne, drugo kot drugo pa se ze enega izobrazujes mnogo let, za drugega pac ne...vsak se pa sam odloc al se mu da studirat tolk pa tolk let pa potem mal vec zasluzt al ne..

poznan nekoga ki se je izsolal za pravniski poklic ampak je cel fax govoril nekaj v smislu 'Js sm na tem faxu zato, da ne bom pol nek radnik, pa cele dneve gurou za nc kesa...poglej te radnike kle uzun..itd itd itd..' - no tak primer je pa primitivn, ampak takih je bl mal (upam) :wink:

Končno en konstruktiven komentar. Seveda ni primerjave, ker sta različna poklica. Je pa zame poklic čistilca veliko bolj časten kot poklic odvetnika (moje mnenje). In veliko premalo je čistilski poklic plačan. Ne strinjam se s tezo, da zdaj če ima pa kdo narejeno fakulteto (pa ne gre samo za odvetnike. So še bolje plačani poklici kot je npr. bankirji), da zdaj pa bi moral imeti desetkrat, dvajsetkrat...stokrat višjo plačo kot čistilec/čistilka. Lepo vas prosim kakšna družba pa smo. Razmerja so se totalno porušila. In če nekdo dela fakulteto samo zaradi denarja in kariere je butelj.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]