Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Nikii
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2005
Kraj: nova gorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Nikii » 20. Nov. 2005 19:42

Glede bolonjskega procesa ne pričakuj nič pozitivnega oz. nobenih "olajšav" študija, kvečjemu poslabšanje.
zmanjšali naj bi št. ur predavanj in vaj (kar je pri določenih predmetih ful slabo), nagibajo pa se k verziji 5+1. Rok za sprejem tega pa je (se mi zdi) konec 2006.

To je vse kar je meni znano.

Iz prve roke naših profesorjev pa nevem če boš karkoli zvedela ker ponavadi "nimajo časa" niti odgovarjat glede izpitov, kaj še na taka splošna in obsežna vpr.
Uporabniški avatar
Spelina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Spelina » 20. Nov. 2005 19:47

a pol 2006/2007 naj še ne bi blo?
Uporabniški avatar
Nikii
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2005
Kraj: nova gorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Nikii » 20. Nov. 2005 19:52

Neke majhne spremembice se že v tem letu počasi uvajajo...
Sej ti pravim, točnega roka za uvedbo te reforme ne vem, tko da je možno da "konec 2006" pomeni tudi septembra meseca (sicer pa dvomim).

Pusti se presenetit :)
Uporabniški avatar
pupa*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pupa* » 01. Dec. 2005 19:26

Slučajno kdo ve, ali so običajno zadnji teden v decembru predavanja :?:
marilyn
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a marilyn » 01. Dec. 2005 23:54

Seveda so predavanja...sam folka ni glih velik...sm bla lani na kazenskem materialnem pravu par dni pred božičem pa je blo prov simpatično. Jakulin je bil ful faca.
Uporabniški avatar
uršy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: najlepše mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a uršy » 02. Dec. 2005 9:29

marilyn napisal/-a:Jakulin je bil ful faca.

On je iitak faca :D
Uporabniški avatar
pupa*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pupa* » 02. Dec. 2005 23:59

Kaučičeva predavanja so mi daleč najboljša! Ja, pa Mencinger je res tud faca: Okey! To razumete? Ja, saj to razumete. Okey! :D
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 15. Dec. 2005 23:10

pupa* napisal/-a:Slučajno kdo ve, ali so običajno zadnji teden v decembru predavanja :?:

No, zdaj tudi uradno, po Štiblarjevi odločitvi :D , predavanja odpadejo...
Ste že opazili, a ne :wink: ...

Mencinger je pa res faca... Najprej nardi eno čudno kraco na tablo, nič ne razloži kaj je to in naprej razlaga, cela predavalnica pa čist čudno gleda, češ kaj je zdej to? In pol ga vprašamo, in ko nas sliši, reče: a to? (pa pokaže na eno številko) mi: Ne! Tist tam!! pa pokaže na drugo številko pa mi: ne!! A to? JA!!! ja to je ro!! (in se pol tok smešno nasmeje)
al pa ko najprej 10 minut razlaga en račun, mi vse prepišemo in pol pa on nakonc reče: no, tko ni prov, ne tko delat. --> hahaha men je on taka faca...

Hehe, Mencinger ima zabavne trenutke, ja :P ... V 2. letniku se spomnim, da smo ga npr. zaman čakali, da bi zjutraj prišel na 3-urno predavanje :? ... Naslednji teden nam je pa začudeno razlagal, da je pač mislil, da so še vedno januarske počitnice :tach: ... Em, lahko bi se pozanimal, kdaj naša fakulteta obratuje, a ne :wink: (PF ima namreč krajše počitnice kot večina drugih)...
marilyn
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a marilyn » 16. Dec. 2005 23:23

Škrubejeva sucks!!!!!!!! A je to zdej kšno opravljanje al pa razžalitev po KZ? No, skratka, ni mi bla glih...khm...všeč... :evil:
Kranjc pa Korošec sta pa genialca za moje pojme. Kakšni hitri miselni preskoki, kakšni možgani!!!!!!!!!!! Noro. Taka predavanja so mi pa izziv, res... da morš res skos poslušat, da ti kej ne uide.
Asistenti pa niso bogvekaj. Sploh unedva za ustavo. Strahota, kakšno afnanje...
Drgač pa, Novakova je prov prisrčna s svojim izražanjem... vse na "U". Utrok, upravičenje, centr za sucialno delo, sklenitu zakonske zveze, usebnost, pusebnost... skratka, luštkana je!!!!
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 17. Dec. 2005 0:08

marilyn napisal/-a:
Asistenti pa niso bogvekaj. Sploh unedva za ustavo. Strahota, kakšno afnanje...
Drgač pa, Novakova je prov prisrčna s svojim izražanjem... vse na "U". Utrok, upravičenje, centr za sucialno delo, sklenitu zakonske zveze, usebnost, pusebnost... skratka, luštkana je!!!!

No, ja, Nerad ni slab drugač... Ravno v tem času se mu obeta doktorat, če se ne motim :cool: ...

Novakova pa res simpatično govori, hehe :D ... Mogoče ji bo kvečjemu na stara leta žal, ker bo imela preveč gub okoli ust zaradi šobljenja :twisted: :razz: ...
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 17. Dec. 2005 17:06

Novakova in njena korist otroka..... mi gre prav na zivce :lol:
fishi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fishi » 17. Dec. 2005 22:43

omejitev je dokaj nizka zadnja leta, tako da imas sanse.
piflanja je res velik, bukve so res debele, vecina kar si napisala drzi. vendar pa ni nemogoce. odloci se kaj si zelis poceti v zivljenju, in ce je to pravo potem se vpisi, potrudi in ti bo uspelo.
keep on smiling:)
kai
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kai » 21. Dec. 2005 9:08

Js sm bila dve leti na pravu, obzalovala svojo odlocitev, se prepisala na upravo in ugotovila, kaj fax pravzaprav lahko je. Vsekakor veliko vec, kakor se mi je zdelo na pravu. Pac ni bil fax zame. Sem pa nasla na upravi vsaj 10 ljudi, ki so bili z mano dve leti na pravo in se istocasno odlocili za menjavo. Zabavno :)
bounce around kai like bunniez
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 25. Dec. 2005 14:44

kai napisal/-a:Js sm bila dve leti na pravu, obzalovala svojo odlocitev, se prepisala na upravo in ugotovila, kaj fax pravzaprav lahko je. Vsekakor veliko vec, kakor se mi je zdelo na pravu. Pac ni bil fax zame. Sem pa nasla na upravi vsaj 10 ljudi, ki so bili z mano dve leti na pravo in se istocasno odlocili za menjavo. Zabavno :)

Kdor upa vztraja, kdor vztraja zmaguje!!

Nekateri se pac niste nasli na nasem faksu, jaz pa sem prav ponosna na to, da bom cez 2 leti diplomirana pravnica.

In cisto nic mi ni zal, da sem se odlocila za to fakulteto in tudi nobenega zura nisem zamudila zaradi tega. Tak, da se mi zdi, da nekateri pretiravate in da se da pravo cist normalno studirat, brez vecjih pretiravanj. :juggle:
Uporabniški avatar
uršy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: najlepše mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a uršy » 12. Jan. 2006 11:12

Bageera napisal/-a:jzt se pa statistiko učim trenutno :wink: pa bi se rajši kakšno pravno zgodovino, rim, karkoli drugega, bolj piflarskega :D ker mi matematika od nekdaj dela grozne probleme in se kar zgubim v številkah in formulah in potem postanem čist žalostna in obupana, če se mi kje kaj ustavi :( ... Oh ja... Sej naj bi bilo ful lahko, samo men pa statistika prov ni lahka... :(

Statistika je bil moj prvi izpit :D

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov