Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Mayflower* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 6. 2007
Joj, ma ja, sej sva midve že kakšno rekle o tem, jz si to sploh ne predstavljam k bi se mi pomoje preveč nabral in bi bla pol panika drugač pa ko pravte, da se na koncu fuuul učite, tud zato je treba met učne navado in ne malo. Vsaj tko jz mislm
-
Ashley*** - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
^^ Ja, to pa je res - zadne tri tedne pred izpiti sm non-stop za knjigami...sam mi bl odgovarja to, da se čez let nč ne učim in sam uživam, tist zadn mesec pa na polno.. drgač pa Mayflower, to, da si se sposobna sproti učit, je zelo pohvalno..občudujem to, da ma nekdo lahko tolk samodiscipline - jst je namreč nimam
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Jaz pa mislim, da je več učnih navad in discipline treba imet, da se res celo leto sproti učiš. Ko ti voda v grlo teče, si se prisiljen učit, med letom pa res nimam motivacije, da bi sedela za knjigami.
Je pa res, da smo si ljudje različni. Jaz se zaenkrat sploh še ne sekiram glede izpitov, ker so še daleč. Moja se sestra se pa recimo mora nonstop nekaj učit, drugače ima kar slabo vest.
Je pa res, da smo si ljudje različni. Jaz se zaenkrat sploh še ne sekiram glede izpitov, ker so še daleč. Moja se sestra se pa recimo mora nonstop nekaj učit, drugače ima kar slabo vest.
-
Ashley*** - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 11. 2007
jullia_ napisal/-a:Jaz se zaenkrat sploh še ne sekiram glede izpitov, ker so še daleč. Moja se sestra se pa recimo mora nonstop nekaj učit, drugače ima kar slabo vest.
Kot da bi jst to napisala.. Jst bluzim cele dneve, moja sestrca, ki je letos brucka na pravu pa sedi za knjigami že od oktobra
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Jz sploh ne vem, kak sem prišla do 2. letnika. Ustava je šla čist mim mene, kot da nism tega izpita nikoli delala
Zdaj si bom verjetno malo bolj zapomnila, ker grem tretjič na rim, ga mam konc februarja, pa vedno bolj ko gledam to veliko ogabno rumeno knjigo...
Ampak se jo splača nabavit! Ni več tistih "inu" pa "ako" Pa pr GV založbi jo dobiš za manj ko 60€ če si študentka PF.
Zdaj si bom verjetno malo bolj zapomnila, ker grem tretjič na rim, ga mam konc februarja, pa vedno bolj ko gledam to veliko ogabno rumeno knjigo...
Ampak se jo splača nabavit! Ni več tistih "inu" pa "ako" Pa pr GV založbi jo dobiš za manj ko 60€ če si študentka PF.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
- Poison Girl
- Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
positive vibration napisal/-a: Pa pr GV založbi jo dobiš za manj ko 60€ če si študentka PF.
Kaj pa če nisi? Jaz bi to že zdej mal začela brat.
-
Ne vem, kolko ti bo koristilo samo branje brez razlage. Če še ne študiraš, verjetno tudi nimaš osnov najbolj jasnih - s tem ne mislim nič slabega, ampak dobro je, da prej vsaj nekaj veš, ker sicer ti bo po 20 straneh dojadilo, ker ne razumeš, o čem knjiga govori.
Tudi sicer je moje osebno mnenje, da je rimsko pravo predmet, ki bi moral slediti obligacijam in stvarnemu, ne pa, da je pred njima, ko nam res ni blo še čist nič jasno.
Meni, recimo, je letos, ko že poslušam obligacije, ful bolj jasno, o čem je govora pri rimu.
Tudi sicer je moje osebno mnenje, da je rimsko pravo predmet, ki bi moral slediti obligacijam in stvarnemu, ne pa, da je pred njima, ko nam res ni blo še čist nič jasno.
Meni, recimo, je letos, ko že poslušam obligacije, ful bolj jasno, o čem je govora pri rimu.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
*cheRry* - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 12. 2007
Poison Girl napisal/-a:positive vibration napisal/-a: Pa pr GV založbi jo dobiš za manj ko 60€ če si študentka PF.
Kaj pa če nisi? Jaz bi to že zdej mal začela brat.
Kupiš skopirano knjigo 50m od faxa tk kot večina študentov
Freedom is just another word for nothing left to lose..
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
positive vibration napisal/-a:Ne vem, kolko ti bo koristilo samo branje brez razlage. Če še ne študiraš, verjetno tudi nimaš osnov najbolj jasnih - s tem ne mislim nič slabega, ampak dobro je, da prej vsaj nekaj veš, ker sicer ti bo po 20 straneh dojadilo, ker ne razumeš, o čem knjiga govori.
No, js ne razumm, kako bi lohk biu rim pred stvarnim al pa obligacijami, glede na to, da je rim osnova pa da se je pr rimu stvarno in obligacije obdelal veliiiiiiiiiiik bl na splosno kukr pa zdej u 3. letniku. Poleg tega je biu pa rim, usaj men, k ena pravljica, tole letos mi pa ni lih
-
lovefrance - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 6. 2008
Živjo punce!
Mene pa zanima, če je tle gor katera (al pa pozna koga), ki se je prepisala iz ljubljanske na mariborsko pravno. pa če je, kakšne so kej izkušnje, mogoče kakšni razlogi za/proti??
Hvala vnaprej za odgovore!
Mene pa zanima, če je tle gor katera (al pa pozna koga), ki se je prepisala iz ljubljanske na mariborsko pravno. pa če je, kakšne so kej izkušnje, mogoče kakšni razlogi za/proti??
Hvala vnaprej za odgovore!
-
It's me.
Glede faxa je tako: oba sta fajn, profesorji so mi bli kul tako na eni kot na drugi fakulteti. Nekaj jih je celo istih. Cerarja še najbolj pogrešam
Pol. ekonomija je v Mb bistveno enostavnejša, kar je tudi prav, saj se mi ne zdi, da je to tak predmet, ki bi moral biti posebej zahteven na pravni fakulteti. Če boš sploh še mela PEk in ekonomiko podjetja, ker se nekaj govori, da teh predmetov naj ne bi bilo več.
Ni predmeta primerjalno ustavno pravo (je kot izbirni v 4.letniku), temveč se pri ustavnem pravu obdelajo tudi prvine primerjalnega. Imaš pa že v 1.letniku angleščino, katera je v Lj v 2. Sicer pa so profesorji vsi ok, pa saj nimaš kaj dosti stika z njimi, bolj z asistenti.
Če si prvi letnik rednega študija, se boš morala žal ponovno vpisati v 1. letnik, čeprav boš imela pogoje za 2.letnik že opravljene. Razen, če se odločiš za izredno, potem lahko greš v 2. Vse opravljene izpite, razen PUP ti priznajo brez kakršnih koli zapletov. Imaš tudi kakšne ugodnosti pri izpitih, ki jih še nisi opravila, pač glede tega, da ne rabiš čakat na redne roke, temveč lahko greš izpit pisat že prej, npr. s ponavljalci ali izrednimi.
Če te zanima še kaj več, povej.
Glede faxa je tako: oba sta fajn, profesorji so mi bli kul tako na eni kot na drugi fakulteti. Nekaj jih je celo istih. Cerarja še najbolj pogrešam
Pol. ekonomija je v Mb bistveno enostavnejša, kar je tudi prav, saj se mi ne zdi, da je to tak predmet, ki bi moral biti posebej zahteven na pravni fakulteti. Če boš sploh še mela PEk in ekonomiko podjetja, ker se nekaj govori, da teh predmetov naj ne bi bilo več.
Ni predmeta primerjalno ustavno pravo (je kot izbirni v 4.letniku), temveč se pri ustavnem pravu obdelajo tudi prvine primerjalnega. Imaš pa že v 1.letniku angleščino, katera je v Lj v 2. Sicer pa so profesorji vsi ok, pa saj nimaš kaj dosti stika z njimi, bolj z asistenti.
Če si prvi letnik rednega študija, se boš morala žal ponovno vpisati v 1. letnik, čeprav boš imela pogoje za 2.letnik že opravljene. Razen, če se odločiš za izredno, potem lahko greš v 2. Vse opravljene izpite, razen PUP ti priznajo brez kakršnih koli zapletov. Imaš tudi kakšne ugodnosti pri izpitih, ki jih še nisi opravila, pač glede tega, da ne rabiš čakat na redne roke, temveč lahko greš izpit pisat že prej, npr. s ponavljalci ali izrednimi.
Če te zanima še kaj več, povej.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
lovefrance - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 6. 2008
positive vibration najlepša hvala za odgovore!
Jst pek še nisem nardila, a mi svetuješ da jo grem raje v mb delat? Kaj pa zgodovina, je tam kaj lažja? Ker men je zgo. najhujša od vsega
Aja, še nekaj- če marca dam vlogo za vpis in me sprejmejo v mb...KDAJ se moram potem izpisat iz ljubljanske? A preden grem v mb na vpis?
Hvala še enkrat!
Jst pek še nisem nardila, a mi svetuješ da jo grem raje v mb delat? Kaj pa zgodovina, je tam kaj lažja? Ker men je zgo. najhujša od vsega
Aja, še nekaj- če marca dam vlogo za vpis in me sprejmejo v mb...KDAJ se moram potem izpisat iz ljubljanske? A preden grem v mb na vpis?
Hvala še enkrat!
-
Vsekakor si ekonomijo prihrani za Mb. Veliiiko manj kompliciranja. Poleg tega obstaja možnost, da je sploh ne boš več imela, če boš padla že v novo generacijo. Zgodovino sem jaz že v Lj naredila in se mi je priznala, tako da sploh ne vem, kako je v Mb. Nihče od sošolcev se ni nikdar pritoževal, tako da verjetno ni hudo. Pa saj g. Simič ni tk hud Mene niti 1x ni blo na vajah, pol sm pa sred decembra uletela, pa me je mrcvaril tam...zapomni si vse face ko sam vrag!
Pa ne it primerjalca delat, ker ti nič ne koristi.
Postopek je takšen: marca daš skupaj s 4.letniki prvo prijavo za vpis, isto kot si naredila v 4.letniku. Potem počakaš, da dobiš pozitiven odgovor (poleti enkrat) in ko dobiš povabilo na vpis, nekje proti koncu avgusta, se moraš iz Lj izpisat PREDEN se v Mb vpišeš. Lahko en dan prej, če hočeš. Do takrat pa lahko mirno opravljaš izpite še v Lj. In potem si vpisana v 1.letnik na PF Mb, in eno leto delaš nič
V 2.letnik lahko greš samo v izredni program, pa še to samo, če imaš opravljenih 7 izpitov (pač pogoje za napredovanje morš met). Men osebno se je takrat zdelo neumno, da bi se morala zajebavat z izpiti, potem pa še plačevat šolnino.
Pa ne it primerjalca delat, ker ti nič ne koristi.
Postopek je takšen: marca daš skupaj s 4.letniki prvo prijavo za vpis, isto kot si naredila v 4.letniku. Potem počakaš, da dobiš pozitiven odgovor (poleti enkrat) in ko dobiš povabilo na vpis, nekje proti koncu avgusta, se moraš iz Lj izpisat PREDEN se v Mb vpišeš. Lahko en dan prej, če hočeš. Do takrat pa lahko mirno opravljaš izpite še v Lj. In potem si vpisana v 1.letnik na PF Mb, in eno leto delaš nič
V 2.letnik lahko greš samo v izredni program, pa še to samo, če imaš opravljenih 7 izpitov (pač pogoje za napredovanje morš met). Men osebno se je takrat zdelo neumno, da bi se morala zajebavat z izpiti, potem pa še plačevat šolnino.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Mene pa zanima, če katera ve daj ma prof. Pličanič govorilne ure oz. kje lahko dobim podatke o razporedu govorilnih ur.
mučos grasias.
mučos grasias.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov