Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hruška :)
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 5. 2008
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a hruška :) » 01. Dec. 2008 10:28

lani za pup ni blo ustnih....al nrdiš al pa padeš :? skratka ni scenarija da bi imel ustno če si med 5 in 6...mislm pa da rabiš 17 točk za 6ko :) (aja ustni so samo v primeru da hočeš zviševat, sam kot sm slišala tega ne priporočajo....pozanimi se kako je glede tega)

velik sreče :D
levcek
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a levcek » 04. Dec. 2008 20:24

punchka987 napisal/-a:a mi lahko kakšna prosim pove če so pri primerjalnem ustavnem pravu ustni?pa če so a lohk pridejo tut po 3.7.?

do sedaj se ni bilo ustnih
Kar pomnim se je zgodilo samo pri Rimu enkrat da je bil menda celo 3.7. al pa.. Zgodovina.. sam to je bilo ker so neki premestili datum ne vem tocno... drugace naj bi bilo z izpiti konc do julija
Uporabniški avatar
caly
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 12. 2007
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a caly » 05. Dec. 2008 12:50

Pozdravček vsem...se mi zdi,da je ta tema postala študij prava v Ljubljani in ne le študij prava;/
Zanima me,če katera ve ali pozna študij prava v Splitu in sicer specializacija pri pomorskem pravu?
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Poison Girl » 19. Dec. 2008 23:43

Še ena bodoča pravnica tuki. :D Pravo me ful zanima, že od osnovne šole naprej govorim, da grem na ta faks. Ampak nimam pa nobenih učnih navad. Trenutno sem 4. letnik gimnazije in se šoli ne posvečam prov dost, mi pa vedno rata da dobim dobro oceno, ampak faks je čis drugo in se bom mogla mal k sebi spravit. :roll: (Verjetno se bom takoj, ko bom padla prvi izpit :D .)
Kakšni so pa kej profesorji? Pa odnosi med sošolci? Sem slišala, da so bolj tako, vsak gleda samo zase, nobene pripravljenosti, da ti pomagajo itd. :?
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 20. Dec. 2008 9:16

Poison Girl napisal/-a:Še ena bodoča pravnica tuki. :D Pravo me ful zanima, že od osnovne šole naprej govorim, da grem na ta faks. Ampak nimam pa nobenih učnih navad. Trenutno sem 4. letnik gimnazije in se šoli ne posvečam prov dost, mi pa vedno rata da dobim dobro oceno, ampak faks je čis drugo in se bom mogla mal k sebi spravit. :roll: (Verjetno se bom takoj, ko bom padla prvi izpit :D .)
Kakšni so pa kej profesorji? Pa odnosi med sošolci? Sem slišala, da so bolj tako, vsak gleda samo zase, nobene pripravljenosti, da ti pomagajo itd. :?

bilokaj ti bo kdo rekel je njegovo osebno mnenje. ko boš enkrat gori boš videla. mislim pa, da je ena uporabnica tu, ki je ravno letos 1. letnik in ti lahka iz prve roke vse pove (mayflower). drgač je pa pravna fakulteta ogromna in posledično ima ogromno študentov. med temi boš zihr najdla kotiček zase. vsak študent ma lastno omarico, super knjižnica+prostor za učenje, na hodnikih take klopce za se mal spočiješ, ogromn wc :D skratka sama stavba je zelo prijetna na uč.
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Poison Girl » 20. Dec. 2008 9:59

anoyel napisal/-a:vsak študent ma lastno omarico, super knjižnica+prostor za učenje, na hodnikih take klopce za se mal spočiješ, ogromn wc :D skratka sama stavba je zelo prijetna na uč.

To pa vem ja, sem že na informativcih vidla, pa še fajn mi je ker mam čis bliz doma. :)
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 20. Dec. 2008 13:17

Če nimaš učnih navad bo mal težk, ker 1 2 3 so mim tebe 4 meseci, v tem času se nabere pri nekaterih predmetih tulk snovi, da če hočeš to "notr prnest" spet sfališ pri ostalih.. mi smo se lani smejal k nam je en prfoks reku da "maj je jutri", aprila sm pa obupavala in se tolkla po glavi ka sm bla tk glupa, kljub temu da sm kr dost delala sproti.
Profesorji so v glavnem vredu, prijazni-sploh na ustnih so bli do mene vsi, razn ene izjeme, prov super.
Kar se pa tiče sošolcev..js se z dostimi dobr razumem, večina jih je čist skuliranih, zapiske mi nikol ni blo težk dat in tut ne dobit :) ampak so tut tle kake izjeme-tk kot povsod :)
V glavnem men je naš fax čist fajn in mi ni žal časa, ki ga preživim za knjigah, ker me veseli.
Freedom is just another word for nothing left to lose..
Uporabniški avatar
Eclat
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Eclat » 21. Dec. 2008 9:47

se popolnoma strinjam s *cherRy*. sm zdaj prvi letnik pravne in mor res rečt, da zlooooo hitro odide zimski semester, ter so že izpiti! sm prav včeraj gledala svoj notesnik in me je kr vrglo na tazadnjo, kr mam zdaj kr naenkrat kolokvije! pol se pa začnejo izpiti. tko da sm razmišljala, da sploh nevem, kdaj bom imela čas se vse za naučiti!

sam OK, je res, da če se spraviš pravi čas učit ni panike. tko, da Poison girl, če te pravo res veseli ti ga priporočam, kr je popolnoma drugače se učit nekaj kar te veseli, kot pa nekaj kar ti je BV
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 24. Dec. 2008 0:57

Poison Girl napisal/-a:
anoyel napisal/-a:vsak študent ma lastno omarico, super knjižnica+prostor za učenje, na hodnikih take klopce za se mal spočiješ, ogromn wc :D skratka sama stavba je zelo prijetna na uč.

To pa vem ja, sem že na informativcih vidla, pa še fajn mi je ker mam čis bliz doma. :)

Js tut, js tut, pa useen skor usak dan zamudim :D
Uporabniški avatar
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mayflower* » 27. Dec. 2008 14:08

Men je na našem faksu super in vidm, da mi je res pisan na kožo. Samo jaz vsakemu, ki me vpraša, kako je, če naj se vpiše rečem, da če nima učnih navad naj ne razmišlja o tem faksu ... Sej ne rečem, večina študentov trdi, da se uči od marca naprej in takrt so na polno notri v tem, samo jz si ne predstavljam, kako delajo do marca, če niso sproti pripravljeni. Jaz recimo vsak dan predelam kar smo delali na faksu, preberem poglavje za naprej in nardim vaje (za zgodovino). To mi vzame okrog 3,4 ure dela, ampak jz to delam z veseljem. Samo se je pa treba zavedat, da tud to ni nujno garancija za uspeh, kar sm jz vidla na prvem kolokviju. Bo treba še par stvari spremenit in pol upam, da bo. Če te pa kej zanima pa kar vprašej, čeprov jz ti bolj težko kaj veliko povem, zaenkrat se tud jz še ogromno učim od starejših študentov :)
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 27. Dec. 2008 14:15

Mayflower, 3-4 ure dnevno posvetiš faksu? Uf, si pa pridna, če je tako :)
Uporabniški avatar
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mayflower* » 27. Dec. 2008 14:22

Ja, moja obsedenost z urejenimi zapiski me je prpelala do tega, da doma prepišem kar na faksu nakracam in že to pobere minimalno dve uri. Tko da ja ... recimo samega učenja pa še nism dožvela, sem pred kolokviji bolj kot ne ponavljala. Drugače sem se pa že v gimnaziji na kakšen res težek tetst pripravljala dva dni po kake 4ure na dan ... pa me takrat ni nič zanimalo, faks mi je pa zakon :oops: in pol vedno izpadem največji geek :lach:
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 27. Dec. 2008 14:53

Mayflower* napisal/-a:Ja, moja obsedenost z urejenimi zapiski me je prpelala do tega, da doma prepišem kar na faksu nakracam in že to pobere minimalno dve uri. Tko da ja ... recimo samega učenja pa še nism dožvela, sem pred kolokviji bolj kot ne ponavljala.

Hehe, jaz sem tudi celo gimnazijo & faks to počela - tj. doma prepisovala vse zapiske s predavanj :) .. Ampak potem mi je bolj malo časa ostalo za kakšno ponavljanje oz. sprotno branje poglavij .. Sploh se pa za kakšne vaje nikoli nisem sproti pripravljala (za pr. zgodovino npr. nikoli nisem imela niti pravega lista s sabo :oops:; ampak mi ni profesor nič zameril, še vedno z veseljem poklepeta z mano, ko me sreča :D)..

Ah, drugače pa ni tako hudo.. Pomoje je tole s sprotnim ponavljanjem in sledenjem snovi čez leto najbolj pomembno v 1. letniku, ko je več kolokvijev, pa tudi nimaš še tok občutka, kako ti bo šlo na izpitih... V višjih letnikih so pa le redki takole sproti predelovali snov :nixweiss: ... Vsaj jaz nisem tega počela, pa sem bila kljub temu potem vsako leto več kot zadovoljna z ocenami :)
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashley*** » 27. Dec. 2008 15:01

^^^Jst sm 3. letnik pa nimam nč samodiscipline glede sprotnega dela - res sm ful lena, tut na predavanja skor nč ne hodm, kar se mi pol kdaj pa kdaj maščuje, ampak men se preprosto ne da ustat zjutri - če pa
že grem, pa spim na faksu :roll: tko d se da skos pridt tut s kampanjskim učenjem, vsako leto se začnem za poletne izpitne roke učit konc marca - pa vedno nekak skos pridm :) Tko d bodoče brucke, brez skrbi, ni treba cele dneve cel let sedet za knjigo, če ste se pripravljene pol na konc mal bol potrudt...vrjamm pa da je veliko lažje sfurat use izpite pred poletjem, če si pridn tut čez let.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 27. Dec. 2008 15:39

Mayflower* napisal/-a: samo jz si ne predstavljam, kako delajo do marca, če niso sproti pripravljeni.

Ne delamo :) Toliko že odneseš od predavanj, da lahko pišeš zapiske, ostalo pa čaka na boljše čase :)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov