Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 15. Okt. 2005 21:54

pupa* napisal/-a:Mene pa zanima, če moraš res nosit knjige k rimskemu pravu in politični ekonomiji in da pol kao fejst težijo če maš fotokopije :?: No se itak da težijo zard fotokopij, če pa so oni napisali knjige :shy: ampak a res na kakšen način preverjajo če maš orginal knjige? Niso glih poceni... :?

Kolk vem je za knjigo tezil sam Stiblar. Torej za politicno ekonomijo. Sem tudi jaz kupila original. Pa je Stiblar zrihtal neki popust pri zalozbi.

Na kaksen nacin preverjajo ce imas original knjige? :D Na dom kolk vem ne pridejo. Ce bos pa pri Stiblarju v prvi vrsti s fotokopijo, pa verjamem, da bo najbrz kaj pripomnil.
Uporabniški avatar
pupa*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pupa* » 15. Okt. 2005 22:51

Lastovica napisal/-a:
pupa* napisal/-a:Mene pa zanima, če moraš res nosit knjige k rimskemu pravu in politični ekonomiji in da pol kao fejst težijo če maš fotokopije :?: No se itak da težijo zard fotokopij, če pa so oni napisali knjige :shy: ampak a res na kakšen način preverjajo če maš orginal knjige? Niso glih poceni... :?

Kolk vem je za knjigo tezil sam Stiblar. Torej za politicno ekonomijo. Sem tudi jaz kupila original. Pa je Stiblar zrihtal neki popust pri zalozbi.

Na kaksen nacin preverjajo ce imas original knjige? :D Na dom kolk vem ne pridejo. Ce bos pa pri Stiblarju v prvi vrsti s fotokopijo, pa verjamem, da bo najbrz kaj pripomnil.

Baje jo naj bi kao mogo prines s sabo na ustni izpit. Ja, ka veš... Mogoče pa ti pozvoni kak štiblar pred vrati... :D
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 16. Okt. 2005 11:59

pupa* napisal/-a:
Lastovica napisal/-a:

Baje jo naj bi kao mogo prines s sabo na ustni izpit. Ja, ka veš... Mogoče pa ti pozvoni kak štiblar pred vrati... :D

Nisem se slisala, da bi bilo treba knjigo nest na ustnega. Je pa mozno, da je to novost letosnjega leta.
Tyra
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tyra » 16. Okt. 2005 12:36

Lastovica napisal/-a:
Tyra napisal/-a:Jaz sem napisala mejl in so drugi dan odgovorili. Poskusaj se s tem.
Drugace pa prek telefona nikamor ne prides...bos morala po moje kar tja :?

Rimcek...mate pa prav ja. Ze 4 leta nazaj je bilo tako, da sta 2 osemki pomenili samo ustni izpit, kjer pa ni bilo skoraj nic zajebavanja. Se splaca.Pripravljalni teden je pa najbolj lusten.

Jaz se vedno trdim, da se da zraven zivet v pravem pomenu besede.

S tem se se vedno ne strinjam. Ker sem ga sama delala leta 2002 in ni bilo taksne opcije.

Ja tvoj problem :lol: :roll:
Ne...sem sla pogledat v indeks. V prvi letnik sem bila vpisana v 2002/2003! IN DEFINITIVNO JE BILA TA MOZNOST! NA LJUBLJANSKI PRAVNI FAKULTETI! NI DEBATE, da je ni bilo, ker vem, kako sem delala!
Tyra
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tyra » 16. Okt. 2005 12:38

Pa pr nas so grozili ze v pripravljalnem tednu, da naj nimamo kopij knjig na predavanju, ker naj bi mi pravniki, res mogli vedeti kaj je fora pri avtorskih pravicah.
p0LhY
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a p0LhY » 16. Okt. 2005 13:34

ma to so tud nm utrujal pa jih noben ne jemlje resno. ce gres tm enkrat maja na en sprehod po faxu itak vids miljon ljudi k se ucijo samo iz skopiranih knjig, pa prfoxi hodjo mim in to vidjo pa noben ne mori

ne se glede tega sekirat ;)
Time is a great teacher but unfortunately it kills all its pupils.
*Hector Berlioz*
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 16. Okt. 2005 14:01

Tyra napisal/-a:
Lastovica napisal/-a:
Tyra napisal/-a:Jaz sem napisala mejl in so drugi dan odgovorili. Poskusaj se s tem.
Drugace pa prek telefona nikamor ne prides...bos morala po moje kar tja :?

Rimcek...mate pa prav ja. Ze 4 leta nazaj je bilo tako, da sta 2 osemki pomenili samo ustni izpit, kjer pa ni bilo skoraj nic zajebavanja. Se splaca.Pripravljalni teden je pa najbolj lusten.

Jaz se vedno trdim, da se da zraven zivet v pravem pomenu besede.

S tem se se vedno ne strinjam. Ker sem ga sama delala leta 2002 in ni bilo taksne opcije.

Ne...sem sla pogledat v indeks. V prvi letnik sem bila vpisana v 2002/2003! IN DEFINITIVNO JE BILA TA MOZNOST! NA LJUBLJANSKI PRAVNI FAKULTETI! NI DEBATE, da je ni bilo, ker vem, kako sem delala!

Jaz sem delala izpit marca 2002, torej prej, ko si se ti sploh vpisala na faks in verjami, da taksne opcije, ki jo navajas takrat ni bilo.
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 16. Okt. 2005 14:02

p0LhY napisal/-a:ma to so tud nm utrujal pa jih noben ne jemlje resno. ce gres tm enkrat maja na en sprehod po faxu itak vids miljon ljudi k se ucijo samo iz skopiranih knjig, pa prfoxi hodjo mim in to vidjo pa noben ne mori

ne se glede tega sekirat ;)

Folk je uci iz skript in iz zakonov. V prvem letniku mogoce se rabis kaksno knjigo, potem pa so popolnoma nepotrebne.
p0LhY
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a p0LhY » 16. Okt. 2005 18:43

amm ja, hotla sem pac sam povedat da se skor noben ne uci iz original knjig
Time is a great teacher but unfortunately it kills all its pupils.
*Hector Berlioz*
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 21. Okt. 2005 21:42

Lastovica napisal/-a:
Tyra napisal/-a:
Lastovica napisal/-a:
Tyra napisal/-a: Rimcek...mate pa prav ja. Ze 4 leta nazaj je bilo tako, da sta 2 osemki pomenili samo ustni izpit, kjer pa ni bilo skoraj nic zajebavanja. Se splaca.

Jaz sem delala izpit marca 2002, torej prej, ko si se ti sploh vpisala na faks in verjami, da taksne opcije, ki jo navajas takrat ni bilo.

Kot jaz vem, je bila ta možnost prvič uvedena v študijskem letu 2002/2003 (=moja generacija), in sicer od prvega rednega roka naprej - torej od maja 2003... :les: :flower:
fishi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fishi » 23. Okt. 2005 23:16

ce poklices potem se lahko zmenis za prakticno kadarkoli.....ce pa kar tko prides tja pa tezijo.
keep on smiling:)
MissXX
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 6. 2005
Kraj: in the middle of nowhere

Neprebrana objavaNapisal/-a MissXX » 08. Nov. 2005 23:15

Question: a na pravu, na izrednem študiju, isto velja, da delaš prvi letnik dve leti, tako kot je na večini faklultet pri izrednem vpisu?
..:.. I'm not half a woman, why would I need half a man ..:..
Uporabniški avatar
*Sparks*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sparks* » 08. Nov. 2005 23:35

Nope.. Mislm da so vsa izredna predavanja razporejena v en šolski let. V praksi pa ja - je velikokrat dve leti (tko za redne kot izredne).. :wink:
Uporabniški avatar
Spelina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Spelina » 18. Nov. 2005 16:32

a se da kje zvedt kdaj bo pravna fakulteta mela tole bolonjsko reformo. neki sm vidla na njihovi strani, da so se o tem pogovarjal...sam...
Uporabniški avatar
Spelina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Spelina » 18. Nov. 2005 18:52

pa še email jim ne dela... a mi lahko kdo pove še kak njihov email poleg pfdekanat@pf.uni-lj.si

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov