Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
cukr8 napisal/-a:Pa izpiti se v 1. letniku opravljajo v več skupinah, glede na priimke (ne vem zakaj, ampak pogosto je skupaj z naraščajočo črko abecede naraščala tudi zahtevnost izpita pri istem predmetu
tale je pa res lovska. sej usi pišejo isti testna istem roku.
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
^^ Ne ne, tisti, ki so istočasno na izpitu, imajo seveda enaka vprašanja... Vprašanja na istem roku so se razlikovala glede na skupine v 1. letniku, ker je preveč ljudi za v eno predavalnico (npr. A-F ob 10h, G-L ob 12h, blablabla...).. A zdaj nimate več tako???
Nikoli nisem nikogar obtoževala, nikoli nisem dobila slabega rezultata na izpitu in tudi nikoli nisem padla na nobenem izpitu, profesorji so mi pa po večini zelo všeč in se dobro razumemo ... Sem že diplomirala.
Samo napisala sem, kar sem opazila v 1. letniku in tako je pač bilo, ne morem pomagat ...
Na primer pri ustavnem pravu sem šla v prvo skupino in dobila visoko oceno, ko sem slišala vprašanja naslednjih skupin, so se mi zdela pa bolj zahtevna (pa sem se natančno pripravljala za izpit)..
Tudi npr. na kolokviju iz pravne zgodovine se je snov zelo razlikovala glede na skupine po priimkih (v bistvu je šel kar po knjigi in 1. skupini dal prvi dve poglavji, 2. skupini naslendji dve itd., tako da je zadnja skupina žal dobila poglavje, ki sploh še ni bilo spredavano, hehe ; ok, kolokvij ni bil pomemben, se je pa vseeno poznalo, če si zamenjal skupino)...
Pa s tem ne obtožujem dr. Simiča, ker je super oseba, samo pravim, da se je vsebina izpitov pogosto precej razlikovala glede na različne skupine na istem roku ...
*cheRry* napisal/-a: Mah dej no. Itak je na našem faxu praksa, da se za slab rezultat na izpitu obtoži profesorje, ki so zmaji in oh in sploh hudobni, sam tale ga pa seka.
Nikoli nisem nikogar obtoževala, nikoli nisem dobila slabega rezultata na izpitu in tudi nikoli nisem padla na nobenem izpitu, profesorji so mi pa po večini zelo všeč in se dobro razumemo ... Sem že diplomirala.
Samo napisala sem, kar sem opazila v 1. letniku in tako je pač bilo, ne morem pomagat ...
Na primer pri ustavnem pravu sem šla v prvo skupino in dobila visoko oceno, ko sem slišala vprašanja naslednjih skupin, so se mi zdela pa bolj zahtevna (pa sem se natančno pripravljala za izpit)..
Tudi npr. na kolokviju iz pravne zgodovine se je snov zelo razlikovala glede na skupine po priimkih (v bistvu je šel kar po knjigi in 1. skupini dal prvi dve poglavji, 2. skupini naslendji dve itd., tako da je zadnja skupina žal dobila poglavje, ki sploh še ni bilo spredavano, hehe ; ok, kolokvij ni bil pomemben, se je pa vseeno poznalo, če si zamenjal skupino)...
Pa s tem ne obtožujem dr. Simiča, ker je super oseba, samo pravim, da se je vsebina izpitov pogosto precej razlikovala glede na različne skupine na istem roku ...
-
Ashley*** - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
^^ Ne vidm povezave med tem, da napišeš prošnjo za obiskovanje predavanj druge skupine in tem, da so težavnost izpitov narašča sorazmerno s poznejšo začetno črko priimka? Sj na izpit greš še vedno v skupino npr. od p-ž, če se pišš na z?? Drgač pa ni pravila, ker izpit je težji, ker pa lažji - vsa snov na izpitu piše v knjigi oz. izpitnem gradivu, težavnost izpita pa je subjektivna ocena posameznika, ki je odvisna od tega, ker del snovi se je nekdo bolj naučil, mu je lažji, ga bolj obvlada...
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
Jah, kaj pa vem, v moji generaciji je bila pogosto kar razlika (mogoče so profesorji pač začeli sestavljat izpit z osnovnimi vprašanji, ob naslednjih skupinah so se pa domislili česa bolj zapletenega, hehe), tako da smo se včasih spraševali, če hočejo naredit osip med tistimi s konca abecede ...
Tista prošnja je bila pa priročen izgovor, če je človek prišel pisat izpit že dopoldne, namesto popoldne .. Saj se je pogosto dogajalo, da so študentje menjavali skupine, ampak če se je nabralo preveč ljudi, so jih začeli pošiljat ven..
No, važno, da je mimo
Tista prošnja je bila pa priročen izgovor, če je človek prišel pisat izpit že dopoldne, namesto popoldne .. Saj se je pogosto dogajalo, da so študentje menjavali skupine, ampak če se je nabralo preveč ljudi, so jih začeli pošiljat ven..
No, važno, da je mimo
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
Mi smo lani kolokvij iz ustave pisal ob razlicnih urah pa posledicno tut razlicne kolokvije. Pa pravoznanstvo smo tut izpit pisal u treh skupinah in so bli trije razlicni, sam je novak kr enmu u prvi vrsti dau za izrebat kaj bo tista skupina pisala
- punchka987
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 10. 2008
se ze unaprej opravicujem k bom uprasala neki kar je blo ze omenjen ene 2 strani nazaj..mam enak problem k gabyca, to glede popoldanskih skupin pa dopoldanskih..nekje sm slisala da na določenih vajah tezijo če nisi v svoji skupini..mislm da pri vajah iz pravne zgodovine..sam zanima me ce res komplicirajo pr vajah?k pr predavanjih verjamem da ne...
- legally blonde
- Kofetarica
^^pr pzg znajo tezit, ker so bl mejhne skupine, pa pr sociologiji je blo treba 2 leti nazaj hodt s svojo skupino, ceprou sm se js s terskom zmenla pa hodila u drugo. Drgac pa ne, ne tezijo
- punchka987
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 10. 2008
sam a če ti prošno odobrijo še zmer težijo?
- legally blonde
- Kofetarica
Ja, sej mi smo mogl tut dve leti nazaj seminarsko oddat, sam se je splacal jo predstaut ... k si dubu tistih dodatnih 1-5pik na izpitu, kar je kr uporabno
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov