Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

TTiiAA
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 10. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a TTiiAA » 03. Okt. 2011 23:33

Bom še jaz delila svoje izkušnje... 1 leto sem hodila na PF Lj in se nato prepisala na v Mb. Meni osebno se zdi v Mariboru lažje. Res da se izpiti ne delajo samo od sebe in da se je potrebno na obeh faksih ogromno učit, vam pa lahko povem, da z isto vloženega truda v Mb dobiš boljšo oceno. Daleč od tega, da se bi mi zdeli izpiti v Mb lahki... Ampak v Lj pa res pretiravajo. Pomoje je to posledica tega, da sprejmejo veliko več študentov in je potrebena določena selekcija.
Je pa mi nasplošno v Mb veliko bolj všeč in ne samo iz tega razloga. Večja je povezanost med študenti, res si pomagamo, ni takšne nevoščljivosti, tud profesorji se mi zdi bolj prijazni, prav fino mi je it na faks. Medtem ko sem se v Lj komaj spravila iz postelje, da sem šla v ta hladen ambient!
Uporabniški avatar
Legally_blond
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Legally_blond » 08. Feb. 2012 14:33

V Lj baje res znajo komplicirati in iskati neznanje namesto znanja. :/
Zadnjič spremenil Legally_blond, dne 09. Jan. 2014 20:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
katy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a katy. » 08. Feb. 2012 17:57

Koliko pa se povprečno učite na teden dragi bodoči pravniki, ki študirate v MB :)
Uporabniški avatar
Legally_blond
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Legally_blond » 08. Feb. 2012 18:27

To je zelo relativen podatek in ni rečeno, da bo nek sistem tudi tebi odgovarjal, saj je to odvisno od posameznika. Nekateri žal to ugotovijo dokaj pozno, ko jim gre kakšno leto ali dve, si požrejo že ogromno živcev, izgubijo voljo, cilja pa več ne vidijo. Stestiraj nekaj načinov učenja, da ugotoviš, ali si bolj slušni, pisni ali vizualni tip človeka ...
Zadnjič spremenil Legally_blond, dne 09. Jan. 2014 20:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Epl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Epl » 16. Feb. 2012 18:59

Vse je odvisno od tega, kako hitro pogruntaš način učenja ki ti najbolj paše + ogromno samodisicpline, da delaš kar se da sproti (vendar je težko delat vse sproti, vsaj meni ker sem blazno lena :P ) in da se, takrat ko se lotiš učenja, resnično učiš in je uspeh zagotovljen! + žurke, šport, prijatelji, fant, s pravo mero gre vse! Mene je začela malo lenoba in nedisciplina najedat, ampak upam, da se čim prej spravim v red, da bo junija čim več izpitov opravljenih! Tko da, lepo prosim nekatere, ne nakladat, da se ne da narest, ker se da, tudi pri nas v Lj! :)
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a dayđremer » 10. Apr. 2012 17:48

Da te na pravo sprejmejo moraš bit odličen al prav dobri tudi pridejo v poštev?
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *pikapoka* » 10. Apr. 2012 18:25

Ko se je kolegica vpisovala, je bila obe leti dobra, maturo je nardila s pravdobrim uspehom in je bila sprejeta. Pravo nima take omejitve-se že potem potrudijo, da nardijo selekcijo. Drugače pa poglej malo kakšne so bile omejitve prejšnja leta in si seštej približne točke in boš dobila odgovor iz prve roke.
Uporabniški avatar
katy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a katy. » 10. Apr. 2012 18:28

Pravo v mb letos nima omejitve. :)
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 12. Apr. 2012 14:15

dayđremer napisal/-a:Da te na pravo sprejmejo moraš bit odličen al prav dobri tudi pridejo v poštev?

Ah kje, k sm se js upisvala je bla omejitev (za redno) malo čez 60, pol se mi pa zdi, da vsako leto še celo malo nižja :D
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
Niala
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Niala » 06. Jun. 2012 11:57

Gre katera letos v Mb na pravo (izredno)?
acih
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a acih » 18. Nov. 2012 14:27

Ali mogoče katera ve kakšno povprečje je trenutno relevantno za pripravnišvo na Višjem sodišču v Mariboru ?
acih
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a acih » 18. Nov. 2012 14:27

...
Zadnjič spremenil acih, dne 18. Nov. 2012 16:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 18. Nov. 2012 16:29

To nimam pojma. Ampak Višje sodišče v Ljubljani ima trenutno prepoved zaposlovanja novih pripravnikov - bi se blo fajn pozanimat ali isto velja za Maribor, da ne boš zastonj čakala na pošto....
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 18. Nov. 2012 16:39

^ samo plačanih pripravništev. volunterje jemljejo ;)
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 18. Nov. 2012 16:51

^^ Ja no, seveda :)
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov