Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*BelaLilija* - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 12. 2006
Poison Girl napisal/-a:mene pravo že od nekdaj zanima. če bom uspela, grem jutr na informativca pogledat. sicer mam še 2 leti časa, sam vseen.
No, če si šla, vredu to. Ampak v dveh letih se bo še marsikaj spremenilo na šoli in bo dosti novega, tako da je bolje, če greš (tudi) v 4. letniku in izveš kaj koristnega. Ko sem jaz pred desetimi leti šla, mi je bilo dovolj samo v 4. letniku, pa sem izvedela vse, kar me je zanimalo za vpis. V 2. letniku pa še marsikdo ne ve, kaj točno je njegova vizija.
Samo bedak je v vse trdno prepričan. (Montaigne)
-
*BelaLilija* - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 12. 2006
chiqqa napisal/-a:mene pravo tut nekak veseli (če bom pršla gor, sam vrjetn bl ne kot ja).. in me zanima, če se sploh počutš kot študent a se morš skos sam učit učit in piflat..sploh vn nč hod, skos bit 'zic ledr' in za knigami? aja pa ne morm vrjetn da je tko mejhna omejitev glede na druge faxe plus to da je dost zajeban ane
Majhna omejitev ja, zato pa v štirih letih potem toliko več delaš, da izkusiš, kaj dejansko je pravo. Malo šale, malo zares. Pri drugih faxih je tako, da je težje priti noter (večinoma družboslovje), vendar fax lahko brez težav narediš tako, da medtem lahko še potuješ, čas imaš za študentske žure (ki so včasih tudi med tednom) idr. "u easy" stvari. Na pravu pa je življenje malo drugače skomponirano (če se temu t. i. režimu seveda podrediš). Tam prav tako lahko greš brez slabe vesti žurati, ampak če nisi ravno nek genij z velikim G, se moraš spraviti k stvari tudi takoj po nekajurnem spanju, sicer dnevi gredo, knjige pa samevajo (ali pa so snovi samo na pol predelane). Od tebe je odvisno, kakšnemu stilu življenja se boš predala v študentskih letih. Le malokdo se potem po dolgem razmišljevanju o pravu zares odloči za stvar, saj ga premamijo žuri in te stvari. Pač vse na free... Kakorkoli že bo, če se boš odločila za pravo, boš študirala v pravem pomenu besede. ne vem no, ne znam ti drugače povedati, ampak če misliš, da boš v življenju to rada delala, potem si na dobri poti.
Samo bedak je v vse trdno prepričan. (Montaigne)
- wantyka
- Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 1. 2007
jaz pa zdaj zbiram za fakse....pravo si želim študirat že od osnovne šole (nižja stopnja) in mi je to res nek cilj bil skozi.... ampak zdaj so v SLO 3 pravne fakultete:
pravna MB, pravna LJ in evropsko pravo NG
LJ vem da odpade, ker v Ljubljano ne mislim it študirat.... zdaj pa me zanima kaj mislite da se bolj splača? :S pravno klasično al evropsko pravo (traja 3 leta)
pravna MB, pravna LJ in evropsko pravo NG
LJ vem da odpade, ker v Ljubljano ne mislim it študirat.... zdaj pa me zanima kaj mislite da se bolj splača? :S pravno klasično al evropsko pravo (traja 3 leta)
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
VaNiLliA napisal/-a:Jaz ne verm nič o tem.. Nameravam it v Ljubljano.
A kdo ve koliko stane izredni študij v Lj? In kako se to plačuje? Na začetku daš vse al plačaš vsak izpit posebej?
Izredni prvi letnik je stal 450 000, ostali 310 000 sit. Kok je zdej nova cena v eurih pa ne vem... Po moje prbližn isto. Mislm, da če maš res razloge in daš prošnjo, lahko plačaš na 3 obroke, drgač morš pač vse naenkrat, ob vpisu. Niso prov fleksibilni pri nas
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
potem ko končaš "pravno" v Novi Gorici, ne moreš it na pravosodnega. pomoje se ne splača tja it.
moram pa komentirat *Sweet Girl* - nehi pretiravat in strašit ljudi za brezveze. mislim, saj je valda študij težji kot kje drugje, še vedno se pa da normalno ven hodit in si omislit še kakšne druge dejavnosti kot faks. ne bom ga ravno 5 dni zaporedoma žurala med izpitnim obdobjem, vseeno pa imaš čas zase in ostale stvari. jaz sem tako "prilezla" redno do četrtega letnika, pa nisem noben Genij.
moram pa komentirat *Sweet Girl* - nehi pretiravat in strašit ljudi za brezveze. mislim, saj je valda študij težji kot kje drugje, še vedno se pa da normalno ven hodit in si omislit še kakšne druge dejavnosti kot faks. ne bom ga ravno 5 dni zaporedoma žurala med izpitnim obdobjem, vseeno pa imaš čas zase in ostale stvari. jaz sem tako "prilezla" redno do četrtega letnika, pa nisem noben Genij.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
men je zase zal da ne studiram u ang al pa kjerkol kjer majo ang saski sistem ker je dost bl zanimiu in dost vec se dela in uci prakticno pr nas pa drkas knige pa si nakonc vs pametn pa enga primera ne znas resit
Zivljenje je piskotek!
-
*Sparks* - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 9. 2005
^^To pa tud mene ful moti, čist premal je praktičnega dela! Da je treba v celem času študija obvezno obiskat samo eno glavno obravnavo..hmmm
Všeč mi je npr. praksa ameriških univerz, ko študentje med počitnicami opravljajo internshipe pri odvetnikih in ta pripravništva niso kr nekaj (ala špilanje tajnice) ampak so cenjena in pomembna za pripravnika, poleg tega pa ti odpirajo vrata za naprej.
Ampak jst bi bla zadovolna že s tem, da bi blo pri nas v okviru študija več poudarka na praktičnem delu, ne pa da rabim sto let da kšno pritožbico skup spravm kadar me kdo prosi..
Všeč mi je npr. praksa ameriških univerz, ko študentje med počitnicami opravljajo internshipe pri odvetnikih in ta pripravništva niso kr nekaj (ala špilanje tajnice) ampak so cenjena in pomembna za pripravnika, poleg tega pa ti odpirajo vrata za naprej.
Ampak jst bi bla zadovolna že s tem, da bi blo pri nas v okviru študija več poudarka na praktičnem delu, ne pa da rabim sto let da kšno pritožbico skup spravm kadar me kdo prosi..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov