Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

francija
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 10. 2005
Kraj: Obala

Neprebrana objavaNapisal/-a francija » 08. Okt. 2006 20:13

jst mam pa dva vprašanja, če mi zna katera odgovort. ne znam čist dobr, k sm iz ankarana, doma mam knjige, trenutno se pa v Lj učim :?

gospodarsko pravo, 1.letnik
-ciljnost razlage pravnih aktov?
-izberi neko pravno normo in si jo nato skušaj sam razložiti?

Hvala!
Uporabniški avatar
e
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a e » 09. Okt. 2006 19:07

mene pa zanima kako je na izrednem?je tezi ker je manj predavanj,kdaj so izpiti-ali je isto kt na rednem,pa vrjetn se mi splaca hodt ze oktobra na ksna redna predavanja a ne?tnx
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 09. Okt. 2006 19:12

Kukr js vem, hods na predavanja lohk k rednim. Prednost je pa itak vec izpitnih rokov, k jih mas u primerjavi z rednimi malo morje :)
Uporabniški avatar
e
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a e » 09. Okt. 2006 19:17

to vem ja da je 6 rokov :) sam tko zanima me ce so sprot izpiti al so sam maj,junij..tole bo se mucenje :?
Uporabniški avatar
e
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a e » 09. Okt. 2006 19:32

hvala :wink: se mi je zdel da so z odebeljenimi crkami izpiti sam nism bla zihr.tole mi deluje mal bol humano upam da bo slo.. :)
levcek
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a levcek » 12. Okt. 2006 21:52

mej pa ni janso zakaj izredni hodijo na redna predavanja, ok pac hodis na rim, ker ce res use napises, pa mas vaje pol je dovolj smao to za izpit, kaksne malenkosti iz knjige mogoce,
ostalo pa bi se lahko ucili eno po eno pa sli na umesne roke kej, ne pa da cakajo majske, pa ruknejo,se hujsi kt redni so
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 12. Okt. 2006 22:32

Pac hodjo na predavanja, js bi tut ce bi bla na njihovem mestu, najmn rim pa ekonomijo, ker na svojih predavanjih ne predelajo usega oz. bl povrsno uzamejo.
Uporabniški avatar
moj_zlobni_jaz
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a moj_zlobni_jaz » 13. Okt. 2006 7:06

Hm...na nasem faxu (mb) pa to nikogar ne moti, ce izredni pridejo na predavanja od rednih...saj hvala bogu, saj verjetno malo vec zvejo o predmetu, kot pa na izrednih predavanjih, kjer je itak vse zgosceno...pac se vsak posameznik odloci kak pa kaj...pri nas te se celo profesor pohvali, ce si izreden in prides na redna predavanja....drugace pa je po moje tudi en dejavnik tega, da se izredni udelezijo rednih predavanj, ker jim njihove obveznosti tak dopuscajo, saj veste, da je tudi veliko izrednih ze starejsih in imajo sluzbo, otroke etc. in pac svoj urnik prilagajajo tem obveznostim...tak je to...Mene izredni sploh nic ne motijo, ce pridejo na predavanja...jih sama nekaj poznam...
aja se to :D zdaj nevem kak je v LJ, ampak pri nas tudi nikogar ne moti, ce grejo redni na izredna predavanja...predvsem so se lani udelezeli predavanja iz rimskega prava...da so si mal poglobili znanje in se 1x slisali celotno snov...
Why be an angel when I can play god?!
levcek
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a levcek » 13. Okt. 2006 8:57

Bageera!!! mene ne moti nic...samo ni mi jasno kolko je to lahko dobro, da si izreden student, in sploh ne izkoristis svojih izrendih rokov... no sej to velja za bruce bolj kot za druge, ki so zelo nepremisljeni in pol grejo sele na redne roke .. in namesto da si olajsajo zadeve da cim prej kaksen izpit pospravijo ...odlasajo
sej drugo pa je, da gres na izredne pa ti nekako ne uspe narest nic.. ampak da zavestno reces, da bos delal tako kot redni, malcek se mi zdi skoda, d a ne izkoristis kar lahko - pa to za to ker jih poznam kr nekaj takih ki so sli izredno, pa mi je pac zal zanje in se zato to sprasujem

itak da je kul ce grejo izredni na redna predavnaj, pac teh predmetov ki so tezji, ker njim prevec na hitrco use spredavajo... sam ta lazje izpite zakaj ne nardijo kej umes med letom (ker za te tudi vecina rednih itak ne hodi na predavanja)
Uporabniški avatar
e
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a e » 18. Okt. 2006 12:48

ce ma kdo za prodat gradivo za 1.l. -pm
Natekica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Natekica » 18. Okt. 2006 14:44

Pozdravljene!
Mene pa zanima tiste, k ste že ble v 2.letniku pa ste hodile na vaje za kazensko procesno pravo, h kateremu profesorju se splača hodt? Baje k profesorju Korošcu ne, za druge pa ne vem, zato bi bila hvaležna za vaše mnenje!
Pa še če ma katera kej gradiva za 2.letnik, kake učbenike ki po možnosti niso še zastareli bi bla tut zainteresirana, še posebej za GSP skripta z odgovori.
Hvala, lp
Uporabniški avatar
uršy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: najlepše mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a uršy » 18. Okt. 2006 22:47

Natekica napisal/-a:Pozdravljene!
Mene pa zanima tiste, k ste že ble v 2.letniku pa ste hodile na vaje za kazensko procesno pravo, h kateremu profesorju se splača hodt? Baje k profesorju Korošcu ne, za druge pa ne vem, zato bi bila hvaležna za vaše mnenje!
Pa še če ma katera kej gradiva za 2.letnik, kake učbenike ki po možnosti niso še zastareli bi bla tut zainteresirana, še posebej za GSP skripta z odgovori.
Hvala, lp

Takt, k sm jst hodila, so te vaje mel asistenti una Katja FIlipčič pa Blaž Kovačič, sam njega tko ni več na faxu, a ne.
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 20. Okt. 2006 10:44

Natekica napisal/-a:Pozdravljene!
Hvala, lp

Korošec nima vaj pri kazenskem procesnem pravu, ampak pri kazenskem materialnem. Pri procesu ima vaje asistent Gorkič pa mogoče še Katja Šugman. Jaz nisem hodla k nobenemu od teh tak, da ti ne morem svetovat kateri je boljši, sem pa slišala, da je Gorkič baje kar vredu.

Kar se tiče skript in fotokopiranih knjig, pa jih nabavi v fotokopirnici ob Ljubljanci, ker študentje višjih letnikov, si skripte in knjige nižjih letnikov shranjujemo, ker znajo kdaj še prav prit.
Uporabniški avatar
firegirl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a firegirl » 20. Okt. 2006 12:52

Lastovica napisal/-a:Kar se tiče skript in fotokopiranih knjig, pa jih nabavi v fotokopirnici ob Ljubljanci, ker študentje višjih letnikov, si skripte in knjige nižjih letnikov shranjujemo, ker znajo kdaj še prav prit.

gradivo za katere predmete si si pa ti shranila?
ker meni se ne zdi, da mi bo kdaj še kaj prav prišlo, tako da sem kar razdala vse :D
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 20. Okt. 2006 17:46

jaz sem pa obdržala skoraj vse zakone in skripte, razen za kakšno filozofijo, gsp in druge manj pomembne predmete. itak da ti prav pride, sploh kakšni zakoni. drugač pa najbolš it v fotokopirnico, tam so res pocen kopije, pa še slabe vesti nimaš ko čečkaš po knjigi :wink:
glede kazenskega prava: jst nisem hodila na predavanja, ker korošec samo psihira kako bodo vsi padli, jakulin pa samo bere iz knjige. na vaje se splača hodit k ambrožu in filipčičevi.
na proces predavanja tud nisem hodila, ma pa gorkič res v redu vaje.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov