Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 03. Okt. 2006 16:54

Na okonomiji je bilo včasih tako, da si pri nekaterih profesorjih lahko zavrnil komisijski izpit. Skratka če si v četrto padel, te je profesor vprašal, če boš delal komisijskega ali ne. Če ja in si padel se ti je rok štel, če si se odločil, da ne boš izkoristil te možnosti, ti je brisal rok.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 03. Okt. 2006 17:02

Bageera napisal/-a:7x??? Ojoj.... Tole je pa že kar hudo. :( Sem misnla, da lahko greš delat max. 6x in če v 6. ne narediš, ne smeš več opravljat izpita.... Al kako je to?
Joj, upam, da ne bom nikol v taki situaciji sam me vseeno zanima.
:oops:

ja, v lj je tako, da imaš maksimalno 6 rokov in če v šesto ne narediš, odletiš s faksa. imaš pa možnost še enkrat se vpisat, potem pa jovo na novo. tko nam je kambič v 1. letniku razložil.
sej sliši se ful grozno, sam pomoje so to res ekstremni primerki. če bi šla jst šestič delat en izpit bi raje premislila, če sem sploh sposobna narest ta faks, kot pa da bi se zgovarjala na profesorje.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Freaked
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Freaked » 04. Okt. 2006 9:29

uf pa velik jih je k grejo delat po 4x,5x,6x izpit. Se mi zdi da je dobr da se kr prpravte brucke :D . Je pa res da če od začetka delaš in če hodiš na predavanja,govorilne ure ipd., z malo sreče narediš. Razen če ti pozabijo popraviti kšn izpit pa ugotovijo da v bistvu znaš, pa ti rečejo da pr naslednjem roku test ne bo delal težav pa podobne fore, ko ti pozabijo kšne točke štet itd.

Torej a gre kdo v Novo gorico na pravo? Je bil kdo na informativcu?
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 04. Okt. 2006 11:59

a je katera tukaj, ki je v 4. letniku ali ki ga je že končala?
rabim nasvet glede izbirnih predmetov v 4. letniku. med drugim bi vzela tud mednarodno bančništvo in mednarodne ekonomske odnose, pa me zanima kako zgleda na predavanjih? po eni strani mi je kul da so obvezna predavanja, da vsaj veš kaj se dogaja, po drugi strani mam pa še vedno mal rešpekta pred štiblarjem še iz prvega letnika... :?
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 04. Okt. 2006 17:19

jst mam pa eno vprašanje iz prvega letnika, ker mi urnik ni niti malo jasen :oops:

problem mi namreč delajo vaje iz sociologije prava. asistent je rekel, da ima ena skupina dopoldanski, druga pa popoldanski termin. vse lepo in prav, ampak na urniku sta pa dva dopoldanska in dva popoldanska termina, v ponedeljek in četrtek. a gre torej za dvoje različnih vaj, napako v urniku ali kaj?
Uporabniški avatar
*Sparks*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sparks* » 04. Okt. 2006 17:38

jullia napisal/-a:jst mam pa eno vprašanje iz prvega letnika, ker mi urnik ni niti malo jasen :oops:

problem mi namreč delajo vaje iz sociologije prava. asistent je rekel, da ima ena skupina dopoldanski, druga pa popoldanski termin. vse lepo in prav, ampak na urniku sta pa dva dopoldanska in dva popoldanska termina, v ponedeljek in četrtek. a gre torej za dvoje različnih vaj, napako v urniku ali kaj?

Hmmm..Pri nas je Teršek obesu seznam vseh študentov, zraven je pisal katero seminarsko nalogo morš nardit in jo predstavt pa datumi in ure kdaj nej bi to blo. A tega ni več al kako?
Drugač ti pa u predmetniku piše kok ur vaj na teden je predvidenih za določen predmet. Sociolgija ma sam eno uro - torej gre za iste vaje, ampak se verjetno delite po abecedi. Večkrat se pa zgodi da se pol kr združ v eno dopoldansko in eno popoldansko, ker pač ni velik obiska (vsaj pri soci ga predvidevam zares ne bo :D).
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 04. Okt. 2006 21:57

jullia napisal/-a:jst mam pa eno vprašanje iz prvega letnika, ker mi urnik ni niti malo jasen :oops:

Sej je dons use lepo razlozu. Prvih 30 po abecedi ma u pondelk, drugih 30 pa u cetrtk. Naenkat bosta dve skupini, no u bistvu 4 (dve dopoudanski pa dve popoudanski).

(Ful sm ponosna nase, k sm dons pr sociologiji lepo poslusala, k prej se mi ni dal :P)
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 05. Okt. 2006 20:12

Zdej k so nm tri dni lepo razlagal, kere knjige mormo use kupt, me zanima a se to sploh splaca? Mislm, knjiga za pol. ekonomijo stane 28.000, ce jo kupm jutr je 13.300. Pol pa se kup drugih knjig pa knjigc z vajami, ja ne vem no, lohk kr takoj bankroteram!
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 05. Okt. 2006 20:29

To sicer ne bo iz prve roke, pa dobr .. Lah povem kar vem.
Prjatlca je več ali manj kupovala - neki je mela pač kopije knjig, neki je mela knjige (Politično ekonomijo vem, da je mela to ta debelo bukvo) .. Pa pol se je večinoma učila iz knjig pa zapiskov .. Ubistvu sam za en predmet vem, da se je učila iz skript pa nič iz knjige (čeprav naj bi blo sam iz skript kao premal, sam izpit je nardila), pr ostalih so pa knjige kr pršle v poštev.
Če poznaš koga, k že ma knjige, si lah probaš kako sposodit al pa kej, da te ne bo tok koštal vseskupi, ker res bankrotiraš, k so cene res uibr visoke.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
moj_zlobni_jaz
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a moj_zlobni_jaz » 06. Okt. 2006 14:49

Why be an angel when I can play god?!
Freaked
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Freaked » 06. Okt. 2006 16:24

Kva! A to je treba tudi za redni študij 415k plačat.! :eek:
Uporabniški avatar
moj_zlobni_jaz
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a moj_zlobni_jaz » 06. Okt. 2006 16:46

Ja v bistvu ne vem...sam kolikor sem jaz to na hitro prebrala prej, mislim da ja...weird :eek: :D
Why be an angel when I can play god?!
Noctu-vigila
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Noctu-vigila » 06. Okt. 2006 17:49

ja, tu ni razlike med rednimi in izrednimi...šolnino plača vsak, ker je to zasebna fakulteta al neki na to foro. vem, k se je moja cimra nameravala tja prepisat in se je podrobno informirala.
Freaked
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Freaked » 07. Okt. 2006 1:05

friking jambrek hoče pobirat keš, da ne omenjam kok stane pol še magistrski študij, kr 500k. Višek izkoriščanja :evil:
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 07. Okt. 2006 13:49

A mi lahko kdo pove do kdaj ne bo delal E student, ker bom pocasi znorela???

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov