Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
allessya - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 4. 2006
Zadnje čase že vsi delodajaci zahtevajo pravosodni izpit, tudi če se zaposliš na firmi kot pravnik, je večinoma pogoj DPI. Mene je tega naravnost groza. In recimo, da končaš pravo, pa nikakor ne moreš narediti DPI - kaj ti pol preostane? Vsi tok strašijo s tem izpitom, ker je baje res zaje*an, več kot 3 šanse pa tudi nimaš, da bi ga hodil ponavljat v nedogled...
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
pravosodni izpit moraš imet če želiš delat na sodišču oz. kot odvetnik oz. kot pravni zastopnik neke fizične ali pravne osebe... ponavadi moraš imet pravosodni izpit tudi če želiš v kako firmo za pravnega svetovalca... ne rabiš ga pa nujno za službe v javni upravi...
se pa tud men bytheway zdi ta pravosodni izpit totalna zguba cajta in živcev... najprej predelaš zadeve na faksu pol pa še enkrat jovo na novo... nej naredijo potem tak program na faksu, ki bo bolj zahteven in te bo naučil tudi to, kar se kvazi ta glup izpit...
se pa tud men bytheway zdi ta pravosodni izpit totalna zguba cajta in živcev... najprej predelaš zadeve na faksu pol pa še enkrat jovo na novo... nej naredijo potem tak program na faksu, ki bo bolj zahteven in te bo naučil tudi to, kar se kvazi ta glup izpit...
The secret of success is consistency of purpose.
- s.j.parker
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 4. 2006
Se vam ne zdi to mal logično-glede na to kolko nas je oz.kolko nas še bo.
Če v bistvu premisliš je nekje treba črto potegnit.
pa še to...zakaj se pol tisti,ki ste tak tečni in se pritožujete, ne vpišete v MB če je baje tak lahko . Malo mi gre to že na živce....
Če v bistvu premisliš je nekje treba črto potegnit.
pa še to...zakaj se pol tisti,ki ste tak tečni in se pritožujete, ne vpišete v MB če je baje tak lahko . Malo mi gre to že na živce....
-
uršy - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 7. 2004
- Kraj: najlepše mesto
s.j.parker napisal/-a:
Jst se sicer nad tem dejstvom, da je u MB laži, ne pritožujm, ampak u MB ne bi šla že zato, ker sm (bla) sposobna narest PF u LJ.
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
s.j.parker napisal/-a:pa še to...zakaj se pol tisti,ki ste tak tečni in se pritožujete, ne vpišete v MB če je baje tak lahko . Malo mi gre to že na živce....
Zato k je zame (pa se za koga druzga) MB pravna slabsa. Ker ce se mors mn ucit, ker je mn snovi, to pomen, da pol tut mn znas in kaj mi bo to pol pomagal na pravosodnem in kasnej u praksi.
- s.j.parker
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 4. 2006
več se ne bom jezila, ker mi je itak vseeno
Sam upam da vam koristilo
Sam upam da vam koristilo
-
Tyraaa - Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 1. 2006
- Kraj: Somewhere
Če je pravna lažja V MB zakaj bi pol kompliciral in šli na Lj, življenje si je treba naredit enostavno.
Sicer pa zagovarjam tezo, da če se priden študent, dosežeš visoko povprečje, sprejemeš znanje ki ti ga profesorji dajo, lahko od faksa zelo veliko odneseš, to velja za katerikoli faks.
Sicer pa zagovarjam tezo, da če se priden študent, dosežeš visoko povprečje, sprejemeš znanje ki ti ga profesorji dajo, lahko od faksa zelo veliko odneseš, to velja za katerikoli faks.
If women didnt exist, all the money in the world would have no meaning.
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
al pa če greš pol kar na fdv, da res ne bomo kompliciral...
jst pa če se že šolam za en poklic, mi je valda bolš da grem na faks, ki je boljši in bolj priznan, čeprav je težji. mislim da je pri izobrazbi treba gledat bolj dolgoročno.
jst pa če se že šolam za en poklic, mi je valda bolš da grem na faks, ki je boljši in bolj priznan, čeprav je težji. mislim da je pri izobrazbi treba gledat bolj dolgoročno.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
-
*SweetGirl* - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 1. 2006
...
Zadnjič spremenil *SweetGirl*, dne 19. Mar. 2009 11:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
how much he
loves you
is SO today
- tinatina
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 4. 2005
Jochie napisal/-a:moj prijatelj se je 10 let nazaj mucil na LJ pravnem faksu, potem pa je sel v MB, pa je faks naredil z levo roko...
Tudi jaz poznam take primere, in to ne samo enega! Me pa prav zanima, kako je pri iskanju zaposlitve - ali delodajalci kaj gledajo na to ali si naredil pravno v Lj ali Mb? Ima katera kaksne negativne izkusnje?
- levcek
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 3. 2006
Bageera napisal/-a:Kako pa izgleda pravosodni izpit? Kakšen spis je to za prebrat?
A se samo meni zdi velik v 8 urah 1000strani za prebrat? Kaj, če ne narediš pravosodnega izpita?
nisi edina ne.. jz 1000strani jih ne preberem v 8h, se bukvo za kaksen izpit tezko prebrem v 8h, lohk pa preberes pa pol ne ves niti kaj je pisalo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov