Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Lastovica - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 12. 2004
buubbika napisal/-a:js sm slišala da maš na pravu menda v prvih 3-eh letnikih samo 5-6 izpitov v tazadnem pa 44..
a se hecate???
ne štekam kok je to mogoče če sploh nimaš tolk predmetov..
v 1. letniku= 8 izpitov
v 2. letniku=8 izpitov
v 3. letniku=9 izpitov
v 4. letniku= 7 obveznih izpitov plus izbirni (teh je pa 5,6, ali 7,.... lahko si jih pa tudi 20 izberes)
- JessicaSimpson
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 2. 2006
MIGRENA je napisal/a:
Ja tkole - lih zadnič sm bla z eno prjatlco po doooolgem času na pijači in mi je rekla, da je 3 leta hodila na pravo v LJ in ni nardila niti enega izpita poj se je pa prepisala v MB in ma narjen že skoraj cel 1. letnik
Punce...lepo vas prosim. Ne pretiravat. Sej to je problem pr pravu k kr neke bedne zgodbice krozjo in jim folk verjame. Jst sm tut u Lj na pravu pa sm ze tretje leto u prvem letniku in BOG POMAGAJ da sm samo jst, jst in JST pa nihce drug kriv zato. Ce se ne ucis faksa pac ne mors narest. In ga tut u Mb ne bos naredu.PIKA. To kaj je kdo reku, kdaj je reku BLA BLA BLA. Usak mal napihne pa je.In ni nc tezko, sam usest se mors za knjigo in se zacet ucit. PIKA.O selekcijah, pa o tem kako te ma profesor na piki pa pac ne bi. Ne verjamem u to in nikol ne bom. Ce ne nardis letnika, moras razloge zato najprej iskat pr seb in ne pr profesorju. PA BREZ ZAMERE.Sam povem.
Ja tkole - lih zadnič sm bla z eno prjatlco po doooolgem času na pijači in mi je rekla, da je 3 leta hodila na pravo v LJ in ni nardila niti enega izpita poj se je pa prepisala v MB in ma narjen že skoraj cel 1. letnik
Punce...lepo vas prosim. Ne pretiravat. Sej to je problem pr pravu k kr neke bedne zgodbice krozjo in jim folk verjame. Jst sm tut u Lj na pravu pa sm ze tretje leto u prvem letniku in BOG POMAGAJ da sm samo jst, jst in JST pa nihce drug kriv zato. Ce se ne ucis faksa pac ne mors narest. In ga tut u Mb ne bos naredu.PIKA. To kaj je kdo reku, kdaj je reku BLA BLA BLA. Usak mal napihne pa je.In ni nc tezko, sam usest se mors za knjigo in se zacet ucit. PIKA.O selekcijah, pa o tem kako te ma profesor na piki pa pac ne bi. Ne verjamem u to in nikol ne bom. Ce ne nardis letnika, moras razloge zato najprej iskat pr seb in ne pr profesorju. PA BREZ ZAMERE.Sam povem.
Blonde and proud of it!
-
Lastovica - Kofetarica
JessicaSimpson napisal/-a:MIGRENA je napisal/a:
Prej ko pises kaj je res in kaj ni res med mb in lj pf, primerjaj izpite in literaturo, pa bos videla, da ni primerjave.
Pa kljub vsem napadom, ki lahko sedaj letijo na mene povem, da je faks v lj bolj zahteven od mariborskega. Zal!!
- Frenkie
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
- Kraj: Ljubljana
Lastovica napisal/-a:povem, da je faks v lj bolj zahteven od mariborskega. Zal!!
Ja se strinjam s tabo! Pravna fakulteta v lj je kr dost bolj zahtevna od mariborske. Profesorji v glavnem zahtevajo več!
In itak da je razlike med faksi (razlika med izpiti, profesorji, načinom izvajanja nekaterih predmetov).
Zadnjič spremenil Frenkie, dne 10. Feb. 2006 15:26, skupaj popravljeno 1 krat.
- Tyra
- Debatorica
- Na forumu od: 30. 1. 2005
No, ja no.
Samo, da imate čas in primerjate literaturo obeh faksov pa zahtevnost profesorjev... Tudi jaz v to ne verjamem več. Jaz sem tud "slišala" govorice, da imajo baje sociologijo dosti težjo od nas, pa statistiko naprimer na mb, lažja je pa politična. Take fore.
Rim pa če ga ne narediš v Lj, ga tudi v MB ne boš, ker je isti profesor ( če je še).
Pa tudi še ene govorice...kao da je tam bolj usmerjeno v gospodarsko..
Tud jaz sem mnenja, da lahko VSAK, ki se zna usest in gulit knjige in zakone, naredi Lj pf. Vsak.
Samo, da imate čas in primerjate literaturo obeh faksov pa zahtevnost profesorjev... Tudi jaz v to ne verjamem več. Jaz sem tud "slišala" govorice, da imajo baje sociologijo dosti težjo od nas, pa statistiko naprimer na mb, lažja je pa politična. Take fore.
Rim pa če ga ne narediš v Lj, ga tudi v MB ne boš, ker je isti profesor ( če je še).
Tud jaz sem mnenja, da lahko VSAK, ki se zna usest in gulit knjige in zakone, naredi Lj pf. Vsak.
-
MIGRENA - Cosmofrik
- Na forumu od: 6. 5. 2005
JessicaSimpson napisal/-a:MIGRENA je napisal/a:
Lej, jest nimam pojma kakšen je pravni fax v Lj in kakšen v Mb. Sam povedala sem kakšne izkušnje je imela moja frendica s tem --> in to niso nobene govorice ampak resnica v njenem primeru za ostale pa ne vem.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
-
Lastovica - Kofetarica
Tyra napisal/-a:No, ja no.
Kranjc je sam eni punci v mb rekel, da ji da milostno 6, ampak da s takim znanjem v lj tega izpita nikol ne bi nardila. Potem ji je pa na koncu se rekel, da ima za studente ljubljanske fakultete strozje kriterije.
Sam v informacijo. Pa se velik podobnih stvari je, ki sem jih slisala na lastne uhe.
Pa ne da bi zanicevala studente iz mb, ampak profesorji sami elitizirajo ljubljanski faks in meni se to po eni strani ne zdi prav.
Ce sta dve pravni fakulteti, bi mogli imet natanko isti ucni nacrt in poenoteno literaturo, kar se pa seveda ne bo zgodilo. Zdaj bomo dobili se tretjo pravno fakulteto, ki bo mela se tretje vrste program in spet drugacno literaturo. Ne vem v cem je fora..... ker naziv imamo pa na koncu vsi isti.
- JessicaSimpson
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 2. 2006
Ma sj se sploh ne mislm kregat. To kaj je Kranjc reku...A je teb reku?Si bla zravn?Kako potem ves?No sej ni vazn.IN se enkrat bom rekla. Ne bo mi noben reku, da je bil tri leta u prvem letniku u Lj, pa ni naredu nobenga izpita. Halooooooooooooooooooo????In po moznosti, da se se fuuuuuuuuuuuuuul uci. Pa dej no dej. Kot sm rekla tut js sm u Ljubljani. Pa sm lena se pa se, sam ko se pa usedem za knjigo in se naucim, tko kot je treba, pa izpit nardim. Brez problemov. Sj se svasta govori...kako je ta profesor zaj...pa un, pa kaj je ta reku pa un reku, pa un ne mara blondink, pa un hoce, da si zapet do vratu, pa nosic kriz za vratom jada, jada, jada. Kako smesno, da se men ni nc tacga nikol nardilo ne?No sj ni vaznu.Nc cudnega pa da je splosno mnenje o studentih prava, da se povelicujejo in nosijo nad drugimi, ce je pa tako.Aja literature se mi pa ne da it primerjat.Nimam casa.Ce pa studiras na ljubljanski pf, pa mas se cas primerjat literaturo, potem pa ocitno ze ne more bit faks tako tezek in naporen, kot govoris.A ne?
Blonde and proud of it!
-
*Sparks* - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 9. 2005
JessicaSimpson napisal/-a:Aja literature se mi pa ne da it primerjat.Nimam casa.Ce pa studiras na ljubljanski pf, pa mas se cas primerjat literaturo, potem pa ocitno ze ne more bit faks tako tezek in naporen, kot govoris.A ne?
Đizsss ženska mal se umiri. Tako težek faks da ni časa primerjat literature??
Sama sem bla dolgo mnenja, da je problem PF v študentih, ki so preleni oz enostavno ne najdejo načina, kako se pravilno učit.
To je še vedno res, je pa problem tudi v profesorjih in načinu ocenjevanja. Ko sem bila prvi letnik je politično ekonomijo na prvem roku pisalo več kot 350 ljudi - štiblarjevi rezultati za polovico so bili naslednji dan ob pol osmih zjutraj. Mi noben ne bo reku da je mel cajt vse izpite temeljito pregledat, sploh ker je to obsežen izpit.
Da sploh ne omenjam kazenskega dvojčka v drugem letniku, kjer je pri materialu sto različnih kriterijev ocenjevanja glede na popravljalca (posledično so isti odgovori popolnoma drugače ocenjeni), pri procesu sem pa nazaj dobila celo enak izpit, kot sem ga oddala - torej brez ene same črtice, kljukice, česarkoli. Samo na drugem listu je bla napisana ocena. Overall, ni vsak izpit na tem faksu pravično ocenjen (za moje pojme je najbolj fer ocenjen izpit rimsko pravo).
O tem kateri faks je težji/lažji - večne debate, sploh ne bi o tem. Samo ni pa na tem faksu use odvisno samo od truda študenta!!! Velja pa tudi obratno - z malo učenja, srečo, plonkanjem se da tud skoz pridt. Moje izkušnje pač.
- Frenkie
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
JessicaSimpson napisal/-a:To kaj je Kranjc reku...A je teb reku? Si bla zravn? Kako potem ves?
Ce pa studiras na ljubljanski pf, pa mas se cas primerjat literaturo, potem pa ocitno ze ne more bit faks tako tezek in naporen, kot govoris.A ne?
Ti kr neki nakladaš ženska! Že samo to, ko praviš, da si 3 leta v prvem letniku, ker se ti ne da učit, je že dokaz, da pr teb neki ne štima.
Tud prof. Miro Cerar (k uči na pravni fakulteti) je enkrat na tv-ju (neki so govoril o študiju na pf) reku, da je razlika med ljubljansko in pravno fakulteto in sicer: v načinu izvajanja nekaterih predmetov in v zahtevnosti na izpitih.
Dobr sej tud jst vem, da ni vsem govoricam za vrjet, ker je tud dost tračev, ki krožijo okol. Sam če že tok študentov pravi, da je mariborska lažja, pol že mora bit neki na tem. Niso zdej vsi eni lenuhi, ki se jim ne da učit in to sam zarad lepšga govorijo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov