Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- ana_ancy
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 9. 2010
heii !!
Obiskujem 2.letnik Šolskega centra kamnik (ekonomska GIMNAZIJA) in letos se bomo morali že odločiti kaj bomo vzeli za maturo! Na gimnazijo sem se vpisala z razlogom: postati pravnica!!
Ne vem kako naj razložim...nekako se vidim v tem poklicu..tko no.. ena strast do tega!!
samo potem, ko mi pravijo, da je ogromno učenja, piflanja..itd. nekako podvomim sama vase, samo ta želja je enostavno zelo močna!!zelo rada bi opravljala to delo.specializerala bi se pa za družinsko pravo!! sedaj pa bistvu vsega tega:
1) kaj mi proporočate za maturo ( misla sem ekonomijo)
2) ali je res tako teško, da če nism neki pametna ( se znam čit) da speljem zadevo tako kot se zagre
Obiskujem 2.letnik Šolskega centra kamnik (ekonomska GIMNAZIJA) in letos se bomo morali že odločiti kaj bomo vzeli za maturo! Na gimnazijo sem se vpisala z razlogom: postati pravnica!!
Ne vem kako naj razložim...nekako se vidim v tem poklicu..tko no.. ena strast do tega!!
samo potem, ko mi pravijo, da je ogromno učenja, piflanja..itd. nekako podvomim sama vase, samo ta želja je enostavno zelo močna!!zelo rada bi opravljala to delo.specializerala bi se pa za družinsko pravo!! sedaj pa bistvu vsega tega:
2) ali je res tako teško, da če nism neki pametna ( se znam čit) da speljem zadevo tako kot se zagre
-
martina_s - Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 6. 2009
Sicer sem sama komaj začela s prvim letnikom, vendar se mi zdi, da je najbolj primerno, da si za maturo izbereš dva družboslovna predmeta. Verjetno ti bodo koristile zgodovina, ekonomija, sociologija.
Naj pa to še potrdijo katere druge, ki v višjih letnikih
Na drugo vprašanje ti pa žal (še ne) morem odgovoriti.
Naj pa to še potrdijo katere druge, ki v višjih letnikih
Na drugo vprašanje ti pa žal (še ne) morem odgovoriti.
- flaša86
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 5. 2010
ana_ancy napisal/-a:heii !!
pa če to morm že 300000x povedat-pravo NI PIFLARIJA!!!!!! vsi,ki govorijo drugače,so meli srečo,al pa so rim 10x delali!!al pa se s tem tolažijo!!!
Pravo je vse v razumevanju! še posebi v mb mamo večinoma praktičnih primerov, glede na to da je lj kao težji,pa predvidevam,da je tud tam tak(drugače nemore bit težje...)
ni pravo za vse,definitivno ni za PIFLARJE!!! Tud, če zaj nimaš samih 5k v sš ne pomeni,da neboš dober pravnik! Zato bi blo fajn met kake sprejemce,ampak dokler jih nimaš,nemorš vedet drugače,kot da probaš..č
Č te res veseli-ne poslušaj ostalih, vpiši se,verjemi vase,in ti bo šlo. Ne rabiš bit pametn (po splošnih kriterijih ker ta je relativna), ampak mora bit to zate.
Pa ne posluši ostalih,glede na to, kolk folka se vpiše na pravne, naredi nas pa ena malenkost res redno..tud z več žuranja kot učenja se da:D
za maturo pa res predlagam kaj družboslovnega, omejitve niso velike,če te npr ne veseli tolk, ampak ti da mal predznanja...za pravnike je fajn,da so spl.razgledani:):)
Kr lepo optimizem ohrani, pa bo:)
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Oh, to pa ni res, da je sama piflarija. Če maš rada recimo zgodovino, ti tudi pravo ne bo delalo težav.
Čist vseeno je, kaj maš na maturi. Jz sm mela biologijo in psihologijo, na primer. Je pa res, če imaš možnost za ekonomijo, si jo vzemi. Ekonomski predmeti te spremljajo 2 leti in jih boš naredila precej bolj enostavno, kot pa če na faksu prvič slišiš za kosmati produkt, skupne izdatke in podobne bedarije. Sploh, če greš v Lj, tam imajo politično ekonomijo zelo našpanano (čist po nepotrebnem, po mojem mnenju).
Ne rabi te bit strah in če si to res želiš počet, ti bo sigurno fajn in ti bo faks šel lepo od rok. Saj nikjer ne piše, da moraš vsak izpit naredit v prvo in z 10. Mam tudi sošolce, ki niso hodli na gimnazije in čist lepo zdelujejo. So pa seveda tudi gimnazijci, ki so tolk zaprte glave, da ne naredijo letnika, pa če cele dneve za knjigo sedijo. Torej, če nisi preveč trmasta in si odprte glave, ne bo nobenih problemov.
Čist vseeno je, kaj maš na maturi. Jz sm mela biologijo in psihologijo, na primer. Je pa res, če imaš možnost za ekonomijo, si jo vzemi. Ekonomski predmeti te spremljajo 2 leti in jih boš naredila precej bolj enostavno, kot pa če na faksu prvič slišiš za kosmati produkt, skupne izdatke in podobne bedarije. Sploh, če greš v Lj, tam imajo politično ekonomijo zelo našpanano (čist po nepotrebnem, po mojem mnenju).
Ne rabi te bit strah in če si to res želiš počet, ti bo sigurno fajn in ti bo faks šel lepo od rok. Saj nikjer ne piše, da moraš vsak izpit naredit v prvo in z 10. Mam tudi sošolce, ki niso hodli na gimnazije in čist lepo zdelujejo. So pa seveda tudi gimnazijci, ki so tolk zaprte glave, da ne naredijo letnika, pa če cele dneve za knjigo sedijo. Torej, če nisi preveč trmasta in si odprte glave, ne bo nobenih problemov.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
- Vanilija90
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 9. 2010
A izrednim se zihr začne šele novembra? A na drugih faksih tudi al kaj? Vidim da so redni že s polno paro začeli:D
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
Mene pa zanima kako je študirat pravo v Mb, ker mi je bližje. Kako je z omejitvami (zadnja leta), kakšni so profesorji itd. Kar se tiče primerjave Lj in Mb, ko tisti iz Lj pravijo, da je tam težje... hja, kako pa veste, če še niste bili v Mb? Jaz sem zadnji dve leti v Lj na drugem faksu, da pa bi šla v Lj na pravo, ki ga mam v Mb bližje, pa se mi zdi nesmiselno. Res je, da ma pravo v Lj pač tradicijo in "ime", a to ni vse. Nekaj znancev poznam, ki so najprej študirali v Lj potem pa šli v Mb in niti tam niso zmogli naredit... Edina razlika (tako sem slišala od teh) med njima je v tem, da so v Mb profesorji bolj človeški in iščejo znanje, medtem ko v Lj neznanje.
Vglavnem, tisti ki ste na pf v Mb mi dajte čim več povedat - stvari, ki jih na strani faxa ne najdeš, torej koristne informacije
Vglavnem, tisti ki ste na pf v Mb mi dajte čim več povedat - stvari, ki jih na strani faxa ne najdeš, torej koristne informacije
-
Eh, tud v mb maš profesorje, ki iščejo neznanje Edina objektivna razlika med mariborsko in ljubljansko fakulteto je ta, da je v mb poudarek na gospodarskih predmetih, v lj pa na kazenskopravnih.
Subjektivna razlika je po mojem opažanju precejšnja med študenti. Jaz se ful boljše počutim v mb.
Kaj koristnega ti zdaj ne vem povedat, ker so dosti stvari spremenili z bolonjcem, jaz sem še po starem sistemu..kaj konkretno te pa zanima?
Subjektivna razlika je po mojem opažanju precejšnja med študenti. Jaz se ful boljše počutim v mb.
Kaj koristnega ti zdaj ne vem povedat, ker so dosti stvari spremenili z bolonjcem, jaz sem še po starem sistemu..kaj konkretno te pa zanima?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
A nimate tudi kriminalistike? Se mi zdi, no. V glavnem, tolk gospodarsko niste usmerjeni, kot naš faks, mam občutek.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
haylee napisal/-a:^^ V Ljubljani poudarek na kazenskopravnih predmetih? Od 40ih izpitov sta kazenskopravna samo dva - material in proces (izbirni ne štejejo, ker niso obvezni za vse)
Se pa vseeno cel drugi letnik zajebavaš s kazenskim dvojčkom, gospodarsko imaš pa praktično garantirano 10.
-
PRi nas je kontra Med tem, ko KMP in KPP nekako narediš, sicer z nekaj truda, ampak ni tak hudo kot v Lj, si pa vsi puščamo Gospodarsko statusno za absolventa...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]