Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

burberry
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a burberry » 06. Sep. 2010 17:59

dolce_chicco, s poklicno maturo ne moreš na pf
Procky
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Procky » 06. Sep. 2010 18:10

Pomiril ne pomirila ... a sem slučajno pri registraciji kje označu, da sem ženska ;).

Drgač pa jst tud nevem kako bi pršu s poklicno na PF Lj? No ja, vsaj v mojih časih to ni blo mogoče :).
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 06. Sep. 2010 20:14

Procky napisal/-a: sicer pa tuki vsaj veš za kaj se trudiš (učiš), medtem ko na gimnaziji ni vedno tko ;)

to je pa res en load of crap. jst nimam pojma, za kaj se trudim. itek je to samo eno nategovanje skoz rit v usta. najprej te na faxu pojebejo ene miljonkrat, zgublaš živce, se učiš ko kreten. potem pa na konc ugotoviš, da niti službe ne boš dobil, če nimaš vez al pa nekega povprečja.

pol nej mi pa še kdo omen pravosodni izpit, ko ga sam zabijem nekam v središče zemlje... :D

(aja, pa to pišem pod vplivom predizpitnega stresa, tko da sm erjetno zato mal bl nastrojena :D )

pa še opombica: to je moj zadnji izpit na tem gnilem faxu... :x
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 06. Sep. 2010 20:18

lutkica* napisal/-a:jaz bom zapustila PF v kratkem in mi je kar malo žal, ker je šlo vse tako hitro. ne se bat, vse izpite se da naredit in folk, ki ga spoznaš, je super.

izpite se res da narest.

sm pa lih dons razmišlala, kok folka, k so res sposobni na faksu, majo v rl neko normalno čustveno inteligenco. in sm ugotovila, da bore malo, če ne celo noben. od prjatlov na pf sta mi ostala samo 2, na katera se lahko zanesem, pa smo bili včasih dost večja klapa. ostali so se v svojem rivalstvu porazgubili.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 06. Sep. 2010 21:07

^^that's why i left Lj.

uuu, kika, ti si se pa razkurla. Čestitke, mal še stisni, pa bo vsega konc...
na pf vztrajam itak še samo zaradi tega, ker sem pretrmasta, da bi v tretjem letniku odnehala, kljub temu, da se preguravam s povprečjem 6.6 :lol:
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 07. Sep. 2010 8:35

Kika napisal/-a:
Procky napisal/-a: sicer pa tuki vsaj veš za kaj se trudiš (učiš), medtem ko na gimnaziji ni vedno tko ;)

to je pa res en load of crap. jst nimam pojma, za kaj se trudim. itek je to samo eno nategovanje skoz rit v usta. najprej te na faxu pojebejo ene miljonkrat, zgublaš živce, se učiš ko kreten. potem pa na konc ugotoviš, da niti službe ne boš dobil, če nimaš vez al pa nekega povprečja.

se strinjam. pa še potem ko prideš v službo ugotoviš da te niso nič praktičnega naučili (z izjemo juharta, ki me je naučil prebrat ZK izpisek). sej vem, da vso to teorijo rabiš da veš kje, kaj in kako iskat in si stvari razlagat, ampak po petih letih matranja bi človek pričakoval malo več.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
flaša86
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a flaša86 » 07. Sep. 2010 14:58

Procky napisal/-a:Pomiril ne pomirila ... a sem slučajno pri registraciji kje označu, da sem ženska ;).

Drgač pa jst tud nevem kako bi pršu s poklicno na PF Lj? No ja, vsaj v mojih časih to ni blo mogoče :).

Aaa pardon:D Sem kar predvidevala, da si ženska:)

Poklicna matura?js tud prvič slišim-pomoje je mal zamešal/a...:S

Kika-pa sej ni tak slabo:D Bo že!! Vso srečo na zadnjem izpitu!!:D

Lp
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 07. Sep. 2010 18:06

Jaz pa že ful časa razmišljam, da bi se vpisala na pravo in me zanima nekaj stvari, če bi mi katera malce razložila. :)

To, da se je ogromno za učiti mi je jasno, ampak tako čisto informativno - se vse predmete učite sproti, torej od oktobra? In koliko časa se učite na dan (okvirno)? Saj vem, da se to razlikuje od posameznika do posameznika, a bi vseeno rada imela neko predstavo o tem, koliko truda je potrebno vložiti v to, da narediš vsaj večina izpitov v prvo oz. da narediš vsaj pogoje za višji letnik. :) Je sicer visoka omejitev? Sem iskala vpogled v omejitve zadnjih par let, a nisem našla. Ve kdo drug kje bi si to lahko pogledala?

Pa še to me zanima. Kako je glede zaposlitve, katere so vse možnosti? To mi je jasno, da si lahko odvetnik, sodnik, tožilec in kar je še tega, ampak mene bolj zanima kaj takega kot je recimo notar. Mamina znanka namreč dela v sodstvu kot tožilka in je rekla, da ni le zahteven poklic, pač pa se tudi marsikomu lahko zameri. :? No, ampak tudi taki morejo biti, saj smo si različni ane.
Torej, čim več informacij od tistih, ki ste tam, po možnosti že diplomirali. Hvala :)
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 07. Sep. 2010 18:40

omejitve so relativno mizerne, okol 65, največ je blo okrog 73. kar se pa ostalega tiče, ti naj pa kdo drug pove. pa zdej z bolonjcem je tut mal drgač... :)
Uporabniški avatar
Študentka.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Študentka. » 07. Sep. 2010 20:03

Tudi mene zanima vse to kar *Gajo* :)
Vemo da se je veliko za učiti ampak če te veseli (na sedanjem faksu sem vse pravne predmete naredila z 10, drugo leto se pa mam namen prepisat na pravo), pa kolko DEJANSKO se treba učit, kolk je to ˝velik˝? Usak dan sprot pa pred izpiti zelo intenzivno? ker to da se moraš dan pa noč mi nebo noben reku, vem da bom še vedno šla ob večerih kdaj na pijačko..kak dan v šoping pa tko..
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 07. Sep. 2010 20:19

men je to glede sprotnega učenja mal naivno...mislm, sej vem da smo imeli vsi te plane, ampak men se niti eno leto ni ratalo. :D
je seveda odvisno od posameznika, če se boste tko odločile in vam rata, super. jst sem recimo v prvem letniku hodila na skoraj vsa predavanja in vaje in mi je ful pomagalo da sem imela lastne zapiske. učila sem se pred izpiti, nekje od 8h zjutraj do 16h-17h popoldan, s tem da se je dan začel s kavico, vmes kosilo in kavica pa mal v mesto...bolj se je bližal dan izpita, manj je blo tega :D itak pa sam ugotoviš kaj ti najbolj odgovarja.
seveda pa ima vsak študent prava čas za pijačke, žure, shopping itd.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
Jetta
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Jetta » 07. Sep. 2010 20:31

Koliko časa je to pred izpiti? :D Ne vem sicer kako je tam, ampak od študentov pravne v Lj (vsaj tistih kolikor toliko pridnih) sem slišala, da je zadnji čas za učenje pred izpitom (enega predmeta) en mesec prej. Če želiš dejansko absorbirati vse tiste informacije, ki so potrebne da zvoziš vsaj s 6. :D
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 07. Sep. 2010 21:42

^^odvisno od kvalitete literature, ki jo imaš :D

Jaz boljše, da ne dajem nasvetov, ker sem že prej izpovedala svoje mizerno povprečje in zdelujem po liniji najmanjšega odpora, kar pomeni, da se s faksom ukvarjam minimalno. Torej jaz vam lahko povem samo, kolko je potrebno, da lezeš, ne pa, kolko je potrebno za nek hud renome.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 07. Sep. 2010 22:05

Višji letnik kot si, več je predmetov, ki se jih da narest brez obiskovanja predavanj in s parimi dnevi učenja :)
Je pa res, da so tudi taki, kjer nimaš kaj praskat brez predavanj, pa še potem te vsaj 2-3 tedne učenja čaka.

Ne verjamem niti tistim, ki se kao za vsak izpit učijo en mesec, niti tistim, ki baje enkrat preberejo skripto in vse delajo z 9 in 10. It cannot be done.

Jaz se (tako na prst ocenjeno) za en izpit učim recimo 10 dni po par ur na dan. Pri 9 izpitih letno je to skupaj 3 mesece učenja na leto. + obiskovanje določenih predavanj, ki so bodisi nujna, bodisi dovolj zanimiva, da se mi zdi vredno hodit. Tudi teh slednjih je iz leta v leto več.
Povprečje imam 8,4.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 08. Sep. 2010 8:23

Jaz pa nimam takih izkušenj s profesorji, vsaj z večino ne. Prej s študenti, ki namesto marjetica napišejo ivanjščica (kao, saj je isto, oboje je roža, cvet je skoraj identičen, samo razlika v velikosti je) in so potem blazno začudeni, ko odgovor ni štet za pravilnega.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov