Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 09. Feb. 2009 18:42

ti si pa zabavna. niti slučajno se ne kregam, samo povedala sem svoje mnenje, ki je mislim da dokaj realno. s primerjavo med PF LJ in NG si začela sama.
men je res vseen kakšen faks mate v NG. kot praviš, bo vašo kvaliteto pokazal le čas, kaj boste pa do tkarat delal je pa vaš problem. ne vem kje pobiraš da se diplomant PF LJ nosi in hvali s tem kje je diplomiral, tisto prej sem napisala iz vidika delodajalca.
sem nekako dobila občutek da še sama nisi prepričana v to vašo fakulteto in tukaj zganjaš eno agresivno propagando.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
caly
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 12. 2007
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a caly » 09. Feb. 2009 21:25

Ravno tako kot ti sm izrazila svoje mnenje in nimam namena delat propagande za ta faks, ki me niti najmanj ne briga kje folk študira in kam se vpisuje. Sej si vsak izbere svojo pot študija...
Ampak to s strani delodajalca,..pa se mi je zdelo precej smešno.Se mi zdi,da vsak delodajalec preveri znanje kandidata v tej smeri katero zahteva...in ga ne vpraša ali si doštudiral v Lj?in je potem vse ok in si avtomatsko sprejet,ker si pač doštudiral v Lj.ne gre tako..
Uporabniški avatar
shaikica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 10. 2007
Kraj: entre amor y el odio

Neprebrana objavaNapisal/-a shaikica » 09. Feb. 2009 21:42

ma kolikor sem jst s tem seznanjena-moja mama namreč dela na zavodu za poslovanje in grejo prek nje vse poršnje za službe, vsi delojadalci itd-mi ja pač povedala da je folk izredno slabo seznanjen ima neutemeljeno,neupravičeno mnenje o pravni fakulteti v Novi Gorici. Njena edina slabost je ta, da se je odprla šele pred kratkim in je nova,zato ne morejo biti sedaj vidni rezultati.
u glavnem povedala mi je, da to sploh ni važno ali si diplomiral na pravni v Lj ali NG- izobrazba je izobrazba! Lahko je razlika samo v tem, da boš v Gorici imel lažje višje ,lepše ocene in posledično diplomiral-medtem ko v Lj se boš boril da boš faks komaj izdelal in v tem pogledu mislim da bi delodajalec veliko raje vzel pravnika iz NG,.
Sorry ma to je res, da se kar nekej govori o tej pravni iz NG. Pa je lihkatko kvalitetna, enaki predmeti so, in predvsem nobenih razlik pri delodajalcu, ker menim da je ključna izobrazba,kvečjemu uspeh,ne pa kraj šolanja!
:!:
lia7bibi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lia7bibi » 09. Feb. 2009 21:46

zakaj potem študentje iz primorske na ljubljanski pf :wink:
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 09. Feb. 2009 22:29

heh. ne velja za pravno fakulteto, ampak za vse fakultete na splošno.
nekatere imajo pač svoj renome. in ljubljanske jih (glede na slovenski prostor) zagotovo imajo. za pravnika iz LJ bo veljalo, da več zna. še dolgo. prav tako za arhitekta in še za vso ostalo čudo. konec koncev je tu skoncentriarana tudi vsa elita na svojem področju (ja, tudi na univerzah so 'lobiji').
konec koncev ima lahko tudi en faks na politehniki v NG, al pa v MB, kjerkoli pač že enak predmetnik kot harvard.
pa niti približno ni isto, če rečem da sem na harvardu diplomirala iz dizajna al pa na ALOU.

sad, but true.

sploh pa, nimam pojma zakaj v sloveniji rabimo 3 univerze.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 09. Feb. 2009 22:41

caly napisal/-a:Ampak to s strani delodajalca,..pa se mi je zdelo precej smešno.Se mi zdi,da vsak delodajalec preveri znanje kandidata v tej smeri katero zahteva...in ga ne vpraša ali si doštudiral v Lj?in je potem vse ok in si avtomatsko sprejet,ker si pač doštudiral v Lj.ne gre tako..

Tole pa ne bo držalo. Še vedno ima PF Lj določen renome, novogoriški faks pa ne. O upravičenosti tega razlikovanja se mi ne da razglabljat, čeprav imam svoje mnenje, ampak definitivno pa delodajalci gledajo na to, katero diplomo imaš.
Sploh pa, kako pa bo delodajalec preveril znanje nekoga, ki išče prvo zaposlitev?
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashley*** » 09. Feb. 2009 23:53

caly napisal/-a:Se mi zdi,da vsak delodajalec preveri znanje kandidata v tej smeri katero zahteva...in ga ne vpraša ali si doštudiral v Lj?in je potem vse ok in si avtomatsko sprejet,ker si pač doštudiral v Lj.ne gre tako..

Men se tut ne da kle neki razglablat o tem, ker faks je bolši, ma lepše profesorje, bolj izobražene kadre in ostale neumnosti, ker bo tema slej ko prej prerasla v eno samo kreganje, kot debata o PF LJ-MB. Ampak, ne drži, da delodajalca ne zanima kje si diplomiral.. Uspešni odvetniki, ki imajo svoje pisarne v Ljubljani in iščejo nove kadre, so večinoma diplomirali na ljubljanski fakulteti. In je logično, da vsak "favorizira" svoj faks..kolegica je šla enkrat na en razgovor za službo v eno odvetniško pisarno - in jo je tip vprašu na katero fakulteto je hodila..in ko je rekla, da na PF Ljubljana je reku, da zdj se pa lahko naprej pogovarjata. (Možno, da je ta primer izjema, ampak sem slišala kar nekaj takih zgodbic - use pa verjetno le ni izmišljeno?).
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 10. Feb. 2009 11:19

Ashley***, tut js sm slišala za velik takih primerov.

shaikica napisal/-a:ma kolikor sem jst s tem seznanjena-moja mama namreč dela na zavodu za poslovanje in grejo prek nje vse poršnje za službe, vsi delojadalci itd-mi ja pač povedala da je folk izredno slabo seznanjen ima neutemeljeno,neupravičeno mnenje o pravni fakulteti v Novi Gorici. Njena edina slabost je ta, da se je odprla šele pred kratkim in je nova,zato ne morejo biti sedaj vidni rezultati.
u glavnem povedala mi je, da to sploh ni važno ali si diplomiral na pravni v Lj ali NG- izobrazba je izobrazba! Lahko je razlika samo v tem, da boš v Gorici imel lažje višje ,lepše ocene in posledično diplomiral-medtem ko v Lj se boš boril da boš faks komaj izdelal in v tem pogledu mislim da bi delodajalec veliko raje vzel pravnika iz NG,.
Sorry ma to je res, da se kar nekej govori o tej pravni iz NG. Pa je lihkatko kvalitetna, enaki predmeti so, in predvsem nobenih razlik pri delodajalcu, ker menim da je ključna izobrazba,kvečjemu uspeh,ne pa kraj šolanja!
:!:

Ja, v NG lahk nardiš z lepšimi ocenami kot v LJ, prideš prej na vrsto za pripravništvo in za PDI, pa pol tam pogoriš na celi črti. V LJ mamo trojčke in dvojčke dlih z namenom, da se pripravimo na PDI-ker pišeš men se zdi da v enem dnevu izpite in si še iz faxa navajen na tak sistem. In to da majo v NG lepše ocene kot v LJ men pove sam to, da v NG zahtevajo manj znanja kot v LJ-in kirga pravnika bodo raje vzeli v službo, tistga ki je z minimalno znanja delal izpite z 9, 10.. al tistga, ki se je moral res fajn potrudit in se fajn naučit da je nardil? Pč selekcija more bit, v LJ je, nardijo tisti ki so dobri, slabi popadajo..pa se preprišejo na kak drug pravni fax in tam razturavajo :D
Freedom is just another word for nothing left to lose..
Uporabniški avatar
caly
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a caly » 10. Feb. 2009 11:21

Samo, da imaš diplomo iz LJ si najboljši, najlepši in znaš več kot drugi študentje iz drugih univerz.(to je vaše sporočilo).Js se s tem ne bom strinjala nikoli.
Uporabniški avatar
caly
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a caly » 10. Feb. 2009 11:26

In od kje tebi informacija da študentje iz NG pogorijo na PDI?.,V našem programu mamo dosti več prakse kot študentje iz LJ in meni se zdi to samo korak naprej. In v bistvu se mi sploh ne da več razglabljat, ker opažam, da vam na čelu piše.. Jaz sem iz Lj in vem več kot ti!
Uporabniški avatar
hruška :)
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 5. 2008
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a hruška :) » 10. Feb. 2009 12:08

dejstvo je, da bojo v službo raje vzel pravnika, ki je diplomiral v Lj, kot pa nekoga z diplomo iz NG-->informacije sm dobila iz prve roke.
Zadnjič spremenil hruška :), dne 10. Feb. 2009 12:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
hruška :)
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 5. 2008
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a hruška :) » 10. Feb. 2009 12:13

caly napisal/-a:Samo, da imaš diplomo iz LJ si najboljši, najlepši in znaš več kot drugi študentje iz drugih univerz.(to je vaše sporočilo).Js se s tem ne bom strinjala nikoli.

js se tut ne strinjam da če imaš diplomo iz Lj PF, da si najlepši in najbolši...ampak sm pa 100% bom znala več kot pa diplomiranec iz NG!
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashley*** » 10. Feb. 2009 12:33

caly napisal/-a:In v bistvu se mi sploh ne da več razglabljat, ker opažam, da vam na čelu piše.. Jaz sem iz Lj in vem več kot ti!

Zakaj pa ti lah pluvaš po ljubljanski PF in poveličuješ PF NG, me pa ne smemo povedat svojga mnenja? Ker, če si pa ti rekla, da je PF Lj drek, NG pa zakoooooon, pač to itq brezpogojno drži... :roll:
Uporabniški avatar
caly
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a caly » 10. Feb. 2009 12:44

Ashley*** to si si pa tako zmislila da je grdo videt, kako pišeš stvari ki jih nisem nikoli rekla!Če bi bila pismena, bi prebrala da si ne mislim da je pf LJ drek, ampak da je po mojem mnenje kar se tiče bolonjskega procesa starokopitna in pač ohranja svoje dolgoletne teze in ne napreduje. In ravno tako sm napisala, da me prav nič ne briga kam se študentje vpisujejo.. al je to MB,LJ al NG.,..če boš hotel boš uspel, ne glede kje si doštudiral.[/b]
Uporabniški avatar
shaikica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 10. 2007
Kraj: entre amor y el odio

Neprebrana objavaNapisal/-a shaikica » 10. Feb. 2009 14:13

caly napisal/-a:Ashley*** to si si pa tako zmislila da je grdo videt, kako pišeš stvari ki jih nisem nikoli rekla!Če bi bila pismena, bi prebrala da si ne mislim da je pf LJ drek, ampak da je po mojem mnenje kar se tiče bolonjskega procesa starokopitna in pač ohranja svoje dolgoletne teze in ne napreduje. In ravno tako sm napisala, da me prav nič ne briga kam se študentje vpisujejo.. al je to MB,LJ al NG.,..če boš hotel boš uspel, ne glede kje si doštudiral.[/b]

jst tudi tako mislim! :!:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov