Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Poison Girl
- Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
Kika napisal/-a:Poison Girl napisal/-a:Razpis je zuni, pravo ma letos spet 380 mest. Komi čakam!
he he, upam, da se ti bojo pričakovanja izpolnila... ampak useen uživaj, dokler še nisi na našem bednem faxu
In kaj pol še delaš tam, če je tako skrajno bedno? Mene to veseli in sem sita gimnazije in verjamem, da mi bo še kako všeč.
-
Blair - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 1. 2009
Nikol ne poslušat govoric o PF! Enim je res bedno, enim (recimo men) je pa ZAKON! Sama sem nasedla tem strašnim zgodbicam in sem se vpisala na drug fax, ker nism hotla "cele mladosti preživet za knjigami" čeprov sm si zmeraj želela študirat pravo.. no na konc se je zgodil to, da mi je šu tist fax na bruhanje, prepisala sm se na pravo in sm zdej ful zadovoljna. Izpiti mi grejo brez večjih problemov in zlo uživam v tem kar se učim.
Seveda pač PF ni za vse, ampak jst mislim, da če si to želiš, moraš probat in se na lastne oči prepričat kako je! Res je, da je snovi ogromno in je treba gulit knjige, ampak to še ne pomen, da pa med študijem zarad tega ne boš mogla žurat in podobnih zadev. S pravo mero vsega se da vse. Jst žuram, se videvam s tipom in kolegicami pa mi gre še vedno dobro.
Vsem bodočim študentkam PF želim velik sreče pr vpisu in še potem med študijem
Seveda pač PF ni za vse, ampak jst mislim, da če si to želiš, moraš probat in se na lastne oči prepričat kako je! Res je, da je snovi ogromno in je treba gulit knjige, ampak to še ne pomen, da pa med študijem zarad tega ne boš mogla žurat in podobnih zadev. S pravo mero vsega se da vse. Jst žuram, se videvam s tipom in kolegicami pa mi gre še vedno dobro.
Vsem bodočim študentkam PF želim velik sreče pr vpisu in še potem med študijem
-
perpetua - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 3. 2008
Pejt na informativni dan na obe in oceni katera ti je bolj všeč. Razprave o tem še niso obrodile sadov in nekega pametnega zaključka, logično je da vsak študent zagovarja svojo fakulteto. Najbolj objektivno kar ti lahko povem je, da je MB bolj gospodarski, LJ pa je bolj "pravosodni" al kako se naj izrazim.
-
shaikica - Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 10. 2007
- Kraj: entre amor y el odio
Ojj;
mene pa zanima,če mi lahko katera prosim pove,kakšna je razlika med izrednim in rednim študijem prava v Ljubljani?!
Pač kar se tiče plačila, kar se tiče izpitov, predavanj, zahtevnosti, povprečja, točk?!
Bi vam bila zelo hvaležna,ker pač se odločam med pravom,pa bi rada vedla še to zakaj se gre,da se potem lažje odločim.
Hvala že vnaprej!
mene pa zanima,če mi lahko katera prosim pove,kakšna je razlika med izrednim in rednim študijem prava v Ljubljani?!
Pač kar se tiče plačila, kar se tiče izpitov, predavanj, zahtevnosti, povprečja, točk?!
Bi vam bila zelo hvaležna,ker pač se odločam med pravom,pa bi rada vedla še to zakaj se gre,da se potem lažje odločim.
Hvala že vnaprej!
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Izrednega plačaš (mislim, da okrog 1300 letno), imaš možnost opravljanja izpitov že med letom, kar je fajn.
Predavanja za izredne so zvečer, pa premalo jih je, zato jih precej hodi kar na običajna predavanja.
Bi rekla, da je izredni študij manj zahteven, pa me utegne kakšna izredna študentka sflejmat , tako da se bom zadržala in rekla samo to, da je izredni študij lažji, ker si lahko izpite razporediš čez celo leto, mene pa maja/junija čaka 8 izpitov v 5ih tednih.
Predavanja za izredne so zvečer, pa premalo jih je, zato jih precej hodi kar na običajna predavanja.
Bi rekla, da je izredni študij manj zahteven, pa me utegne kakšna izredna študentka sflejmat , tako da se bom zadržala in rekla samo to, da je izredni študij lažji, ker si lahko izpite razporediš čez celo leto, mene pa maja/junija čaka 8 izpitov v 5ih tednih.
-
lovefrance - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 6. 2008
majhen popravek: 1.letnik izrednega stane mislim da 1900, ostali letniki pa 1300. Več pa o tem ne vem
-
Blair - Komunikatorka
^^no jst sm letos izredno 1. letnik, tko da ti lahko marsikej povem..
Cena za letos je bla mal manj kot 1900 €. Predavanja so zvečer, v začetku tedna začenjamo ob 18h in končamo ob 20h, proti koncu tedna je pa več ur (npr. ob petkih začenjamo ob 14h in mamo spet do 20h).
Letos smo s predavanji začel novembra, zaključli bomo pa v začetku aprila.
Predavanja so ful bolj skrčena kot pri rednih, vse poteka zlo hitr in moraš bit res skoncentriran, da slediš vsemu. Če majo npr. redni 120 ur politične ekonomije, jo mamo mi samo 50. Vaj nimamo, kar je zlo velika slabost tega študija. Večino dela morš opravit sama doma, ker predavanja skorajda ne koristijo (edino, če hodiš na redna predavanja, kar je pa ubistvu spet malo tako tako, glede na to, da maš kolokvije pa izpite ful prej kot redni).
Dobra stran je to, da si lahko izpite razporediš čez cel let (roki so januarja, marca pa potem maja/junija) in lahko ful lažji prideš skoz kokr redni, ki imajo v 1. letniku v maju/juniju skoncentriranih ful izpitov.
Profesorji (vsaj po mojih izkušnjah) ne delajo razlik med rednimi pa izrednimi, ene par se je za nas ful potrudlo in nam organiziralo dodatne vaje pa gradiva.
Aja pa še to - nimaš vseh predmetov hkrati, ampak maš okoli 3 predmete naenkrat v nekem obdobju, potem ko zaključiš s tem, pa maš druge.
Kar se tiče seminarskih nalog, nam tud ful "šenkajo" ker nam ni treba predstavljat, pa fuuul lažje teme so (npr. letos so mogl redni pr soci obdelat nek primer pa je blo baje kr komplicirano, mi smo mogli pa obnovit sam par strani v knjigi).
Jst sm načeloma zadovoljna z izrednim študijem, je pa res, da sama velik dela vložim v to, tko da nimam problemov. Zaenkrat so kolokviji pa izpiti pokazal fajn rezultate, tko da se ne pritožujem.
Cena za letos je bla mal manj kot 1900 €. Predavanja so zvečer, v začetku tedna začenjamo ob 18h in končamo ob 20h, proti koncu tedna je pa več ur (npr. ob petkih začenjamo ob 14h in mamo spet do 20h).
Letos smo s predavanji začel novembra, zaključli bomo pa v začetku aprila.
Predavanja so ful bolj skrčena kot pri rednih, vse poteka zlo hitr in moraš bit res skoncentriran, da slediš vsemu. Če majo npr. redni 120 ur politične ekonomije, jo mamo mi samo 50. Vaj nimamo, kar je zlo velika slabost tega študija. Večino dela morš opravit sama doma, ker predavanja skorajda ne koristijo (edino, če hodiš na redna predavanja, kar je pa ubistvu spet malo tako tako, glede na to, da maš kolokvije pa izpite ful prej kot redni).
Dobra stran je to, da si lahko izpite razporediš čez cel let (roki so januarja, marca pa potem maja/junija) in lahko ful lažji prideš skoz kokr redni, ki imajo v 1. letniku v maju/juniju skoncentriranih ful izpitov.
Profesorji (vsaj po mojih izkušnjah) ne delajo razlik med rednimi pa izrednimi, ene par se je za nas ful potrudlo in nam organiziralo dodatne vaje pa gradiva.
Aja pa še to - nimaš vseh predmetov hkrati, ampak maš okoli 3 predmete naenkrat v nekem obdobju, potem ko zaključiš s tem, pa maš druge.
Kar se tiče seminarskih nalog, nam tud ful "šenkajo" ker nam ni treba predstavljat, pa fuuul lažje teme so (npr. letos so mogl redni pr soci obdelat nek primer pa je blo baje kr komplicirano, mi smo mogli pa obnovit sam par strani v knjigi).
Jst sm načeloma zadovoljna z izrednim študijem, je pa res, da sama velik dela vložim v to, tko da nimam problemov. Zaenkrat so kolokviji pa izpiti pokazal fajn rezultate, tko da se ne pritožujem.
-
shaikica - Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 10. 2007
- Kraj: entre amor y el odio
aha,ben fuul vam hvala za odgovore.
Ma letos je bil uveljavljen Bolonjski sistem,ane? ma kakšna je razlika potem med prejšnjim iz zdajšnjim študijem,ravno tle na pravni? kaj je drugačnega od letos naprej??
Ma letos je bil uveljavljen Bolonjski sistem,ane? ma kakšna je razlika potem med prejšnjim iz zdajšnjim študijem,ravno tle na pravni? kaj je drugačnega od letos naprej??
-
caly - Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 12. 2007
- Kraj: Koper
Problem v Ljubljani je ta, da se bojijo vsake konkurence,..zato tudi blokirajo vse univerze v nastajanju(tako državne in zasebne). Vse šolstvo teži k bolonjskemu sistemu, ki je učinkovitejši..le Ljubljanski pravni se zdi to nekaj slabega in neučinkovitega. Žal imate nekatere starokopitne prof., ki ne razumejo, da so danes ravno "obrtniški pravniki" oz. pravo v biznisu nasploh jama zlata!
-
Blair - Komunikatorka
^^ok glede tega ne bom nč komentirala, kr možno da je res.. bom pa iz svoje izkušnje povedala, ker sm bla lani na faxu kjer je že bla bologna in morm reč, da se mi je zadeva čist zagabla.. ne izključujem možnosti, da je sam fax zafural pri vpeljavi bologne, sam men so imeli čist totalno zgrešen princip. Mi je miljonkrat bolj všeč star sistem na PF.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]