Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
Kakor jaz vem, se delata dve vrsti seznamov, eden glede na povprečje (kamor se lahko uvrstiš, če imaš dovolj visoko povprečje, od okoli 8,5 pomoje), ostali pa glede na čas prijave... Tako da če imaš bolj nizko povprečje, je pomembno, da se čim prej po diplomi prijaviš na listo za opravljanje pripravništva, ker so vrste dolge ... Lahko se prijaviš na vsa Višja sodišča in potem pač sprejmeš, kjer dobiš..
Je pa res, da so zdaj ene spremembe oz. bližnjice za skrajševanje čakanja na DPI... Poglej Zakon o pravniškem državnem izpitu, če ti kaj pomaga ..
Je pa res, da so zdaj ene spremembe oz. bližnjice za skrajševanje čakanja na DPI... Poglej Zakon o pravniškem državnem izpitu, če ti kaj pomaga ..
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
^^ Jah, to je pa odvisno od 'konkurence'... Če imaš pač najvišje povprečje med prijavljenimi v tistem obdobju, se uvrstiš na prvo mesto, a ne...
Drugače je pa par mesecev za počakat... Moja kolegica je imela npr. povprečje 8,5, pa je po kakšnih 3 ali 4 mesecih dobila pošto (uvrstila se je na osmo mesto na seznamu, se mi zdi).. Jaz ga imam pa npr. nad 9, tko da upam, da res ne bo preveč za čakat (nisem se še prijavila)...
Saj tistih par mesecev pa res ni tako težko počakat, no..
Drugače je pa par mesecev za počakat... Moja kolegica je imela npr. povprečje 8,5, pa je po kakšnih 3 ali 4 mesecih dobila pošto (uvrstila se je na osmo mesto na seznamu, se mi zdi).. Jaz ga imam pa npr. nad 9, tko da upam, da res ne bo preveč za čakat (nisem se še prijavila)...
-
lun|ca - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 1. 2005
cukr8 napisal/-a:^^ Jah, to je pa odvisno od 'konkurence'... Če imaš pač najvišje povprečje med prijavljenimi v tistem obdobju, se uvrstiš na prvo mesto, a ne...
To še ni panike, če je treba počakat 3 mesece... Sam js se bojim, da bo treba čakat kar kako leto al pa 2 v mojem primeru. Me prav zanima kolk je treba cakat, če imaš povprečje okoli 8,0...
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
a mi lahko prosim katera, ki končuje 1.letnik nalima lanski urnik, da vsaj približno vidim čase
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov