Študij: Pedagoška fakulteta [ZT]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
PorceLain.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 9. 2008

OdgovorNapisal/-a PorceLain. » 16. Sep. 2008 10:15

Jst tut razmišljam, da bi šla na rehabilitacijsko ampak vidim, da je bolj mal takih k so šle na to smer. Mi je delo zelo zanimivo ampak vseen me zanima kako poteka pouk, praksa karkoli ;)
Have you ever wondered which hurts the most: saying something and wishing you had not, or saying nothing, and wishing you had? ...
pajarita
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 9. 2008

OdgovorNapisal/-a pajarita » 29. Sep. 2008 8:03

punce pridite pogledat tudi na forum pedagoške fakultete http://pedagogi.org/forum/index.php in na naš portal pedagogov
Uporabniški avatar
missT*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 1. 2008

OdgovorNapisal/-a missT* » 14. Okt. 2008 22:12

Imam eno vprašanje...
Sem 4. letnik srednje ekonomske šole in si ful želim na pedagoško, smer predšolska vzgoja ali pa razredni pouk...
Zanima pa me, ali za to rabim maturo, mogoče zadostuje le peti predmet ali nič od tega-torej v mojem primeru le poklicno maturo????

Če katera ve, prosim za odgovor.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

OdgovorNapisal/-a ŽuŽa » 15. Okt. 2008 8:55

missT* napisal/-a:Imam eno vprašanje...
Sem 4. letnik srednje ekonomske šole in si ful želim na pedagoško, smer predšolska vzgoja ali pa razredni pouk...
Zanima pa me, ali za to rabim maturo, mogoče zadostuje le peti predmet ali nič od tega-torej v mojem primeru le poklicno maturo????

Predšolska vzgoja je visokošolski program zato je za ta program dost poklicna matura:) .

Razredni pouk je pa univerzitetni program in rabiš splošno maturo, zdej ne vem pozanimi se če lahko vzameš 5 predmet al bi mogla nardit maturitetni tečaj.
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 5. 2007

OdgovorNapisal/-a *ka!a* » 10. Dec. 2008 14:48

Žiujo, js mam eno vprašanje ...

Zanima me, če je treba za razredni pouk delat kakšne sprejemne izpite? in če, kakšne?

Zdej sem brala neko revijo Fax in opazila, da so omenjeni neki izpiti ... in zdej mi ni čist jasn.

PROSM odgovorte tiste, k kej veste o tem!

Hvala! *
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

OdgovorNapisal/-a Josephina » 10. Dec. 2008 17:43

V Ljubljani ni sprejemcev, v Mariboru pa so in sicer pevske sposobnosti.
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

OdgovorNapisal/-a *ka!a* » 10. Dec. 2008 18:30

^^ aja . Hvala!

Mal me je zbegal, ker sem prej brala v že omenjeni reviji, in je pisal pač to, da se šteje 80% sprejemni preizkus, 10% uspeh 3. in 4. letnika ter 10% mature ... zdej pa ne vem, al je blo to mišljen nasplošno al zgolj za dvopredmetni univerzitetni program... sam mislem, da je blo to mišljen za ta dvopredmetni program :) če sm prou dojela.

A ti hodš na pedagoško?
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

OdgovorNapisal/-a *hox* » 10. Dec. 2008 20:01

ŽuŽa napisal/-a:
missT* napisal/-a:Imam eno vprašanje...

Predšolska vzgoja je visokošolski program zato je za ta program dost poklicna matura:) .

Razredni pouk je pa univerzitetni program in rabiš splošno maturo, zdej ne vem pozanimi se če lahko vzameš 5 predmet al bi mogla nardit maturitetni tečaj.

Lahko bi vzela 5. predmet, ampak če ga do zdaj še nisi, si žal prepozna.
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

OdgovorNapisal/-a Josephina » 10. Dec. 2008 20:31

*ka!a* napisal/-a:A ti hodš na pedagoško?

Ja, na razredni pouk..

Prvic slisim, da bi bil uspeh samo 10%? :?
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

OdgovorNapisal/-a *ka!a* » 10. Dec. 2008 21:11

ja, dones sem brala v neki reviji Fax, sam sej pravm, čist možno je, da sm sama kej narobe zaštekala :) . Sicer pa piše ( citiram ): Kandidati so izbrani po naslednjem ključu: 80% preizkus, 10% matura in 10% uspeh v 3. in 4. letniku.
Pa da je blo potrebno met 63 točk ... <- A je dovolj, če maš dober uspeh? al je to premal?

Hvala!

Aja pa še to; kako si ti, Josephina, zadovolna s tem študijem? :)
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

OdgovorNapisal/-a Damyanchyka » 10. Dec. 2008 21:21

*hox* napisal/-a:Lahko bi vzela 5. predmet, ampak če ga do zdaj še nisi, si žal prepozna.

To pa sploh ni res. ;)

26. marec 2009 (Če)
Zadnji rok za prijavo kandidatov k splošni maturi in k izpitu iz maturitetnega predmeta v spomladanskem izpitnem roku na šoli.

Sm tut sama se pred tremi leti marca vpisvala..Nism pa obiskovala nobenga tečaja al pa krkol..sm šla sam na izpit ;)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

OdgovorNapisal/-a *hox* » 10. Dec. 2008 21:26

^^ Ja, to vem (ker se tut tista prijavnica za maturo pošlje do nevem kdaj), ampak ti se moraš do 31.10. prijavit na šolo, na kateri obiskuješ 5. predmet in če tega ne narediš, ne morš delat 5. predmeta.
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

OdgovorNapisal/-a Damyanchyka » 10. Dec. 2008 21:28

Ja jst sm lahko pred tremi leti ;) Tku, da je očitnu možno ;) Ne rabš delat predmeta nekje čez celo leto, lahko greš sam na izpit ;) Usaj jst sm tku šla..
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

OdgovorNapisal/-a *hox* » 10. Dec. 2008 21:29

Čudno, da so lani pol pri nas vsi "zamudili". Mogoče so se pravila kej spremenila.
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

OdgovorNapisal/-a Damyanchyka » 10. Dec. 2008 21:31

Jah jst sm 5predmet opravljala na Aškrčevi gimnaziji. Poklicno maturo pa na svoji šoli..In sm se to spomnla, da bi delala šele nekje januarja..pol sm se pa sam prjavla in so mi dal datum ustnga in pisnga izpita. Možno, da je kej drgač..

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov