Študij: Pedagoška fakulteta [ZT]
Mene pa zanima za Mb za predšolsko vzgojo - katero sš je treba imet narejeno? Jaz sem trenutno na fakulteti za upravo v lj (uni - bolonc), a me niti malo ne veseli in razmišljam o Pef. Je potrebno narediti kakšne diferencialne? Kako pa sicer poteka študij? Na strani faxa si znam sama prebrat, ampak mene zanimajo osebne izkušnje. 

- miss.bunny
- Komunikatorka
zanima me kako je z glasbo na razrednem pouku...js ne igram nobenega inštrumenta in tudi nikoli nisem veliko pela
sicer sem že vpisana, ampak me je glede tega čedalj bolj strah in kr mal obžalujem, da sem se vpisala sem
tako da če je tle gor kakšna študentka razrednega pouka ali pa koga poznate, ki to študira, če prosim poveste ali rabiš veliko posluha in če se je teško to učiti in imaš z glasbo probleme, če prej nič ne igraš in še osnov ne pozanš.

tako da če je tle gor kakšna študentka razrednega pouka ali pa koga poznate, ki to študira, če prosim poveste ali rabiš veliko posluha in če se je teško to učiti in imaš z glasbo probleme, če prej nič ne igraš in še osnov ne pozanš.
ah dej no...samo zarad glasbe pa res ne smeš obupat nad študijem
Sej je na vseh faxih nekaj, kar pač ne nardiš z levo roko...tud to boš nardila..če vsi nardimo/jo
Drgač je pa tko...jz mam glasbeno šolo in mi to ni predstavljalo nobene težave...če nimaš nobene podlage od glasbe, ti bo pomojm (izhajam iz tega kar sm videla pri sošolkah) največ težav delala teorija-note. Mal je bedn, ker v glasbeni šoli te stvari osvajamo kar nakaj let...tu pa v 3 mesecih. Predlagam ti, da si glede glasbe sproti razčiščuješ pojme o notah (dejstva o risanju pentatonike, intervalih, lestvicah, transpozicija..) ..pa fajn je, da se pred izpitom naučiš note tako,da boš takoj od oka vedla katera nota je narisana....sicer bo kar na tesno s časom na izpitu. Drgač pa ni težko, samo poštekat moraš in bo..tako kot pri matematiki....

Drgač je pa tko...jz mam glasbeno šolo in mi to ni predstavljalo nobene težave...če nimaš nobene podlage od glasbe, ti bo pomojm (izhajam iz tega kar sm videla pri sošolkah) največ težav delala teorija-note. Mal je bedn, ker v glasbeni šoli te stvari osvajamo kar nakaj let...tu pa v 3 mesecih. Predlagam ti, da si glede glasbe sproti razčiščuješ pojme o notah (dejstva o risanju pentatonike, intervalih, lestvicah, transpozicija..) ..pa fajn je, da se pred izpitom naučiš note tako,da boš takoj od oka vedla katera nota je narisana....sicer bo kar na tesno s časom na izpitu. Drgač pa ni težko, samo poštekat moraš in bo..tako kot pri matematiki....
hvala za tolažbo
skrbi me predvsem to, ker sem imela sprejemce v Mariboru, ampak nisem nardila, ker kao pojem prenizko in tista ženska me je čist preplašila s tem, ko je rekla nej najdem nekaj kar ni v povezavi z glasbo
v Lj bom pa skoraj 100% sprejeta in zdej me mal skrbi kako bo =/
nekatere govorijo, da glasbo nardiš čist u izi, sam da znaš osnove pa da gledajo tut napredek...nekatere pa da je kr tešk.
a to res razvrstijo po skupinah glede na sposobnosti?

v Lj bom pa skoraj 100% sprejeta in zdej me mal skrbi kako bo =/
nekatere govorijo, da glasbo nardiš čist u izi, sam da znaš osnove pa da gledajo tut napredek...nekatere pa da je kr tešk.
a to res razvrstijo po skupinah glede na sposobnosti?
Ja, tako kot sem napisala par postov višje kako je s preizkusom petja. Pa ne mislt da je to zdej dobesedno sortranje in kazanje s prsti kdo je slabši..kdo ne....na to se sploh ne ozirat al pa sekirat. Ni nobene diskriminacije-verjemi....pred izpitom boste vsi od reda jamral, hehe
Pač nekako morjo formirat skupine zaradi laboratorijskih vaj....veš da ne more v eni sobci za kemijske poskuse bit vseh 120 študentov
Drgač pa sem jaz zdaj končala 4.letnik in na faxu že izvajajo bolonjski sistem....lahko da so stvari zdaj kej drugačne, tako da me ne 100% za besedo držat kaj in kako.
Je pa študij prijeten in cool. Bodi pozorna na kakšne stare primere izpitov, ki bodo krožil v izpitnem obdobju. Ti kar dost pomaga, ker se vprašanja precej ponavljajo

Drgač pa sem jaz zdaj končala 4.letnik in na faxu že izvajajo bolonjski sistem....lahko da so stvari zdaj kej drugačne, tako da me ne 100% za besedo držat kaj in kako.
Je pa študij prijeten in cool. Bodi pozorna na kakšne stare primere izpitov, ki bodo krožil v izpitnem obdobju. Ti kar dost pomaga, ker se vprašanja precej ponavljajo

Jst zdj končujem 1. letnik razrednega pouka po bolonjskem sistemu
.
Kar se tiče glasbe. Še vedno so študenti razvrščeni v 8 skupin glede na posluh.
Letos je naš izpit zgledu tko: pisni del + klavir + flavta + pevski del. Pr klavirju smo bili razvrščeni v dva nivoja (tisti s predznanjem in tisti brez), naučit se je blo pa treba par enostavnih pesmic. Pr flavti smo bili vsi na enakem nivoju in se je bilo tud treba naučit nekaj pesmic na pamet. Pevski del je pa še najbolj težek, men sicer ni povzročal problemov (
), sam jih je pa kr dost vrgla ... ampak zihr bodo nasledjič nardil.
Glasba ni noben bav-bav, se jo da nardit
. Ti pa priporočam naslednje: če veš, da boš najbrž mela težave pri glasi, si najdi enga, ki ma nekaj znanja o tem, da ti bo pomagal sproti. Se splača delat sproti, ker drgač na koncu zmanka časa.
Sej bo šlo
!

Kar se tiče glasbe. Še vedno so študenti razvrščeni v 8 skupin glede na posluh.
Letos je naš izpit zgledu tko: pisni del + klavir + flavta + pevski del. Pr klavirju smo bili razvrščeni v dva nivoja (tisti s predznanjem in tisti brez), naučit se je blo pa treba par enostavnih pesmic. Pr flavti smo bili vsi na enakem nivoju in se je bilo tud treba naučit nekaj pesmic na pamet. Pevski del je pa še najbolj težek, men sicer ni povzročal problemov (

Glasba ni noben bav-bav, se jo da nardit

Sej bo šlo