Študij: Pedagoška fakulteta [ZT]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Lilah
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Lilah »

Mene pa zanima za Mb za predšolsko vzgojo - katero sš je treba imet narejeno? Jaz sem trenutno na fakulteti za upravo v lj (uni - bolonc), a me niti malo ne veseli in razmišljam o Pef. Je potrebno narediti kakšne diferencialne? Kako pa sicer poteka študij? Na strani faxa si znam sama prebrat, ampak mene zanimajo osebne izkušnje. :)
Dimness
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Velenje

Neprebrana objava Napisal/-a Dimness »

Za predšolsko vzgojo moreš imet narjeno pravo srednjo šolo - torej pogoj da sploh prideš gor je ... srednja zdravstvena, gimnazija ali vzgojiteljska. če imaš to potem ok. Nima veze ker faks delaš, ne pomagajo nobeni diferencialni pa nč. Pač lahko prideš na ta faks če imaš pravo sš.
Uporabniški avatar
miss.bunny
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a miss.bunny »

hejj.. mene pa zanima ali je treba celo zdravljico znat zapet na glasbenem preizusu za razredni pouk na pedagoski fakulteti al sam eno kitico ki je nasa himna ??? ???
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Lara* »

a to je treba zdj znat al kaj? :)
no, ne vem kako je...ampak mislm da poješ zato, da vidjo če maš kej pevskih spretnosti...na Lj.pedagoški smo pa to delal potem, ko smo bili že sprejeti.... da so nas glede pevskih sposobnosti posortiral v 8 skupin.
*tinkica*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *tinkica* »

zanima me kako je z glasbo na razrednem pouku...js ne igram nobenega inštrumenta in tudi nikoli nisem veliko pela :help: sicer sem že vpisana, ampak me je glede tega čedalj bolj strah in kr mal obžalujem, da sem se vpisala sem :roll:
tako da če je tle gor kakšna študentka razrednega pouka ali pa koga poznate, ki to študira, če prosim poveste ali rabiš veliko posluha in če se je teško to učiti in imaš z glasbo probleme, če prej nič ne igraš in še osnov ne pozanš.
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

ah dej no...samo zarad glasbe pa res ne smeš obupat nad študijem :) Sej je na vseh faxih nekaj, kar pač ne nardiš z levo roko...tud to boš nardila..če vsi nardimo/jo

Drgač je pa tko...jz mam glasbeno šolo in mi to ni predstavljalo nobene težave...če nimaš nobene podlage od glasbe, ti bo pomojm (izhajam iz tega kar sm videla pri sošolkah) največ težav delala teorija-note. Mal je bedn, ker v glasbeni šoli te stvari osvajamo kar nakaj let...tu pa v 3 mesecih. Predlagam ti, da si glede glasbe sproti razčiščuješ pojme o notah (dejstva o risanju pentatonike, intervalih, lestvicah, transpozicija..) ..pa fajn je, da se pred izpitom naučiš note tako,da boš takoj od oka vedla katera nota je narisana....sicer bo kar na tesno s časom na izpitu. Drgač pa ni težko, samo poštekat moraš in bo..tako kot pri matematiki....
*tinkica*
Sramežljivka
Sramežljivka

hvala za tolažbo :) skrbi me predvsem to, ker sem imela sprejemce v Mariboru, ampak nisem nardila, ker kao pojem prenizko in tista ženska me je čist preplašila s tem, ko je rekla nej najdem nekaj kar ni v povezavi z glasbo :x
v Lj bom pa skoraj 100% sprejeta in zdej me mal skrbi kako bo =/
nekatere govorijo, da glasbo nardiš čist u izi, sam da znaš osnove pa da gledajo tut napredek...nekatere pa da je kr tešk.
a to res razvrstijo po skupinah glede na sposobnosti?
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Ja, tako kot sem napisala par postov višje kako je s preizkusom petja. Pa ne mislt da je to zdej dobesedno sortranje in kazanje s prsti kdo je slabši..kdo ne....na to se sploh ne ozirat al pa sekirat. Ni nobene diskriminacije-verjemi....pred izpitom boste vsi od reda jamral, hehe :) Pač nekako morjo formirat skupine zaradi laboratorijskih vaj....veš da ne more v eni sobci za kemijske poskuse bit vseh 120 študentov :)

Drgač pa sem jaz zdaj končala 4.letnik in na faxu že izvajajo bolonjski sistem....lahko da so stvari zdaj kej drugačne, tako da me ne 100% za besedo držat kaj in kako.

Je pa študij prijeten in cool. Bodi pozorna na kakšne stare primere izpitov, ki bodo krožil v izpitnem obdobju. Ti kar dost pomaga, ker se vprašanja precej ponavljajo ;)
*tinkica*
Sramežljivka
Sramežljivka

no je fajn slišat mnenje od nekoga, ki to študira :D
sej mi je všeč, da tak razvrstijo mal..pa da vedo, da ne pojejo vsi supeer pa ne znajo igrat inštrumentov :)
drgač pa sm že slišala ja da je študij zlo zanimiv pa fajn :)
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Večina študentov nima pojma o teoriji not...pri petju vas bo sicer kar matrala tista prof. (no, vsaj kukr sm vidla pri naketerih študentkah)...ampak matra tolk časa, dokler gre...dokler vidi da lahko zadevo izboljšaš...ampak ko zmanjka izpitnih rokov te supusti ;) nihče ni ruknu zard tega, hehe
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Jst zdj končujem 1. letnik razrednega pouka po bolonjskem sistemu :) .

Kar se tiče glasbe. Še vedno so študenti razvrščeni v 8 skupin glede na posluh.
Letos je naš izpit zgledu tko: pisni del + klavir + flavta + pevski del. Pr klavirju smo bili razvrščeni v dva nivoja (tisti s predznanjem in tisti brez), naučit se je blo pa treba par enostavnih pesmic. Pr flavti smo bili vsi na enakem nivoju in se je bilo tud treba naučit nekaj pesmic na pamet. Pevski del je pa še najbolj težek, men sicer ni povzročal problemov ( :) ), sam jih je pa kr dost vrgla ... ampak zihr bodo nasledjič nardil.

Glasba ni noben bav-bav, se jo da nardit :wink: . Ti pa priporočam naslednje: če veš, da boš najbrž mela težave pri glasi, si najdi enga, ki ma nekaj znanja o tem, da ti bo pomagal sproti. Se splača delat sproti, ker drgač na koncu zmanka časa.

Sej bo šlo :) !
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

aha, sj res...zdj majo po novm še vfavto..itd. Vidm da je par sprememb pri glasbi.. No sej za petje sm rekla...da jih vrže...sam na koncu vsi nardijo...prof.ne preostane drugega, haha :D
Uporabniški avatar
sm00tka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: medvode

Neprebrana objava Napisal/-a sm00tka »

hej hej! no, pa sm tut jst sprejeta na pedagoško fakulteto- smer razredni pouk. me zanima kaj je s temi inštrumenti...pa s petjem. pa še, če je tuki kkšna, k gre na tole smer, pa da bi se malček spoznale, da ne bom sama lutala po faksu prvi dan. :D
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^

Naučiš se zaigrat par pesmic na klavir in flavto, potem je pa to del ocene iz izpita pri glasbi :) . Sicer sem pa par postov višje napisala neki že o tem. Če te pa kej še zanima pa kr vprašej :wink: .
Uporabniški avatar
sm00tka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: medvode

Neprebrana objava Napisal/-a sm00tka »

hehe hvala, sem zdej vse prebrala zgorej...sam še to mi ni jasno: kako je z inštrumenti? kje jih dobiš oz kdaj, kje lahko vadiš? moraš to kupiti ali se lahko izposodi?
Odgovori