Študij: obramboslovje (FDV)

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
SapraVeronika
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 6. 2006
Kraj: in the fairytale

Neprebrana objavaNapisal/-a SapraVeronika » 25. Nov. 2006 12:36

ker dost malo informacij dobim o tem študiju, razn na strani bi rada še slišala kako mnenje od koga ki tam študira kakšen je ta fax..
ful sm zainteresirana da se bom vpisala tja.. pa nism nikjer te teme zasledila.. če pa je že, se opravičujem.. je težek fax? :)
Waves of sound they move my body
Touch my body, pull me deeper into you
So hold on to me, cause we're fallin weightlessly
Gravity callin, now I'm falling through.
Uporabniški avatar
mimi.k
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 5. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a mimi.k » 25. Nov. 2006 14:43

no jz sem se s prava prepisala na fdv-obramboslovje, ker nisem uspela priti na mednarodne odnose...

prvo leto je zelo splosno, razen tega da imas polemologijo - spopadoslovje in vojasko zgodovino... ostalo je podobno temu kar imajo tudi drugi... na voljo imas se izbirni predmet vojasko prakso - kjer si cel mesec julij v vojski in se obnasas kot da si vojakinja (vstajati zgodaj zjutraj, sluziti...), za kar so določeni pogoji: ne smes imeti dvojno drzavljanstvo (lahko samo slovensko) in določeni zdravstveni pogoji - dioptrija itd....

zadnijc nam je ravno na predavanjih povedala profesorica, da ce mislimo iti za profesionalnega vojaka, naj ne racunamo da bomo zaradi izobrazbe imeli kaj vecjo placo kot tisti z osnovno solo... saj se v vojskah sedaj drastično zmanjsuje stevilo, edino ce se bodo zacele toliko bollj razvijati privatne-zasebne vojske...

na voljo imas pa se vedno da po 1. letniku opravis diferencialne in se prepises na drugo smer... (vsaj jz se bom)

vec informacij na fdvjevki in forumu obramboslovje
Uporabniški avatar
SapraVeronika
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 6. 2006
Kraj: in the fairytale

Neprebrana objavaNapisal/-a SapraVeronika » 01. Dec. 2006 19:27

wow hvala ti.. nasledn tedn mam predavanje ^^
drugač pa sm pogledla na forum & sm res dobla ogromn informacij
:bussi:
Waves of sound they move my body
Touch my body, pull me deeper into you
So hold on to me, cause we're fallin weightlessly
Gravity callin, now I'm falling through.
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 04. Dec. 2006 13:12

Končno ustanovljeno tudi Društvo študentov obramboslovja... www.dsos.org :D
Always look on the bright side of life!
Uporabniški avatar
bleona
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a bleona » 17. Okt. 2008 15:40

no,da mal obudim temo.
jz se bom mogla kmal nekam vpisat,pa se se mal iscem
tole mi je kr vsec.ko nardis fax,se lahko zaposlis tudi v vojski?
ampak tako da nisi fizicno aktiven :)
drugace pa kaksna ministrstva,se kaj?
Uporabniški avatar
beretta
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a beretta » 18. Okt. 2008 10:09

Glej ne vem koko je zdej ko so ti bolonjci pa to... ampak js sm še iz une generacije od prej in ti povem tkole... Ko diplomiraš nisi univ.dipl. obramboslovec, kar bi po vsej logiki mogu bit ampak politolog... S tem da maš predmet politologija v 1. letniku pol so pa predmeti več al manj vojaške narave... In ko diplomiraš postaneš ena kapljica v morju politologov, še širše družboslovcev in če ciljaš na ministrstvo si najd najprej kšne fajne veze... Tko kt za večino služb, v katerih lahko pristanejo politologi... Vsaj mi smo bli ena taka x generacija, brez štipenij pa brez vsega...
In še to... ja lahko se zaposliš v vojski... za plačo s 5. stopnjo, pa tud če maš doktorat narjen... In pol bo tebe s 7. stopnjo jebal v glavo en zafrustriran mizar, mehanik... bilo kva... ki bo po činu nad tabo, ker si izobražena ženska... In boš poslušala komentarje v stilu kaj je zdej kurba, a puzaš a fukaš, ko boste mel puzanje... Samo en primer z zelo grdimi besedami, ampak tko pač je...
Sam študij je pa dugač zelo zelo zanimiv...
iziris
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a iziris » 20. Okt. 2008 13:34

hej.. jaz sem za izbirni predmet izbrala, obrambni menedžment.. sama sem drugi letnik komunikologije.. mislila sem, da je predmet tako bolj splošen sam je za četrti letnik obramboslovja.. tako da če katera kaj o tem predmetu ve, naj me proooosim kontaktira..

:)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov