Študij: Naravoslovnotehnična fakulteta [ZT]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 31. Jul. 2007 14:05

Zanima me ali kdo študira geologijo?
Prosim povejte kaj več o tem...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 31. Jul. 2007 14:27

Prvi zadetek na googlu? klik :D Sicer pa je to smer na Naravoslovnotehniški fakulteti - klik (zgleda se ravno selijo na nove spletne strani)
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 31. Jul. 2007 14:31

Ja to sem vse videla že..zanima me če kazera tukaj to študira?
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
suhi2000
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 8. 2007
Kraj: Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a suhi2000 » 01. Avg. 2007 12:31

Jaz ne, je pa moja žena lani končala študij geologije in šla naprej na doktorski študij in sva trenutno zaradi tega na Novi zelandiji. Tole je pozitivna stvar študija.
Bolj negativna pa je ta, da pri nas ta študij ni ravno cenjen. Sam študij je težak, ko pa končaš te pa zato nihče preveč ne ceni. Se bo pa to kmalu spremenilo, ker geologi ne gledajo samo kamnov, ampak je tu še iskanje vodnih virov, ekologija, rudnine. Skratka, po mojem mnenju je to kar zanimiv študij (sam sem sicer končal geodezijo). Je pa težak kot vsak drug naravoslovni študij, predvsem pa je cela NTF malo za časom. In ravno to je največji problem tega študija, zaenkrat. Močni v geologiji so sicer tudi gradbeniki. Če te še kaj zanima, pa vprašaj.
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 01. Avg. 2007 13:20

Huh težak študij...tega me je strah...

Pa vidla sem, da je matematika. Jaz pa nisem zelo nadarjena zanjo. :(

Hvala ti za informacije...
suhi2000
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 8. 2007
Kraj: Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a suhi2000 » 02. Avg. 2007 2:49

Mislim težak. Zato ker nihče ne ve kaj je geologija še ne pomeni da je lahek. Verjetno je FDV veliko lažji. V prvem letniku je pa najtežja matematika in kemija. Kemija ker jo imajo po 5h na teden. MAtematika je bila sicer po mojem mnenju lažja kot npr. na geodeziji ali gradbeništvu. Je pa še en kup bolj strokovnih predmetov (sedimentologija, mineralogija,...). Tle je pa mal več piflanja. Maš pa zato tudi kar nekaj terenskih vaj. Enkrat greš za 7dni nekam v Slovenijo, enkrat za 10 dni nekam v tujino. To je pa tudi nekaj.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 27. Okt. 2007 9:43

Združena tema

Trenutno sem vpisana na FDV, ampak mi ne ustreza, naslednje leto bi poskusila na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje-industrijsko oblikovanje (prosim javite, če ima katera info), na drugo mesto pa bi dala naravoslovno tehniško fakulteto-tekstilstvo, o tej fakulteti, sploh pa o tej smeri, imam zelo zelo malo informacij, zato bi prosila, če katera kaj ve, hodi tja... naj prosim javi.
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 27. Okt. 2007 10:15

Jaz hodim na NTF - smer: grafične in interaktivne komunikacije

Smer tekstilstvo ti toplo odsvetujem, razen če si pod tekstilstvo mislila, oddelek za tekstilstvo in kaksno drugo smer mela v mislih.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 27. Okt. 2007 10:41

Ja ja, jaz sem mislila samo smer tekstilstvo, potem pa to kar si ti, ali pa načrtovanje oblačil al kaj je že :)
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 27. Okt. 2007 10:45

Verjetno boš izbrala nekaj univerzitetnega. Potem imaš na voljo tole:

-grafične in interaktivne komunikacije (men je všeč)
-načrtovanje tekstilij in oblačil (ne priporočam)
-oblikovanje tekstilij in oblačil (to je pa modno oblikovanje, moja frendica je kar zadovoljna)

Oddelek za tekstilstvo ni isto kot smer. Ti si mislila potem oddelek. :wink:
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 27. Okt. 2007 11:13

hm, ja no, nekej takega ja =) ja, to oblikovnaje oblačil bi ful rada šla, ampak mam slab občutek glede sprejemcev, čeprav rišem oblačila že od malega! Bi jo lahko prosim vprašala kakšni so sprejemci?
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 27. Okt. 2007 12:35

Vem, da neki rišeš figure, pa vzorce, potem je tut en test z barvami. Mislim, da glede na to, da greš prej na ALU probat, te nima tuki kej skrbet glede sprejemcev. :) Bom pa še mau vprašala kako zgledajo.
Uporabniški avatar
ta_miška
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 4. 2007
Kraj: Cerknica

Neprebrana objavaNapisal/-a ta_miška » 27. Okt. 2007 16:47

Jaz hodim na ta faks smer Grafični tehnik. Sm še stari program in ne bolonski, kar pomeni, da hodim v 3. letnik.

Menije faks super in predavatelji tud. So kakšne izjeme, ko se moraš mal bl pomatrat ampak ni krize.

O tekstilni msri ne vem veliko. Ti bo mogla kakšna druga več pomagat, ko hodi na to smer!
Uporabniški avatar
KittyCat
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KittyCat » 27. Okt. 2007 19:32

*kayka* napisal/-a:hm, ja no, nekej takega ja =) ja, to oblikovnaje oblačil bi ful rada šla, ampak mam slab občutek glede sprejemcev, čeprav rišem oblačila že od malega! Bi jo lahko prosim vprašala kakšni so sprejemci?

js sm delala sprejemce in če dobr rišeš (sploh figuro) in imaš dobro domišljijo te nima kej skrbet :wink:
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 27. Okt. 2007 22:36

sj lih ta figura me skrbi...ne vem kako bi to izboljšala, da bi sla pa na tecaj...gadno, k bom ze za tecaj za sprejemce za ALUO dala 300€

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]