Študij: Medicina
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
somebody napisal/-a:ei, gaby, a boš šla letos slučajno tud kej na informativca?
... sam tko mal me zanima k razmišlam d bi jst mugoče že letos šla
hmm. veš, da si mi dla dobro idejo. na to sploh še nisem pomislila, no sploh nisem vedela, da je to možno.
a ti razmišljaš za mb ali lj?
Ally: se čist strinjam s tabo, da je za medicino potreben dober želodec. večini mojih sošolcev je bilo slabo že, ko so videli slike!!! neke navadne poškodbe. Le kaj bi bilo, če bi poškodbo videli v živo. Sicer pa mislim, da vsak, ki se za medicino odloči, ve, kaj ga čaka (od kirurgije in patologije in še in še). In seveda se strinjam s tabo, da je za fakulteto potrebno premisliti ne dvakrat ampak petkrat. Na žalost je potem včasih tako, da zaradi tistih, ki niso sigurni, na fakulteto niso sprejeti tisti, ki jih (medicina) ta smer zelo veseli.
“Fashion does not only exists in dresses;
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
-
mariposa18 - Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
Jaz bi tud šla na medicino u mb,ampak me je ful strah, da ne bi bla sprejeta, ker sem v gimnaziji vsa leta prav dobra.
Poleg tega me je enih par postov prav prestrašlo(v zvezi z učenjem, bukl na pamet... in mi zbilo še tisto voljo kar sem je imela...
Poleg tega me je enih par postov prav prestrašlo(v zvezi z učenjem, bukl na pamet... in mi zbilo še tisto voljo kar sem je imela...
-
g00fy_qa - Cosmofrik
gaby_ napisal/-a:Ally: se čist strinjam s tabo, da je za medicino potreben dober želodec. večini mojih sošolcev je bilo slabo že, ko so videli slike!!! neke navadne poškodbe. Le kaj bi bilo, če bi poškodbo videli v živo.
Oh my dear, niso ble navadne slike. No no no. Nemrem opisat kak nagravžno je zgledalo.. bleeek. No meni sicer ni blo slabo, všeč pa mi tudi ni blo. Jaz biti zdravnik infekcijskih bolezni nikoli!
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
g00fy_qa napisal/-a:gaby_ napisal/-a:Ally: se čist strinjam s tabo, da je za medicino potreben dober želodec. večini mojih sošolcev je bilo slabo že, ko so videli slike!!! neke navadne poškodbe. Le kaj bi bilo, če bi poškodbo videli v živo.
Oh my dear, niso ble navadne slike. No no no. Nemrem opisat kak nagravžno je zgledalo.. bleeek. No meni sicer ni blo slabo, všeč pa mi tudi ni blo. Jaz biti zdravnik infekcijskih bolezni nikoli!
no o tem vam jaz govorim. ni vse za vsakogar. Meni je bilo recimo tisto gledati z veseljem, predvsem zanimanjem. se spomnim, da je se je še prof. obračala stran, ker res ni blo (baje) lepo za videt.
mariposa18: tudi jaz sem pravdobra. saj vpišeš se lahko,pa pol vidiš kaj bo.predvsem pa se potrudi čimbolje izdelat maturo, ker tudi to prinese dosti točk. pa predvsem pri glavnih predmetih se potrudi. pa še ena tolažba, mb ima baje nekaj točk manjšo omejitev pri vpisu (manj točk). nekje okrog 80 (točka ali dve več), lj pa je lani imela skoraj 90 če se ne motim.
Zadnjič spremenil gaby_, dne 16. Jan. 2007 22:46, skupaj popravljeno 1 krat.
- sheik
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 1. 2007
***Ally*** napisal/-a:imam par kolegic, ki so šle na medicino, pa prvi teden skup padle, ugotovile da to sploh ni za njih in zgubile leto študija.
Pri tem pač moraš bit pripravljen na vse najhujše kar si lahko predstavljate glede krvi in tega
Močno dvomim, da so tvoje kolegice padle skupaj zaradi krvi, saj je prvi teden nimaš kje videt (razen, če na Zaloški najdeš povoženega mačka al pa kej...). Bolj verjetno so si premislile, ker so dobile malo boljši občutek, kaj jih pravzaprav čaka.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
sheik napisal/-a:***Ally*** napisal/-a:imam par kolegic, ki so šle na medicino, pa prvi teden skup padle, ugotovile da to sploh ni za njih in zgubile leto študija.
Pri tem pač moraš bit pripravljen na vse najhujše kar si lahko predstavljate glede krvi in tega
Močno dvomim, da so tvoje kolegice padle skupaj zaradi krvi, saj je prvi teden nimaš kje videt (razen, če na Zaloški najdeš povoženega mačka al pa kej...). Bolj verjetno so si premislile, ker so dobile malo boljši občutek, kaj jih pravzaprav čaka.
hmm, saj ona po moje sploh ni mislila dobesedno tistega enega tedna...po moje, da je mislila, da so kmalu vidle kri pa pač zabušile tisto eno leto.
sicer pa, a ni patologija zelo kmalu že v prvem letniku?? (kolko sem dobro razbrala iz prejšnjih postov). sicer pa, tisti ki misli na medicino it, je dobro, da malo prej pogleda kakšne take stvari (kri, rane, če je možnost ogled obdukcije), da se ne vpisuje brezveze...!!!
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
Patologija je v tretjem letniku.
Če je želja dovolj velika se da premagat marsikaj. Je pa dejstvo da vsak pač ni za vse.
Če je želja dovolj velika se da premagat marsikaj. Je pa dejstvo da vsak pač ni za vse.
-
Anxious - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 2. 2007
- Kraj: Bela Ljubljana
Mene pa zanima če so na medicini tut informativci v petek ob 10.00 in 15.00 pa v soboto ob 10.00. Ker večinoma je povsod tko sam na nekaterih faksih sm vidla da je ob 9.30 pa raj uprašam da sm za zihr.
Drugač pa ne medicino si js že dolg želim, sam upam da bo dovolj pik haha. Pa ful rada bi šla za 3 mesce al pa kej tazga u Afriko kot zdravnik- pač tropska medicina wiuuuu
Drugač pa ne medicino si js že dolg želim, sam upam da bo dovolj pik haha. Pa ful rada bi šla za 3 mesce al pa kej tazga u Afriko kot zdravnik- pač tropska medicina wiuuuu
-
somebody - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 6. 2005
mariposa18 napisal/-a:Jaz bi tud šla na medicino u mb,ampak me je ful strah, da ne bi bla sprejeta, ker sem v gimnaziji vsa leta prav dobra.
am sm se spomnla d ti bo mogoče tole pomagal; vsaj veš pr čem si
http://www.dijaski.net/?stran=omejitve
drgač pa afrika za tri mesce (najmn) - to tud mene ful vleče [/quote]
-
smotkA - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2004
MF ima tako kot vsi ostali faksi informativca ob 10.00 in ob 15.00, v soboto ga pa ni!
Jst ti loh povem za bus recimo ... greš na 2 (Nove jarše), 9 (Štepanjsko naselje), 11 (Zalog) ... Vstopiš na postaji Kolodvor (če si šla na 2 ali 9) al pa na Bavarcu (11, 20). Izstopiš pa na postaji Klinični center.
Jst ti loh povem za bus recimo ... greš na 2 (Nove jarše), 9 (Štepanjsko naselje), 11 (Zalog) ... Vstopiš na postaji Kolodvor (če si šla na 2 ali 9) al pa na Bavarcu (11, 20). Izstopiš pa na postaji Klinični center.
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
-
gaby_ - Cosmopolitanka
kaj pa informativci za mb??
-
mariposa18 - Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
mene tud zanima kk je z informatvci na mariborski medicinski fakulteti?a so v soboto dopoldan? če kdo ve, naj prosim napiše.
hvala za odgovore
hvala za odgovore
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]