Študij: Medicina
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Lastovica - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 12. 2004
dr_Brane napisal/-a:Trupla in kri pa res ni nič tazga.....
Eh kaj študent vse vid.....že v drugem letniku ti dajo truplo da ga sam seciraš,....truplo staro vsaj pet let in prepojeno s formalinom,...
rez dva pa je srce zun,..pa žolčnik po podnu pa pluča na stolu.....
....potem v tretjem letniku moraš gledat štiri obdukcije kjer sveže truplo razparajo kot prašiča v klavnici,...pa glavo je treba z žago odpret,......pa potem vse ostanke nazaj v prni koš zmečejo pa zašijejo....
Vabljeni!
Ej, jaz sem nora na obdukcije. Tole z zago, je pa moj najljubsi del. Glas ima isti kot motorka, velika je pa enih 20 cm
Bom se kdaj prisla!!
- Frenkie
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
- Kraj: Ljubljana
dr_Brane napisal/-a:Trupla in kri pa res ni nič tazga.....
Eh kaj študent vse vid.....že v drugem letniku ti dajo truplo da ga sam seciraš,....truplo staro vsaj pet let in prepojeno s formalinom,...
rez dva pa je srce zun,..pa žolčnik po podnu pa pluča na stolu.....
....potem v tretjem letniku moraš gledat štiri obdukcije kjer sveže truplo razparajo kot prašiča v klavnici,...pa glavo je treba z žago odpret,......pa potem vse ostanke nazaj v prni koš zmečejo pa zašijejo....
Vabljeni!
O beeeeeeeeeeed
Drgač rada gledam obdukcije na tv-ju, sam v živo pa raj ne. Tud na RTL-u majo zvečer uno oddajo The authopsy in kr dostrat pokažejo kšne sicirane dele telesa
- Guess who
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 6. 2005
Najprej za Missy(čeprav vrjetno prepozno): tudi s prav dobrim uspehom lahko prideš na medicino, glavna je pač matura in matematika, angleščina in naravoslovni predmet. Sama sem bila v tretjem letniku prav dobra, pa sem prišla gor.
Za somebody: latinščina je stvar za katero se ne sekiraš. Sicer te profesor prvo uro prestraši, ko ima 10 min dolg govor v latinščini, čeprav ga noben ne razume. Kolokvij, ki je na koncu, zgleda tako, da se pač naučiš tiste besede-vzame ti en dan, največ en vikend (prevodi iz latinščine v slovenščino) in je tako zelo lahko opravljen en izmed 5ih pogojev za v drugi letnik. Glede angleščine je pa tako, da je kar nekaj literature v angleščini (jo je pa vedno več tudi na predkliniki v slovenščini), ampak jaz še nisem naletela na kakšno veliko težavo (pa nisem talent za to angleščino). Na maturi sem imela biologijo in ne vem če res kaj veliko pomoga, no pri genetiki se mi zdi da nekaj že, pa malo več osnove imaš, ampak ni pa ne vem kaj.
Seciranje pa na vrsto pride že spomladi v prvem letniku (ravno smo začeli) in moram rečt, da se vsaj meni ne zdi hudo, v naši skupini ni nihče omedlel ali pustil vsebine svojega želodca v secirnici.
Za somebody: latinščina je stvar za katero se ne sekiraš. Sicer te profesor prvo uro prestraši, ko ima 10 min dolg govor v latinščini, čeprav ga noben ne razume. Kolokvij, ki je na koncu, zgleda tako, da se pač naučiš tiste besede-vzame ti en dan, največ en vikend (prevodi iz latinščine v slovenščino) in je tako zelo lahko opravljen en izmed 5ih pogojev za v drugi letnik. Glede angleščine je pa tako, da je kar nekaj literature v angleščini (jo je pa vedno več tudi na predkliniki v slovenščini), ampak jaz še nisem naletela na kakšno veliko težavo (pa nisem talent za to angleščino). Na maturi sem imela biologijo in ne vem če res kaj veliko pomoga, no pri genetiki se mi zdi da nekaj že, pa malo več osnove imaš, ampak ni pa ne vem kaj.
Seciranje pa na vrsto pride že spomladi v prvem letniku (ravno smo začeli) in moram rečt, da se vsaj meni ne zdi hudo, v naši skupini ni nihče omedlel ali pustil vsebine svojega želodca v secirnici.
- Guess who
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 6. 2005
somebody napisal/-a:ej, ful hvala, guess who. sam še neki me zanima, č slučajno veš; če maš na maturi dva naravoslovna peredmeta, a se ti upošteva boljši atist k je bl sorodn?
Upošteva se boljša ocena. Pa srečno na maturi. Upam da se jeseni vidimo.
- spelc
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 6. 2006
Živijo!!!
Sama imam že od osnovne šole željo študirati medicino . Do sedaj sem bila v gimnaziji brez problema odlična in pomoje se bo dalo priti gor.
Potrebujem pa nasvet: Ne vem katere izbirne predmete naj si izberem. Izbiram med biologijo, fiziko in kemijo. Kaj pravite, katera dva od teh treh predmetov sta najkoristnejša?
Pa še to: Kakor sem razumela, so prvi letniki splošna medicina in šele nato se specializiraš na različne panoge (pediatrija, ginekologija, raziskovalna medicina...)?
tnx za odgovore in res upam, da je dovolj časa še za kaj drugega (žurke, kaka urca športa, druženje s prijatelji ...)
Sama imam že od osnovne šole željo študirati medicino . Do sedaj sem bila v gimnaziji brez problema odlična in pomoje se bo dalo priti gor.
Potrebujem pa nasvet: Ne vem katere izbirne predmete naj si izberem. Izbiram med biologijo, fiziko in kemijo. Kaj pravite, katera dva od teh treh predmetov sta najkoristnejša?
Pa še to: Kakor sem razumela, so prvi letniki splošna medicina in šele nato se specializiraš na različne panoge (pediatrija, ginekologija, raziskovalna medicina...)?
tnx za odgovore in res upam, da je dovolj časa še za kaj drugega (žurke, kaka urca športa, druženje s prijatelji ...)
-
somebody - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 6. 2005
jst sm bla tud ful v dilem pol sm izbrala biologijo pa fizko. bajla je ful priporočljiva, kemija pa fizka nj bi ble enakovredni (glede na pomembnost), ti priporočam d gledaš bl na to kaj ti gre k bajla je mende ful težka, tko d ti eden od teh dveh predmetov zviša oceno. pomembna pa nej bi bla tud psihologija, sam pr vpisu se šteje sam 1 naravoslovni predmet, mislm d je kr neki poudarka na angleščini, pa pol je en del še splošna ocena iz matura uspeh.
-
***str@wberry*** - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 7. 2006
da ne bom brala tolko postou...
jst razmišljam o studiju dentalne medicine..
pa me zanima kakšen uspeh ste meli za se tja upisat... pa matura?
in literatura.. a se da kej dobit u slovenščini... kakšne skripte.. al je res večina literature v angleščini...
kaj pa zahtevnost? profesorji? a je študij zanimiv? al je bol sam piflanje...?
kakšni so izpiti..?
no.. če kdo to študira upam da se mu bo dalo malo razpisat
in literatura.. a se da kej dobit u slovenščini... kakšne skripte.. al je res večina literature v angleščini...
kakšni so izpiti..?
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
***str@wberry*** napisal/-a:da ne bom brala tolko postou...
kakšni so izpiti..?
moja sestrica je gor, sicer ni na stomatologiji (če je to dentalna medicina ), ampak je prvi letnik če se prav spomnim isti.
bila je zlata maturantka. zelo veliko je sprotnega dela, tudi za izpite se ogromno uči. samo je pa res, da je imela v prvem letniku samo 3 ali 4 izpite, ki so za pogoj, tako da je imela še vsako leto pogoje že junija in krasno dolgo poletje.
večinoma se uči iz skript, ki so v slovenščini, nekaj je tudi v angleščini, ampak nikoli ni jamrala, zaradi neznanja angleščine. bolj je problem, ker je obvezna literatura lahko že precej stara in se dane suporabljajo druge metode. na predavanja ne hodi, na vaje pa.
profesorji niso nič posebnega, precej se da zmeniti z njimi. vem da je govorila o ene parih, ki se jokajo, če ne dobijo 10, in jim potem vsakič zvišajo ocene.
upam da sem ti vsaj malo pomagala
-
***str@wberry*** - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 7. 2006
hvala zvončica.. neki sm zvedla..
dentalna medcina pa je stomatologija ja
zdej pa počakam če se kak študent najde... da bom slišala s prve roke
dentalna medcina pa je stomatologija ja
zdej pa počakam če se kak študent najde... da bom slišala s prve roke
-
Traxie - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 2. 2005
¤MiSsY¤ napisal/-a:A kej veste, če se da pravdober tut pridt na medicino? Men se zdi da je to ful zanimiv študij in tudi sam poklic, ki bi mi kar precej ustrezu. Mam sicer problem da se krvi bojim, ampak misl da bi se tega dal navadt in doživet kot en izziv. Torej - lahko prides na merdicino s pravdobrim uspehom?
Verjetno sm ze mal pozna za tvoj odgovor, ampak ce se bos za maturo dobr naucila (in ce mas motivacijo ni problem) si brez problema gor. Jst sm bla vsa leta prav dobra pa sm letos kljub najvisji omejitvi do zdej (88,55) prsla gor. Vazno je da dobro odpises mat, ang in naravoslovni predmet na maturi, ker se to najvec steje. Tko da ti kr napis medecino na 1. mesto - nimas kej zgobit .
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov