Študij: Medicina

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
dasha!
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a dasha! » 02. Okt. 2008 17:21

tiste, ki ste letos nove študentke medicine..kak se vam zdi fax? :)
in boli da te ne gane, in boli da jz in ti, ne predstavljava pravljice, kot jo morala bi...
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 02. Okt. 2008 20:59

amm... vse je novo? :D ju3 mamo šele prva predavanja, tko d je prezgodi govort
Uporabniški avatar
Sundaysmile
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Sundaysmile » 04. Okt. 2008 18:30

1. šok se je polegu:D res pa je da se mi zdijo profesorji ki smo jih do zdej spoznali večalmanj kar fajn :wink: čepraw ne skrivajo da bodo kar zahtevni tut drgač so ljudje na faxu zlo fajn...vsaj kar sm do zdej vidla:D
še vedno pa me je strah ker je vse precej drgač kot u sredni :razz:
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 04. Okt. 2008 20:05

Sundaysmile napisal/-a:1. šok se je polegu:D res pa je da se mi zdijo profesorji ki smo jih do zdej spoznali večalmanj kar fajn :wink: čepraw ne skrivajo da bodo kar zahtevni tut drgač so ljudje na faxu zlo fajn...vsaj kar sm do zdej vidla:D
še vedno pa me je strah ker je vse precej drgač kot u sredni :razz:

ja, mene je tud kr strah.
drgač mi je blo pa predavanje od ahčna ful všeč. škoda d ga letos nimamo več :(
SunRose
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 8. 2005
Kraj: UK

Neprebrana objavaNapisal/-a SunRose » 31. Avg. 2010 17:37

Mene pa zanima, ali si je kdo od vas ze prej prebral kaj za 1. letnik, ali pa ste preprosto pocakali na 1. oktober in zacetek faxa?
hvala za odgovor
The future belongs to those who believe in the beauty of their deams.
[Eleanor Roosevelt]
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 31. Avg. 2010 18:59

SunRose napisal/-a:Mene pa zanima, ali si je kdo od vas ze prej prebral kaj za 1. letnik, ali pa ste preprosto pocakali na 1. oktober in zacetek faxa?
hvala za odgovor

:lol: sry ampak smešen mi je kolk so bruci še entuziasti :) no sj je prov, če te le ne bo minil. ti lohk odgovorim z vprašanjem: iz česa pa bi kj prebrala?
tut prvega oktobra še ne bo treba nč prebrt z to k boste tkrt sam formalnosti zvedl. drgač pa nm so zlo svetoval d bi si kemijo ponovil, ampak če se prov spomnim je po novem (bolonjskem) sistemu biokemija šele v drugem semestru. celica je dokaj nova snov, tko d bolš da počakaš na predavanja, anatomija te bo še zabavala, ko boš vidla kakšne skripte so (priporočam, da kupiš svoje)... no edin biofizika se kr splača da se kj spomniš... ampak je res še čas... rajš uživej še tale mesec k se bo itak pol še preveč za učit. mislm d je to kr to... č te pa kj še zanima pa kr vprašej.
aya, pa dobrodošla na faxu, upam da ti bo všeč in da ti bo šlo :D
SunRose
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 8. 2005
Kraj: UK

Neprebrana objavaNapisal/-a SunRose » 01. Sep. 2010 0:01

hehe, ja, sm s tem nasmejala ze enga kolega, ampak se mi zdi bols prej vprasat, kot pa da pol izvem, d bi blo to nekaj normalnega.
em, biofizika?! - npr. kaj v zvezi s tem?
sprasujem predvsem zato, ker zdej ze 2 leti nisem imela niti biologije in fizike...tko da se priporocam za koristne informacije glede tega, s cim si lahko naberem cimve preznanja:) (optimist sem, vem)
itak da si ne mislim prevec belit glave, me pa ne bo konc, ce bom kdaj kej na plazi prebrala =D
The future belongs to those who believe in the beauty of their deams.
[Eleanor Roosevelt]
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 01. Sep. 2010 8:40

biologija v srednji šoli al pa celica sta čist dva različna svetova; no, mla pretiravam, ampak biologija je čista minimalna osnova za celico, k je vseen tut če je ni.
za biofiziko pa ne mislm strašit, sam je dejstvo d če ti ne gre boš mogla delat. ampak zdj po novem sistemu je lažje- ni ustnih pri fiziki (to je bil pr ns glavno sito), pri vajah zbiraš neke točke (na začetku kupiš neko skripto in če si tam prebereš kaj boste delali za vsako vajo sproti, bo supr) pa za (mislim da sta dva) kolokvija se pripraviš in maš že narejeno. res ne se sekirat, bo še čs za to kasnej :D
Dariia.*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 3. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Dariia.* » 29. Mar. 2011 17:39

Haaj :D
evo zj pa še mene neki zanima.. upam da tega odgovora nism kje zgrešila, če je že slučajno napisan :D
sm v 3. letnik zdravstvene šole.. zaenkrat z pravdobrim uspehom.
Od malega že mam željo študija medicine, vem pa, da bi naj bil zelo zahteven. :)
Zadnje čase, pa se nekako nemorem odločit, če je to res ta poklic. Veseli me, ampak hkrati me je strah če vidiš res tok grozne stvari (paciente po prometnih nesrečah itd itd.) sicer ostalo dobro prenašam, vendar najlažje mi pa ni to gledat.
Odločla bi se pa za smer psihiatrije :)
zato bi prosla za mogoče kakšen nasvet glede tega :)

že vnaprej najlepša hvala* :)
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 29. Mar. 2011 18:16

Dariia.* napisal/-a:Haaj :D
evo zj pa še mene neki zanima.. upam da tega odgovora nism kje zgrešila, če je že slučajno napisan :D
sm v 3. letnik zdravstvene šole.. zaenkrat z pravdobrim uspehom.
Od malega že mam željo študija medicine, vem pa, da bi naj bil zelo zahteven. :)
Zadnje čase, pa se nekako nemorem odločit, če je to res ta poklic. Veseli me, ampak hkrati me je strah če vidiš res tok grozne stvari (paciente po prometnih nesrečah itd itd.) sicer ostalo dobro prenašam, vendar najlažje mi pa ni to gledat.
Odločla bi se pa za smer psihiatrije :)
zato bi prosla za mogoče kakšen nasvet glede tega :)

že vnaprej najlepša hvala* :)

prva stvar, ki jo moraš vedet, je da morš za na medicino met splošno maturo. kar pri tebi pomeni še eno dodatno leto maturitetnega tečaja.

druga stvar: študij medicine traja 6 let. in je za vse enak, to pomeni, da ni nobenih usmeritev. nato pride pol leta pripravništva, kjer naj bi dal čez vsa področja. potem šele pride specializacija, ki te usmeri na področje, ki ga želiš- v tvojem primeru psihiatrija.
Uporabniški avatar
beri1
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a beri1 » 09. Apr. 2011 22:05

somebody napisal/-a:
prva stvar, ki jo moraš vedet, je da morš za na medicino met splošno maturo. kar pri tebi pomeni še eno dodatno leto maturitetnega tečaja.
Največja traparija, morali bi biti sprejemni izpiti in ne qurčeva splošna matura,....... pa bi videli koliko bi gimnazijcev sploh bilo na zdravstveni fakulteti.
somebody napisal/-a:druga stvar: študij medicine traja 6 let. in je za vse enak, to pomeni, da ni nobenih usmeritev. nato pride pol leta pripravništva, kjer naj bi dal čez vsa področja. potem šele pride specializacija, ki te usmeri na področje, ki ga želiš- v tvojem primeru psihiatrija.

Lahko nadaljuje medicino , pač višja medicinska sestra ( 3 leta ) in se kasneje prevsmeri v kaj konkretnega , seveda v kolikor bi se izkazala želja po izobraževanju
Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 6. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Leonessa » 10. Apr. 2011 9:10

Ti malo mešaš zdravstveno fakulteto in medicino, kar niti slučajno ni isto. :? Na ZF se lahko brez problema vpiše, za medicino pa bo rabila (tako kot je že ena pred mano napisala) splošno maturo oz. v njenem primeru maturitetni tečaj.
In tako čisto mimogrede, za višjo medicinsko sestro ne gre na medicino, pač pa na ZF :!:
Uporabniški avatar
beri1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a beri1 » 10. Apr. 2011 11:17

Leonessa napisal/-a:Ti malo mešaš zdravstveno fakulteto in medicino, kar niti slučajno ni isto. :? Na ZF se lahko brez problema vpiše, za medicino pa bo rabila (tako kot je že ena pred mano napisala) splošno maturo oz. v njenem primeru maturitetni tečaj.
In tako čisto mimogrede, za višjo medicinsko sestro ne gre na medicino, pač pa na ZF :!:

Ok, zmotil sem se , ampak to ne spremeni dejstva pri prednosti gimnazijcev - na medicinski fakulteti bi mogli uvesti sprejemne izpite pa bi se dejansko videlo kdo bi bil sposoben in kdor ne .

Ni stvar v tem ali jaz mešam, problem je da ministarstvo na ta način NE DOVOLI nobenemu - razen gimnazijcem , nadaljevati študij za zdravnika !!!!! Tisti, ki so 4 leta imeli predavanja in prakso samo in samo o zdravstvu , pa imajo oviro s qurčevo maturo.
Logika ????

PS. če je medicinska fakulteta ,potem bi tisti , ki končajo to fakulteto morali biti medicinci ( diplomirani ) in ne zdravniki .

Tisi , ki končajo fakulteto na zdravstveni bi kamot bili zdravniki , ......... fakultete so napačno zastavljene, napačna imena , napačni vpisi itd,itd,......... moje mišljenje :o
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 10. Apr. 2011 16:14

beri1 napisal/-a:
Leonessa napisal/-a:Ti malo mešaš zdravstveno fakulteto in medicino, kar niti slučajno ni isto. :? Na ZF se lahko brez problema vpiše, za medicino pa bo rabila (tako kot je že ena pred mano napisala) splošno maturo oz. v njenem primeru maturitetni tečaj.

Ok, zmotil sem se , ampak to ne spremeni dejstva pri prednosti gimnazijcev - na medicinski fakulteti bi mogli uvesti sprejemne izpite pa bi se dejansko videlo kdo bi bil sposoben in kdor ne .

Ni stvar v tem ali jaz mešam, problem je da ministarstvo na ta način NE DOVOLI nobenemu - razen gimnazijcem , nadaljevati študij za zdravnika !!!!! Tisti, ki so 4 leta imeli predavanja in prakso samo in samo o zdravstvu , pa imajo oviro s qurčevo maturo.
Logika ????

PS. če je medicinska fakulteta ,potem bi tisti , ki končajo to fakulteto morali biti medicinci ( diplomirani ) in ne zdravniki .

Tisi , ki končajo fakulteto na zdravstveni bi kamot bili zdravniki , ......... fakultete so napačno zastavljene, napačna imena , napačni vpisi itd,itd,......... moje mišljenje :o

pa kaj se ti mešaš tuki? kr je je, lahko pa postaneš poslanec, daš predlog in se greš spreminjanja že ustaljenih postopkov in poimenovanj. že glede na tvoje vedenje in izrazoslovje si vsekakor ne želim, da bi to postal.
:roll:

ker vem, da imaš težave s pojmi, ti bom pojasnila še tole: po končani medicinski fakulteti si doktor medicine. zdravnik je samo ljudski izraz.
Uporabniški avatar
beri1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a beri1 » 10. Apr. 2011 17:29

somebody napisal/-a:
pa kaj se ti mešaš tuki?

Slučajno neki vem , kar večina ne veste in se vam dobesedno yebe za vse - zato je tako , kot je.
somebody napisal/-a:kr je je, lahko pa postaneš poslanec, daš predlog in se greš spreminjanja že ustaljenih postopkov in poimenovanj. že glede na tvoje vedenje in izrazoslovje si vsekakor ne želim, da bi to postal.
:roll:

Pobude so in to od strani samih profesorjev zdravstvenih šol in dijakov,ki obiskujejo srednjo zdravstveno šolo , sam če so na oblasti takšni kot ti , potem se seveda ne da narediti skoraj NIČ.

somebody napisal/-a:ker vem, da imaš težave s pojmi, ti bom pojasnila še tole: po končani medicinski fakulteti si doktor medicine. zdravnik je samo ljudski izraz.

Bravisimo :lol:
Na prste lahko prešteješ koliko je doktorjev medicine v Sloveniji a zdravnikov je pa ogromno.
V kolikor nekdo ima Dr pred imenom in priimkom, to je ok, ta oseba je doktorirala iz določene znanosti a v kolikor nekdo ima prvo ime in priimek in za tem Dr. to pomeni , da je to kot si omenila - samo ljudski izraz.
Toliko težavam s pojmi :schlaumeier:

PS. po končani medicinski fakulteti se lahko nadaljuje študij za strica magistra , torej , ne moreš direkt na doktorat Slika

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]