Študij: Management

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 16. Jan. 2008 14:30

^^ V Škofji Loki je samo izredno, ane? :)
Uporabniški avatar
Vylynk@
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Vylynk@ » 17. Jan. 2008 16:09

joj jaz sem tudi hotela iti v koper pa sem šla potem rajši v kranj...
Uporabniški avatar
matty13
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 1. 2007
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a matty13 » 25. Jan. 2008 13:37

*hox* napisal/-a:^^ V Škofji Loki je samo izredno, ane? :)

ja, redno je samo v kopru in celju, izredno pa v KP, CE, ŠK.L. in Novi Gorici :)
Ljubiti samega sebe je začetek dosmrtne romance
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 26. Jan. 2008 7:48

matty13 napisal/-a:ja, redno je samo v kopru in celju, izredno pa v KP, CE, ŠK.L. in Novi Gorici :)

Hvala, sej sem vedla, samo rabla sem še eno potrditev ker se od nekje dobila info da je tudi v Škofji Loki redno. :D
Uporabniški avatar
Lisset
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Lisset » 21. Feb. 2008 13:31

a mi lahko katere pove kako je s tujimi jeziki sta dva ali trije, in pa zanima me, če lahko vzameš italijanščino kot začetni tuj jezik
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 21. Feb. 2008 13:37

^^ Lahko si vzameš italijanščino, angleščino ali nemščino.
Uporabniški avatar
bimba_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 11. 2007
Kraj: koper

Neprebrana objavaNapisal/-a bimba_ » 12. Mar. 2008 11:26

A hodi mogoče kdo na management izredno, v Koper? Imela bi namreč ogromno vprašanj...
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 12. Mar. 2008 11:53

floribunda napisal/-a:bajeda en slabših faksov, ki ga pa z lqahkoto nardiš.

Baje, da res ja. Pravijo, da ko plačaš šolnino, imaš polovico šole že s tem narejene. Drgače se pa baje zelo malo naučiš.
Alina21
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 7. 2006
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Alina21 » 12. Mar. 2008 19:43

Matjazd: vse kar si napisal je res baje...
Js bom rekla tako, trenutno pišem diplomo na FM, moje izkušnje s tem faksom so do sedaj samo pozitivne. Všeč mi je ker imaš dosti prakse. Sama sem prakso opravljala v enem večjem podjetju, ker so bili z mojim znanjem zadovoljni, so me zaposlili, kot vodjo enega izmed finančnih oddelkov. V tem podjetju smo kar 3 zaposlene, ki smo (bomo) diplomirale na tem faksu, po pogovoru z direktorjem, sem izvedela marsikaj pozitivnega, kar smo me 3 prinesle v podjetje in tudi sama vidim pri svojem delu. Res je da na faksu predelaš vsa področja (marketing, finance, kadri,...), poudarek pa je predvsem na vodstvenih znanjih, kar ti katera druga fakulteta sigurno ne da. Tako kot pri vsaki stvari so tudi tu slabosti in prednosti. Kot slabost lahko omenim le to, da se v določeno področje mogoče premalo poglobimo. Ampak potem je na tebi, da se izobražuješ naprej za tisto področje, ki te pač zanima.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 12. Mar. 2008 22:27

Resno me zanima kakšna firma je to, da za vodjo postavijo delavko brez delovnih izkušenj. Moja mama dela v računovodstvu in naj omenim, da je v tej firmi pogoj, da te zaposlijo v računovodstvu 10 let delavnih izkušenj + jasno faks. Da pa prideš na delavno mesto vodje računovodstva pa rajši ne govorim kakšne so zahteve, ker niti točno ne vem.
Razen, če nisi ena izmed tistih, ki so jo zaposlili po vezah, brez kakršnega koli znanja. Mi je pa tudi čudno zakaj bi pri vas rabili kar 3 s takšno šolo. :roll:
Alina21
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 7. 2006
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Alina21 » 12. Mar. 2008 22:58

Ni ti treba biti tako negativno nastrojen. Jaz sem povedala kar mislim, ti pa tudi. Samo še to rečem: nism vodja računovodstva... rekla sm da je znotraj financ delo podrobno razdeljeno na manjše pododdelke. Tako da ne kar nekaj posploševat...In ja to je eno večjih podjetij, in ni bilo nikakršnih zvez... Sicer pa vsak ma svoje mnenje, jaz sem samo hotela povedati svoje izkušnje in mišljenje o tem faksu. Tu bom pa tudi končala, ker vidim, da je tako boljše.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 13. Mar. 2008 7:21

Jaz sem še vedno prepričan, da je za vodjo potrebno najprej pridobiti nekaj izkušenj. Vsak bi moral začeti iz nižjega delovnega mesta, si pridobivati izkušnje in nato napredovati naprej. Mislim, da je le takšno znanje kakovostno. Ni vse šola, veliko so tudi delavne izkušnje. Ampak najprej na prvo stopnico, ne zadnjo.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 13. Mar. 2008 7:21

Jaz sem še vedno prepričan, da je za vodjo potrebno najprej pridobiti nekaj izkušenj. Vsak bi moral začeti iz nižjega delovnega mesta, si pridobivati izkušnje in nato napredovati naprej. Mislim, da je le takšno znanje kakovostno. Ni vse šola, veliko so tudi delavne izkušnje. Ampak najprej na prvo stopnico, ne zadnjo.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 23. Apr. 2012 12:43

združujem teme o študiju managementa, da boste lažje primerjali študij med posameznimi fakultetami v posameznih mestih.

[quote=''Bombonči'']Zanima me če katera hodi tja in kakšen se ji ta faks zdi, ne mislim kot koliko se je treba učit za izpite, pač tako če so predavanja kvalitetna in take stvari
zanimam se za izredni študij ampak tudi tiste ki ste na rednem...bi bila vesela informacij [/quote]
Akademik napisal/-a:Zdravo Bombonči, me veseli, da te zanima študij.

V vprašnju nisi jasno navedla, katero lokacijo misliš. Izredni študij se namreč izvaja (če me spomin ne vara) v Kopru (jasno), Celju in Škofji Loki.

Jaz osebno nisem obiskoval te fakultete niti ne izvajam izobraževanja tam, ampak sem slišal od kolegov, ki so obiskovali predavanja v Celju, da so bili malce razočarani nad lokacijo in pomanjkanju prostorov.

Težava študija ni bila visoka, dovolj je bilo, če si redno sodeloval pri predavanjih, si tam izvedel vse, kar je bilo potrebno za uspešno opravljen izpit. Seveda pa brez učenja in samoiniciative (nikjer) ne gre.

Mogoče se je sedaj vse spremenilo, podatki so sicer zastareli. Pa tudi omenil sem bežne izpovedi kolegov iz Celja.
Dola
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Dola » 17. Nov. 2012 13:22

matty13 napisal/-a:jest sem tud v prvem letniku mislil, da je tale FM res lahek, pol sem pršla pa v drug letnik se je pa prow hitr vse skupej ustavl in je blo treba kr fajn začet delat, da sem sploh kakšen izpit nardila :lol:

Aja, drugače hodim pa v Škofjo Loko.

Živjo,

odločam se za študij menegmenta v Škofji Loki, in sem bla ful navdušena nad tem, da je v moji bližini (seveda me študij tudi zanima). Potem pa sem slišala mnenje enega gimnazijca, ki hodi v ŠL. Je rekel, da je to baje lahka fakulteta in da ni ne vem kaj, in grejo tja le tisti ki gimnazijo težko naredijo. To me je res potrlo. Zanima me, če je res to, da nima neke vrednosti.. naprimer v primerjavi z drugimi fakultetami...

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov