Študij: Logistika

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
lonc@
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lonc@ » 14. Avg. 2008 15:49

....zanima me študij logistike...kakšne so možnosti za zaposlitev, če je študij težek, kje se lahko zaposliš.. ma vse me zanima :razz: :razz: :razz:
..I don`T care whaT u tHink abouT me !..i am who i am!!..i reaLy don`T care!..iT`s maa´ fucKing Life..!!
Nohea
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 8. 2008
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Nohea » 14. Avg. 2008 20:19

Hey :) jaz sem ena iz logistike...študij logistike je zelo razvejan..in posega različna območja..maš od matematike, avtomatike, tujega jezika, malo prometa, prava,...meni osebno je ful zanimiv..za zaposlittev mislim da bo možnosti kar..čeprav je to nova stvar, ampak vsako podjetje, itd..bi rblo logista, ker lahko z njihovim delom pa natančnim načrtovanjem, organiziranjem zmanša stroške..je pa tak..ma nekak ful težko ni..čisto odvisno kolk delaš, pa kak ti kake stvari ležija..ne vem enim delajo probleme statistika, pa take računske zadeve, enim pa bol tista "piflarija"...enim pa sploh nič..je pa res..oz.moje izkušnje, da se nekak ful hudo ne pretegujem :D

..je pa tut ful odvisno al se vpišeš na UNI al pa VS..pa tut razlike so ful med rednimi in izrednimi..drugače sem na UNI redni :)
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 16. Avg. 2008 17:48

^^ Razlika med rednim in izrednim je samo v tem, da morajo izredni doma več snovi predelat sami, ker imajo pač manj ur predavanj. Izpite pišejo enake kot redni, tako da prou velik razlik ni.
Nohea
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Nohea » 17. Avg. 2008 8:33

Ko bi blo da bi pisali vse enako ja...pa žal ni..vsaj pri nekterih predmetih..
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 18. Avg. 2008 19:29

Zanimivo... :D
Jaz namreč delam v oddelku logistike v okviru prodajnega sektorja našega podjetja. Predvidevam, da imajo podjetja ta oddelek zelo različno vpet v ostalo strukturo, ponekod niti posebej ne obstaja... Odvisno tudi, kaj pojmujejo pod tem izrazom
No, jaz niti približno nisem tega študirala, niti česa podobnega, znam pa nekaj tujih jezikov, kar je bil eden od razlogov, da so me vzeli v službo, ker sem dejansko nonstop v kontaktu s podjetji oz tujine, tako našimi kupci kot prevozniki (izvažamo po celem svetu)
Meni je delo zanimivo, nikoli nam ni dolgčas, ravno nasprotno, dela je ogromno. Imamo pa oddelek za prevoze še malce bolj ločen.

Men je mal hecno, da so nekako umetno "ustvarili" ta študij, predvsem zato, ker delo kot tako se je po podjetjih opravljalo že prej, študij je pa zdej kar nekak naknadno začel obstajat. :wink:
Uporabniški avatar
Upgrade_me
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 4. 2008
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Upgrade_me » 20. Avg. 2008 6:33

jaz bi tud šla logistiko študirat... sam ko sm tak gledala keri predmeti so vse... hmm... ne vem no...
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 20. Avg. 2008 7:25

Nohea napisal/-a:Ko bi blo da bi pisali vse enako ja...pa žal ni..vsaj pri nekterih predmetih..

No, še enkrat sem preverla pri fantu in ja, vse izpite imajo enake. :)
Uporabniški avatar
_lady_bird_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a _lady_bird_ » 21. Avg. 2008 15:09

tudi jaz se zanimam za študij logistike. In ena je napisala da tu dela na tem področju. Kako je z jeziki? je angleščina dovolj? al morš znat tud druge jezike? s tem mislim bolj jezike na balkanu ipd.

ko sem bla na informativnih, so nam povedli, da naj bi v tem času prišlo do projekta, kjer bi veliko študentov logistike prišlo do službe. in na tak način naj bi službo meli zagotovoljeno. kako je s tem?

in te ko že hodite na faks logistike. je kakšen predmet posebaj težaven? s tem mislim kot npr. na pravu Rimsko pravo.

Za informacijo pa še mi lahko poveste: kako je z partyji na faksu? :)
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 21. Avg. 2008 18:01

Glede jezikov... angleščina je pomoje zgolj pogoj, odvisno je tudi od tega, s katerim delom sveta delaš, najdejo se recimo Nemci, ki ne znajo angleško in je fajn, da znaš vsaj mal nemščine.
Zaposleni pri nas pa obvladamo vsaj 2 jezika: angleščino v kombinaciji z nemščino, francoščino, italijanščino in ruščino.
Z Bosanci se komot zmenimo tako, da vsak govori v svojem jeziku :)
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 21. Avg. 2008 19:12

Matematika je težka. :P
Nohea
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Nohea » 21. Avg. 2008 19:41

*hox* napisal/-a:
Nohea napisal/-a:Ko bi blo da bi pisali vse enako ja...pa žal ni..vsaj pri nekterih predmetih..

No, še enkrat sem preverla pri fantu in ja, vse izpite imajo enake. :)

Še kr se ne strinjam...za en primer vem ko niso.. :D saj vem da trmarim... :) ..se pa strinjam za matematiko...kaj fant je izredni?
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 22. Avg. 2008 12:22

^^ Ja. Ampak je VS. Mogoče vi nimate iste, ker ste UNI. :P
Uporabniški avatar
PuNcHKaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a PuNcHKaa » 27. Avg. 2008 11:11

Še ena, ki študira logistiko in tudi jaz trmarim, da izpiti niso isti :D
Nohea
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Nohea » 28. Avg. 2008 21:54

Jupiiii..nisem edina :) ...
Uporabniški avatar
Beya
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Beya » 27. Feb. 2009 21:16

off topic.. je katera tu, ki gre letos na logistiko? :)
Baby, you're the best part of my day .. <3

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov