Študij: kozmetika, frizerstvo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
direktor
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 25. 5. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a direktor » 01. Jun. 2016 17:22

*cukrr* napisal/-a:A sploh obstaja kakšna kozmetična šola po končani srednji šoli, ki nima šolnine? :/


Pravijo, da bolje pozno kot nikoli,... torej oživljam temo :)

Obstoja seveda,... to je ŠC Novo Mesto - tam edini izvajajo javni višješolski program Kozmetika, v obliki rednega študija. Vse ostale šole so zasebne, brez koncesije, zato so tudi plačljive.

Mimogrede, izkoristim priložnost in vas vse skupaj povabim k vpisu na našo šolo - VSŠKV - Višja strokovna šola za kozmetiko in velnes Ljubljana.

O prednostih naše šole si lahko preberete tukaj: http://www.vskv.si/studij/vpis/index.php

Upam pa, da se prej ali slej pojavi tudi kak naš študent tukaj na forumu, pa malo prekomentira zadevo s prve roke. :ja:

Lep pozdrav vsem skupaj,
Aleš Stemberger,
direktor VSŠKV

P.S.: Za več info. nas kontaktirajte: info@vskv.si | 01 5200 670 ali obiščite, pa počvekamo še v živo malo.
VIST KOZMETIKA
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 12. 9. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a VIST KOZMETIKA » 12. Sep. 2016 8:24

Pozdravljene vse, ki vas zanima študij kozmetike!
Vidim, da je nekaj nejasnosti glede vsebin in razlik med višješolskim in visokošolskim študijem kozmetike, zato nekaj pojasnil. Dejstvo je, da sta študija povsem različna, kar se vidi že iz naziva, ki ga dobite: z višjo šolo postanete kozmetičarka, z visoko pa diplomirana kozmetičarka. Sicer pa:
- V višješolskem študiju (2 leti) je (pre)malo teorije in v resnici tudi relativno malo vodenega praktičnega usposabljanja, saj so v dveh letih študija kar 4,5 meseci namenjeni praksi pri delodajalcih, torej pouka v šoli je zares samo 1,5 leta.
- Visokošolski študij (3 leta) pa je zgrajen tako, da začnete najprej z osnovnimi naravoslovno-medicinskimi znanji. Ta so potrebna, da res razumete kozmetične predmete, ki tem osnovnim postopoma sledijo, in znate potem tudi v praksi pravilno in kakovostno delati in dosti lažje se učite novih stvari v kozmetiki. Brez dovolj teorije sploh ne bi smeli delati! V tretjem letniku so skoraj sami izbirni predmeti, s katerimi se lahko usmerite v področja, ki vas zanimajo, lahko pa jih izberete z različnih področij. Ti izbirni predmeti so vsi zelo praktično usmerjeni, tako da so pri vseh skoraj same vaje pod vodstvom visoko usposobljenih pedagogov. Pri tem uporabljamo profesionalne kozmetične izdelke cele vrste različnih proizvajalcev in celo vrsto različnih kozmetičnih aparatur, vključno za aparaturami za diagnostiko kože, kakršnih nima nihče drug v Sloveniji. Praktične vaje vse potekajo tako, da študentke delajo ena na drugi ali na številnih modelih. Pri vajah ves čas povezujejo teorijo s prakso. Prakse pri delodajalcih je le 2 tedna, saj prakso pri delodajalcih dobivate itak celo življenje, vodenega intenzivnega učenja pod res strokovnim vodstvom pa izven šole praktično ni. Tako so 3 leta študija res 3 leta študija, temu primerno je znanje, temu primerno so diplomirane kozmetičarke in magistrice tudi zelo cenjene in zaželene.
- Predavanja in vaje potekajo v lastnih predavalnicah, med katerimi je tudi računalniška učilnica, v 5 praktikumih za kozmetično nego, masaže, manikuro, pedikuro, ličenje…,dveh laboratorijih za kozmetologijo, mikrobiologijo, kemijo, farmakognozijo, ter fotografskem studiju za potrebe fotografiranja pri ličenju in maskiranju.
- Pomembna dopolnitev pedagoškega dela je raziskovalno in razvojno delo na področju kozmetike in velnesa, ki ga izvajamo na VIST za domača in tuja podjetja ter v okviru nacionalnih raziskovalnih programov, začenjamo tudi z izvajanjem enega od 9 strateških projektov Republike Slovenije (s še 16 partnerji, med njimi so največji slovenski inštituti). Tako poleg podajanja najsodobnejših znanj, nova znanja tudi ustvarjamo. Rezultate objavljamo v domačih, predvsem pa uglednih tujih strokovnih in znanstvenih revijah, nekatere rezultate tudi patentiramo. V razvojno-raziskovalne projekte vključujemo tudi študente.
- Vsi pedagogi so aktivni in izkušeni strokovnjaki na področju, ki ga učijo, s sodobnimi znanji, ki jih stalno dopolnjujejo. Med njimi je vrsta doktorjev in magistrov znanosti, rednih in izrednih visokošolskih profesorjev ter docentov, diplomiranih kozmetičark in ena od dveh magistric kozmetike v Sloveniji, kar je še ena pomembna razlika z višjimi šolami. Kar trije od naših pedagogov s v komisiji Ministrstva za pravosodje za potrjevanje sodnih izvedencev za kozmetično stroko, v zadnjem letu so naši pedagogi sodelovali v mednarodni ekspertni skupini za ocenjevanje treh študijskih programov iz kozmetike na treh tujih medicinskih fakultetah…

Zaradi vsega navedenega je komisija strokovnjakov Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) ugotovila, da “so vse aktivnosti VIST usmerjene v dobrobit študentov in kakovost njihove strokovne izobrazbe…!” in nam je podaljšala akreditacijo študija za celih 7 let, kar se ne zgodi vsem šolam. In zaradi vsega navedenega je VIST nedvomno osrednja strokovna, raziskovalna in izobraževalna ustanova na področju kozmetike (in velnesa) v Sloveniji in regiji.

Zaradi vseh teh razlik se morajo diplomantke višješolskega študija kozmetike, če želijo nadaljevati študij na visokošolskem študiju kozmetike, vpisati v 1. letnik in študij začeti od začetka.
Znanja, ki jih pridobijo med študijem diplomirane kozmetičarke (in magistrice kozmetike) pa so razlog, da so diplomantke našega visokošolskega študija zelo cenjene in iskane tako v Sloveniji kot v tujini, in delajo tako v dermatoloških, estetsko-kirurških in drugih ambulantah, uglednih kozmetičnih, velnes in drugih centrih/salonih, se uveljavljajo pri filmu, TV, gledališčih, v razvoju in prodaji… celo pri firmah, kot je MAC v Londonu!

Zato prihajajo k nam študentke iz 8 držav!

Pridružite se jim tudi VI!

Na voljo smo vam osebno na Gerbičevi 51a v Ljubljani, ali po telefonu na 01 2831 700, ali na kozmetika@vist.si. Več info tudi na http://www.vist.si ali FB Kozmetika in velnes.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov