Študij: Komunikologija (FDV)

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

tallyweijl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a tallyweijl » 24. Sep. 2009 18:15

1. oktobra se vam bom tudi jaz pridružila na TKOJ, tako da se vidimo ;)

Se že veselim hehe
bloom*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a bloom* » 29. Sep. 2009 21:46

jaz tuuuuud :)) komaj čakam da že pride ta oktober, da začnejo možgančki spet delat :P
najbolj pa zato, da spoznam sošolce seveda :)))
ob 10h a ne?
tallyweijl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a tallyweijl » 30. Sep. 2009 15:57

bloom* napisal/-a:jaz tuuuuud :)) komaj čakam da že pride ta oktober, da začnejo možgančki spet delat :P
najbolj pa zato, da spoznam sošolce seveda :)))
ob 10h a ne?

Če se ne motim je ob 9. če greš na FDV, v veliki dvorani.
bloom*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a bloom* » 30. Sep. 2009 21:21

a res ob 9h? jaz sem med selitvijo izgubila une liste, ki so nam jih poslali iz fdv in res ne vem zdaj kdaj...
Uporabniški avatar
kizzy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kizzy » 01. Okt. 2009 15:00

dobrodošli na tkoj, če bosta rabli kšne zapiske, se še kej najde v e-obliki
pa velik uspeha ;)
foxy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a foxy » 12. Okt. 2009 12:58

se še jaz javim s svojo izkušnjo: sem bila ful pridna v gimnaziji in bi se lahko vpisala kamorkoli, izbrala pa sem komunikologijo, ker se je takrat pred leti zdelo noro zanimivo in privlačno, pa malo mi je zmanjkalo poguma za vpis na recimo arhitekturo, ker sem imela matematiko "samo" 4.

Še danes, ko že šest let delam, mi je grozno žal, pa ne sam zato, ker bi z diplomo s kakega bolj konkretnega faksa lahko več zaslužla, ampak tut zato, ker se mi zdi, da bi bila spospobna kaj bolj zahtevnega in širše družbenokoristnega počet, kot to, kar delam. Poleg tega se zaradi navala in številnih kvazistrokovnjakov še znižuje ugled našega dela.

Tako da moje mnenje je, da če niste ravno eni od tistih, ki že od rojstva sanjajo, da bi bili novinarji, oglaševalci ali piarovci, pobrskajte malo globlje po sebi, sigurno imate še kak drug interes, pa sledite tistemu, ne pa samo trenutnemu trendu. Verjemite, ni ga faksa, ki ga ne boste naredili, če se boste zavzeli. :)
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 12. Okt. 2009 14:50

^^ Kaj pa delaš sedaj? :)
bloom*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a bloom* » 19. Okt. 2009 11:52

vse je v tem, da te delo veseli. sevda ga moraš prej dobit. jaz sem na začetku študija še optimistična in vidim pred sabo sanjsko službo :)
sem pač tip za take smeri, bolj tekmovalna oseba in zato vem da mi bo uspelo :)
Uporabniški avatar
kizzy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kizzy » 19. Okt. 2009 18:20

bloom* imaš prav....če se v tem najdeš, delaš na tem, da boš opravljal ta poklic, se vključuješ v organizacije (npr ŠSDM in PRSS) in prek njih dobivaš izkušnje potem je pot do uspeha kar dobra ... pač te mora zadeva zanimat in moraš delat na tem, bit obštudijsko aktiven ... pri nas zaenkrat kar dostim uspeva ... bit moraš samo dovolj samoiniciativen, zagret in zagnan, ambiciozen, delaželjen in se v tem poklicu videti in poizkusiti ... sam fax pa pač ni dovolj po mojem mnenju, je pa dobra iztočnica ...

hkrati pa se strinjam tudi s tabo foxy ... to si moraš res želet, sicer ti je lahko kaj kmalu žal ... problem je namreč v tem, da šele nekje v 3. letniku dejansko ugotoviš in se naučiš, kakšen poklic/e ta študij obsega ... kar pa je lahko za tiste, ki so si vseskupaj predstavljali malo drugače že prepozno, da bi si premislili in šli rajši kakšen drug fax
foxy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a foxy » 21. Okt. 2009 8:12

Študij na FDV je zanimiv, poklic pa ne tok vznemirljiv, kot si veliko ljudi predstavlja svet oglaševanja, PR in marketinga. Ravno zato se jih na ta faks vpiše veliko,ki imajo napačne predstave. Zato če ti recimo gre dobro kemije, se raje vpiši na kemijo ali farmacijo, kot pa na FDV, ki je na prvo žogo bolj privlačen faks. Ampak faks traja štiri leta, poklic imaš pa potem za skos.

Drugače pa mislim, da tudi v 3. letniku še ni prepozno, da greš študirat kaj drugega, če ugotoviš, da nekaj ni zate ... Nikoli ni prepozno ;)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov