Študij: Kemija in kemijska tehnologija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
ja glede osipa je nam v mb že na informativnih rekla, da pač je to zato, ker na kemiji (vsaj v mb) ni omejitve in potem se vpišejo tudi taki, ki so tu samo zaradi statusa in taki, ki drugam niso prišli. in potem ti 'zvišujejo' osip. oz. nam je rekla, da če bomo pridni in nas kemija vsaj malo veseli, da se da komot skoz priti (kar vidim zdaj tudi po sebi, pa se ne učim nekaj baš).
v bistvu sploh ne vem, kakšna so merila, ker poznam sošolce, ki se za en kolokvij učijo tedne in tedne, jaz pa par dni in sem kar nekaj pisala boljše od njih. tak da očitno moraš meti res veselje pa neko predznanje ful pomaga.
drugače pa spet, mi v mb imamo kar 'fajn' profesorja za mat (strogega). za lj pa ne vem kak je. niti ne vem, če imajo vs isti predmetnik kot uni (tako je v mb). plus tega kot sem rekla, je drugo leto še bolonjski program, tak da se mi res ne sanja, kakšen bo nov program. sigurno pa matematika bo, ker je res en izmed osnovnih predmetov na kemiji.
v bistvu sploh ne vem, kakšna so merila, ker poznam sošolce, ki se za en kolokvij učijo tedne in tedne, jaz pa par dni in sem kar nekaj pisala boljše od njih. tak da očitno moraš meti res veselje pa neko predznanje ful pomaga.
drugače pa spet, mi v mb imamo kar 'fajn' profesorja za mat (strogega). za lj pa ne vem kak je. niti ne vem, če imajo vs isti predmetnik kot uni (tako je v mb). plus tega kot sem rekla, je drugo leto še bolonjski program, tak da se mi res ne sanja, kakšen bo nov program. sigurno pa matematika bo, ker je res en izmed osnovnih predmetov na kemiji.
- Sexy Kitty
- Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 4. 2008
- Kraj: Šentpeter pri Otočcu
Hmmm,kako je potem z matematko na biokemiji?
Če primerjamo kemijo(UN) in biokemijo(UN) ter kemijska tehnologija?
-
gaby_ - Cosmopolitanka
Sexy Kitty napisal/-a:Hmmm,kako je potem z matematko na biokemiji?
hmm, a to je prav posebej študij? nisem vedela. no pri nas v mb je tako, da se vpišeš v kemijsko tehnologijo in potem v tretjem letniku zbereš smer biokemija ali kemijska tehnologija. tako da pri nas je mat ista. kako je pa v lj, pa nebi vedla
- Sexy Kitty
- Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 4. 2008
- Kraj: Šentpeter pri Otočcu
tanchii napisal/-a:Sexy Kitty, ti si se tudi na biokemijo vpisala?
jp,vpisala sem se na biokemijo.Upam da ne bo omejitve.
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
snezinka* napisal/-a:Kakor js vem, niti v Lj ni neki ful boljše glede osipa.
ja v Lj. jih 1. letnik tak naredi le 30% vpisanih(sprejmejo jih pa kr dosti)
glede matematike na kemiji, res je obupno težka, se pa da narediti če se pridno učiš.
Je pa ta fax katastrofalno težek, te more res veseliti, dosti je vaj, včasih si po cele dneve na faxu...
-
gaby_ - Cosmopolitanka
^zanimivo. meni se ne zdi težak, tako da se sprašujem, kako so potem šele drugi (lažji). sicer pa je res, da meni zelo leži naravoslovje (in res ne maram piflarije) in komot celi dan rešujem matematične probleme brez neke muke.
glede laboratorijskih vaj se strinjam, da so po cel dan, ampak meni je delo v laboratoriju všeč ker itak nekaj praktično delaš, dobiš tudi kake izkušnje, kaj novega zveš/vidiš.
meni ni žal, da sem se odločila za ta študij (sem pa še po starem programu UNI).
drugače pa res, kemija ni za vsakogar
glede laboratorijskih vaj se strinjam, da so po cel dan, ampak meni je delo v laboratoriju všeč ker itak nekaj praktično delaš, dobiš tudi kake izkušnje, kaj novega zveš/vidiš.
meni ni žal, da sem se odločila za ta študij (sem pa še po starem programu UNI).
drugače pa res, kemija ni za vsakogar
- lapi
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 7. 2010
Živjo!
Jaz pa hodim na fkkt v ljubljano 1.letnik. Zanima me če ima kdo tukaj izkušnje z analizno kemijo, oziroma če ima kdo kakršnekoli vaje za analizno kemijo z rešitvami (titracije, masne bilance, elektronegativnost, pH, topnost,...), saj mi nikakor ne rata narediti izpita iz tega predmeta.
Hvala
LP
Jaz pa hodim na fkkt v ljubljano 1.letnik. Zanima me če ima kdo tukaj izkušnje z analizno kemijo, oziroma če ima kdo kakršnekoli vaje za analizno kemijo z rešitvami (titracije, masne bilance, elektronegativnost, pH, topnost,...), saj mi nikakor ne rata narediti izpita iz tega predmeta.
Hvala
LP
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov