Študij in študentsko delo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 125 prispevkov
• Stran 7 od 9
•
Prejšnja
1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9
Naslednja
-
red*cherry - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 6. 2008
Ne morte to posploševat. Men lahko usmerte pištolo v glavo, se ne bom 50 strani v enmu dnevu naučila!!
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Jaz ne vem, koliko časa vi potrebujete za 50 strani (in ne, ni mišljeno manjvredno), ampak ne pa govorit, da ni mogoče, ker se ve ne morte naučit. Če mi verjameš ali ne, jaz se lahko. Seveda pod pogojem, da imam voljo in zagon. Če tega ni, se tudi par vrstic ne bom naučila.
Kar se pa tiče faksa. Jaz sem to leto delala večino sproti in se mi en dan pred kolokvijem ni bilo potrebno učiti veliko. Kar pa še ne pomeni, da se zdaj manj učim kot v SŠ. Ni šans! Seštevek ur učenja na faksu je definitivno večji od srednje.
Kar se pa tiče faksa. Jaz sem to leto delala večino sproti in se mi en dan pred kolokvijem ni bilo potrebno učiti veliko. Kar pa še ne pomeni, da se zdaj manj učim kot v SŠ. Ni šans! Seštevek ur učenja na faksu je definitivno večji od srednje.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
red*cherry - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 6. 2008
Ja jst vrjamem, zato pa pravim, da ne morte posploševat.
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Jaz sem govorila zase, mogoče sem premalo to poudarila (če sem in če je izpadlo kot da govorim še za ostale, se opravičujem ). Zmotilo me je to, da my_self sploh ne verjame, da se lahko nekateri naučijo.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
- Tami29
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 9. 2008
freaky napisal/-a:Jaz sem govorila zase, mogoče sem premalo to poudarila (če sem in če je izpadlo kot da govorim še za ostale, se opravičujem ). Zmotilo me je to, da my_self sploh ne verjame, da se lahko nekateri naučijo.
Ani bla tema studentsko delo?
-
Ashley*** - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
my_self napisal/-a:sej ni težko napisat da ni problem se naučit 50 strani.
in če res ni panike se naučit 50 strani v neki urah, pol ne bi smelo bit niti 1000 strani v neki tednih
A je kdo reku da je? Kazenski dvojček pri nas krepko presega 1000 strani, če predelaš vso literaturo, ki smo jo obravnavali na vajah in predavanjih. In če se mi neb ratal 50 strani naučit v enmu dnevu, kok časa bi se pol učila 1000 strani? Pa da še vse ponovim? Se lah kr prlepm na knjigo.. Tko kot ti pravš nam naj ne posplošujemo, kako se da naučit 50 strani, ti ne govori kako se ne da; ljudje smo si pač različni (predvsem pa je razlika v tem, kakšno snov imaš pred sabo).
- Tami29
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 9. 2008
No če smo že pri tem kaj se da in ne da, jaz sem enkrat čez vikend morala napisat obnovo ene knjige 400 strani plus nekakšno kritiko, ja itak sem vse delala v zadnjem trenutku pa mi je uspelo, seminarska je bila po tem na 30 straneh, tako da, pa se pohvaljena sem bila, sem se pa tudi ze "naucila" 300 strani v dveh dneh in pol.
V srednji soli ni problem kolicina snovi, razen mogoce pri kaksni matematiki, ko pač so profesorji hiteli, da bi izpolnili učni načrt, kako pa so snov razložili pa itak ni bilo pomembno, ker ene dve ali tri petice so bile v razredu vedno, mislim, pa da je bila v štirih letih samo ena sošolka vsako leto odlična.
V srednji soli ni problem kolicina snovi, razen mogoce pri kaksni matematiki, ko pač so profesorji hiteli, da bi izpolnili učni načrt, kako pa so snov razložili pa itak ni bilo pomembno, ker ene dve ali tri petice so bile v razredu vedno, mislim, pa da je bila v štirih letih samo ena sošolka vsako leto odlična.
-
OrangeLady - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 5. 2008
obdelat 50 strani šolske snovi..čisto odvisno od tega KAJ je treba obdelati..če moreš povzet eno knjigo to narediš v dobri uirci, a če se moreš na pamet dobesedno napiflat ne vem katere zakone, ki jih nikakor ne moreš logično povezati pa to lahko traja tudi 1 mesec
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
no če še tisto tapravo temo not vpletem.. jaz sem se tudi že 50 strani v enem dnevu naučila, potem ko sem prišla s 6urnega šihta sicer se je to zgodilo 2x zaporedoma in sem pol mela par dni konkretno migreno kr je res blo malo tumač..ampak da se in mislim, da tu ni pomembno samo, kakšna snov je ampak tudi kako ti "voda teče v grlo" ! če jaz vem, da me čaka čez 5 dni izpit in še mam ogromno za predelat se vrjetno nebom držala svojega učnega načrta (npr 40 strani na dan) ampak bom malo pospešila.. in prav neverjetno je, kaj vse se da naredit pod pritiskom (govorim za sebe)
aja pa za my_self ..nekje si napisala, da ti nihče ne more rečt, da se tolko da naučit v enem popoldnevu.. mogoče res vedno ne. ampak če veš, da se maš tolko za naučit, se pač že zjutraj ob osmih vstaneš in delaš zvečer do enajstih..pa lahko maš male pavze vmes. in če ti takrat ne znese 50 v enem dnevu pol pa tui nevem..
aja pa za my_self ..nekje si napisala, da ti nihče ne more rečt, da se tolko da naučit v enem popoldnevu.. mogoče res vedno ne. ampak če veš, da se maš tolko za naučit, se pač že zjutraj ob osmih vstaneš in delaš zvečer do enajstih..pa lahko maš male pavze vmes. in če ti takrat ne znese 50 v enem dnevu pol pa tui nevem..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Od 15ih do 22ih je 7 ur časa. To pomeni, da se naučiš 10 srednješolskih strani snovi na uro, pa še ti ostane čas za ponavljanje.
To, da gre za srednješolsko snov poudarjam zato, ker je bistvena razlika, če vsameš v roke učbenik za biologijo v 2. letniku, kjer je polno slikc, zanimivosti ob robu,... pravega teksta pa bolj malo, ali pa eno študijsko knjigo, kjer je vsaka stran popisana v celoti s fontom 10. Ni isto.
To, da gre za srednješolsko snov poudarjam zato, ker je bistvena razlika, če vsameš v roke učbenik za biologijo v 2. letniku, kjer je polno slikc, zanimivosti ob robu,... pravega teksta pa bolj malo, ali pa eno študijsko knjigo, kjer je vsaka stran popisana v celoti s fontom 10. Ni isto.
- my_self
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 6. 2008
- Kraj: Daleč...
no ja, malo rpetiravaš al pa ste meli očitno drugačne učbenike. ena al dve slikci res pridejo, samo ne tolko kot v učbenikih za osnovno..
bistvo je, da si lahko marsikdo misli da zna že isti dan, pol pa drugi dan vse zameša in nima več pojma kaj sploh odgovarjat v testu. ker v enem dnevu si je težko zapomnit 646854 podatkov (če so slikce al ne, še ne pomeni da ni dosti pomembnih podatkov k jih moreš znat)
je pa odvisno za kero snov se gre.. fizika, kemija in taki naravoslovni predmeti niso taka reč
samo zgodovina, geografija majo tolko različnih podatkov, kko nastane kaka kamnina, značilnosti, v keri državi je kašno podnebje (logika ti pomaga samo do neke mere),..
pr zgoodivni je dosti datumov za znat, pa kdo je kej reku, kdo je kej nrdu, kašne stranke so ble
od biologije pa sploh ne bi ker je za moje pojme še najbolj zajebana stvar..
sm bla v šoli, vem ku zgleda, tko da 50 strani snovi si težko zapomneš za dobro oceno
bistvo je, da si lahko marsikdo misli da zna že isti dan, pol pa drugi dan vse zameša in nima več pojma kaj sploh odgovarjat v testu. ker v enem dnevu si je težko zapomnit 646854 podatkov (če so slikce al ne, še ne pomeni da ni dosti pomembnih podatkov k jih moreš znat)
je pa odvisno za kero snov se gre.. fizika, kemija in taki naravoslovni predmeti niso taka reč
samo zgodovina, geografija majo tolko različnih podatkov, kko nastane kaka kamnina, značilnosti, v keri državi je kašno podnebje (logika ti pomaga samo do neke mere),..
pr zgoodivni je dosti datumov za znat, pa kdo je kej reku, kdo je kej nrdu, kašne stranke so ble
od biologije pa sploh ne bi ker je za moje pojme še najbolj zajebana stvar..
sm bla v šoli, vem ku zgleda, tko da 50 strani snovi si težko zapomneš za dobro oceno
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
okej, keri brezvezni pogovori.. a se da naučit 50 strani v enem dnevu?? kaj pa je kriterij da ste se naučile 50 strani v enem dnevu? da dobite petko oziroma desetko? in ocene so ful objektivna stvar ane... in na vseh šolah se da z istim trudom dobiti isto oceno... haha, najbrž ja. brezplodna debata za moje pojme, ocenjevanje znanja ni neka objektivna stvar. in vsak ma drugačne kriterije za to al se je nekaj naučil al ne
on topic: letos bom prvič probala malo bolj redno delat med faxom, upam da mi bo zneslo, drugače bom pač opustila.. ne mislim špricat faxa zato da bom dobila nekej evrotov. na srečo študiram nekaj kar mi je ful ušeč in v primerjavi s srednjo šolo se zdaj manj učim. je pa res da sem hodila na dokaj zahtevno gim, fax ki ga delam pa vglavnem usi naredijo.
pa nehite že posploševat use povprek!
on topic: letos bom prvič probala malo bolj redno delat med faxom, upam da mi bo zneslo, drugače bom pač opustila.. ne mislim špricat faxa zato da bom dobila nekej evrotov. na srečo študiram nekaj kar mi je ful ušeč in v primerjavi s srednjo šolo se zdaj manj učim. je pa res da sem hodila na dokaj zahtevno gim, fax ki ga delam pa vglavnem usi naredijo.
pa nehite že posploševat use povprek!
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
olaaa
nujno bi rabila študenstko delo, in sicr samo za mesec dni lih tok da pridm mau na zeleno vejo.
vem da se sliš smešn, ker taki jobi bl ne obstajajo, lahko ap greš pa potem najdeš izgovor da nehaš delat, sam men to ni lih ušeč k nism tak tip človeka da potem stisne rep med noge po najlažji poti
TOREJ, kater/a pozna kšn job, kjer trenutn iščejo kej za krajši delovni čas?? nujno rabm kupt tekalno stezo (lol) in rabm €€€e
hvalaa!
nujno bi rabila študenstko delo, in sicr samo za mesec dni lih tok da pridm mau na zeleno vejo.
vem da se sliš smešn, ker taki jobi bl ne obstajajo, lahko ap greš pa potem najdeš izgovor da nehaš delat, sam men to ni lih ušeč k nism tak tip človeka da potem stisne rep med noge po najlažji poti
TOREJ, kater/a pozna kšn job, kjer trenutn iščejo kej za krajši delovni čas?? nujno rabm kupt tekalno stezo (lol) in rabm €€€e
hvalaa!
- TOM-Lady
- Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 8. 2009
Nisem odpirala nove teme, prav tako nisem prebrala vseh postov na to temo, zanima pa me kako je s temi stalnimi napotnicami?
Js osebno sem imela do sedaj v uporabi le mesečne napotnice, zdaj pa me zanima, kako je z obračunavanjem in potekom vsega skup z stalnimi napotnicami? Sprašujem namreč za kolegico, saj ju3 začne z študentskim delom, dobila je stalno napotnico, pozabila pa je vprašati kako to potekač. Na primer, na koncu meseca podjetje v obrazce vnese število ur, in pošlje to ( ali le kopijo) na študenta in potem ko dobi račun izplača to delo? Za naslednji mesec pa potem piše pbseg ur v naslednjo vrstico?!
Js osebno sem imela do sedaj v uporabi le mesečne napotnice, zdaj pa me zanima, kako je z obračunavanjem in potekom vsega skup z stalnimi napotnicami? Sprašujem namreč za kolegico, saj ju3 začne z študentskim delom, dobila je stalno napotnico, pozabila pa je vprašati kako to potekač. Na primer, na koncu meseca podjetje v obrazce vnese število ur, in pošlje to ( ali le kopijo) na študenta in potem ko dobi račun izplača to delo? Za naslednji mesec pa potem piše pbseg ur v naslednjo vrstico?!
Prvi neprebran prispevek • 125 prispevkov
• Stran 7 od 9
•
Prejšnja
1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov