Študij in študentsko delo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 25. Sep. 2008 16:08

ja nevem kaj je tukaj čudnega.
če jst iščem zaposlenega v marketingu naprimer, dam plače (redna zaposlitev) 800€ in finito.Če maš magisterij in če hočeš delat to za ta denar, take it or leave it.Ni tle da bi morali.marsidko ma dobro izobrazbo pa dela v kšni proizvodnji za tri fičnke.
isto je s študentskimi deli.

je pa res, da se mogoče bojijo za svoj stolček.ampak vseeno, mislim da je takih primerov precej malo, usaj jst nisem slišala za nobenga, razen tukaj od vaju.
drgač pa razumem, da nisi zadovokljen če morš visoko šolan delat na nekem slabšem delovnem mestu.ampak če želiš imet denar, nevem kaj je bolje?
Tami29
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tami29 » 25. Sep. 2008 16:19

*purple* napisal/-a:ja nevem kaj je tukaj čudnega.
če jst iščem zaposlenega v marketingu naprimer, dam plače (redna zaposlitev) 800€ in finito.Če maš magisterij in če hočeš delat to za ta denar, take it or leave it.Ni tle da bi morali.marsidko ma dobro izobrazbo pa dela v kšni proizvodnji za tri fičnke.

je pa res, da se mogoče bojijo za svoj stolček.ampak vseeno, mislim da je takih primerov precej malo, usaj jst nisem slišala za nobenga, razen tukaj od vaju.
drgač pa razumem, da nisi zadovokljen če morš visoko šolan delat na nekem slabšem delovnem mestu.ampak če želiš imet denar, nevem kaj je bolje?

Saj ni to problematicno 800 evrov za delovno mesto v marketingu, ampak za marketing danes zahtevajo fakulteto ekonomsko-trzenje ali komunikologijo, seveda ce gr za marketinsko firmo in seveda izkusnje.

Ne vem kaj bi recimo ti tam delala, razen ce gre pac za neko trzenje zavito v celofan- se pravi ime marketing.
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2008
Kraj: Daleč...

Neprebrana objavaNapisal/-a my_self » 25. Sep. 2008 16:23

jullia_ napisal/-a:
my_self napisal/-a:
a dej no, kaj misliš da sm neumna? 50 strani si v enem dnevu zapomnt in potem naslednji dan tudi znat brez da bi karkoli zamešala? za maturo si se tudi 1 dan prej učila? tak genij da si? močno dvomim.
kje si pa ti vidla da je napisala da se je kdo učil pol ure? al da je izreden fax lažji od srednje? če kdo napiše da se je učil manj kot v srednji še ne pomeni da se je pol ure.
mislim, da če se na faxu učiš vse lepo sproti (ker časa maš na pretek), razumeš snov, se ti ni treba noč in dan gulit 3 tedne prej.
ti pa tudi prehajaš z enega ekstrema v drugo.

Dveh maturitetnih predmetov se pred maturo sploh učila nisem, ker ti 3 dni piflanja tujega jezika prav nič ne pomaga. Pa zato še nisem genij. Samo naučila sem se skozi vsa 4 leta.
In ker v gimnaziji nisem prav veliko špricala, mi snov pred učenjem ni bila nekaj popolnoma neznanega, zato se ni bil noben problem 50 strani naučit (ali predelat, ne vem kje je razlika med tema glagoloma).
Če malo s pametjo bereš geografski učbenik, res ne rabiš prav veliko časa, ker so stvari blazno logične in med seboj povezane.

Sicer pa tvoje trditve sploh niso logične. Tudi če se sproti učiš, se še vedno na faksu učiš več. In če nisi genij (tvoje besede, ne moje) in se v srednji šoli učiš več, se boš na faksu učil še več. Ni druge. Ker je obseg in zahtevnost snovi večja.

je dosti podatkou k si jih moreš vbit v glavo (tudi pr geograifji, ja). tko da ne verjamem da ti je ratalo 50 strani se naučit. najlažje se je hvalit na forumu kjer te noben ne pozna in ti ne mroe noben rečt neč.. jz ti ne verjamem k je težko. sama sm bla prav dobra in mi ni nikoli zneslo se naučit 50 strani v enem dnevu. mogoče za 2 ja..
na maturi sm tudi jz mela 2 jezika pa sm se vseeno učila 1 teden prej oziroma delala vaje, kar je itak isto.
pejdi komu drugemu nakladat pravljice ker me ne boš prepričala razen če si nadpovprečno pametna.

glede učenja na faksu in srednji: posplošuješ! če ti neki leži ni nujno da rabiš tolko več ur učenja. v srendji maš 3/4 brezveznih predmeot, na faxu pa (če zbereš tistega k ti leži) se ti ni treba tolko ubadat s tem. ne pravim, da se imaš manj za učit, se maš sigurno več, ampak ne na vsakem faxu. prvo se vpiši na VSAK fax in šele potem govori s tako prepričanostjo kako je z učenjem.
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 25. Sep. 2008 16:42

Prvič - 50 strani se da naučit v enem dnevu, sam če si butast, res ne gre. :lach: Mal heca.
Drugič - tud js se nism nč učila ang. in nem. za maturo (oz. oboje skup 3 ure), ker res ne vem, kaj se maš tle sploh za učit. Če znaš, znaš.
Tretjič - a misliš da na faksu, ko greš študirat neki kar te veseli, maš pa same super fajne predmete, vse se z veseljem učiš, nč ti ni muka? Oh pa še kolk je takih predmetov, ki se ti jih je mučno učit, pa čeprav te načeloma ta študij veseli.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 25. Sep. 2008 16:43

my_self Že tri (ok, dodajam še eno :D ) punce smo ti povedale, da 50 strani ni veliko in se jih ni problem naučit v enem dnevu. Ne vem, zakaj bi lagala, nimam razloga, da bi se hvalila po forumu, medtem ko bi bila slika v realnem življenju popolnoma drugačna.

Pa tudi za maturo se ni (z mojega vidika seveda) potrebno začet učit 1 tedn prej, če delaš sproti vsa 4 leta. Ker ti snov ni tuja in se jo hitreje naučiš. Poleg tega je pa veliko predmetov, katere moraš znat od 1. letnika dalje, torej že sproti delaš za maturo.

In za vse to ni treba bit genij. :!:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Tami29
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tami29 » 25. Sep. 2008 16:45

my_self napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:
my_self napisal/-a:
a dej no, kaj misliš da sm neumna? 50 strani si v enem dnevu zapomnt in potem naslednji dan tudi znat brez da bi karkoli zamešala? za maturo si se tudi 1 dan prej učila? tak genij da si? močno dvomim.
kje si pa ti vidla da je napisala da se je kdo učil pol ure? al da je izreden fax lažji od srednje? če kdo napiše da se je učil manj kot v srednji še ne pomeni da se je pol ure.
mislim, da če se na faxu učiš vse lepo sproti (ker časa maš na pretek), razumeš snov, se ti ni treba noč in dan gulit 3 tedne prej.
ti pa tudi prehajaš z enega ekstrema v drugo.

Dveh maturitetnih predmetov se pred maturo sploh učila nisem, ker ti 3 dni piflanja tujega jezika prav nič ne pomaga. Pa zato še nisem genij. Samo naučila sem se skozi vsa 4 leta.
In ker v gimnaziji nisem prav veliko špricala, mi snov pred učenjem ni bila nekaj popolnoma neznanega, zato se ni bil noben problem 50 strani naučit (ali predelat, ne vem kje je razlika med tema glagoloma).
Če malo s pametjo bereš geografski učbenik, res ne rabiš prav veliko časa, ker so stvari blazno logične in med seboj povezane.

Sicer pa tvoje trditve sploh niso logične. Tudi če se sproti učiš, se še vedno na faksu učiš več. In če nisi genij (tvoje besede, ne moje) in se v srednji šoli učiš več, se boš na faksu učil še več. Ni druge. Ker je obseg in zahtevnost snovi večja.

je dosti podatkou k si jih moreš vbit v glavo (tudi pr geograifji, ja). tko da ne verjamem da ti je ratalo 50 strani se naučit. najlažje se je hvalit na forumu kjer te noben ne pozna in ti ne mroe noben rečt neč.. jz ti ne verjamem k je težko. sama sm bla prav dobra in mi ni nikoli zneslo se naučit 50 strani v enem dnevu. mogoče za 2 ja..
na maturi sm tudi jz mela 2 jezika pa sm se vseeno učila 1 teden prej oziroma delala vaje, kar je itak isto.
pejdi komu drugemu nakladat pravljice ker me ne boš prepričala razen če si nadpovprečno pametna.

glede učenja na faksu in srednji: posplošuješ! če ti neki leži ni nujno da rabiš tolko več ur učenja. v srendji maš 3/4 brezveznih predmeot, na faxu pa (če zbereš tistega k ti leži) se ti ni treba tolko ubadat s tem. ne pravim, da se imaš manj za učit, se maš sigurno več, ampak ne na vsakem faxu. prvo se vpiši na VSAK fax in šele potem govori s tako prepričanostjo kako je z učenjem.

Pac nacin dela je v sredni soli drugacen, predmete ki so mi lezali na faksu sem opravila z 9 in 10, anglescino sem imela na faksu 9 in 10, medtem ko v srednji soli 3.

Matura mi je bila v primerjavi s srednjo solo mala malca - vic, tako lahka se mi je zdela.

Tako da, ocitno so nas na gimnaziji pac mal zajeb. v glavo, realno znanje-matematiko sem potlacila v nezavedno, ekonomijo vzporedno sem zato pustila, ker so moji 19letni sosolci imeli vse trikrat prej zracunano kot jaz pri 24tih.
h3x0r89
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a h3x0r89 » 25. Sep. 2008 16:45

malo treba no....
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 25. Sep. 2008 16:55

my_self napisal/-a:

Jst sem izbrala nekaj, kar mi leži, pa sedim za knjigami mnogo dlje. Lahko bi šla na primerjalno književnost, tam bi tudi imela cel kup literature za predelat. O naravoslovnih faksih in obsegu vaj raje sploh ne bi.

Razliko vidim bolj v tem, da študiraš (če imaš srečo) stvar, ki te zanima, zato ti učenje ni taka muka. Če prav je trdit, da brezveznih predmetov na faksu ni, malo iluzorno. Povsod se najde kaj, kar ti greni življenje.
Sicer pa, naj se javi ena, ki se ima manj za učit na faksu kot v srednji šoli, potem bomo pa naprej govorile.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 25. Sep. 2008 17:03

Tami29 napisal/-a:
*purple* napisal/-a:ja nevem kaj je tukaj čudnega.

Saj ni to problematicno 800 evrov za delovno mesto v marketingu, ampak za marketing danes zahtevajo fakulteto ekonomsko-trzenje ali komunikologijo, seveda ce gr za marketinsko firmo in seveda izkusnje.

Ne vem kaj bi recimo ti tam delala, razen ce gre pac za neko trzenje zavito v celofan- se pravi ime marketing.

pa kaj skos menen omenjaš in mene v primere porivaš?
Sicer pa tud v marketingu sem se in se bi še naprej prav lepo znašla.Namreč ne pomaga ti fakulteta če nimaš nobene ideje :wink:
drugače pa ne ni nujno da zahtevajo šolo.v razpisih že, samo če ti dajo možnost se predstaviti in če vidijo v tebi potencialno dobrega marketinškega delavca ali tržnika,potem si njihov.
Tami29
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tami29 » 25. Sep. 2008 17:06

Govorim o marketinski agenciji.
Hm v bistvu zakaj tebe mesas zraven, ker zelo rad pametujes, pa si sveto prepricana v svojo "resnico". Ti govoris resnico, haha, resnice ni, so samo drugacni poglede vsaj kar zadeva te stvari in ne nimas dovolj izkusenj da lahko mene poducujes.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 25. Sep. 2008 17:17

glede dela zgleda jih imam bistveno več :)
prav, zapri se v svoj svet "ne morem dobiti službe ampak z mano ni nič narobe", pa bo :)
in še nekaj, izobrazba ni izkušnja.Sedenje doma za knjigami je precej različno od dejanskega dela.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 25. Sep. 2008 17:19

glede dela zgleda jih imam bistveno več :)
prav, zapri se v svoj svet "ne morem dobiti službe ampak z mano ni nič narobe", pa bo :)
in še nekaj, izobrazba ni izkušnja.Sedenje doma za knjigami je precej različno od dejanskega dela.
Tami29
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tami29 » 25. Sep. 2008 17:36

*purple* napisal/-a:glede dela zgleda jih imam bistveno več :)

Najbrz bistveno kraitevnejse od vpisovanja faktur, sifriant, ali pa brisanja mize, za kar je potrebno "leta in leta" izkusenj po mnenju delodajalca, ki misli da se posel sklene, ce nekomu placas dve pivi, v svojem najlubsem pajzlu.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 25. Sep. 2008 17:37

:)
kdor visko leta..khm..kako že?Nizko pade, kajne? :)
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2008
Kraj: Daleč...

Neprebrana objavaNapisal/-a my_self » 25. Sep. 2008 17:51

freaky napisal/-a:my_self Že tri (ok, dodajam še eno :D ) punce smo ti povedale, da 50 strani ni veliko in se jih ni problem naučit v enem dnevu. Ne vem, zakaj bi lagala, nimam razloga, da bi se hvalila po forumu, medtem ko bi bila slika v realnem življenju popolnoma drugačna.

Pa tudi za maturo se ni (z mojega vidika seveda) potrebno začet učit 1 tedn prej, če delaš sproti vsa 4 leta. Ker ti snov ni tuja in se jo hitreje naučiš. Poleg tega je pa veliko predmetov, katere moraš znat od 1. letnika dalje, torej že sproti delaš za maturo.

In za vse to ni treba bit genij. :!:

lej, zaradi mene se lahko javi še ostalih 150 ljudi k bo reklo da ni problem se naučit 50 strani v enem popoldnevu (pa še to prašanje kolko bi jih povedlo po pravici). sm hodila v šolo, mela 26 sošolceu okoli mene k so se 50 strani v neki urah naučili za dvojko al še to ne, ratalo je le najboljšim (!) se tolko snovi naučit v neki urah za 4 al 5. in njih sm poznala, tle pa ne poznam nobenga tko da ne morem vedet kolko resnice je v tem. sej ni težko napisat da ni problem se naučit 50 strani.
in če res ni panike se naučit 50 strani v neki urah, pol ne bi smelo bit niti 1000 strani v neki tednih (pejte malo pogledat po temah kko vsi jočejo da se majo toolkoo za učit, da so padli spet izpit, da jim ne bo ratalo itd.. bolj malo pozitivnih stvari v zvezi z izpiti).. bistvo je samo se usest za zvezki kr je itak vse blazno logično in med seboj povezano (to niso moje besede!) :wink:

meni pač ni jasno kako nekdo k je naredu slabo maturo, se vpisu na izredni študij, kjer je bistvo manj vaj (to je prej slabost kot kaj drugega ker moreš SAM predelat tistega kar majo na rednem študiju (dobro) razloženo) in nardi izpite. sicer je res, da ne poznam nobenga razen bivšega, ampak je zame to že dovolj dober dokaz da verjamem da denar pomaga (ne na vsaki šoli, ne vsakemu, ampak obstaja tudi to al je fer al nefer). inv erjetno nisem edina kateri to ni jasno.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]