Študij in študentsko delo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Mogoče bi bilo dobro, da še enkrat prebereš, kaj sem napisala: 50 strani ni problema predelat IN se naučit v enem dnevu.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
lolitaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 6. 2007
Ma dejte no, sej ti sama zdrava kmečka pamet pove da je na faksu treba več delat kot pa v srednji šoli.In kdor pravi da se na pravni fakulteti uči manj kot v srednji in dela vse izpite laže tko ku pes teče.In eni jim še verjamejo .
Sej pravim, eni so pač nezmotljivi in pol ne razumejo nas, navadnih smrtnikov.
my_self napisal/-a:take napake si pa študenti ne bi smeli privoščit
Sej pravim, eni so pač nezmotljivi in pol ne razumejo nas, navadnih smrtnikov.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
jullia_ napisal/-a:Tami29 napisal/-a:
Purple ker neki pise, da bi jaz izpadla kot budala on pa faca.
Sam to je to, na internetu se da vse, v anonimnosti je vse mogoce.
Saj ves ce mi nekdo pokrade par plac in prispevke sem si sam kriva.
*purple* na tem forumu sploh ni anonimna. Poleg tega pa ona išče (če prav vem) honorarne šihte, ne pa redne službe, tako kot ti.
točno tako.jst povem to kar je dejansko res.v temi o tem kje smo delali je vse napisano, vsakič tudi dodam kakšno novo delo, ki sem ga opravljala.
In ne draga Tami nihče nima načrta da boš ti izpadla budala in jaz oh in sploh fajn, ampak razlika med mano in tabo je ta, da sem jst pripravljena bla, ko nisem mela izkušenj ne ničesar prijet za vsako delo, kjer bi me vzeli, samo da zaslužim svoj denar.in na tak način sems topala usakič stopničko višje.par let nazaj sem delala za borih 400 tolarjev na uro, zdej pod 4€ ne stopim, ker lahko izbiram, ker imam možnosti in ker sem za delodajalce mislim da precej fajn kader.Ampak tu se začne težava.zakaj menjam službe.Ker kmalu študent postane deklica za vse in hmalu se prične tukaj izkoriščanje.Izkoriščalo se me pa ne bo, da bom delala vse možne dneve in praznike, drugi bodo pa čičali na celi riti.in fer plej.Če ni fer pleja, grem.trenutno si še lahko to privoščim in bom izbirala kuker bom lahko, dokler bom imela status.pač želim usaj nek normalen šiht.In še to.Delam že od 15 leta, stara sem 22,5. Izkušenj ogroomno, na različnih področjih, tudi na takih kamor verjetno nebi stopila kar vsaka noga.
In to je še ena iztočnica za temo o študentskem delu in šolanju in služenju svojega denarja.Mislim, da jst nebom imela nekih problemov pri iskanju službe.Ok, verjetno 5000 evrov plače lih ne bom mela, ampak vseeno, za svojo brezposelnost se ne bojim.
in še tole.že prvi vtis na delodajalca je vtis preko Cvja in prošnje.Če je Cv napol prazen, izkušenj malo, slabo spisana prošnja...jah, potem pač ne moreš pričakovat nekega bajnega rezultata.To je prvo v kar moraš vložit veliko časa, natančnosti in energije, da se spiše en ornk Cv.
In verjamem, če bi bila res potencialni kandidat za delodajalca, če bi preko prošnje in razgovora razbral da bi te blo fajn imet, bi te že zdavnaj vzeli.zato, kot sem že rekla sumim, da je v temi problem ne pa v delodajalcih in Janši.
-
Ashley*** - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
^^Ah kje je fora, da bi se trudu predelat neko snov, če je potem nebi znal. Da se ti lub tok obešat na besede Uglavnem, komot se da naučit 50 strani v enem dnevu, če se resno vsedeš za knjigo.
edit: namenjeno zadnjemu postu od my_self.
edit: namenjeno zadnjemu postu od my_self.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
my_self napisal/-a:
a dej no, kaj misliš da sm neumna? 50 strani si v enem dnevu zapomnt in potem naslednji dan tudi znat brez da bi karkoli zamešala? za maturo si se tudi 1 dan prej učila? tak genij da si? močno dvomim.
kje si pa ti vidla da je napisala da se je kdo učil pol ure? al da je izreden fax lažji od srednje? če kdo napiše da se je učil manj kot v srednji še ne pomeni da se je pol ure.
mislim, da če se na faxu učiš vse lepo sproti (ker časa maš na pretek), razumeš snov, se ti ni treba noč in dan gulit 3 tedne prej.
ti pa tudi prehajaš z enega ekstrema v drugo.
Dveh maturitetnih predmetov se pred maturo sploh učila nisem, ker ti 3 dni piflanja tujega jezika prav nič ne pomaga. Pa zato še nisem genij. Samo naučila sem se skozi vsa 4 leta.
In ker v gimnaziji nisem prav veliko špricala, mi snov pred učenjem ni bila nekaj popolnoma neznanega, zato se ni bil noben problem 50 strani naučit (ali predelat, ne vem kje je razlika med tema glagoloma).
Če malo s pametjo bereš geografski učbenik, res ne rabiš prav veliko časa, ker so stvari blazno logične in med seboj povezane.
Sicer pa tvoje trditve sploh niso logične. Tudi če se sproti učiš, se še vedno na faksu učiš več. In če nisi genij (tvoje besede, ne moje) in se v srednji šoli učiš več, se boš na faksu učil še več. Ni druge. Ker je obseg in zahtevnost snovi večja.
- Tami29
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 9. 2008
"ornk" CV, hm potem ko jih spises za studentska dela ze ene 70, pa za redne sluzbe prav tako, ze ves ne kaj bi notri vtaknil.
JAz sem potem ko sem dokoncala faks izbirala studentsko delo med ministrstvi, podjetjem Procter&Gamble - v 14 dneh sem tam zasluzila toliko kot kolegi v svojih sluzbah v enem mesecu, delala za volitve, bila sem vodja delovne skupine na Studentski organizaciji, vmes sem bila na studijski izmenjavi v tujini, delala sem nekje na recepciji kjer sem za 5 ur dela na dan zasluzila dovolj za en mesec, ob 4-rih zjutraj sem se pred sluzbo na recepciji hodila uvajat na RTV.
A se kaj? Delala sem pa lahko ker imam vpisan magisterij, ce ne te moznosti ne bi imela.
Aja btw delam trenutno se v tujini, samo zal se vracam z oktobrom.
A je to dovolj za CV, pa znanje treh tujih jezikov, pa se prostovoljna dela- pisanje clankov, urednikovanje, pomoc pri organizaciji dogodkov.
Pa malo razmislite, kaj je tukaj narobe, v pol ure lahko sklafam par strani konsistentnega teksta, mogoce bi res morala kar na slepo posiljat na razna urednistva.
Nekomunikativna pa tudi nisem.
JAz sem potem ko sem dokoncala faks izbirala studentsko delo med ministrstvi, podjetjem Procter&Gamble - v 14 dneh sem tam zasluzila toliko kot kolegi v svojih sluzbah v enem mesecu, delala za volitve, bila sem vodja delovne skupine na Studentski organizaciji, vmes sem bila na studijski izmenjavi v tujini, delala sem nekje na recepciji kjer sem za 5 ur dela na dan zasluzila dovolj za en mesec, ob 4-rih zjutraj sem se pred sluzbo na recepciji hodila uvajat na RTV.
A se kaj? Delala sem pa lahko ker imam vpisan magisterij, ce ne te moznosti ne bi imela.
Aja btw delam trenutno se v tujini, samo zal se vracam z oktobrom.
A je to dovolj za CV, pa znanje treh tujih jezikov, pa se prostovoljna dela- pisanje clankov, urednikovanje, pomoc pri organizaciji dogodkov.
Pa malo razmislite, kaj je tukaj narobe, v pol ure lahko sklafam par strani konsistentnega teksta, mogoce bi res morala kar na slepo posiljat na razna urednistva.
Nekomunikativna pa tudi nisem.
- Tami29
- Sramežljivka
Vecina delodajalcev isce kadre ad hoc, bolj organiziran sistem imajo zgolj vecja podjetja, sistemi, ki tudi iscejo bolj izobrazen kader.
Je pa ravno tu najtezje notri pridet.
Direktorcku, nekemu posredniku, pa je pomembno samo kako bo zaposlil neko hudo bejbo ki si najrajsi v zivlenju lakirana nohte.
Je pa ravno tu najtezje notri pridet.
Direktorcku, nekemu posredniku, pa je pomembno samo kako bo zaposlil neko hudo bejbo ki si najrajsi v zivlenju lakirana nohte.
-
*purple* - Cosmopsiho
no, jst nisem niti ena huda bejba (po stereotipsko) in vse nohte mam pogrižene, tko da....
nevem pač Tami kje bi bil tvoj problem.ne poznam te, ne morem točno presodit.
ampak če te res noben noče vzet, jst nevem kaj naj rečem.
jst CVje vse isto spišem.spreminjam samo kar je z določenimi pogoji oziroma namen CVja.ostalo je vse isto.Vse izkušnje do a-ž in ostalo.
nevem, sem zgleda pač dober Cv spisala
in ni več tolk razlike med redno zapolsitvijo in študentskim delom.vedno več delodajalcev išče potencialne kandidate za zaposlitev in ti kandidati morajo seveda ustrezati vsem njihovim pogojem, kot za redno delo tudi za študentsko.
do zdej kjerkoli sem bla, sem bla tretirana isto kot zaposlen.No, pogodb nisem pdopisovala ker mi to ni v interesu pri študentskih delih, vseeno pa so bili pogoji/sankcije in vse ostalo povečini isto kot pri zaposlenih.
nevem pač Tami kje bi bil tvoj problem.ne poznam te, ne morem točno presodit.
ampak če te res noben noče vzet, jst nevem kaj naj rečem.
jst CVje vse isto spišem.spreminjam samo kar je z določenimi pogoji oziroma namen CVja.ostalo je vse isto.Vse izkušnje do a-ž in ostalo.
nevem, sem zgleda pač dober Cv spisala
in ni več tolk razlike med redno zapolsitvijo in študentskim delom.vedno več delodajalcev išče potencialne kandidate za zaposlitev in ti kandidati morajo seveda ustrezati vsem njihovim pogojem, kot za redno delo tudi za študentsko.
do zdej kjerkoli sem bla, sem bla tretirana isto kot zaposlen.No, pogodb nisem pdopisovala ker mi to ni v interesu pri študentskih delih, vseeno pa so bili pogoji/sankcije in vse ostalo povečini isto kot pri zaposlenih.
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
^ Ah jaz pa mislim, da je velika razlika med tem, kakšne kriterije ima delodajalec za študenta al iredno zaposlenega.
-
*purple* - Cosmopsiho
ne ni.edino kar je lahko ovira je izobrazba, ampak tudi izobrazbo kratkomalo spregledajo če imajo od tebe dober profit in če dobro delaš.
Ravno v predzadnjem podjetju, kjer sem delala so zaposlili dekle z osnovno šolo med tržnike, ker je tako dobro prodajala in bila marketinško podučena in sposobna, da jo niso hoteli zgubit za nič na svetu.
in v zadnjem pdojetju kjer sem bla, vsi dobri preidejo v roku leta ali dveh v zaposlenega.
če si dober, ne bo ovire.
Sicer pa če gledaš na ŠS spletni strani je veliko del kjer piše da iščejo študenta za dalj časa z možnostjo daljše zaposlitve.
ni več tko kot je blo učasih ko so preko ŠS zaposlovali svega in svašta.zdej precej bolj gledajo, da je delavec res uredu pa ali je preko ŠS ali pogodbe.In vedno več delodajalcev študente tudi tretira enako kot zaposlene z enako odgovornostjo dela.razen v tem je razlika, da je študent bolj riziko varianta, ker lahko danes je, jutri ga pa ni več in seveda cenejša delovna sila.zato pa tudi tvegajo in vsakič manj, ker iščejo sposoben delaven in priden kader.
Ravno v predzadnjem podjetju, kjer sem delala so zaposlili dekle z osnovno šolo med tržnike, ker je tako dobro prodajala in bila marketinško podučena in sposobna, da jo niso hoteli zgubit za nič na svetu.
in v zadnjem pdojetju kjer sem bla, vsi dobri preidejo v roku leta ali dveh v zaposlenega.
Sicer pa če gledaš na ŠS spletni strani je veliko del kjer piše da iščejo študenta za dalj časa z možnostjo daljše zaposlitve.
ni več tko kot je blo učasih ko so preko ŠS zaposlovali svega in svašta.zdej precej bolj gledajo, da je delavec res uredu pa ali je preko ŠS ali pogodbe.In vedno več delodajalcev študente tudi tretira enako kot zaposlene z enako odgovornostjo dela.razen v tem je razlika, da je študent bolj riziko varianta, ker lahko danes je, jutri ga pa ni več in seveda cenejša delovna sila.zato pa tudi tvegajo in vsakič manj, ker iščejo sposoben delaven in priden kader.
- Tami29
- Sramežljivka
*purple* napisal/-a:ne ni.edino kar je lahko ovira je izobrazba, ampak tudi izobrazbo kratkomalo spregledajo če imajo od tebe dober profit in če dobro delaš.
Samo tako jaz sem iskala preko studentskega servisa in tudi redno sluzbo, tako da lahko precenim ti pa ne mores.
Btw. za komercialo, v bistvu ni potrebna nikakrsna izobrazba, pa velikokrat akvizerstvo in potnika na terenu v to zavijejo, ampak je bolj pomembno kaksen clovek si, ampak kaj bi jaz tbe ucila ti itak vse najbolje ves.
Sem pa velikokrat dozivela, da so mi namignili da imam previsoko izobrazbo recimo na Unilver In AcNielsen, ker sem imela faks ze dokoncan iskala pa prek SS.
-
*purple* - Cosmopsiho
sam s tabo se res ne da normalno pogovarjat
mogoče je pa lih u tem problem.
sicer pa nekak kar mal dvomim, da te zarad previsoke izobrazbe niso želeli za kader.Mogoče je bil pa to samo izgovor?
nevem, mal pretuhtaj sama pri sebi in boš najboljš vedla zakaj pa kako.
sicer pa nekak kar mal dvomim, da te zarad previsoke izobrazbe niso želeli za kader.Mogoče je bil pa to samo izgovor?
- Tami29
- Sramežljivka
*purple* napisal/-a:sam s tabo se res ne da normalno pogovarjat
Ej sori se v zivo me vidli niso, to je blo vse po telefonu.
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Ne bi rekla da je izgovor, ker sem tudi jaz že slišala za take primere.*purple* napisal/-a:.
sicer pa nekak kar mal dvomim, da te zarad previsoke izobrazbe niso želeli za kader.Mogoče je bil pa to samo izgovor?.
Oni so iskali nekoga recimo s 5. (dam za primer) stopnjo izobrazbe, ona ima pa višjo in bi jo morali več plačati, pač primerno njeni izobrazbi.
Čeprav vem pa tudi za primer, ko ima punco višjo izobrazbo od zahtevane, pa ji plačujejo manj, pač za to delovno mesto, ki ga ima. Joj sem zabluzila, upam, da razumete, kaj sem hotela reči.
- Tami29
- Sramežljivka
metuljčica* napisal/-a:Ne bi rekla da je izgovor, ker sem tudi jaz že slišala za take primere.*purple* napisal/-a:.
sicer pa nekak kar mal dvomim, da te zarad previsoke izobrazbe niso želeli za kader.Mogoče je bil pa to samo izgovor?.
Oni so iskali nekoga recimo s 5. (dam za primer) stopnjo izobrazbe, ona ima pa višjo in bi jo morali več plačati, pač primerno njeni izobrazbi.
Čeprav vem pa tudi za primer, ko ima punco višjo izobrazbo od zahtevane, pa ji plačujejo manj, pač za to delovno mesto, ki ga ima. Joj sem zabluzila, upam, da razumete, kaj sem hotela reči.
Razlika v placi je minimalna, to ne more bit izgovor, ampak kot diplomant pac bos tezje zadovoljen z delovnim mestom za 5. stopnjo in bos kao iskal naprej.
Oz. nekateri delodajalci se cutijo ogrozene, da jim bos v kratkem spodjedel delovno mesto.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov