Študij in študentsko delo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
lorelaj napisal/-a:[vanessa] napisal/-a:lolitaa kdaj ti bo pa tebi jasno da si dosadna??k nism napisala da brez truda in z denarjem dobiš 10ko.. sm napisala da se moreš tudi za oceno potrudi, samo da je z denarjem lažje.. js sm pač takega mnenja kr poznam teh 7 ljudi k pride na easy skozi (je gradbena lahk faks?kaj pa pravna? NITI NE in ful močno dvomim da se najde kak lahk faks k je to relativno) in se trudijo pol manj ku so se v srednji.. to je pač moje mnenje, ni treba jemat vsega tko osebno!mene ne bo noben prepriču v nasprotno tko ku js nbom vas in se niti ne trudim, tko ku se tudi vam ni treba.. če ste eni tko omejeni da ne znate sprejemat mnenj od drugih pol res ne vem kaj delate na forumu
in če bi biu izredni in redni študij isti drek, če bi biu isti sistem/ista predavanja, če obravnavajo vsih enakovredno, če res denar ne vpliva na neč, pol zakaj nima vsak faks izrednega študija?!
Čaki mal, ti pravš direkt za gradbeno in pravno, da se manj trudijo kot v srednji šoli ali te jaz narobe razumem? Zdej ne vem kako blizu ste si s temi prijatelji, vendar kako veš, da v ta dva faksa vlagajo manj časa in se manj trudijo? Če so ti sami povedal, potem ni nujno da jim verjameš, ker tudi jaz poznam veliko takih, ki pravijo, da se nič ne učijo, pa vsi vemo, da ogromno časa preživijo za knjigami. Zdej ne vem, kje si našla dva izmed težjih faksov v Sloveniji in ju označila kot faksa kje se na easy pride skoz, ampak kar verjemni, da to ni res. Gradbena pa lahek faks. Mogoče pa zato lažje delajo, ker jih študij zanima...
Vsak faks pa nima izrednega študija zato, ker se je npr. medicini treba 100% posvetit, tudi zaradi prakse in študij ob delu ni možen. In če si že tako obveščena o vseh teh zadevah bi lahko vedela, da je na izrednem veliko manj vaj, ker pač imajo na voljo manj ur. Zdej si pa predstavljaj zdravnika z manj prakse oz. vaj.
Aja pa še to, mi je ravno zadnjič kolegica razlagala, da na njihovem faksu še raje vidijo, da čimveč izrednih pade, saj morajo tako še enkrat plačat polovični znesek študija in tako fakulteta več zaluži.
torej.. sm napisala pravno & gradbeno ker tja hodita dva k jih še najbolj poznam in ni razloga da bi se mi zlagali.. kr vem da skozi žurajo, bolj malo hodijo na predavanja in se jim preprosto ne da.. se učijo, ma dosti manj ku v srednji.. tisti k je na gradbeni je meu 2 leti zapored popravni s fizike in matematike.. in tudi če bi se non-stop uču.. ne rataš čez noč talent za matematiko in fiziko k tudi če ni na UNI je sigurno 10x težje ku v srednji..
sej sm napisala da pravo in gradbena niti najmanj nista lahka faksa (k ena pred mano je napisala da verjetno hodijo na lažje faksi.. sama sm mnenja da LAHKI faksi ne obstajajo k vsak faks je posvoje zajeban)
js sm pač takega mnenja da ma izredni faks ful več prednosti in verjetno to lih zarad denarja
lolitaa še zadnjič ti povem, da sm napisala da sm samo mnenje povedla in da me noben ne bo prepriču kar še ne pomeni da nimate prou.. js pač tko mislim.. in za razliko od tebe ne napadem vsakega k ma drugačno mnenje od mene in ne mečem vn da govorijo gluposti k je pač to njihovo MNENJE in spoštujem to, al majo prou al ne.. ne vem zakaj moreš jemat vse kar napišem tko osebno.. in če slučajno res nimam prou je pač to moja stvar in bodi vesela da si ti bolj pametna.. ne vem kaj se tolko sekiraš in razburjaš
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
- my_self
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 6. 2008
- Kraj: Daleč...
mortisha napisal/-a: ok mal OT-lol lolitaa pametuje kok je odrasla pa še črkvat ne zna prou mal ponovi nepravilne glagole...grow-grew-grown..remember? brez zamere pa konc OTGrown up!
take napake si pa študenti ne bi smeli privoščit
moj bivši je hodu prvo leto redno na pravno, nrdu je mogoče 2 izpita k mu res ni ležau noben predmet oziroma kr celoten fax (si je pa ful želel bit odvetnik) in potem se je vpisu izredno na pravo (bolj za foro kr je bil prepričan da ne bo nardu) da bi lahko zraven še delu in kaj se je zgodil? naredu je vse izpite (učiu se je tolko kot leto prej s tem da je mogu dosti sam doma predelat in še delu je) k je mogu nardit da je lahko napredovau v 2.letnik (redno)
pa rečte zdej da nima denar nič veze.
v določenih primerih so te govorice od denarja resnične, v drugih ne. to da ti tebi denar pomaga/ti ne pomaga, še ne pomeni da ni res ne eno ne drugo. enim se godi, drugim ne, kot je ena pred mano napisala - je odvisno od faxa. tak da se je brezveze kregat ker ma vsak posvoje prou.
- my_self
- Komunikatorka
*skokica* napisal/-a:Seveda denar pomaga - če plačaš 3000 EUR imaš še kako veliko motivacije za učenje.
Drugače pa poznam človeka, ki je imel celo gimnazijo težave z matematiko, danes je pa doktor gradbeništva.
no ja, 3000€ lih ni
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
[quote="[vanessa]
torej.. sm napisala pravno & gradbeno ker tja hodita dva k jih še najbolj poznam in ni razloga da bi se mi zlagali.. kr vem da skozi žurajo, bolj malo hodijo na predavanja in se jim preprosto ne da.. se učijo, ma dosti manj ku v srednji.. [/quote]
In kao z manj učenja kot v srednji naredijo pravo? Oni lažejo tebi ali pa ti lažeš nam.
In tukaj ne gre za tvoje mnenje, ker to, da trdiš, da se na faksu folk uči manj kot v srednji šoli ni subjektivno mnenje ampak čisto objektivna trditev. Napačna sicer, ampak še vedno objektivna. Tako da ne bluzit o pravici do drugačnega mnenja in spoštovanju različnosti.
torej.. sm napisala pravno & gradbeno ker tja hodita dva k jih še najbolj poznam in ni razloga da bi se mi zlagali.. kr vem da skozi žurajo, bolj malo hodijo na predavanja in se jim preprosto ne da.. se učijo, ma dosti manj ku v srednji.. [/quote]
In kao z manj učenja kot v srednji naredijo pravo? Oni lažejo tebi ali pa ti lažeš nam.
In tukaj ne gre za tvoje mnenje, ker to, da trdiš, da se na faksu folk uči manj kot v srednji šoli ni subjektivno mnenje ampak čisto objektivna trditev. Napačna sicer, ampak še vedno objektivna. Tako da ne bluzit o pravici do drugačnega mnenja in spoštovanju različnosti.
-
Ashley*** - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
[vanessa] napisal/-a:torej.. sm napisala pravno & gradbeno ker tja hodita dva k jih še najbolj poznam in ni razloga da bi se mi zlagali..
Si me mal nasmejala..ne vem kake kolege maš ti, da te tkole okol prnašajo; pravo ni faks, k se ga neb dal narest, ampak definitivno se je pa treba kr fajn naučit stvari..in d greš pol primerjat pravo s sredno, k smo se usi v 2h urah naučil za test.. Nimaš najbolj realne slike o fakultetah očitno.
- my_self
- Komunikatorka
^^ jao, pa sej ni nikjer napisala kolko ur so se učili v srednji in kolko so se na faksu
in ne vem na kašno šolo si ti hodila da govoriš da je blo 2h dovolj za test. mogoče na kako kmetijskojz nism nikoli verjela tistim k so govorili da neč ne sedijo za zvezki v srednji, ker ni tako prerosta (sigurno bolj od faxa, ampk tko lahka pa spet ni)
in ne vem na kašno šolo si ti hodila da govoriš da je blo 2h dovolj za test. mogoče na kako kmetijskojz nism nikoli verjela tistim k so govorili da neč ne sedijo za zvezki v srednji, ker ni tako prerosta (sigurno bolj od faxa, ampk tko lahka pa spet ni)
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Jst se nisem v gimnaziji nikoli več kot eno popoldne učila za kontrolko. Če bi pa že takrat za tistih 50 strani učbenika (ki je z vsemi slikcami bistveno drugačen od študijskega gradiva na faksu) porabila 1 teden, bi pa na faksu bolj tenko piskala.
Sicer pa sploh ni važno. vanessa očitno pozna enega genija, ki s splošno izobrazbo in pol ure učenja dela pravo. Jst pa poznam 50 sošolcev, ki vložijo bistveno več časa in dela, od tega je kar nekaj izrednih.
Torej je njen primer izjema, ki potrjuje pravilo, ne pa nek resen argument, da je izredni faks lažji od srednje šole.
Sicer pa sploh ni važno. vanessa očitno pozna enega genija, ki s splošno izobrazbo in pol ure učenja dela pravo. Jst pa poznam 50 sošolcev, ki vložijo bistveno več časa in dela, od tega je kar nekaj izrednih.
Torej je njen primer izjema, ki potrjuje pravilo, ne pa nek resen argument, da je izredni faks lažji od srednje šole.
-
Ashley*** - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
my_self napisal/-a:^^ jao, pa sej ni nikjer napisala kolko ur so se učili v srednji in kolko so se na faksu
No ne nism hodila na kmetijsko, ampak na Bežigrad..mal sm karikerala, ampak več kot 1 dan nikoli nisem porabila za en test - ker sm pač kampanjska učenka. Kle se pa učim za en izpit po 2,3 tedne..in se mi zdi njena izjava zato smešna.
-
*lilica* - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 8. 2007
[vanessa] napisal/-a:js sm pač takega mnenja da ma izredni faks ful več prednosti in verjetno to lih zarad denarja
Ja, izredni faks ma prednosti, za tiste, ki delajo cel teden, pa še to ni povsod tako.
Na nekaterih faksih izredni študij poteka tudi med tednom in ne samo konec tedna, torej petke in sobote.
Poleg tega je za izredni študij vsako leto potrebno odšteti kar nekaj denarja.
Jaz osebno sem za redni faks in tud, če bi mi kdo plačal, ne bi šla izredno.
Sem na fakulteti za socialno delo in lahko rečem, da prvi letnik še zdaleč ni bil težak.
Čez leto se ni bilo potrebno skoraj nič učiti, prav tako ni bilo kakšnih nalog, sem pa tja mogoče kakšna seminarska in to je to.
Seveda pa je bilo na koncu potrebno stisnit zobe kot na vsakem faksu in je ratalo.
Jest bom letos v Ljubljani in upam, da mi bo študij dopuščal, da bom lahko kak dan tudi delala preko ŠS.
-
red*cherry - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 6. 2008
Tami29, jst sm sicer še študentka, ampak vsa dela, ki sem jih med študijem opravljala, so bla čist ok. Je res, da ne primem za taprvega ki se mi ponuja, tako da primerno delo iščem tud par dni. Ne vem, men je blo čist vedno še kar ok vse, no... Pa dej išč kej druzga, jst se že ne bi j**** s takimi šefi, še sploh s tistimi babami na ministrstvih.
- my_self
- Komunikatorka
jullia_ napisal/-a:Jst se nisem v gimnaziji nikoli več kot eno popoldne učila za kontrolko. Če bi pa že takrat za tistih 50 strani učbenika (ki je z vsemi slikcami bistveno drugačen od študijskega gradiva na faksu) porabila 1 teden, bi pa na faksu bolj tenko piskala.
a dej no, kaj misliš da sm neumna? 50 strani si v enem dnevu zapomnt in potem naslednji dan tudi znat brez da bi karkoli zamešala? za maturo si se tudi 1 dan prej učila? tak genij da si? močno dvomim.
kje si pa ti vidla da je napisala da se je kdo učil pol ure? al da je izreden fax lažji od srednje? če kdo napiše da se je učil manj kot v srednji še ne pomeni da se je pol ure.
mislim, da če se na faxu učiš vse lepo sproti (ker časa maš na pretek), razumeš snov, se ti ni treba noč in dan gulit 3 tedne prej.
ti pa tudi prehajaš z enega ekstrema v drugo.
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
my_self napisal/-a:50 strani si v enem dnevu zapomnt in potem naslednji dan tudi znat brez da bi karkoli zamešala?
Oprosti, ampak 50 strani pa res ni veliko se za naučit in kamot predelaš v enem dnevu. Pa nisem noben genij, nimam sposobnosti hitrega branja, nič.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov