Študij in študentsko delo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Naja*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Naja* » 09. Okt. 2009 21:28

Mene pa neki zanima: a je plačilo (kdaj bo nakazano) če delaš prek šs odvisno od podjetja do podjetja al vsi dobijo (podobno kot redno zaposleni) recimo točno določenga v mesecu (15. kot je pr večini)? Pa a si lahka dovoljo, da ti ne nakažejo na določen datum plače? Ka pa a to vam povejo takoj na začetku dela kdaj dobite plačo?
luncca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a luncca » 09. Okt. 2009 21:32

Nakažejo kdara hočejo oz. kokr se zmeniš, js recimo že 5 let delam prek študenta, pa še ni blo mesca, da bi vedla kdaj točno dobim. Včasih je rečeno konec mesca, pa sm dobila par dni poznej...
Če so kkšna velika podjetja, je mogoče drugače urejeno, ker pač nakazujejo plače skupaj... pri kakšnih privatnikih je pa ponavadi tako, da nakažejo ko se spomnijo... Ko pošljejo napotnico na študentski servis, ponavadi še isti dan dobiš nakazano (po 15 uri), seveda če podjetje redno plačuje račune. Čene ti študent noče založit...
Uporabniški avatar
Veron|ka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Veron|ka » 09. Okt. 2009 21:35

to kdaj ti nakažejo, je odvisno od podjetja do podjetja.. eni majo na začetku meseca, eni v sredini, čist odvisno.. drugače pa se zna tudi zgoditi, da ne dobiš nakazano.. to pa pol študentski servis ureja in pošlje na podjetje opomine.. sm pa že slišala različne zgodbe, da naj bi bla ponekod tudi krivda s strani študentskih servisov, da nekateri zelo zavlačujejo z nakazilom in se zgovarjajo na to, da niso dobili nobene napotnice vrnjene.. sicer mam jst same pozitivne izkušnje, tako da ti težko kaj več povem :)

The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched.
They must be felt with the heart.
Uporabniški avatar
Marlboro_gold
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Marlboro_gold » 02. Nov. 2009 22:28

Če katero zanima razgibana služba, kjer si lokacijo in delovni čas izberete sami, plačilo je super, možnost napredka zelo dobra, poleg tega pa je kader mlad in z zelo dobrimi odnosi, mi naj piše na ZS.
Iščejo pa se zgovorne in samozavestne osebe, ki nimajo strahu pred komunikacijo, delo je povezano s finančnim svetovanjem. Predhodno znanje ni potrebno, vsega vas naučijo.
Več na ZS

Lp
Uporabniški avatar
nogavicka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a nogavicka » 10. Avg. 2010 22:26

Smetka_ napisal/-a:Mene pa sam zanima če je kera že delala promocije za amnesty international in kako to zgleda?

že mal zastarel post, a še vedno aktualno delo :) kdo ve kj o tem? delodajalec pravi, da moras pridobit vsaj 2 nova clana na dan (dela se 4 ure)-kolk je to kj tezko/lahko? :D
Uporabniški avatar
girl92
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a girl92 » 11. Avg. 2010 8:59

a je katera delala čez vikende v srednji šoli v 4. letniku?
sama bi poskusla kj najdit, k zdle čez počitnce nisem dobila..pa me zanima če je ubistvu to sploh izvedljivo. oz. pač vaše izkušnje :D
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 11. Avg. 2010 10:26

Ja, jaz sem delala med vikendi v 3. in 4. letniku (petek, sobota zvečer-ponoči) in sicer sem v mojem kraju pomagala v fitnes centru. Meni je blo ok, ker se je ful dalo zmenit z delodajalcem kdaj bom delala, posebej v času mature, takrat 2 mesca nisem šla delat. Drugače pa so tudi ostali moji kolegi delali med vikendi (kelnarjenje, raznašanje časopisov, delo v trgovini), precej jih je delalo tudi na črno. Nekateri pa spet pravijo, da jim je šola bolj pomembna kot pa zaslužek. Ampak mislim da se vse da, če se dobro zorganiziraš pa poiščeš neko delo, ki je v tvojem kraju, da ti ni predaleč.
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 11. Avg. 2010 10:27

nogavicka napisal/-a:
Smetka_ napisal/-a:Mene pa sam zanima če je kera že delala promocije za amnesty international in kako to zgleda?

že mal zastarel post, a še vedno aktualno delo :) kdo ve kj o tem? delodajalec pravi, da moras pridobit vsaj 2 nova clana na dan (dela se 4 ure)-kolk je to kj tezko/lahko? :D

True. 2 nova člana. Jah, tak je: eni odpadejo že prvi dan (prvič moraš brez pardona 2 nova dobit, da te obdržijo), eni delajo že ful dolg. Jaz sem delala ena 2 meseca, potem pa mi je bilo že malo bedno težit in mi je padla motivacija in seveda nisem bila vč učinkovita. Ni pa tako, da takoj prvič, ko ne dobiš dveh, letiš. Če imaš drugače dobre rezultate, dobiš še kako šanso.
Hm, kako je zahtevno? Odvisno od tega, kako prepričljiva znaš bit :) Mene je vedno fasciniralo, da sem v doniranje prepričala folk, ki so 3 minute nazaj sploh prvič v življenju slišali za AI. :D
Je bilo pa kul delat, ker je dobro plačano in še delaš lahko čisto po želji, ko in če pač imaš čas. Mi je bilo malo bedno le, da si lahko delal le 4 ure na dan (se pravi le cca 22€ na dan) in če ravno nimaš vsak dan časa, si ne moreš ravno nabiti ur.
Uporabniški avatar
girl92
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a girl92 » 11. Avg. 2010 17:05

rokerca, hvala za odgovor :)
sj bom probala kj najdt. itak računam da nardim izpit za avto, tko da se bom lh vozila. itak vprašanje če bom kaj našla...če mi pa potem ne bo znesl bom pa opustila to :)
Uporabniški avatar
nogavicka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a nogavicka » 11. Avg. 2010 20:26

_patchouli_ napisal/-a:
nogavicka napisal/-a:

True. 2 nova člana. Jah, tak je: eni odpadejo že prvi dan (prvič moraš brez pardona 2 nova dobit, da te obdržijo), eni delajo že ful dolg. Jaz sem delala ena 2 meseca, potem pa mi je bilo že malo bedno težit in mi je padla motivacija in seveda nisem bila vč učinkovita. Ni pa tako, da takoj prvič, ko ne dobiš dveh, letiš. Če imaš drugače dobre rezultate, dobiš še kako šanso.
Hm, kako je zahtevno? Odvisno od tega, kako prepričljiva znaš bit :) Mene je vedno fasciniralo, da sem v doniranje prepričala folk, ki so 3 minute nazaj sploh prvič v življenju slišali za AI. :D
Je bilo pa kul delat, ker je dobro plačano in še delaš lahko čisto po želji, ko in če pač imaš čas. Mi je bilo malo bedno le, da si lahko delal le 4 ure na dan (se pravi le cca 22€ na dan) in če ravno nimaš vsak dan časa, si ne moreš ravno nabiti ur.

kako pa izgleda razgovor? (matr, se sekiram :D )
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 11. Avg. 2010 20:34

girl92:

Probi kaj najt v svojem kraju, ful se splača, če ti nočejo plačat potnih stroškov (vsaj meni se je, ker sem delala ob večerih in mi je na vikend naneslo približno 200 evrov :D ).
Saj če boš pa dobila zoisovo štipendijo (v kar sem skoraj prepričana, da jo boš dobila glede na tvoje povprečje), pa itak ni panike :D
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 12. Avg. 2010 16:13

@nogavicka: prideš, se vsedeš in pogovoriš z eno čist simpatično žensko (vsaj ta, ki ima to v Lj čez, je super faca). Pač, malo te bo izprašala standardna vprašanja; povej nekaj o sebi, svojih hobijih, kaj študiraš, izkušnjah, kaj veš o AI (upam, da veš vsaj, s čim se ukvarjajo, ker drugače nimaš šans :D ), naštej svoje dobre in slabe lastnosti..., pač običajen klepet na razgovoru. Ene 5 minutk vse skupaj. Bodi sproščena, pa bo.
Uporabniški avatar
nogavicka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a nogavicka » 13. Avg. 2010 14:43

hvala :)
pikcpokc
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a pikcpokc » 07. Okt. 2010 17:37

Hej!
Mene pa zanima če ste mogoč kej delali v Leclercu, kot blagajniki preko študentskega servisa.. Kok zgleda, kakšn odnos majo,...?
Uporabniški avatar
_Klepetulja_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a _Klepetulja_ » 08. Okt. 2010 11:54

:)
Zadnjič spremenil _Klepetulja_, dne 09. Okt. 2010 16:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Parva scintilla saepe magnam flamam excitat...

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov