Študij in študentsko delo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
*purple* napisal/-a:lorelaj napisal/-a:Evo o tem govorim. Seveda nekateri lahko delajo vsak dan ob faksu, samo vprašanje je kaj jim potem ostane od študentskih let. Nič lepega-predavanja, učenje in delo. Pa saj smo študentje, še celo življenje bomo lahko delali.
Tanika ti se pa sploh ne sekiraj kaj ti drugi govorijo in kako te gledajo, ker si ogromno dosegla. Sem prepričana, da bi veliko mladih na tvojem mestu nehalo hoditi na faks (kar bi bilo lahko celo razumljivo), ti pa si vztrajala in to je res pohvale vredno.
jst imam od mojih mladih let precej veliko.vedno najdem službe s prijetnim kolektivom, se imam fino na šihtu, se imam fino doma, v šoli sicer malo manj ker ponava grem samo takrat ko so izpiti al pa kšna posebna predavanja.ni rečeno, da če delaš da si uničuješ mladost.nasprotno.jst sm z mojimi deli, spoznala tolk različnega in uredu folka, da verjet ne morem.ena izmed njih, bivša sodelavka je moja najboljša kolegica ever in za nič na svetu nebi zamenjala tistega časa ko sem delala v tisti firmi, ko sem spoznala njo.
Meni lajhanje naokoli po desetih kafetih ne pomeni nič.Mi več pomenijo trije kafeti na teden ki so kvalitetni.in zato delam, delam šolo in vse in uprav tako uživam življenje.Celo bolj, kot prej ko sem visela doma in čas zapravljala za brezveze.trenutno sicer ne delam, ker iščem šiht nekje v bližini, in že to mi precej mori.
Ampak da bi pa rekla, d ami je lesa žal in žal časa...Nikoli!Pač poiščeš službo v kateri uživaš in takoj spoznaš da samo delo ni samo napor, ampak je lahko tudi užitek
Govorim o tistih, ki imajo obvezna predavanja in vaje vsak dan pol dneva, drugo polovico dneva pa delajo. Poleg tega morajo pa zraven delat še seminarske naloge, pisat poročila, se učit ... Koliko prostega časa jim pa potem še ostane? Nič.
-
jemina - Cosmopsiho
- Na forumu od: 14. 6. 2006
Jz sem lani ves čas delala poleg faksa, torej sem bila cele dneve od doma pa je šlo. tudi izpite sem delala, samo sem potem faks zaradi drugih razlogov pustila. Letos grem pa izredno in čeprav je ta študij eden težjih v Sloveniji bom kljub temu vsak dan delala. Če si znaš razporediti čas potem gre.
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
No, razlika med izrednim in rednim študijem definitivno je, mogoč res ne čist povsod, ampak sicer pa. Že to, da so predavanja manjkrat (poznam enga ki izredno študira varstvoslovje pa ma predavanja ob petkih in sobotah, včasih pa celo sam enga izmed teh dveh dni), pa tud glede zahtevnosti izpitov mislim da je neka razlika. Lastnih izkušenj sicer nimam, če pa sklepam po tem, ki sm ga ravno omenla (ki študira varstvoslovje), pa ... ne vem no. V SŠ je mel ful probleme, komi nardil (vsako leto s popravci), zdej pa kr vse redno dela, nobenga letnika še ni ponavljal in ma zdej sam še 1 izpit do diplome. Lahk pa da je naenkrat doživel razsvetljenje, ne vem.
Drugač pa je čist od faksa odvisno, kolk prostega časa maš in če si lahk zravn privoščiš še kej delat. Mi smo meli v 1. in 2. letniku tak, da smo mel predavanja in vaje ful bedasto razporejene - recimo 2 uri zjutri, 2 ob enih, 2 ob 17-ih ... in takrat res ni blo možnosti, da bi lahk še kej delala. Moja cimra recimo je pa mela tok dela za faks, da se je VSAK dan učila, ne spomnim se zdle dneva da se ne bi čist nč učila al pa da ne bi mela nobene naloge. Ni niti skor nč po pijačah hodla pa to, in ni šans da bi lahk zravn še delala kej.
Drugač pa je čist od faksa odvisno, kolk prostega časa maš in če si lahk zravn privoščiš še kej delat. Mi smo meli v 1. in 2. letniku tak, da smo mel predavanja in vaje ful bedasto razporejene - recimo 2 uri zjutri, 2 ob enih, 2 ob 17-ih ... in takrat res ni blo možnosti, da bi lahk še kej delala. Moja cimra recimo je pa mela tok dela za faks, da se je VSAK dan učila, ne spomnim se zdle dneva da se ne bi čist nč učila al pa da ne bi mela nobene naloge. Ni niti skor nč po pijačah hodla pa to, in ni šans da bi lahk zravn še delala kej.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Odvisno od faksa. Na nekaterih je pač tak, da maš veliko sprotnih stvari, kolokvije čez leto. Eni majo pa sam junija izpite in se takrat 2 mesca učijo, in to je to.
Js ne nameravam delat med faksom, bom tak al tak morala še celo življenje. Mam rajše malo več prostega časa, katerega vem da ne bo veliko, ko bom zaposlena in z družino.
Js ne nameravam delat med faksom, bom tak al tak morala še celo življenje. Mam rajše malo več prostega časa, katerega vem da ne bo veliko, ko bom zaposlena in z družino.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
*skokica* - Debatorica
- Na forumu od: 1. 4. 2008
Glede tega, da je izredni študij lažji, ker tudi "nepridni" dijaki pridno študirajo ... Poznam kar nekaj fantov, ki se jim je z začetkom študija preprosto odprlo. Gimnazijo so komaj zdelali, faks jim gre pa odlično. Jaz to pripisujem temu, da študirajo kar jih zelo zelo veseli in jim sploh ni težko sesti za knjige (pa najbrž se tudi malo zresnejo). Slabe ocene v srednji šoli so ponavadi itak odraz lenobe.
Sama študiram izredno, predavanja imam pozno popoldne oz. zvečer, dopoldne pa delam. Če imam kakšen izpit ali pa kakšno drugo obveznost, si pa vzamem kakšen dan frej. Načeloma sem cel dan zdoma, zvečer samo še padem v posteljo, ampak mi je čist fajn. Včasih pogrešam tisto žurersko študentsko življenje ampak to je ponavadi samo preblisk.
Sama študiram izredno, predavanja imam pozno popoldne oz. zvečer, dopoldne pa delam. Če imam kakšen izpit ali pa kakšno drugo obveznost, si pa vzamem kakšen dan frej. Načeloma sem cel dan zdoma, zvečer samo še padem v posteljo, ampak mi je čist fajn. Včasih pogrešam tisto žurersko študentsko življenje ampak to je ponavadi samo preblisk.
-
Bulma - Cosmopsiho
- Na forumu od: 16. 11. 2004
- Kraj: BLTNC
Hah-tudi jaz pogrešam vmes študentsko življenje, samo ko sem bila redno vpisana mi ni šlo, ker je preveč dogajalo. Zdaj, ko študiram izredno pa mi ful gre, vendar najbrž samo zaradi tega, ker si študij plačujem sama Pri meni je fajn to, da študiram na daljavo in mi res razen izpita ni potrebno iti na nobeno predavanje itd. zato imam res čas, pa lahko delam. Delam že celi čas preko študenta, pa cel čas na eni in isti firmi (čeprav mi počasi preteče in pol ne vem kaj bom ). Ful mi je fajn, da sem precej neodvisna od staršev-sama si zaslužim, si plačujem študij. Se mi zdi da se zaradi tega manj kregamo Ko sem pa bila redno sem pa bila vedno broke. Ali ok...to itak ni to, kar bi se naj pisalo v to temo, tako da...
Is sex dirty? Only if it’s done right.
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
Jaz redno študiram in sem hodila v glasbeno šolo, pa mi je uspelo delat 1krat na teden...
Čez vikend (ponavadi v nedeljo) sem občasno delala v gostilni, npr 1krat mesečno sem pa delala še kakšne promocije ali kot hostesa.
Ni nekega bajnega zaslužka; tako pač da sem mela nekej svojega denarja..
Kljub temu se da normalno žurat (še prekomerno se mi zdi:P) in hodt na vsa predavanja (če ti je v interesu ) in vaje...
V izpitnem obdobju pa nisem delala...
Si pa zaenkrat ne predstavljam polnega delovnika+faks+družbene aktivnosti...
Čez vikend (ponavadi v nedeljo) sem občasno delala v gostilni, npr 1krat mesečno sem pa delala še kakšne promocije ali kot hostesa.
Ni nekega bajnega zaslužka; tako pač da sem mela nekej svojega denarja..
Kljub temu se da normalno žurat (še prekomerno se mi zdi:P) in hodt na vsa predavanja (če ti je v interesu ) in vaje...
V izpitnem obdobju pa nisem delala...
Si pa zaenkrat ne predstavljam polnega delovnika+faks+družbene aktivnosti...
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
lorelaj napisal/-a:Govorim o tistih, ki imajo obvezna predavanja in vaje vsak dan pol dneva, drugo polovico dneva pa delajo. Poleg tega morajo pa zraven delat še seminarske naloge, pisat poročila, se učit ... Koliko prostega časa jim pa potem še ostane? Nič.
Ja saj zato purple ravno ne more trditi, da dela ob šoli, ker je nekaj čisto drugega, če človek hodi v službo, poleg tega se uči ali hodi v šolo vsak dan ali vsaj kak dan v tednu (ali pa hodi v šolo in vsaj 1x na teden še kaj dela), kot pa da pač dela in gre le tu in tam še v šolo.
Še pripomba na debato v prejšnji temi: pri nas v SŠ tudi noben ni delal.
-
no angel - Cosmofrik
^^ Ja sej, ravno to! Tud js bi, če bi mela 90% prostega časa, 10% bi pa namenla za šolo, nekje delala, sej kaj boš pa drugega. In zdej ne vem točn kaj majo v mislih tiste, ki pravijo da se med faksom da delat - če je to mišljeno recimo 2x na tedn al pa kakšn dan v vikendu, potem se strinjam, da se da. Tud js bi, če bi našla neko službo, kjer bi se lahk tk zmenla (ne bi pa delala v gostinstvu, zato ne vem, če mi bo ratal najdit kej). Ampak ne morš pa delat vsak dan 8 ur, neko kao redno službo, ker ti ne ostane NIČ časa za sebe. Pa sej to tk ne rabim govorit, ker mislim da je logično. No, razn če hodiš na nek luftarski faks, kjer maš 10 ur na tedn vsega skup (pa poznam ljudi, ki majo tak).
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
let your heart keep time
now the clouds are gone
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
no angel napisal/-a:^^ Ja sej, ravno to! Tud js bi, če bi mela 90% prostega časa, 10% bi pa namenla za šolo, nekje delala, sej kaj boš pa drugega. In zdej ne vem točn kaj majo v mislih tiste, ki pravijo da se med faksom da delat - če je to mišljeno recimo 2x na tedn al pa kakšn dan v vikendu, potem se strinjam, da se da. Tud js bi, če bi našla neko službo, kjer bi se lahk tk zmenla (ne bi pa delala v gostinstvu, zato ne vem, če mi bo ratal najdit kej). Ampak ne morš pa delat vsak dan 8 ur, neko kao redno službo, ker ti ne ostane NIČ časa za sebe. Pa sej to tk ne rabim govorit, ker mislim da je logično. No, razn če hodiš na nek luftarski faks, kjer maš 10 ur na tedn vsega skup (pa poznam ljudi, ki majo tak).
ja sej o tem govorimo.Jst nism nikjer rekla da lahko tist ki redno hodi na faks ki ima predavanja razmetana čez cel dan in tko, da lahko dela po osem ur na dan.se da pa med vikendi al pa neki, ampak tud če tak ne dela ga razumem, mi je logično nekak da če si cel tedn cel dan po faksu, da pač hočeš met usaj tist vikend frej.
Bolj je bilo govora za tiste, ki imajo čas, ki nimajo predavanj čez cel dan, bodisi zaradi izrednega študija ali pač manj predavanj in pravijo da študirajo in nočejo delat pa imajo ubistvu ljubi cajt.gre se za tiste, ki uporabljajo študij samo kot izgovor in ne kot dejanski problem, da ne morjo delat.
pa metuljčica, imaš tudi take kot sem jaz, ki delajo srednjo šolo recimo izredno, pa peglajo rit cel dan doma in jabmrajo da nimajo denarja.
jst priznam imam res ljubi čas za delo, ampak če bi pa recimo hodila na vsa predavanja, bi ga mela pa res mal manj, ker tud naša šola ma dost predavanj v popoldanskem času.samo itak, jst sama doma predelam, mam gradiva imam vse, grem na predavanja razen za težke predmete oziroma če kaj ne razumem.
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
no angel napisal/-a:No, razlika med izrednim in rednim študijem definitivno je, mogoč res ne čist povsod, ampak sicer pa. Že to, da so predavanja manjkrat (poznam enga ki izredno študira varstvoslovje pa ma predavanja ob petkih in sobotah, včasih pa celo sam enga izmed teh dveh dni), pa tud glede zahtevnosti izpitov mislim da je neka razlika. Lastnih izkušenj sicer nimam, če pa sklepam po tem, ki sm ga ravno omenla (ki študira varstvoslovje), pa ... ne vem no. V SŠ je mel ful probleme, komi nardil (vsako leto s popravci), zdej pa kr vse redno dela, nobenga letnika še ni ponavljal in ma zdej sam še 1 izpit do diplome. Lahk pa da je naenkrat doživel razsvetljenje, ne vem.
Js pa dvomim da od tistih 7 ljudi k jih poznam in študirajo izredno so VSI doživeli razsvetljenje..
prou zaradi tega, k so se učili več v SŠ in vseeno meli slabe ocene, sm prepričana v to da neki pomaga tisti denar.. za vsak študij in dobre ocene se je treba potrudit samo v primeru da si na izrednem študiju ti tisti denar malo olajša malo delo.
izredni študij ma predavanja ob vikendih tudi zto k jih večina itak študira in vejo na faksu, da je težko uskladit službo & faks..
in tudi če nism še na faksu in si 3/4 ljudi misli da nimam pojma o čem govorim mam znance k se ubadajo z izrednim študijem (prej sm pa itak misnla da je redni in izredni študij ista stvar, samo ni) tko da kr neki pa spet ne govorim..
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
V bistvu govoriš krneki. Obstajajo faksi, kjer se dejansko ni treba prav veliko učit, ne glede na to, a si redni a izredni študent. Tam čisto verjamem, da izredni študent pride zlahka skozi, ker redni tudi.
Moja gimnazijska sošolka ima na faksu povprečje čez 8,5, slovenščino in angleščino je pa v gimnaziji komaj za dve spacala. Je že našla smer, ki ji odgovarja. Aja, pa redno študira
Če je pa študij zahteven, je pa pač zahteven za vse. In to, da je predavanj za izredne manj, je ponavadi minus, ker morajo potem sami doma študirat.
Farbaj ti koga drugega, da je izredni študij prava kaj bistveno lažji od rednega, če pa enake izpite pišemo. Edina razlika je v tem, da imajo izredni že med letom roke. Ampak na te roke hodijo tudi redni ponavljalci in pavzerji.
Moja gimnazijska sošolka ima na faksu povprečje čez 8,5, slovenščino in angleščino je pa v gimnaziji komaj za dve spacala. Je že našla smer, ki ji odgovarja. Aja, pa redno študira
Če je pa študij zahteven, je pa pač zahteven za vse. In to, da je predavanj za izredne manj, je ponavadi minus, ker morajo potem sami doma študirat.
Farbaj ti koga drugega, da je izredni študij prava kaj bistveno lažji od rednega, če pa enake izpite pišemo. Edina razlika je v tem, da imajo izredni že med letom roke. Ampak na te roke hodijo tudi redni ponavljalci in pavzerji.
-
no angel - Cosmofrik
Men se pa zdi že to, da maš med letom roke in lahk greš na izpit, zlo vlka prednost. Js bi tud z veseljem kak izpit med letom delala, ker ni fajn met vseh izpitov junija, razn tega bi mi pa pri kakšnih težjih izpitih tud zlooo prav pršlo, da bi mela še kak dodatn rok in ne sam 3.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
let your heart keep time
now the clouds are gone
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov