Študij: geografija (MB)

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

blankaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a blankaa » 28. Jun. 2007 14:54

Vpisala sem se na dvopredmetni študij ff v mariboru in sicer geografija in pedagogika! Pedagogiko študira že prijateljica, tako, da sem seznanjena s podrobnostmi :) zanima me pa študij geografije!
zelo bi bila hvaležna, če bi mi kdo kaj sporočil, kako je in če se kje dajo kakšni zapiski dobit na spletu, da si že zdej med počitnicami malo pregledam!

za vse informacije full hvala!!!
Uporabniški avatar
*Laura*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 12. 2006
Kraj: Pariz

Neprebrana objavaNapisal/-a *Laura* » 28. Jun. 2007 15:44

živjo!

ne bi te rada strašila, ampak imam nekaj kolegov, ki študirajo geografijo in se jim zdi ful težko, pa tudi profesorji znajo biti zateženi.

drugače pa si pedagogiko zelo dobro izbrala, jaz bi še enkrat, če bi ponovno izbirala.

Lp
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 28. Jun. 2007 18:46

Naj drugi pravijo kaj hocejo - ce ves, kaj bi rada studirala, gres na ta faks, ce je moznost, se poglobis v ucenje in spremljas zadevo z interesom, hkrati pa premagas vse govorice in bav-bav profesorje. Ne skrbi!

Pa veliko srece pri studiju in lepe pocitnice :wink:
Uporabniški avatar
alina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 8. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a alina » 29. Jun. 2007 8:57

blankaa napisal/-a:Vpisala sem se na dvopredmetni študij ff v mariboru in sicer geografija in pedagogika! Pedagogiko študira že prijateljica, tako, da sem seznanjena s podrobnostmi :) zanima me pa študij geografije!
zelo bi bila hvaležna, če bi mi kdo kaj sporočil, kako je in če se kje dajo kakšni zapiski dobit na spletu, da si že zdej med počitnicami malo pregledam!

za vse informacije full hvala!!!

jaz sem sicer študirala geografijo v ljubljani, ki je resnično težka, a me to ni odvrnilo od študija. če ti je geografija všeč, potem se drži tukaj. velja pa mariborska geografija za precej lažjo kot ljubljanska, je pa res da je treba poudariti, da imate v mb samo pedagoško smer, medtem ko v lj obstaja kot samostojen študij in so že tukaj precejšnje razlike. predvsem je pred študijem potrebno vedeti, da ob koncu ne boš nek blazen strokovnjak za področje turizma (v lj se vlikokrat vpisujejo prav zaradi tega), ker je to pri nas samo en od predmetov in ne celoten študij. pa še to, pri nas je precej majhen povdarek na regionalni geografiji sveta in držav, čeprav v osnovni in srednji šoli geografija praktično temelji samo na tem, ampak je precej več časa in seveda študija posvečenega obči geografiji in s tem posamezni veji geografije.
It looks like we could have made it baby...me and you!
Uporabniški avatar
miss_kitty
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 7. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a miss_kitty » 22. Jul. 2007 16:31

Moje vprašanje je namenjeno vsem, ki ste študirali na ff v mb (smer: geo).
Rada bi dobila predvsem kakšne dobronamerne nasvete o profesorjih (kateri so zateženi, kateri ne,..), kam je dobro hodit na predavanja kam ne (Saj vem, da je vse pametno hodit, sam vseeno kot na vsakem faksu so verjetno tudi tu predmeti, ki niso tako obiskani in tako zahtevni), kako je z prekrivanjem predevanaj (če študiraš dvopredmetno),..? Aja, še neki,...Baje da govorice o tem kako si cele dneve na faksu ne držijo, saj mi o tem povedala znanka, pa tudi sama sem videla urnik ( 1 dan prosto, 1 dan le 2h predavanj), pa me zanima kako je s tem? Ali je to le v poletnem semestru?
No sem se kar razpisala,....ampak res ne poznam nikogar na koga bi se lahko obrnila z temi vprašanji in ki bi mi lahko pomagal, zato se obračam na vas. Hvala že vnaprej! :cool: :oops:
Just dance!
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lilli* » 22. Jul. 2008 21:05

Vpisala sem se na geo (maribor seveda) zraven imam še slovenščino...pa me zanima kako je z samim študijem? Zdaj to, če je težko ali ni težko...to je stvar vsakega posameznika...bolj me zanima, kako so kaj predavanja ali se res zelo zelo prekrivajo??? A si res po cele dneve na faksu?? Kaj pa profesorji, a znajo bit zateženi?? Kateri so "fajn" keri ne???

Upam, da kdo bere to, ki prav tako tudi študira geografijo v mariboru...vsakega nasveta in informacije bi bila zelo vesela :wink:
še bolj vesela bi pa bila..če bi kdo delil svoje izkušnje z mano, ki ima enako kombinacijo kot sem si jo izbrala jaz :freude: ...
aja pa tisti, ki študirate v ljubljani..vaša mnenja o samem študiju so tudi dobrodošla :wink:
Janja84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Janja84 » 22. Jul. 2008 22:38

ufa, težka kombinacija :? vsaj slišati je tako....
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Liena » 23. Jul. 2008 7:48

Je vpisala katera, ali pa če že obiskuje, v MB geografijo in sociologijo? Sej gre ta kombinacija tudi, ali ne?
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lilli* » 23. Jul. 2008 11:36

Janja84 napisal/-a:ufa, težka kombinacija :? vsaj slišati je tako....

ne mi volje jemat..še preden začnem :?
vsi me sam debelo pogledajo, ko jim rečem kam grem...sam če so vsi pred mano zmogli bom pa tudi jaz!! :D saj geografija ni tak bau bau ali..slovenščin pa...ja nič se bomo pa učil ne pa bo šlo :wink:

Liena ja ena moja sošolka je vzela to kombinacijo... in se da seveda :D
Janja84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Janja84 » 23. Jul. 2008 20:22

^^ ok, ti ne bom vzela volje :) Ne bom pisala nič, glede GEO, čeprav vem vsaj za nekaj stvari :D Učiti se in učiti se... potem bo šlo vse :) Srečno :)

Liena, moja kolegica ima to kombinacijo :) Ji gre, čeprav je imela precej problemov pri geo v 1. letniku
piciyu
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 11. 2007
Kraj: MS

Neprebrana objavaNapisal/-a piciyu » 24. Jul. 2008 15:05

hej! jaz študiram pedagogiko. Previdno pri Horvat Urošu in Žiberni. Moja kolegica je to študirala (geo-sociologija) Pa je bilo pretežko s strani geografije. Veliko se jih po prvem semestru prepisuje, ker je študij pretežak. Ampak naj vas vzpodbujam: vse se zmore, če se hoče, če se le hoče, kar se zmore! :D

p.s. za pedagogiko pa me lahko kontaktirate
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lilli* » 25. Jul. 2008 18:18

Janja84 napisal/-a:^^ ok, ti ne bom vzela volje :) Ne bom pisala nič, glede GEO, čeprav vem vsaj za nekaj stvari :D Učiti se in učiti se... potem bo šlo vse :) Srečno :)

Liena, moja kolegica ima to kombinacijo :) Ji gre, čeprav je imela precej problemov pri geo v 1. letniku

in te stvari so dobrodošle, če mi jih zaupaš :wink: pa naj bodo dobre ali slabe...ni bil moj namen, da mi zdaj vsi samo hvalite študij...saj se zavedam, da vse pa ni kar tko super...samo še vedno pa verjamem, da vse tako črno pa tud ne more bit :D
A ta tvoja prijateljica študira geografijo v mariboru ali ljubljani??
Janja84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Janja84 » 25. Jul. 2008 21:27

moja kolegica študira GEO-SOC v mb-ju :) Horvat in Žiberna sta osebi, pri katerima moraš res delati in paziti. Ta dva sta hudiča na GEO... vsaj tako mi je rekla kolegica. Ko narediš izpit pri njiju, si baje že na koncu študija. :)
Uporabniški avatar
monesa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a monesa » 25. Jul. 2008 21:29

jaz sem cela nora na geografijo in mam namen ta predmet tudi študirati. pa me zanima kaj o predmetniku pa o tem kam se sploh lahko zaposliš, ker jaz ne želim biti učiteljica:) tak da informacije so zaželjene.
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lilli* » 26. Jul. 2008 9:41

Janja84 hvala za opozorilo :wink: ...prav ironično...sem bila na informativnem in nam je celotno stvar predstavljal prav ta Žiberna...tko lepo je vse predstavil in nas navdušil da jooj. In v tistem trenutku, sem dobila tak občutek...joj ta pa je res fajn...ta pa mora res biti dober :D
No en dokaz več, da ni vse zlato kar se sveti..

monesa mal se obrni na socialno delavko, glede zaposlitve geografov...kolko je meni znano so na razno raznih delovnih mestih od občin do raznih inštitutov itn...saj pravim povprašaj socilano delavko ti bo ona znala še najbolj pravilno odgovoriti :wink:

Glede predmetnika pa mam zaenkrat samo to:
1. letnik:
Uvod v geografijo
Planetarna geografija
Geomorfologija
Geografija prebivalstva
Klimatogeografija
Hidrogeografija
...in pol še dva izbirna predmeta :wink:

2. letnik:
Kartografija in GIS
Statistika v geografiji
Ekonomska geografija
Geografija prsti in rastlinstva
Socialna geografija
...in zopet dva izbirna

3. letnik:
Geografija slovenskih pokrajin
Socio-ekonomske strukture slovenskih pokrajin
Geografija naseljij
Ekološka geografija
Regionalna geografija Evrope
Geografija turizma
Izbirni predmet
Diplomski seminar

kaj več ti bo znal povedati nekdo, ki že študira. Ta predmetnik smo dobili mi na informativnih dnevih...tak, da ti jaz pri tem kaj dosti nevem povedati...saj sama iščem in prosim za čim več nasvetov in odgovorov glede študija :D Aja še to...ta predmetnik je za dvopredmetno geografijo, kakšna je razlika z enopredmetno sicer nevem...meni so govorili, da je na enopredmetni precej več matematike...no nevem :? Mislim, da ti bo socialna delavka znala največ povedati...še boljše pa je, če poznaš koga, ki to študira :wink:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov