Študij: geografija (MB)

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
monesa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a monesa » 26. Jul. 2008 14:16

*Lilli* napisal/-a:Janja84 hvala za opozorilo :wink: ...prav ironično...sem bila na informativnem in nam je celotno stvar predstavljal prav ta Žiberna...tko lepo je vse predstavil in nas navdušil da jooj. In v tistem trenutku, sem dobila tak občutek...joj ta pa je res fajn...ta pa mora res biti dober :D
No en dokaz več, da ni vse zlato kar se sveti..

monesa mal se obrni na socialno delavko, glede zaposlitve geografov...kolko je meni znano so na razno raznih delovnih mestih od občin do raznih inštitutov itn...saj pravim povprašaj socilano delavko ti bo ona znala še najbolj pravilno odgovoriti :wink:

Glede predmetnika pa mam zaenkrat samo to:
1. letnik:
Uvod v geografijo
Planetarna geografija
Geomorfologija
Geografija prebivalstva
Klimatogeografija
Hidrogeografija
...in pol še dva izbirna predmeta :wink:

2. letnik:
Kartografija in GIS
Statistika v geografiji
Ekonomska geografija
Geografija prsti in rastlinstva
Socialna geografija
...in zopet dva izbirna

3. letnik:
Geografija slovenskih pokrajin
Socio-ekonomske strukture slovenskih pokrajin
Geografija naseljij
Ekološka geografija
Regionalna geografija Evrope
Geografija turizma
Izbirni predmet
Diplomski seminar

kaj več ti bo znal povedati nekdo, ki že študira. Ta predmetnik smo dobili mi na informativnih dnevih...tak, da ti jaz pri tem kaj dosti nevem povedati...saj sama iščem in prosim za čim več nasvetov in odgovorov glede študija :D Aja še to...ta predmetnik je za dvopredmetno geografijo, kakšna je razlika z enopredmetno sicer nevem...meni so govorili, da je na enopredmetni precej več matematike...no nevem :? Mislim, da ti bo socialna delavka znala največ povedati...še boljše pa je, če poznaš koga, ki to študira :wink:

hvala za te informacije :D
piciyu
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 11. 2007
Kraj: MS

Neprebrana objavaNapisal/-a piciyu » 27. Jul. 2008 13:20

Mislim da imaš več nešolskih poklicev pri sociologiji
*amy*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *amy* » 10. Avg. 2008 17:25

Heila...
Imam eno čisto splošno vprašanje :):
- gre kdo jeseni v MB študirat geografijo? :oops:

LP
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lilli* » 11. Avg. 2008 10:12

*amy* napisal/-a:Heila...

LP

Ja jaz grem :D ...am..kaj si pa vzela zraven??
Uporabniški avatar
٭tinna&#164
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ٭tinna&#164 » 18. Avg. 2008 18:00

gre kdo geografijo enopredmetno v lj? :D
*amy*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a *amy* » 29. Avg. 2008 13:51

*Lilli* napisal/-a:
*amy* napisal/-a:Heila...

LP

Ja jaz grem :D ...am..kaj si pa vzela zraven??

Pedagogiko. Pa ti *Lilli*?
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lilli* » 29. Avg. 2008 16:15

^^ slovenščino imam zraven :)
carla
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a carla » 19. Sep. 2008 13:30

tudi sama sem študirala geo in zgo v mb, najažje in najhitreje sem opravila z Žiberno, s horvatom-sami problemi.
Geo je povsod zahteven študij, saj je sama snov izredno zahtevna.
Če ti je všeč, pa le pogumno.
sandra.sp
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sandra.sp » 26. Jul. 2009 19:10

monesa napisal/-a:
*Lilli* napisal/-a:Janja84 hvala za opozorilo :wink: ...prav ironično...sem bila na informativnem in nam je celotno stvar predstavljal prav ta Žiberna...tko lepo je vse predstavil in nas navdušil da jooj. In v tistem trenutku, sem dobila tak občutek...joj ta pa je res fajn...ta pa mora res biti dober :D

monesa mal se obrni na socialno delavko, glede zaposlitve geografov...kolko je meni znano so na razno raznih delovnih mestih od občin do raznih inštitutov itn...saj pravim povprašaj socilano delavko ti bo ona znala še najbolj pravilno odgovoriti :wink:

1. letnik:
Uvod v geografijo
Planetarna geografija
Geomorfologija
Geografija prebivalstva
Klimatogeografija
Hidrogeografija

2. letnik:
Kartografija in GIS
Statistika v geografiji
Ekonomska geografija
Socialna geografija
...in zopet dva izbirna

3. letnik:
Geografija naseljij
Ekološka geografija
Geografija turizma
Izbirni predmet
Diplomski seminar

kaj več ti bo znal povedati nekdo, ki že študira. Ta predmetnik smo dobili mi na informativnih dnevih...tak, da ti jaz pri tem kaj dosti nevem povedati...saj sama iščem in prosim za čim več nasvetov in odgovorov glede študija :D Aja še to...ta predmetnik je za dvopredmetno geografijo, kakšna je razlika z enopredmetno sicer nevem...meni so govorili, da je na enopredmetni precej več matematike...no nevem :? Mislim, da ti bo socialna delavka znala največ povedati...še boljše pa je, če poznaš koga, ki to študira :wink:

Heii:)...
js letos končujem prvi letnik geografije v Mb, in ti lahk konkretno povem kako je.... Kot že vsi pravijo pazi se Žiberne in Horvata. Pri Horvatu pojdi pisat Geografijo prebivalstva v prvem roku!! kr samo takrat še ni tako zelo hudo, potem pa rad začne "zajebavati" študente....

Pri Žiberni pa je tako, da če se junija udeležiš geografskega tabora za 1 teden, potem se ti ocena pri klimatogeografiji in geomorfologiji zviša za 2 ocene!!! tak da če želiš narediti letnik, pojdi nujno na tabor... sam je problem ko je tabor ravno med poletnim izpitnim obdobjem, in boš zato mogla delat nekatere izpite jeseni ali pa se lahko tudi iz tabora voziš v maribor pisat izpite.

Drugač pa študij je kr težki, sm misla, da je to bolj na izzi...sam je fuuul vaj pa nalog, vsak teden po ena seminarska...še posebaj pr Horvatu moreš vse delat sproti! Pa če te geografija res ne veseli, ne it na ta študij. V mojem razredu je letos že okoli 20 študentov pustilo fax...
Js mam zraven še pedagogiko, tak da imam dovolj časa za delat vaje sproti,...če pa greš študirat kako slovenščino, zgodovino...potem pa študentom pogosto primanjkuje časa...

Drugače pa je študij geografiji vredi zato, ker je edini študij kjer se vsi med sabo poznamo, se največ družimo in uživamo. Predvsem fain so razni tereni in pa tabor, kjer ga tudi skupaj z mentorji zafeštamo :)...
je pa res, da za vse te terene porabiš kar nekaj denarja, vendar ti na koncu ne bo žal;)..
*amy*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a *amy* » 19. Avg. 2009 21:44

Sandra, ko se naslednjič srečamo na faxu, ti bom predstavila *Lilli* :)
Uporabniški avatar
monesa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a monesa » 20. Avg. 2009 22:06

sandra.sp napisal/-a:
monesa napisal/-a:

1. letnik:
Uvod v geografijo
Planetarna geografija
Geomorfologija
Geografija prebivalstva
Klimatogeografija
Hidrogeografija

2. letnik:
Kartografija in GIS
Statistika v geografiji
Ekonomska geografija
Socialna geografija
...in zopet dva izbirna

3. letnik:
Geografija naseljij
Ekološka geografija
Geografija turizma
Izbirni predmet
Diplomski seminar

Heii:)...
js letos končujem prvi letnik geografije v Mb, in ti lahk konkretno povem kako je.... Kot že vsi pravijo pazi se Žiberne in Horvata. Pri Horvatu pojdi pisat Geografijo prebivalstva v prvem roku!! kr samo takrat še ni tako zelo hudo, potem pa rad začne "zajebavati" študente....

Pri Žiberni pa je tako, da če se junija udeležiš geografskega tabora za 1 teden, potem se ti ocena pri klimatogeografiji in geomorfologiji zviša za 2 ocene!!! tak da če želiš narediti letnik, pojdi nujno na tabor... sam je problem ko je tabor ravno med poletnim izpitnim obdobjem, in boš zato mogla delat nekatere izpite jeseni ali pa se lahko tudi iz tabora voziš v maribor pisat izpite.

Drugač pa študij je kr težki, sm misla, da je to bolj na izzi...sam je fuuul vaj pa nalog, vsak teden po ena seminarska...še posebaj pr Horvatu moreš vse delat sproti! Pa če te geografija res ne veseli, ne it na ta študij. V mojem razredu je letos že okoli 20 študentov pustilo fax...
Js mam zraven še pedagogiko, tak da imam dovolj časa za delat vaje sproti,...če pa greš študirat kako slovenščino, zgodovino...potem pa študentom pogosto primanjkuje časa...

Drugače pa je študij geografiji vredi zato, ker je edini študij kjer se vsi med sabo poznamo, se največ družimo in uživamo. Predvsem fain so razni tereni in pa tabor, kjer ga tudi skupaj z mentorji zafeštamo :)...
je pa res, da za vse te terene porabiš kar nekaj denarja, vendar ti na koncu ne bo žal;)..

hvala za te infromacije :)
kaj pa kake ekskurzije v druge države/celine so??
me pa res zanima ta študij, samo me skrbi kako bo pozneje z zaposlitvijo.
še bomo do februarja razmišlali kako in kaj :)
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lilli* » 22. Avg. 2009 17:55

*amy* napisal/-a:Sandra, ko se naslednjič srečamo na faxu, ti bom predstavila *Lilli* :)

no *amy* jaz pa komaj čakam da jo spoznam :lol:

monesa v prvem letniku še ni nobenih potovanja v druge države/celine... verjemi ti bo več kot dovolj tega kar boš imela pri nas :P

Glede službe pa... brezveze si je zatiskat oči, težko jo bomo dobili, zelo težko. Ampak, če te to res veseli in se vidiš v prihodnosti v tem... potem bo služba tudi že nekak nekoč prišla :wink:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov