Študij: Gea College

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

AAAA!
Uporabniški avatar
*Bejb*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 29
Na forumu od: 15. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *Bejb* » 15. Sep. 2007 20:33

Moja sestra je hodila na GC v Piran (redni študij), ampak kolikor sem na tekočem, kmalu več ne bo v Piranu zaradi premajhnega vpisa, bo še samo v Ljubljani (redni), izredni pa mislim da še dalje tudi poleg Lj v Konjicah. No, glede samega faxa... folk govori vse živo, da kao to ni noben fax, da tja pridejo samo snobi, čigar starši imajo preveč denarja in ga morajo nekam vložit, da se z diplomo iz Gea ne da dobiti službe ipd. bedarije, ki sem jih do zdaj še vedno slišala od ljudi, ki govorijo kar slišijo in pač opišejo in orišejo zadevo, kot da bi sami hodili na ta fax, skratka svašta. Moja sestra je letos diplomirala, po enem mesecu dobila službo v enem podjetju (ne, nista jo starša zaposlila, ker ima svojo hrbtenico in tudi tisti, ki delajo v domačem podjetju morajo isto delati kot bi v tujem, služba je služba, eno pa je tipična slovenska zavist o kateri je že bilo dosti govora), naslednjo leto se bo vpisala na podiplomski študij. Njene izkušnje govorijo v prid faxu, saj dobiš ogromno znanja, predvsem takšnega, ki ga ni samo v bukvah, ampak ga je dobro znati za življenje, če se hočeš igrati podjetnika. Kolikor mi je znano je rekla, da so profesorji bili zelo vredu, res pa je, da bo nekdo, ki je predhodno hodil v srednjo ekonomsko šolo, hitreje dojemal vse kot nekdo, ki je "frišn" v teh vodah. Vsekakor je treba delati na tem faxu kot na vsakem drugem, ker brez niča ni nič. :wink: In razno razna natolcevanja da to ni fax, ker te nosijo po rokah in narediš diplomo en dva tri... ne držijo. Kar nekaj je takih, ki so jim starši veselo plačali fax, s čimer ni nič narobe, ampak so potem delali izpite kot da bi si vzeli dopust in jih delali "po obrokih", pa iz te moke ni bilo nič kruha, so veselo pavzirali, starši nato jovo na novo preplačali že tako ali tako drag fax, iz otrok pa še kar ni in ni bilo nič... eni še danes vlečejo to, kar so začeli pred x leti in to je samo pokazatelj, da denar ni vse in očkov denar ne pomaga, če se sinček ali hčerka ne uči za izpite. Fax sam po sebi je super in je dobra popotnica za življenje, tudi sama razmišljam da bi se vpisala tja, ampak je to še bolj kot ne v povojih.
AAAA!
Uporabniški avatar
*Bejb*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 29
Na forumu od: 15. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *Bejb* » 15. Sep. 2007 20:36

mononoke napisal/-a:Še nekaj me zanima; s kom vse pa imate izmenjavo-s katerimi državami in za koliko časa, leto, pol leta?


Pred leti vem da so bile na voljo Švedska, Škotska in ZDA, kako pa je zdaj pa ne vem...
AAAA!
grossi
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 159
Na forumu od: 27. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a grossi » 16. Sep. 2007 10:06

moje mnenje je, da je izredno delat faks lazje, ker je snov definitivno bolj zgoscena. mi gre pa ful na zivce, k uni, k delajo visoko solo, mislijo, da je enako tezka kot univerzitetni faks. sori, ampak je pa kr razlika, drgac bi mel tisti z visoko solo isto stopnjo izobrazbe kot uni z univerzitetno. cist tko, btw, kr uni na visokih solah, k jim gre seveda vse gladko skoz, misljo, kok so pametni in sploh uspesni. nocm posplosevat, sam jih je velik takih. sej bi sla sama tud raje na visoko solo, kot univerziteni faks, sam kaj ko me en ekonomski tehnik gladko sisa u tockah za vpis, ceprav smo eni hodili na gimnazijo, ki je itak dost tezji program. krneki, sam to lohk recem. upam, da bom mela kes, da moj otrok lohk studiral tist, kar si zeli.
AAAA!
like*A*star
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 23. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a like*A*star » 17. Sep. 2007 18:50

Ko tko mal čekiram te vaše poste glede tega faksa, me kar mal stisne. Pa ne zaradi tega, ker imam tudi sama se namen vpisati na Geo, ampak zaradi tega, ker eni enostavno govorite nekaj, kar sploh prej ne preverte. " Ta faks je nevredn, ker je treba celo redni študij plačat; Gea ti ne ponudi nobene izobrazbe, je samo za atijeve punčke in mamine sinčke z veliko denarja,........ " Pa zakaj se tok obremenjujete s tem? Če bi se mi tok, zakaj se eni vpisujete oz. obiskujete ostale fakse, pol ne vem kam bi pršl. Pa sej, ljudje smo različni in to je treba spoštvat, če ne bi blo pa dougčes. Sam gre se za to, da eni mislte, da če se bomo oz. tisti ki so že vpisani na ta faks, da smo manj vredni, zabiti in ne vem kaj vse še. Lih tko smo sam ljudje in imamo pravico do izbora, tako kot vsi, sam to še ne pomen, da lohk kdo reče, da nam je pa vse postlano, ker so dejstva in živi primeri, ki dokazujejo, da to ni res!!! Pa tut ne pomen, da imamo v glavi kaj manj, gre se za to, kaj ti ta šola ponuja in predvsem, kaj si človek želi postati po izobrazbi in delati v nadaljnem življenju. Če mene veseli podjetništvo in če vem, da bom največ znanja s tega področja dobila na Gei, se bom pač vpisala tja. Ja ok, lahko bi se tudi na EF, ampak tam je znanje bolj splošno, tu pa je poudarek na temu, kar me veseli in to je to.
Pa glede tega, da je treba faks plačat, to je tko, kot je reki roki82, svet postaja vse bolj podoben nekim "naprednim"državam, kjer se plačuje šolnine že za osnovno šolo( primer ZDA ), kaj šele šolnine za fakse. Vse to se širi tudi v Evropo, sej če samo malce pogledate primere po Nemčiji, Franciji, Angliji... so faksi že plačljivi. Tako da, ko recimo eni jamrate, kok je v SLO šolanje drago, se mi zdi, da se imate zdajšni študentje precej lepo, ker glede na to, da so skoraj vsi faksi zastonj, se ne bi smel niti mal ne prtoževat, ker se tudi po tujini ne, seveda z razliko, da so faksi v tujini že skoraj vsi plačljivi.
Izobrazba je pomembna in za to je treba tudi kaj reskirati, narediti.... kar seveda pomeni, da tudi plačati.
Itak pa se bo počasi vse sprivatiziralo ali pa prodalo, poglejte samo primer s področja gospodarstva: prodaja luke koper, slovenskih železnic..... vse to je biznis, ki ga ljudje delamo, da bi v svoje žepe pospravili več, zato bo treba tudi šolanje plačati. Pa ne samo šolanje, tudi zdravstvo, ki pa se je že močno sprivatiziralo, še posebaj področje stomatologije.
Tako da, glejte malo bol z odprtimi očmi in sledite temu, kaj se dogaja po bolj razvitih državah, ker k temu namreč strmi celotna EU in posledično tudi Slovenija in se počasi navadite na to, da tako lepo, kot je bilo včasih, ne bo več.... ( zato pa razumem, zakaj se enim kolca po Titu in po njegovem sistemu komunizma - vsi so imeli vse, šole zastonj, zdravstvo tudi, ........ ) Think about this!

Lp
AAAA!
beba24
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 73
Na forumu od: 23. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a beba24 » 24. Sep. 2007 15:24

ej mene full zanima ta gea college in bi se rada naslednje leto vpisala pa zaj jaz tebe vprasam kako je tam?si ze zacela z studijem?malo je drago ampak ok.
lp
AAAA!
*LadyL*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *LadyL* » 29. Sep. 2007 9:59

grossi napisal/-a:moje mnenje je, da je izredno delat faks lazje, ker je snov definitivno bolj zgoscena. mi gre pa ful na zivce, k uni, k delajo visoko solo, mislijo, da je enako tezka kot univerzitetni faks. sori, ampak je pa kr razlika, drgac bi mel tisti z visoko solo isto stopnjo izobrazbe kot uni z univerzitetno. cist tko, btw, kr uni na visokih solah, k jim gre seveda vse gladko skoz, misljo, kok so pametni in sploh uspesni. nocm posplosevat, sam jih je velik takih. sej bi sla sama tud raje na visoko solo, kot univerziteni faks, sam kaj ko me en ekonomski tehnik gladko sisa u tockah za vpis, ceprav smo eni hodili na gimnazijo, ki je itak dost tezji program. krneki, sam to lohk recem. upam, da bom mela kes, da moj otrok lohk studiral tist, kar si zeli.


Oprosti, ampak ta tvoja izjave je pa cist brezveze! Visoka sola je glih tko tezka kot univerza. Razlog zakaj bos pa ti mela visjo stopnjo ko zakljucis studij na univerzi, kot jst k bom zakljucla na visoki soli, je pa zato, ker je univerza 4 letni faks, visoka sola pa 3 letni!
Pa tut to, k si govorila, da smo uni na visokih solah bolj uspesni in pol foliramo, kok smo pametni... Naj ti razlozim na svojem primeru: Jst sm 4 leta hodila na srednjo ekonomsko solo. Ko sem prisla na visoko poslovno solo (na katero sem sla samo zato, ken nism imela opravljene splosne mature ampak poklicno - drugace bi sla sigurno na univerzitetni program, vendar nisem imela moznosti te izbire), skoraj ni bilo teme na predavanjih o kateri nebi imela ustreznega predznanja, ki ga lahko dobis na ekonomski sr. soli in ne na gimnaziji.
Na Ekonomsko fakulteto pa grejo tisti s koncano gimnazijo in vec splosnega znanja. Tuki je ta razlog zakaj je studij na visoki soli "lazji"!
AAAA!
Uporabniški avatar
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 293
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objavaNapisal/-a keya » 29. Sep. 2007 12:40

^^
Ne, res nisi mela možnosti izbire - splošno maturo, če bi res hotela, bi jo šla lahko opravljat!
hmm.. maturitetni tečaj mogoče? + na nekatere univerzitetne programe lahko prideš tudi s poklicno maturo & 5. predmetom!
:roll:

In ja, če mene vprašaš je razlika med visokošolskim & univerzitetnim programom, pa ne samo zaradi trajanja. Ravno tako, kot je razlika med npr. srednjo ekonomsko in gimnazijo.
Da o razliki med poklicno ter splošno maturo sploh nebi, ker je ogromna!
AAAA!
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 190
Na forumu od: 17. 9. 2006
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objavaNapisal/-a mimikad » 29. Sep. 2007 15:21

Ne vem zakaj se nekateri obdregnete ob tiste, ki niso hodili na gimnazijo?! :evil:

Ne vem zakaj eni mislijo, da so elita in oh in sloh zaradi gimnazije?? (sej na faksu pa itak na koncu večina kapitulira)

Marsikdo gre na ekonomsko , ker nima možnosti da bi šel naprej študirat in po tej šoli maš lep poklic in se lahko zaposliš, če so slabe razmere v družini.

Sama nisem študirala na Gei, vendar zato še ne pravim, da je slab faks. V 4 letniku sm šla z razredom pogledat na Geo in se mi je zelo dopalo. Se pa strinjam, da je faks naložba v prihodnost. Sama tudi hodim na faks kjer se redni študij plača, vendar je znesek veliko manjši.
AAAA!
Uporabniški avatar
barby*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 343
Na forumu od: 15. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a barby* » 29. Sep. 2007 15:55

keya napisal/-a:Da o razliki med poklicno ter splošno maturo sploh nebi, ker je ogromna!

Definitivno!! Ko mamo naprimer mi 260 strani za predelat ima poklicna 130 strani. Se pa strinjam s temi razlikami glede faksom in pokliccno šolo s tabo keya.
Pa nihče ne govori o eliti gimnazijcev, je pa dejstvo da je naša matura težja.
Na faksu večina kapitulira? Punca, slabo si seznanjena, pejd si mal osip pogledat al pa ne veš kaj je večina.
Self-respect is the fruit of discipline; the sense of dignity grows with the ability to say no to oneself.
A. J. Heschel
AAAA!
Uporabniški avatar
*Bejb*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 29
Na forumu od: 15. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *Bejb* » 29. Sep. 2007 17:46

keya, neka razlika sigurno je, ne bi pa o težavnostni stopnji med recimo ekonomsko poslovno fakulteto in fdv (ipd. družboslovni faksi). namesto epf lahko daste za primer tudi geo, ker sta podobna faxa. nekateri gimnazijci (poudarjam NEKATERI, da se tisti s splošno maturo ne boste spet usajali :roll:) mislijo, da če so naredili gim (ki sicer ponuja širšo paleto predmetov), da so tudi 4-letni faxi težji kot 3-letni. seveda so, ampak treba je znati kateri in ne govoriti tja v tri dni.
AAAA!
Uporabniški avatar
diamond girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 73
Na forumu od: 17. 9. 2007
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a diamond girl » 30. Sep. 2007 16:13

evo jz grem tud letos na gea college v 1. letnik v lj na visoko redno!
pa to psloh ni res da je tm sam en fin folk pa taki k majo keš,jih poznam ene par k majo doma ful mal keša pa so sami šparala da so si lahk ta fax plčal ker jih to ful veseli.men je drgač osebno fotr plaču,to pa za to ker me ful veseli podjetništvo in hoče da rata neki iz mene in je velik dobrga slišu o tej šoli,drgač sm itak misnla it na ekonomsko pa pol v 2 letniku smer podjetništvo,tko pa je na srečo reku da mi plača.
skratka ful sm živčna k nevem kaj nej si mislm kako nej si predsatvlam kako zgleda.najbol me je strah tega da bomo mogl hodt gor na tablo tko k v srednji šoli :? ampak sej se bom že navadla.
mogoče bom še s kšno iz kle sošolka :wink:
AAAA!
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 190
Na forumu od: 17. 9. 2006
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objavaNapisal/-a mimikad » 30. Sep. 2007 20:34

barby* napisal/-a:Definitivno!! Ko mamo naprimer mi 260 strani za predelat ima poklicna 130 strani.


Že v osnovni šoli sem znala, kaj želim biti. Zakaj se bi torej učila npr. fiziko (al pa kaj drugega), če tega nebom rabila v službi. Rajši imam predmete, ki mi bojo koristili v prihodnjosti.

Iz gimnazije greš lahko kamor želiš in zato naj bi bil bolj splošno razgledani...in če želite biti bolj razgledani se naučite tistih 100 strani več.
(ja se bom pa naučila strokovne predmete, ki me veselijo).


Sama sem vidla da imajo gimnazijci veliko manj podlage in več težav na visokih šolah ...sej na našem faksu to velja(recimo ekonomija...pa ne v LJ), saj so se oni prej posvečali splošni razgledanosti mi pa tistemu kaj naj bi rabli.
AAAA!
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2254
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 21. Nov. 2007 21:56

^^ Pol pa v Celje, če ne na morje. :P
AAAA!
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2552
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 06. Sep. 2008 16:05

Dančy napisal/-a:Javljam se po dveh letih...pišem diplomo! :D


Dančy, katero smer si pa študirala na Gea C.? Mogoče višješolsko (dvoletni program)?

Jaz tudi razmišljam, da se izredno nekam vpišem, če je še kaj prostih mest, ker bi rada popolnoma zamenjala študijsko smer in ker vem, da faksa, kjer sem študirala, najverjetneje ne bom končala... :?
AAAA!
Uporabniški avatar
princesss
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 286
Na forumu od: 18. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a princesss » 07. Sep. 2008 8:42

Tud js se bom po vsej verjetnosti vpisala na Gea College (višješolski, dveletni program). Še najbolj mi diši smer ekonomista.. :) Mimi_M, katero smer bi pa ti šla, če bi šla sem?
Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov