Študij: francoščina
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 8 prispevkov
• Stran 1 od 1
- _nusyka_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 1. 2005
čau...se opravičujem že vnaprej,če je kje ta tema že omenjena,sam je nisem nikjer zasledila..pa res nujno rabim nasvet..
zanima me če ma kdo kake izkušnje s študijem francoščine.. kakšno more bit predznanje? glede na to da se to učim zdaj ze 3. leto v gimnaziji in se mormo odločit kaj imet za izbirni predmet na maturi.. me zanima če kdo ve kako zgleda matura iz francoskega jezika? Nasplošno če ma kdo kakršnekoli informacije o študiju.. se že vnaprej lepo zahvaljujem..
Lp, nuša

Lp, nuša
Zadnjič spremenil _nusyka_, dne 16. Maj. 2007 16:58, skupaj popravljeno 1 krat.
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Matura iz francoščine zgleda tako kot angleščina, na isti princip so naloge. Na ustnem delu maš pa prav tako predpisane teme. Če kolkrtok obladaš jezik, pol pejt. Ne morem ti dat sicer informacije iz prve roke, ker pač nism vzela francoščino za maturo, lh ti pa povem, kar sem slišala od sošolk. Stopnja težavnosti je itak odvisna od vsakega posameznika. Poglej si mal stare mature in jih probi rešt, pa boš takoj ocenla, kok je to za tebe težko. Kar se pa tiče faxa, pomoje morš met mal predznanja, ker se lahko ta jezik učiš že v srednji šoli. Če ni tako, me pa naj kdo popravi.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
- kelsi
- Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 5. 2007
dobro je, če znaš vsaj bistvene stvari in osnove francoščine. več veš, boljše je, tako da ti priporočam še kakšne dodatne ure francoščine poleg teh v gimnaziji. če nimaš kakšnih večjih problemov z učenjem tujih jezikov, tudi potem med študijem ne bi smelo bit večjih težav.
-
*tenisačica* - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Celje(na žalost)
Mi smo se že v oš menl s takratno učitlco in nam je rekla, da je dobro imeti konkretno predznanje, ker njim so na faxu začeli predavati kar v francoščini in ona takrat ni nič razumela, kljub temu da se je prej učila.
Kar se tiče mature, se mi ne zdi pretirano težka, sem malo pregledovala naloge starih maturitetnih pol, pa bi znala približno 80% rešit (sicer pa že nekaj let obiskujem tečaj, pa še v šoli mam frenč).
Kar se tiče mature, se mi ne zdi pretirano težka, sem malo pregledovala naloge starih maturitetnih pol, pa bi znala približno 80% rešit (sicer pa že nekaj let obiskujem tečaj, pa še v šoli mam frenč).
“The only gossip I'm interested in is things from the Weekly World News - 'Woman's bra bursts, 11 injured'. That kind of thing.” ~ Johnny Depp
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Men je od prijateljice mami, ki dela na filo faksu, rekla, da je tiste 4 leta jezika , ki si jih imel v srednji šole skoraj premalo. Samo verjetno je odvisno od posameznika. Mogoče če maš možnost pejt še v kakšen dodaten tečaj.
-
dasha! - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 7. 2008
mene pa zanima kaj pomen ena francoska poved.vem da to niti prbližno ne spada pod to temo, sam me res zanima, nove teme se pa ne splača odpirat
no zanima me kaj pomeni " je ne vais pas oublier"
če je tukaj kdo ki zna francosko...

no zanima me kaj pomeni " je ne vais pas oublier"

če je tukaj kdo ki zna francosko...
in boli da te ne gane, in boli da jz in ti, ne predstavljava pravljice, kot jo morala bi...
Prvi neprebran prispevek • 8 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov