Študij: FPVV

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
#naranja#
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 5. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a #naranja# » 28. Jul. 2006 22:15

ok... mogoče bom zaj postavla par butastih vprašanj, sam jebat ga... kak ži gre on pregovor- boljše bit pet minut nor kot pa celo življenje al nekak tak... no v glavnem... jaz bi bla kriminalistka. ja, tv dela svoje, vem, da je pol v resničnem živleji drugač, pa vseeno. in da bi jaz bla kriminalistka, kaj sploh morem naredit? zaj sm drugi letnik gimnazije, pridno se učit, dobro nardit maturo, se vpisat na to fakulteti, bit sprejeta... sem bolj kot ne iz mb in kaka razlika je zaj med mb pa lj faksom? en je univezitetni en pa visokošolski al kak? in kaka je razlika med viskošolskim pa univerzitetnim? kaj je boljše? s kerim lahko več dosežeš? in kak je pol s temi smermi? na kako smer morm za kriminalistko? kaki predmeti so vse tam? kak dolgo pa traja študij? in kak naziv mam potem? kriminalistka? in pol nekak težko tu v slo zaposlitev dobiš al kak? pa izmenjava študentov? je to na tem faksu? in v tujini pa se pol lažje dobi zaposlitev, ne? pač v tistih državah mislim, ko je polno kriminala. em... kaj me še zanima... pač vse podrobnosti no... če bi se dalo komu kaj tak še bolj napisat podrobno :) :D .... se vem, da je ži kr nekaj o tem napisano, samo jaz nea čisto nič štekam o čem gre, kr še nism tak daleč.... tak da... se me bo kdo usmilo? :oops:

pa še enkrat pardon za taka vprašanja, ko lih mogoče niso pametna. sam meni bojo pa odgovori feeeeeejst pomagali...
Uporabniški avatar
snow
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a snow » 06. Avg. 2006 11:42

nam so tud rekl, da bo šolnina za 2. letnik manjša. mislm za celih 10 jurju :roll:
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 17. Avg. 2006 18:06

Naranja postavila si malo morje vprašanj,..meni se ne da ukvarjati z njimi, ker si tako čudno zastavila vsa vprašanja. Lahko bi naredila alineje, točke,..ker se več ali manj vse vrti okoli kriminalistike.

Da bi bila kriminalistka hmmm,..je precej težko dobit službo točno v tem sektorju. Ker jih vzamejo na leto zelo malo, pa še tukaj imajo prednost pred diplomanti, iz vrst policije. Se pravi tisti, ki so pri tem že sodelovali. Za diplomante ostane bolj malo prostih mest- na žalost.
Poleg tega ne boš imela naziva dilpomirana kriminalistka, ampak diplomirana Varstvoslovka (če izbereš VS) za UNI ne vem točno.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
tinna19
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 7. 2005
Kraj: krško

Neprebrana objavaNapisal/-a tinna19 » 17. Avg. 2006 18:25

ja res je! vsekakor je zelo težko pridet v policijo, če končas višjo policijsko oz. imaš naziv varstvoslovec (sedaj je tudi UNI program).... v policji ostanejo oz. so s tako izobrazbo predvsem tisti, ki so že imeli policijsko šolo (delali) in se nato dodatno izobraževali na fakulteti.

moja sestrična je končala to fakulteto, prav tako jo končuje moja sestra, pa še ogromno drugih, pa vendar neglede nato ali želijo ali ne, pač ne pridejo zraven.

v bistvu se ti ljudje potem zaposlujejo drugje. (kolikor vem, greš pa lahko z nekaj dif izpiti v 3. letnik pravne nato)
Uporabniški avatar
br0ken heart
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a br0ken heart » 22. Avg. 2006 15:05

Jaz se mam tut namen vpisat zdaj na FPVV, in sicer izredno v MB. Pa me nekaj zanima. Tisti ki ste izredno, kak to placas toti (OGROMNI) znesek? Kr bi naj blo 1. obrok 240, drugi pa 230,000 sit. Kaj to samo tak gre da v 2. obrokih placas al kaj? Ne da se to zmenit nikakor drugace?
Kolko pa je vpisnina, al kaj je ze ono ko mors placat nekaj, pa pol nest na vpis pokazat poloznico da si placal? To vem da sem mogla placat neki znesek takrat ko sem se na EPF vpisala.

Daj naj mi malo to nekdo razlozi ne ;)
Hello, 911. I''m on fire!
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 22. Avg. 2006 15:21

Plačuje se samo v 2 obrokih. Druge možnosti ni. Pa še ta mi je odveč,ker plačaš 40.000 več :eek: . Zato jaz vedno plačam v 1x znesku. Ja potem plačaš tudi vpisnino v znesku 2.500 sit če me spomin ne vara. Ob vpisu potrebuješ fotokopijo položnice,da si plačala.
Jaz sem do sedaj plačala vedno vse takoj, ker mi je žal dajat 40.000 več, ker me toliko stane literatura čez celo leto + še kaj dodatnega.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Uporabniški avatar
br0ken heart
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a br0ken heart » 22. Avg. 2006 16:31

LARIKA - najlepsa hvala ;)
Aja pa se nekaj bi te vprasala. Do kdaj pa je treba 1. obrok placat? Pa pol drugega (ce mogoce ves no, ceprav placas ti na1x celi znesek)?
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 22. Avg. 2006 17:18

Prvega plačaš pred vpisom, drugega se plača če se ne motim nekje do januarja. :wink:
Coco Chanel
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 22. Avg. 2006 17:29

Kolk pol stane en letnik tega študija? To kr tko za firbec uprašam.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 22. Avg. 2006 17:39

Če se ne motim je prvi letnik 380.000, drugi je bil 390.000, zadnjega pa bom plačala 470.000 :eek: ker je kao všteta še diploma. Če bom dobila še eno položnico za dilpomo jih bom tožla mamu jim :evil:
Coco Chanel
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 22. Avg. 2006 17:58

Sam to pa še ni tok drago se mi zdi. Če sm jz danes prav razumela bo moj (če bo letos začeu na visoko za dizajn) meu miljon. Mislim vem, da je znesek znaša miljon, in mislim, da je blo to mišljeno na letnik, kr je reku da bo vzeu na obroke, 80000 na mesec. Mene je kr za srce prjelo ko sva se menla pa je reku kok je to :? Tak da nevem, če bo drugo leto kej iz dopusta, najemniškega stanovanja... Glupo.
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 22. Avg. 2006 18:37

Ja meni je trenutno 470.000 jurčkov zelo veliko, ker ta denar potrebujeva tudi stanovanje. Pač ima fax še vedno prednost, tako da se bo najprej ta denar zbral- ga še nimam :? potem pa za stanovanje.
Coco Chanel
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 22. Avg. 2006 18:40

Oh ja, ko rabiš denar je še vsakih 20.000 kr dosti. Tak, da ja. Pri študiju so pa itak cene porazne. Čeprav pr tem znesku, ki ga bo mogu moj plačat, bi blo pa čist dobrodošlo, če bi bla cena sam 500.000 :)

Za vaju dva pa upam, da bota uspela našparat, tak, da boš zrihtala in šolo in domek :wink:
Uporabniški avatar
*Elle*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 2. 2006
Kraj: *Big Apple*

Neprebrana objavaNapisal/-a *Elle* » 22. Avg. 2006 19:41

Js pa mislm da bo ta let prvi letnik kar mal dražji kot pa 380.000, ker je bil že lani 430.000, po moje bo tam ene 450.000
Nije mjesečina to što sja u noči, to su tvoje oči, pune ljubavi! R.I.P. - In Memoriam
Uporabniški avatar
br0ken heart
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a br0ken heart » 22. Avg. 2006 20:08

LARIKA napisal/-a:Prvega plačaš pred vpisom, drugega se plača če se ne motim nekje do januarja. :wink:

Torej da se bomo razumeli ;) Naj za ziher se to vprasam te pa vtihnem :D Torej, jaz dobim domu da sn sprejeta izredno blablabla, in da mam vpis takratpatakrat... Torej jaz morem ze na vpis prnest odrezek od poloznice da sem placala al kak? Pa to na tisti racun (al kaj pac je to) nakazem ko je tam na njihovi strani objavlen ne?
Letos je 470.000 sit za placat ce placas v dveh obrokih.. Drugace je nekaj manj ce placas vse skup.. Samo je pa cifra res ogromna :cry:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov