Študij: FPVV

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
black_mamba
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a black_mamba » 01. Mar. 2006 14:39

Men je pa bol zanimiva kakšna varnostna služba. Ful bi rada delala pr policiji , da bi hodla okrok malo iskat poredneže. Pa rada se tepem tko da mi to ne bi bil noben problem :twisted:
Pa fant je varnostnik in me to na nek način bol zanima.
Sometimes I wanna cry, sometimes I wanna die, but sometimes I wanna live my fu**ing cruel life!
Uporabniški avatar
*Elle*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 2. 2006
Kraj: *Big Apple*

Neprebrana objavaNapisal/-a *Elle* » 01. Mar. 2006 15:03

ja js si tud najbolj želim drgač delat pr policiji k me zanima vse v zvezi z njo :respekt:

glede tega da se rada tepeš, nisi edina k js treniram taekwando pa mi je ful zakon :box:
Nije mjesečina to što sja u noči, to su tvoje oči, pune ljubavi! R.I.P. - In Memoriam
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 27. Apr. 2006 14:56

Svašta ej,..naš fax se je preimenoval iz Fakultete za policijsko varnostne vede v Fakulteto za varnostne vede :roll: tako da bom verjetno kar dipl. varnostnica, če se bo še nekajkrat preimenoval. Če ne bom kar dipl. čistilka,.... :stupid:
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Uporabniški avatar
tadejci
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a tadejci » 28. Maj. 2006 22:57

hay. jaz sem se letos tud vpisala na visokošolski program. ker pa sem iz Maribora in v Ljubljani sploh ne poznam nobenga. bi pač rada spoznala koga, ki tud gre na policijsko varnostne vede :) pač pišite na ZS :)
I never wanted anything, other than to be ur everything...
Uporabniški avatar
neenchy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 2. 2005
Kraj: nekje med oblaki

Neprebrana objavaNapisal/-a neenchy » 30. Maj. 2006 13:05

tud sama sem na faksu fpvv oz fvv al kaj je že zdej po novem....:S sicer sem izredno vpisana in če bo vse tako kot mora bit (dva izpita še) bom jeseni v drugem letniku....predavanja so mi ful zanimiva...vse mi res štima...edin kar me mal moti je to..da kolikor gledam je diplomatov našega faksa vsako leto več....delovnih mest pa vedno manj...in kako možnost za zaposlitev bomo sploh imeli ko diplomiramo....mogoč sem mal zgrešila temo...me pa zanima kaj nameravate po diplomi?vpisat specializacijo....al kar iskat službo...sama nameravam nadaljevat na pravni fakulteti in me zanima a ve mogoče kdo kako je z tem pripravljalnim letnikom,,ko so potem 4 izpiti za nardit in pol si v tretjem letniku uni....a mislite da se da kao to nardit ko maš vpisanga absolventa pa pišeš diplomo za ta faks....pa kr tist zravn delaš...da ne izgubiš v bistvu enga leta? :?:
levcek
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a levcek » 30. Maj. 2006 14:24

neenchy napisal/-a:sama nameravam nadaljevat na pravni fakulteti in me zanima a ve mogoče kdo kako je z tem pripravljalnim letnikom,,ko so potem 4 izpiti za nardit in pol si v tretjem letniku uni....a mislite da se da kao to nardit ko maš vpisanga absolventa pa pišeš diplomo za ta faks....pa kr tist zravn delaš...da ne izgubiš v bistvu enga leta? :?:

a ti to res mislis? to drzi za pf v ljubljajni al mariboru? ker meni je to sumljivo... glede na to da so moznosti prepisa iz mb na lj fakultete recmo v drugi letnik minimalne, na info.dnevu so nam rekli da to ni mogoce, ker se precej izpitov ne uposteva.. pol ne stekam kako je to mogoce da bi iz pvv prisu kr v tretji letnik. (razen ce je tale ko omenjas pripravljalni letnik skoraj tolko KRUT kot 1.in2.letnik skupi.)

edit: dej povej kej malo vec o tem :D al pa tista ki kej ve
Uporabniški avatar
neenchy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 2. 2005
Kraj: nekje med oblaki

Neprebrana objavaNapisal/-a neenchy » 30. Maj. 2006 17:03

evo lej js sem še enkrat pregledala zadeve na strani od pravne fakultete...in jih bom kr prilepla sem da jih lahk prebereš...druagč pa vso zadevo najdeš na strani od univerze maribor-pravna fakulteta uni program-prehodi diplomantov visšjih in visokih šol....
''1. Diplomant Fakultete za policijsko-varnostne vede se lahko vpiše v univerzitetni študijski program pravo na osnovi Prijave za vpis (obrazec DZS 1,71/4). Šolnina za pripravljalni letnik znaša 190.000 SIT.
2. Diplomant Fakultete za policijsko-varnostne vede mora pred vpisom v 3. letnik univerzitetnega študijskega programa pravo uspešno opraviti izpite iz predmetov 1. in 2. letnika univerzitetnega študijskega programa pravo in sicer:

* Uvod v pravoznanstvo,
* Sociologija,
* Splošni del civilnega prava in
* Pravna ureditev gospodarskega sistema Slovenije.

3. Izpita iz predmeta Pravna zgodovina in Obligacijsko pravo mora študent opraviti do vpisa v 4. letnik, izpit iz predmeta Rimsko pravo pa do zaključka študija.

4. Diplomantom Fakultete za policijsko-varnostne vede se priznajo izpiti iz predmetov 4.letnika univerzitetnega študijskega programa pravo in sicer: Mednarodno javno pravo, Upravno pravo in Javna uprava.

5. Diplomantom, ki bodo uspešno opravili izpite iz predmetov: Uvod v pravoznanstvo, Sociologija, Splošni del civilnega prava in Pravna ureditev gospodarskega sistema Slovenije bo omogočen vpis v 3. letnik univerzitetnega študijskega programa pravo.''

drugače pa mi spadamo tako pod univerzo v mariboru tk da ni prehoda pri nas med uni lj in uni mb ...gre za prehod uni mb uni mb...
levcek
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a levcek » 31. Maj. 2006 7:10

u bistvu ce bi mi napisala samo da to mislis za mb pravno fakultetto bi blo ze dovolj, ker na ljubljanski bi mi blo cudno da bi blo sploh to mozno..

ampak ti dejansko moras skoraj use izpite narest, v zadnjih dveh letnik se tiste iz prvih dveh
Ashly
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashly » 21. Jul. 2006 22:11

oktobra bom študentka na fpvv in me zanima... kaj priporočate kot tuji jezik angleščino ali nemščino? prvi tuji jezik sicer imam nemščino, ki jo obvladam :roll: pač tak, no angleščina mi gre boljše vendar me skrbi slovnica... ??
~ ¤ so in love ¤ ~
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 22. Jul. 2006 6:53

Oboje je fino. Jaz sicer hodim na angleščino, ker sem vedno ta jezik bolj uporabljala. Profesor za angleščino je meni čisto ql, profesorica je pa kr neki. Ta kura sploh ne zna predavat, pa kr neki se zmišljuje okoli izpita. Najprej je bila mišljena samo seminarska, potem je pa kr najavla pisni del izpita in smo se zabunili, tako da je urgiral dekan ;D in smo potem imeli samo seminarsko in zagovor le te. Kar pa tudi ni bilo fer, ker je rekla da tega ne bo :roll:
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Ashly
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashly » 22. Jul. 2006 10:57

mislim da se bom tudi jaz odločla za ang... tnx.
no bom še malo radovedna :P gradivo za prvi letnik ? kdaj se naj začnem za to sekirat?
uf upam da bo fan na fpvv :razz:
~ ¤ so in love ¤ ~
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 22. Jul. 2006 11:07

Šele takrat zbiraj gradivo, ko vam profesor pove kaj potrebujete. Ker vam bojo drugače starejši letniki, hoteli podturit gradivo, ki pa lahko da ni več uporabno :wink: . Ker se nekatere knjige spreminjajo. Tako da ne boš kupovala brezveze :wink:
Coco Chanel
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 23. Jul. 2006 19:47

Sem prebrala poste tu pa še vedno čisto ne razumem kaj naj bi delal po končani fakulteti. "CSI" varjante? Ker vem da se veliko študentov iz našega faxa (PF) vzporedno vpisuje na FPVV in jim tudi dosti izpitov priznajo, pa sploh ne vem zakaj oziroma kaj naj bi potem delali.
levcek
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a levcek » 24. Jul. 2006 8:17

Ashly napisal/-a:oktobra bom študentka na fpvv in me zanima... kaj priporočate kot tuji jezik angleščino ali nemščino? prvi tuji jezik sicer imam nemščino, ki jo obvladam :roll: pač tak, no angleščina mi gre boljše vendar me skrbi slovnica... ??

moja cimra je mela nemscino(je iz prekmurja tko da sigurno ji bolj pride v postevkot anglescina, pa se bolje obvlada nemscino) pa kolkr sm vidla se je mogla naucit nekaj besed(toliko kolikor je vrstic na 3-4straneh crtanega zvezka).. pa to prevest pac kaj pomeni

tipo kot da bi mogla napisat policeman=policaj .. v angl.. jz pac nemsko ne znam..
to je blo lani.. so meli dva kolokvija se mi zdi... pa je pisala oba nad 8.. cisto uizi res.. mislim da enega celo 10.. pa se plonkajo ful na tem faxu, tko da nc se bat karkoli uzames.
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 27. Jul. 2006 11:54

Kolk sem jaz danes razpizdena zaradi tega p*** faxa. REčeno je bilo da bo šolnina okoli 400.000 za zadnji letnik. Danes dobim položnico za 470.000 sit :evil:
Fak ej to samo zaradi tega,da jim lahko financiramo tisto po*** ekskurzijo v Australijo :evil: , seveda na naše stroške :evil:

uffff kr piham od jeze
Coco Chanel

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov