Študij: FPVV
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Fancy Nancy - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 2. 2010
Hm, ne vem a so v referatu malo čudni ali kaj... Že pred časom sem jim pisala, da me zanimajo pogoji prepisa iz mojega trenutnega faksa na fvv (varstvoslovje), in mi odpiše pogoje vzporednega študija. Ji lepo napišem še enkrat, da me ne zanima vzporedni študij, ampak pogoji za prepis in morebitni diferencialni izpiti, ženska pa mi še drugič odpiše isto (copy paste seveda, verjetno niti prebrala ni kaj sem jo vprašala).
Mi zna kdo drug razložiti kaj moram narediti, da se lahko vpišem v 1. letnik varstvoslovja? Če se je že kdo znašel v podobni situaciji, da se je po 1. letniku faksa hotel prepisati sem. Res me ful zanima, ker to kar študiram zdaj (uprava) me sploh ne veseli in mi je prav mukotrpno sedeti za knjigami.
Skratka, kakršna koli info v zvezi s prepisom bi mi prišla prav!
Mi zna kdo drug razložiti kaj moram narediti, da se lahko vpišem v 1. letnik varstvoslovja? Če se je že kdo znašel v podobni situaciji, da se je po 1. letniku faksa hotel prepisati sem. Res me ful zanima, ker to kar študiram zdaj (uprava) me sploh ne veseli in mi je prav mukotrpno sedeti za knjigami.
Skratka, kakršna koli info v zvezi s prepisom bi mi prišla prav!
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
^^Jaz sem tudi pogledala na njihovi spletni strani pa nisem našla tega podatka. Jaz bi jim na tvojem mestu poslala še en mail in probala čim bolj razložit zadevo. Al pa mogoče poglej, če lahko komu drugemu še pišeš na faksu pa se rajši na njega obrni, če te ta ženska ne razume Ali pa mogoče še bolje...obrni se na kakega predstavnika študentov ali pa piši na njihov forum.
Drugače sem pa slišala, da je s tem faksom zlo težko dobit službo...ko sem se jaz vpisovala na faks me je tudi ta študij zlo zanimal, ampak me je pol to najbolj odvrnilo, ker sm od vseh slišala, da je res zlo težko zaposlitev dobit oz. ne delaš sploh v svoji stroki.
Drugače sem pa slišala, da je s tem faksom zlo težko dobit službo...ko sem se jaz vpisovala na faks me je tudi ta študij zlo zanimal, ampak me je pol to najbolj odvrnilo, ker sm od vseh slišala, da je res zlo težko zaposlitev dobit oz. ne delaš sploh v svoji stroki.
-
Bom poskusila kontaktirat še koga, na referatu je pa kar skos zasedena številka bila. Kakorkoli že, sem pa tudi jaz slišala, da je problem kasneje z zaposlitvijo, kar me malo odvrača od tega faksa. Se mi pa zdi zelo zanimiv študij, sem pregledala predmetnik in me res zanimajo te zadeve, tudi delati bi bilo razgibano v tej stroki, a je žal pri nas v Sloveniji to področje še dokaj nerazvito oz. nerazširjeno, raznorazne zasebno - varstvene agencije pa so bolj tako-tako. Če imam pravilne informacije, se da zaposliti v lokalnih skupnostih, prej omenjenih agencijah (Sova recimo?), detektivskih agencijah, nekje je bilo omenjeno da tudi v upravnih organizacijah, ampak vse skupaj je bolj rizično glede služb. Švoh je tole, je pa dejansko edino področje, ki me zanima...
-
dolce_chicco - Debatorica
- Na forumu od: 11. 11. 2009
Možnost zaposlitve je ravno takšna kot pri dipl. organizatorjih upravnih ved, ekonomistih ipd. nazivih, le da je varstvoslovje bolj ozka stroka. Diplomanti se lahko zaposlijo recimo na MNZ-ju, policijskih upravah in postajah, na MORS-u, MP-ju, potem recimo tam kot je omenila že fancy nancy pred mano, v strokovnih službah Vlade in DZ itd. Možnosti so, odvisno pa je od tega ali se znajdeš ob pravem času na pravem mestu. Saj je povsod tako, razen pri poklicih, ki so bolj iskani, kar pa zgoraj omenjeni sigurno niso.
Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.
-
Za varstvoslovce je baje še težje najti zaposlitev, vsaj tak sem jaz slišala... Ni tukaj gor nobene, ki bi bila na varstvoslovju??
-
neenchy - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 2. 2005
- Kraj: nekje med oblaki
jaz pišem diplomo, tk da upam, da bom čimprej konec.... ( se mi je zaradi službe malo zavleklo vse skup), poznam precej folka, ki je bil na tem faksu, pa nobeden razen tistih, ki so že prej delali (MNZ večinoma), ki jim pa faks pomaga pri napredovanju...ni našel službe v tej smeri, ne vem no, men je bil tud sam predmetnik všeč, vem pa, da če bi se še enkrat odločala se ne bi več odločila za ta faks... drugač pa Fancy Nancy poskusi še klicat, pa dej tudi izven uradnih ur, sej se gospa Strajnar javi, bodi lepo prijazna, pa se da vse z njo zmenit...kar se mailov tiče, tud sama nisem nikoli dobila odgovorov ki sem jih želela, telefonsko se da pa z njo vse zmenit...
-
^^ Sem zadnje dneve kar precej razmišljala o prepisu, a sem se odločila, da bom ostala na upravi, potem pa bom mogoče vpisala še magisterij v kakšni drugi stroki kot je naredila moja sestra, ker tudi upravna ni preveč "radodarna" s službami. Bomo videli kakšno bo stanje, ko bom doštudirala, mislim pa, da je še vseeno bolje, da ostanem kjer sem, ker mi je kar precej ljudi reklo, da če se bom vpisala na varstvoslovje, da bom šla še na slabše (v smislu zaposlitve).
Hvala vseeno za nasvet, sem po mejlu kasneje dobila odgovor od ene druge gospe v referatu in mi je vse lepo razložila. Drugače pa, vso srečo pri diplomi in iskanju službe... jo bom jaz tudi rabila (predvsem veze...).
Hvala vseeno za nasvet, sem po mejlu kasneje dobila odgovor od ene druge gospe v referatu in mi je vse lepo razložila. Drugače pa, vso srečo pri diplomi in iskanju službe... jo bom jaz tudi rabila (predvsem veze...).
-
grejpfrut - Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 1. 2009
orhidejicaa napisal/-a:Malo obujam temo...
Kako je sedaj organiziran izredni študij v Lj.
Kako je s prakso ?
Glede športa je obvezen tudi za izredne študente?
Izpiti so težki?
Kje se dobi gradivo ?
Sem v veliki dilemi, ker je šolnina res kar visoka, zato bi bila vesela vsake informacije
sem izredna študentka fvv-ja...
glede tvoji vprašanj...
Praksa -> lahko se v okviru faksa vpišeš na vojaški tabor (1 teden spomladi ali poleti v Bohinju - vojaška praksa), ali pa prineseš na faks potrdilo o opravljeni praksi kakšne varnostne agencije, detektivske agencije ipd.
Šport -> Pri športu imaš 2x predavanje, nato pa za naredit seminarsko na določeno temo, ki jo poda predavatelj. To seminarsko nato zagovarjaš pri njemu na dan izpita. Drugih stvari ni, samo seminarska.
Izpiti -> Meni po pravici povedano niso težki. Vse se je dalo naredit brez večjih težav. Fajn je, ker je med študenti tolko zapiskov in še knjig kupovat ni treba.
Gradivo pa dobiš v fotokopirnici na faksu - ima skoraj vsak predavatelj svojo knjigo; zapiske in to pa dobiš na mejlu (vsako leto se za posamezni letnik naredi google group vseh študentov, in si potem pošiljajo med sabo zapiske...
lp
"Always forgive your enemies. Nothing annoys them so much."
Oscar Wilde
Oscar Wilde
- maja_cullen
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 1. 2010
Js se pa zanimam za podiplomski študij na fvv...a ma kdo kake izkušnje s tem oz. mi čahko kdo kej pove o tem?
lp.
lp.
- jenna.
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 10. 2009
hey:)
jst pa imam trenutno eno tako obdobje, ko se moram zelo na hitro odločit al ostanem na našem faxu al se prepišem. problem je v tem, da sem veliko več pričakovala od faxa na katerem sem, izkazalo pa se je ravno nasprotno, saj mi je učenje večinoma prava muka, saj predmeti nimajo nobene veze s smerjo, ki jo študiram. Že nekaj dni berem stvari o fakulteti za varnostne vede (policijsko delo), saj me to področje od nekdaj zanima, vendar se nisem nikoli posebej poglabljala v to zanima me, če je katera trenutno na tem faxu, po možnosti redno? a je res tako težko, kot zgleda (usaj po predmetniku)? pri skoraj vsakem predmetu piše, da je treba narest seminarsko, pa jo še zagovarjat,...kaj pa nemščina v drugem letniku? je treba res obvladat jezik, al se da naučit tudi brez predznanja?
je mogoče kdo tudi tak, ki je na policijski šoli v tacnu ali pa je vsaj poskušal priti tja?
vsak odgovor, mnenje je dobrodošlo lp
jst pa imam trenutno eno tako obdobje, ko se moram zelo na hitro odločit al ostanem na našem faxu al se prepišem. problem je v tem, da sem veliko več pričakovala od faxa na katerem sem, izkazalo pa se je ravno nasprotno, saj mi je učenje večinoma prava muka, saj predmeti nimajo nobene veze s smerjo, ki jo študiram. Že nekaj dni berem stvari o fakulteti za varnostne vede (policijsko delo), saj me to področje od nekdaj zanima, vendar se nisem nikoli posebej poglabljala v to zanima me, če je katera trenutno na tem faxu, po možnosti redno? a je res tako težko, kot zgleda (usaj po predmetniku)? pri skoraj vsakem predmetu piše, da je treba narest seminarsko, pa jo še zagovarjat,...kaj pa nemščina v drugem letniku? je treba res obvladat jezik, al se da naučit tudi brez predznanja?
je mogoče kdo tudi tak, ki je na policijski šoli v tacnu ali pa je vsaj poskušal priti tja?
vsak odgovor, mnenje je dobrodošlo lp
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov